Ποδήλατο.

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Ποδήλατο.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 30 Απρ 2020, 02:37

Ο γιος δεν έγινε ακόμα 4. Τα κλείνει Ιούλιο. Πήγαμε 40 λεπτά με το ποδήλατό του βόλτα, χωρίς βοηθητικές εννοείται. Πάνω από χρόνο οδηγεί πατίνι με τιμόνι.
Εικόνα
Δεν του βάσταγα το ποδήλατο, αλλά το μπουφάν στην πλάτη, για να προστατεύω τη μέση μου, αλλά για να κρατώ το σώμα του κι αυτός το ποδήλατο. Τον άφησα μόνο τρεις φορές, και πήγε πολλά μέτρα χωρίς να το καταλάβει.

Τι μαλακία είναι τα ποδήλατα με βοηθητικές;
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Ποδήλατο.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 30 Απρ 2020, 10:38

Cavaliere έγραψε:
30 Απρ 2020, 02:37
Ο γιος δεν έγινε ακόμα 4. Τα κλείνει Ιούλιο. Πήγαμε 40 λεπτά με το ποδήλατό του βόλτα, χωρίς βοηθητικές εννοείται. Πάνω από χρόνο οδηγεί πατίνι με τιμόνι.
Εικόνα
Δεν του βάσταγα το ποδήλατο, αλλά το μπουφάν στην πλάτη, για να προστατεύω τη μέση μου, αλλά για να κρατώ το σώμα του κι αυτός το ποδήλατο. Τον άφησα μόνο τρεις φορές, και πήγε πολλά μέτρα χωρίς να το καταλάβει.

Τι μαλακία είναι τα ποδήλατα με βοηθητικές;
ισχυει.

εγω εκανα τη μαλακια και πηρα ποδηλατο με βοηθητικες, και φτασαμε στα 7 για να τις ξεφορτωθουμε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

bolek

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bolek » 30 Απρ 2020, 10:47

εγω δεν καταλαβαινω τωρα που εμαθαν ποδηλατο με μερικες βολτες τι θα τα κανεται που δεν εχουν πεταλια

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 30 Απρ 2020, 13:49

Απεναντιας οι δικοι μου εμαθαν με βοηθητικες αλλα δεν χρειαστηκε να παιδευτουμε καθολου για να μαθουν και χωρις.
Ξαφνικα μια μερα που τους ειχα στην πλατεια,καβαλησαν το ποδηλατο ενος αλλου παιδιου χωρις βοηθητικες και βολταριζαν ανετοι και ωραιοι!!! :o
Επαθα πλακα.
Εγω θυμαμαι τον εαυτο μου να παιδευεται πολυ καιρο μεχρι να ξεφορτωθω τις βοηθητικες και με απειρες τουμπες και τραυματισμους.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 30 Απρ 2020, 13:51

Κάτι πρέπει να παίζει, εμείς είμασταν πιο μπουνταλάδες, αυτά τώρα, πιο ικανά.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 30 Απρ 2020, 14:09

Τα είχα σκεφτεί τα ποδηλατάκια ισορροπίας για τα δικά μου πριν λίγα χρονάκια. Τελικά προτίμησα να τους πάρω κάτι απλά ποδηλατάκια με βοηθητικές. Είχαν ήδη καλά πατίνια με τιμόνι (δύο ρόδες μπροστά, μια πίσω) και σκέφτηκα ότι στην ανάγκη, στο απλό ποδηλατάκι βγάζεις τα πετάλια και το μετατρέπεις σε ισορροπίας (και αφού μάθουν, τότε τα επανατοποθετείς). Έκαναν με βοηθητικές και κάποια στιγμή φοβήθηκα ότι θα δυσκολεύονταν να μάθουν χωρίς αυτές (εγώ είχα δυσκολευτεί). Ο φόβος αποδείχτηκε λάθος διότι τελικά έμαθαν μέσα σ' ένα τέταρτο της ώρας. Μπορεί βέβαια να τους λέω ότι ευθύνεται ο σούπερ δάσκαλος που είχαν (εγω δηλαδή) αλλά νομίζω ότι το πατίνι με τιμόνι, η σωστή επιλογή εδάφους και το κατάλληλο μέγεθος του ποδηλάτου (να πατούν καλά τα πόδια τους στο εδαφος), ευθύνονται πολύ περισσότερο για την γρήγορη εκμάθηση.

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 30 Απρ 2020, 14:12

Cavaliere έγραψε:
30 Απρ 2020, 13:51
Οχι.
Τα τωρινα ειναι πιο μπουνταλαδες.
Εμεις ημασταν μαο μαο.Πιο σκληροι.
Απλα τωρα τα παιδια εχουν περισσοτερα ερεθισματα και πληροφορηση.
Ειναι ομως μη μου άπτου.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 19 Μάιος 2020, 00:40

Έμαθε μόνος του, σε πολύ σκληρό ποδήλατο, γύρω στα 4, είχαν στραβώσει οι βοηθητικές από πεσίματα και τις βγάλαμε, έμεινε χωρίς βοηθητικές το ποδήλατο οπότε το πήρε απόφαση ένα απόγευμα πάνω - κάτω στο στενάκι έκανε οχτάρια, αλλά αυτό ήταν.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 19 Μάιος 2020, 01:01

ασχετον σχετικον

ο κινδυνος με τα τωρινα παιδια ειναι μαλλον ο υπερπροστατευτισμος(καναμε εμεις ιδιαιτερα απο το δημοτικο; χρειαζομασταν συστηματικη εξωθεν βοηθεια απο τετοια ηλικια;δεν νομιζω!βεβαιως σε καποιες περιπτωσεις,ελαχιστες ειναι θεμιτο αυτο.) ,αλλα και ενα περιβαλλον γεματο ηλεκτρονικους κατα κανονα περισπασμους,πολλα παιδακια εχουν κινητο smartphone απο το δημοτικο και μαλιστα νωρις νωρις!

ειναι μεγαλο πειραμα(οπως λεει και ο φωκας) για τον εγκεφαλο αυτη η ενασχοληση
θα εχουν την υπομονη να ολοκληρωσουν την αναγνωση ενος βιβλιου,θα εχει επιπτωσεις στην σκεψη τους η απουσια μιας τετοιας πνευματικης ενασχολησης;στο βαθος της;θα εχει συνεπειες στην αναπτυξη του λογου τους,στην εκφραστικοτητα τους.επισης ποιες οι συναισθηματικες επιδρασεις μιας τετοιας καθημερινοτητας(τα μεγαλυτερα παιδια οπως γνωριζουμε περνανε πολυ χρονο παιζοντας video games ή τραβωντας "selfies" για τα social media,εμεις αναπτυσσαμε σαφως μεγαλυτερη κοινωνικοτητα στις αλανες,με τα λογης παιχνιδια,δραστηριοτητες που μας εμαθαν πολυ νωρις πως δεν ειμασταν το επικεντρο του κοσμου αλλωστε);ειναι πολυ σοβαρα ερωτηματικα αυτα ..
ηδη γινεται λογος για προβληματα στην συγκεντρωση και στην μνημη που δημιουργει το Multitasking

κατανοητη αγωνια του γονιου(γι αυτο δινει και το κινητο αλλωστε),ισως ομως θα ηταν προτιμοτερο σε αυτες τις ηλικιες ενα κινητο παλαιας κοπης,αποκλειστικα δηλαδη και μονο για τηλεφωνια...δεν υπαρχει νομιζω αναγκη για smartphone

δεν ξερω βεβαια μην λεω και οτι να ναι,απλα αποψη εκφραζω

τωρα ασφαλως δεχονται μεγαλυτερο ογκο πληροφορησης ,ειναι σωστη η διαπιστωση ,εχουν προσβαση μεγαλυτερη σε αυτη,αλλα δεν ειναι αυτο που μας διαχωριζει απο τα μηχανηματα,σε αυτο ειναι πολυ καλυτερα αυτα
επισης ενα ερωτημα ειναι και τι ειδους πληροφορηση δεχονται,μηπως τελικα ειναι απλα μια σπαταλη χρονου...μηπως δηλαδη το τιμημα ειναι πανακριβο

συνεχιστε,μην σου χαλαω και το νημα:)

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 19 Μάιος 2020, 09:06

Κόκκορας έγραψε:
19 Μάιος 2020, 01:01
ασχετον σχετικον

ο κινδυνος με τα τωρινα παιδια ειναι μαλλον ο υπερπροστατευτισμος(καναμε εμεις ιδιαιτερα απο το δημοτικο; χρειαζομασταν συστηματικη εξωθεν βοηθεια απο τετοια ηλικια;δεν νομιζω!βεβαιως σε καποιες περιπτωσεις,ελαχιστες ειναι θεμιτο αυτο.) ,αλλα και ενα περιβαλλον γεματο ηλεκτρονικους κατα κανονα περισπασμους,πολλα παιδακια εχουν κινητο smartphone απο το δημοτικο και μαλιστα νωρις νωρις!

ειναι μεγαλο πειραμα(οπως λεει και ο φωκας) για τον εγκεφαλο αυτη η ενασχοληση
θα εχουν την υπομονη να ολοκληρωσουν την αναγνωση ενος βιβλιου,θα εχει επιπτωσεις στην σκεψη τους η απουσια μιας τετοιας πνευματικης ενασχολησης;στο βαθος της;θα εχει συνεπειες στην αναπτυξη του λογου τους,στην εκφραστικοτητα τους.επισης ποιες οι συναισθηματικες επιδρασεις μιας τετοιας καθημερινοτητας(τα μεγαλυτερα παιδια οπως γνωριζουμε περνανε πολυ χρονο παιζοντας video games ή τραβωντας "selfies" για τα social media,εμεις αναπτυσσαμε σαφως μεγαλυτερη κοινωνικοτητα στις αλανες,με τα λογης παιχνιδια,δραστηριοτητες που μας εμαθαν πολυ νωρις πως δεν ειμασταν το επικεντρο του κοσμου αλλωστε);ειναι πολυ σοβαρα ερωτηματικα αυτα ..
ηδη γινεται λογος για προβληματα στην συγκεντρωση και στην μνημη που δημιουργει το Multitasking

κατανοητη αγωνια του γονιου(γι αυτο δινει και το κινητο αλλωστε),ισως ομως θα ηταν προτιμοτερο σε αυτες τις ηλικιες ενα κινητο παλαιας κοπης,αποκλειστικα δηλαδη και μονο για τηλεφωνια...δεν υπαρχει νομιζω αναγκη για smartphone

δεν ξερω βεβαια μην λεω και οτι να ναι,απλα αποψη εκφραζω

τωρα ασφαλως δεχονται μεγαλυτερο ογκο πληροφορησης ,ειναι σωστη η διαπιστωση ,εχουν προσβαση μεγαλυτερη σε αυτη,αλλα δεν ειναι αυτο που μας διαχωριζει απο τα μηχανηματα,σε αυτο ειναι πολυ καλυτερα αυτα
επισης ενα ερωτημα ειναι και τι ειδους πληροφορηση δεχονται,μηπως τελικα ειναι απλα μια σπαταλη χρονου...μηπως δηλαδη το τιμημα ειναι πανακριβο

συνεχιστε,μην σου χαλαω και το νημα:)
διαφωνω. καθετα.

το εχω ξαναγραψει, ο δικος μου εχει ολοδικο του ταμπλετ απο 1 ετους. και κρινω οτι αυτο εχει βοηθησει οσο τιποτε αλλο στην πνευματικη του αναπτυξη.

Άβαταρ μέλους
Σταθαρας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σταθαρας » 19 Μάιος 2020, 10:03

Στο χωριό ειχαμε μια κατιφορα. Ανεβενα στο ποδιλατο που ουτε καν φρενα είχε και τσουλαγα. Μέχρι που καταλαθος πατισα στα πεταλια και πηγενε μόνο του μεχρι που τράκαρα σε ένα σταματιμενο αγροτικο φορτιγακι με τον μαστορα να φοναζει ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑΑΑ.ωραια χρονια.
Για ότι έχω αλλά και ΔΕΝ έχω, ευχαριστώ τον δημιουργό μου, Θεό και Κύριο, Ιησού Χριστό.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Μάιος 2020, 10:04

Ασέβαστος έγραψε:
19 Μάιος 2020, 09:06
το εχω ξαναγραψει, ο δικος μου εχει ολοδικο του ταμπλετ απο 1 ετους. και κρινω οτι αυτο εχει βοηθησει οσο τιποτε αλλο στην πνευματικη του αναπτυξη.
Τώρα που μεγάλωσε, τι παιχνίδια του αρέσουν έξω από το σπίτι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 19 Μάιος 2020, 10:06

Ασέβαστος έγραψε:
διαφωνω. καθετα.

Ενός έτους τι το έκανε το τάμπλετ;

Η οδηγία από τους παιδίατρους βέβαια είναι μετά τα 3 οθόνη και επίσης υπάρχει πάντα ο κίνδυνος για επιληψία που αν σου τύχει είναι μεγάλο μανίκι.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Athos
Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos » 19 Μάιος 2020, 10:09

Cavaliere έγραψε:
30 Απρ 2020, 13:51
δεν είναι από μπουνταλοσύνη βρε,
εμένα μου πήραν ποδήλατο 7χρονών
μέχρι τότε είχα τρίροδο

δεν νοιάζονταν ούτε πότε θα μάθεις ποδήλατο
ούτε (πολύ περισσότερο) να σου πάρουν εκμάθησης
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 19 Μάιος 2020, 10:18

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Μάιος 2020, 10:04
Ασέβαστος έγραψε:
Τώρα που μεγάλωσε, τι παιχνίδια του αρέσουν έξω από το σπίτι;
μπασκετ, ποδηλατο, κρυφτο και τετοια, οτι παιζει η παρεα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών