Το αν εισαι Βρετανος, Γαλλος, Ρωσος σημερα ειναι εννοια σχετιζομενες με το κρατος..Η βρετανια ειναι και αυτη μειγμα..λαων...Απλα οσοι εχουνε βρετανικο διαβατηριο θεωρουνται βρετανοι..Οπως και οσοι γεννιουνται στον σημερινο ελλαδικο χωρο παιρνουνε διαβατηριο και ταυτοτητα με το ονομα ελληνας..Τωρα αν εχουνε σχεση με τον Περικλη η αν καποιοι ειναι απογονοι καποιοι εξωγαμου Τουρκου πασσα με Αιγυπτια δουλα ειναι αγνωστο..hellegennes έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 23:26Με αυτήν την λογική, εγώ είμαι περισσότερο Βρετανός από περίπου 55 εκατομμύρια Βρετανούς που δεν έχουν διαβάσει ποτέ το Principia Mathematica, του Νεύτωνα.Northern Spirit έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 23:07Απο πού κι ως πού οι Eλληνες τους ελλαδικου χωρου ειναι περισσοτερο απογονοι των αρχαιων ελληνων απο τους απογονους των Ελληνων που κατοικουνε στην Κατω Ιταλια και που σημερα ειναι Ιταλοι;
Επειδη βγαινουνε και επαιρονται στα σοσιαλ μηντια; Ποσοι εχουνε διαβασει αρχαιους συγγραφεις στην Ελλαδα; Ποσοι γνωριζουνε σημαντικα ιστορια γεγονοτα της ελληνικης ιστοριας;
Είμαι Έλλην
- Northern Spirit
Re: Είμαι Έλλην
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Ειναι δυο λαοι με πολλα κοινα σημεια:Northern Spirit έγραψε: ↑20 Ιουν 2018, 13:00Τι σχεση εχουνε οι αρχαιο ελληνες ειπαμε με τους πουθεναδες διεθνως στην πλειοψηφια τους νεοελ;
-δεν πλενουν σχεδον ποτε τα δοντια τους
-εχουν κακη σχεση με το μουνι
-προτιμουν να κανει ολες τις δουλειες καποιος απληρωτος ξενος
-μισουν τους Μακεδονες
yw
- hellegennes
Απαντάς άλλ' αντ' άλλων. Κάτι είπες για το ποιος δικαιούται να ονομαστεί απόγονος και κληρονόμος των αρχαίων Ελλήνων και έθεσες σαν κριτήριο την ανάγνωση αρχαίων συγγραφέων. Και απάντησα στο ίδιο πνεύμα ότι με την ίδια λογική εγώ είμαι απόγονος και κληρονόμος του Νεύτωνα περισσότερο από το 99,99% των Βρετανών.Northern Spirit έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 01:31Το αν εισαι Βρετανος, Γαλλος, Ρωσος σημερα ειναι εννοια σχετιζομενες με το κρατος..Η βρετανια ειναι και αυτη μειγμα..λαων...Απλα οσοι εχουνε βρετανικο διαβατηριο θεωρουνται βρετανοι..Οπως και οσοι γεννιουνται στον σημερινο ελλαδικο χωρο παιρνουνε διαβατηριο και ταυτοτητα με το ονομα ελληνας..Τωρα αν εχουνε σχεση με τον Περικλη η αν καποιοι ειναι απογονοι καποιοι εξωγαμου Τουρκου πασσα με Αιγυπτια δουλα ειναι αγνωστο..hellegennes έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 23:26Με αυτήν την λογική, εγώ είμαι περισσότερο Βρετανός από περίπου 55 εκατομμύρια Βρετανούς που δεν έχουν διαβάσει ποτέ το Principia Mathematica, του Νεύτωνα.Northern Spirit έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 23:07Απο πού κι ως πού οι Eλληνες τους ελλαδικου χωρου ειναι περισσοτερο απογονοι των αρχαιων ελληνων απο τους απογονους των Ελληνων που κατοικουνε στην Κατω Ιταλια και που σημερα ειναι Ιταλοι;
Επειδη βγαινουνε και επαιρονται στα σοσιαλ μηντια; Ποσοι εχουνε διαβασει αρχαιους συγγραφεις στην Ελλαδα; Ποσοι γνωριζουνε σημαντικα ιστορια γεγονοτα της ελληνικης ιστοριας;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Εδώ έχουν κάνει εισαγωγή μέχρι και μαύρων Εβραίων απ' την Aιθιοπία κι ο πίθηκας μας λέει για "σκληρές παραδόσεις που προστατεύουν από επιμιξίες". 
https://en.wikipedia.org/wiki/Beta_Israel#Genetics

https://en.wikipedia.org/wiki/Beta_Israel#Genetics
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
Θα επιχειρήσω να απαντήσω άλλη μια φορά αν και είναι προφανές ότι δεν διαβάζεις προσεκτικά τις απαντήσεις ή τις προσπερνάς μερικώς.Northern Spirit έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 23:07Απο πού κι ως πού οι Eλληνες τους ελλαδικου χωρου ειναι περισσοτερο απογονοι των αρχαιων ελληνων απο τους απογονους των Ελληνων που κατοικουνε στην Κατω Ιταλια και που σημερα ειναι Ιταλοι;
Οι αρχαιοι λεγανε οτι ελληνας ειναι αυτος που μετεψει της ελληνικης παιδειας..Η απιδεια και ο πολιτισμος ειναι βασικα στοιχεια του ελληνισμου..Ποιοι ιναι λοιπον οι συνεχιστες; Ποιοι ανεπτυξαν περισσοτερο τις θωριες του Πλατωνα, του Πυθαγορα και αλλων αρχαιων...
Ποιοι κατεχουνε καλυτερη γνωση του Θουκυδιδη;
Και τελος τα ιδια λεμε για ολους..Και τους Αιγυπτιους, τους Περσες κλπ...
ΟΙ Αιγυπτιοι οι σημερινοι για παραδειγμα ειναι κραμα με Αραβες, Τουρκους και αλλους..Το Ιραν παλι το μισο (πληθυσμιακα) αποτελειται και απο μη Περσες..
Μονο οι Εβραιοι μπορουνε να ισχυριζονται οτι ειναι συνεχιστες και απογονοι των αρχαιων Εβραιων κυριως λογω της συνεπειας και επιμονης οχι μονο στη διατηρηση της φυλης τους...Εχουνε σκληρες παραδοσεις για προστασια απο επιμειξιες και για την διατηρηση της συνοχης των Εβραικων κοινοτητων...Γι'αυτο και παρολη την απουσια τους απο την Παλαιστινη για 2000 χρονια καταφεραν να επιστρεψουνε με τις ιδιες παραδωσεις..
Στη μπανανια κανενας δεν τηρει αρχαιοελληνικες παραδωσεις..Ουτε καν στοιχεια της αρχαιας ελληνικης παιδειας δεν εφαρμοζουνε..
Απλα επαιρονται οτι ειναι απογονοι του μεγαλου Αλεξανδρου γιατι δεν εχουνε να επιδειξουνε τιποτε αλλο..
ειμαι βεβαιος οτι αν ειχανε να επιδειξουνε κατι δικο τους τους αρχαιους θα τους ειχανε χεσμενους..οπως τους ειχανε δηλαδη και στο παρελθον
ΚΑι για να καταλαβεις ποσο χεσμενους τους ειχανε απλα να πουμε οτι οταν στο βυζαντιο καταστρεφανε αρχαιους ελληνικους ναους και καιγανε συγγραμματα οι ελ συμμετειχανε..
Κανεις ελ της πειροχης του βυζαντιου δεν σηκωσε αναστημα να μιλησει εναντιον των καταστροφων..
Κσταστρεφανε αρχαιους ναους, καιγανε συγγραματα και χτιζανε επανω στα ερειπια εκκλησιες..
Ελληνες μοναχοι, γνωριζω απο παραδοση σε μονη της περιοχης μου, καιγανε αρχαια συγγραμματα για να ζεσταθουνε..
Τετποιο μισος για τους αρχαιους προγονους τους...Αυτα πριν 50-100 χρονια..
Σημερα δηλωνουνε υτπερηφανοι που ειναι απογονοι του..Περικλη και για τπν παρθενωνα, που αλλοι ελ ειχανε οχυρωσει και χρησιμοποιουσανε ως καλυμμα κατα την επανασταση..
Αυτα με τους απογονους του...Περικλη και του Αριστοτελη.
Δεν σου μίλησα για συγγένεια αίματος ή για DNA ή οτιδήποτε σχετικό μεταξύ των Ελλήνων και των αρχαίων Ελλήνων. Δεν θα μου έκανε εντύπωση να υπάρχει μεγαλύτερη συγγένεια στο DNA μεταξύ ημών και εκείνων αλλά ας μιλήσει κάποιος που τα κατέχει αυτά. Δεν τα ξέρω και δεν με πολυενδιαφέρουν.
1. Το ότι είμαστε ανοργάνωτο κράτος και η παιδεία μας ή τα τρέχοντα επιστημονικά μας επιτεύγματα μέτρια δεν δικαιολογεί το να θεωρείται κάποιος άλλος απόγονος περισσότερο από εμάς. Άντε πες πχ στην Αθηνά Ωνάση ότι δεν είναι απόγονος του Αριστοτέλη επειδή ας πούμε δεν έχει το επιχειρηματικό του δαιμόνιο
2. Έχεις μια αδικαιολόγητα κακή εντύπωση για το Βυζάντιο. Μπορεί να υπήρξαν καταστροφές έργων και συγγραμμάτων αλλά περιορίζεσαι μόνο σε αυτό. Αν στο μυαλό σου ως Βυζάντιο έχεις μόνο μία μεγάλη αυτοκρατορία με θεοκρατία και ίντριγκες ανάμεσα στους διεκδικητές του θρόνου, απλά επιλέγεις να πιστεύεις κάτι που ταιριάζει στην άποψή σου. Το Βυζάντιο στις δόξες του δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την Δύση. Έχει λογίους, τέχνη και επιστήμες. Δεν είναι μία υπανάπτυκτη στρατιωτική μηχανή.
3. Το τι εξέλιξη υπήρχε εκεί το φανερώνουν όχι μόνο τα αρχιτεκτονικά έργα που διασώζονται αλλά και η σημαντικότατη επίδραση των Ελλήνων λογίων που καταφεύγουν μετά την πτώση του στην Δύση (κυρίως Ιταλία) και έχουν ενεργό ρόλο στην Αναγέννηση.
4. Προσπέρασες εντελώς την μητρική γλώσσα. Είτε σου αρέσει είτε όχι η γλώσσα μας είναι ότι κοντινότερο στην αρχαία ελληνική. Η μητρική γλώσσα που μαθαίνεις όταν στα πρώτα στάδια γνωρίζεις τον κόσμο, όταν αναπτύσσονται οι έννοιες είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον τρόπο που σκέπτεσαι και αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα.
5. Στο ζήτημα της παιδείας και των συνηθειών. Δες για παράδειγμα την επίδραση της Pop κουλτούρας που είναι κατά κύριο λόγο αμερικάνικη στην σύγχρονη εποχή. Ντυνόμαστε με τα ρούχα τους, βλέπουμε τις ταινίες τους και ξεσηκώνουμε μόδες; Σαφώς. Είμαστε Αμερικανοί; Όχι βέβαια αν και επηρεαζόμαστε σε μεγάλο βαθμό. Δεν αρκούν τα παραπάνω. Το ίδιο δεν αρκεί και για έναν Σκανδιναβό που θα εντρυφήσει στην μελέτη του αρχαίου κόσμου ώστε να τον χαρακτηρίσεις "Έλληνα". Και μόνο που χρησιμοποιούμε κατ' εξοχήν 2 αμερικάνικες εφευρέσεις (τον υπολογιστή και το κινητό) θα έπρεπε να μας θεωρείς όλους Αμερικανούς. Όπως λοιπόν όλοι σήμερα χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή που αποτελεί ένα σημαντικότατο εργαλείο, δεν γινόμαστε Αμερικανοί, ομοίως και αυτοί δεν γίνονται Έλληνες όταν εξελίσσουν το θέατρο, όταν έχουν ως πολίτευμα την δημοκρατία, όταν φιλοσοφούν. Το ότι τα επιτεύγματα του ανθρώπινου πνεύματος γίνονται κληροδότημα όλης της ανθρωπότητας δεν σημαίνει ότι αυτοί που τα επινόησαν παύουν πλέον να είναι πρόγονοί μας και γίνονται εκείνων που τα εξελίσσουν περισσότερο.
6. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά αλλά ένα είναι κύριο και εφόσον ζεις στο εξωτερικό θα σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση: "ποιος είμαι εγώ;" - "ποιος είσαι εσύ" ή στο πιο λαϊκό "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;"
Όσο ενοχλητική και αν σου ακούγεται (και είναι) αυτή η έκφραση κρύβει μια στάση απέναντι στα πράγματα η οποία χαρακτήρισε αυτή την γωνιά της γης και πυροδότησε τρομακτικές εξελίξεις σε διάφορους τομείς.
* Αμφισβητήθηκε το θείο, η δύναμη ή οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του -> προσπάθεια κατανόησης αρχών, ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη των επιστημών
* Αμφισβητήθηκε η αρχή και εξουσία του άρχοντα/βασιλιά/τυράννου (-> εκλογές για επιλογή του καλύτερου/καταλληλότερου -> δημοκρατία)
* Το άτομο συνειδητοποιεί την διαφορετικότητά του και διεκδικεί τα πρωτεία σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας -> τεράστια ώθησε στις τέχνες αφού αυτό που κάνω εγώ πρέπει να είναι χαρακτηριστικά διαφορετικό από το δικό σου. Το υπογράφω κιόλας
Μπορείς βεβαίως εδώ να προσθέσεις και όλα τα κουσούρια που συνοδεύουν διαχρονικά το πόσο ατομικιστές είμαστε.
7. Μην προσπερνάς επίσης την επίδραση 400 χρόνων κατοχής από έναν λιγότερο πολιτισμένο κατακτητή.
ST48410 έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 02:29Θα επιχειρήσω να απαντήσω άλλη μια φορά αν και είναι προφανές ότι δεν διαβάζεις προσεκτικά τις απαντήσεις ή τις προσπερνάς μερικώς.Northern Spirit έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 23:07Απο πού κι ως πού οι Eλληνες τους ελλαδικου χωρου ειναι περισσοτερο απογονοι των αρχαιων ελληνων απο τους απογονους των Ελληνων που κατοικουνε στην Κατω Ιταλια και που σημερα ειναι Ιταλοι;
Οι αρχαιοι λεγανε οτι ελληνας ειναι αυτος που μετεψει της ελληνικης παιδειας..Η απιδεια και ο πολιτισμος ειναι βασικα στοιχεια του ελληνισμου..Ποιοι ιναι λοιπον οι συνεχιστες; Ποιοι ανεπτυξαν περισσοτερο τις θωριες του Πλατωνα, του Πυθαγορα και αλλων αρχαιων...
Ποιοι κατεχουνε καλυτερη γνωση του Θουκυδιδη;
Και τελος τα ιδια λεμε για ολους..Και τους Αιγυπτιους, τους Περσες κλπ...
ΟΙ Αιγυπτιοι οι σημερινοι για παραδειγμα ειναι κραμα με Αραβες, Τουρκους και αλλους..Το Ιραν παλι το μισο (πληθυσμιακα) αποτελειται και απο μη Περσες..
Μονο οι Εβραιοι μπορουνε να ισχυριζονται οτι ειναι συνεχιστες και απογονοι των αρχαιων Εβραιων κυριως λογω της συνεπειας και επιμονης οχι μονο στη διατηρηση της φυλης τους...Εχουνε σκληρες παραδοσεις για προστασια απο επιμειξιες και για την διατηρηση της συνοχης των Εβραικων κοινοτητων...Γι'αυτο και παρολη την απουσια τους απο την Παλαιστινη για 2000 χρονια καταφεραν να επιστρεψουνε με τις ιδιες παραδωσεις..
Στη μπανανια κανενας δεν τηρει αρχαιοελληνικες παραδωσεις..Ουτε καν στοιχεια της αρχαιας ελληνικης παιδειας δεν εφαρμοζουνε..
Απλα επαιρονται οτι ειναι απογονοι του μεγαλου Αλεξανδρου γιατι δεν εχουνε να επιδειξουνε τιποτε αλλο..
ειμαι βεβαιος οτι αν ειχανε να επιδειξουνε κατι δικο τους τους αρχαιους θα τους ειχανε χεσμενους..οπως τους ειχανε δηλαδη και στο παρελθον
ΚΑι για να καταλαβεις ποσο χεσμενους τους ειχανε απλα να πουμε οτι οταν στο βυζαντιο καταστρεφανε αρχαιους ελληνικους ναους και καιγανε συγγραμματα οι ελ συμμετειχανε..
Κανεις ελ της πειροχης του βυζαντιου δεν σηκωσε αναστημα να μιλησει εναντιον των καταστροφων..
Κσταστρεφανε αρχαιους ναους, καιγανε συγγραματα και χτιζανε επανω στα ερειπια εκκλησιες..
Ελληνες μοναχοι, γνωριζω απο παραδοση σε μονη της περιοχης μου, καιγανε αρχαια συγγραμματα για να ζεσταθουνε..
Τετποιο μισος για τους αρχαιους προγονους τους...Αυτα πριν 50-100 χρονια..
Σημερα δηλωνουνε υτπερηφανοι που ειναι απογονοι του..Περικλη και για τπν παρθενωνα, που αλλοι ελ ειχανε οχυρωσει και χρησιμοποιουσανε ως καλυμμα κατα την επανασταση..
Αυτα με τους απογονους του...Περικλη και του Αριστοτελη.
Δεν σου μίλησα για συγγένεια αίματος ή για DNA ή οτιδήποτε σχετικό μεταξύ των Ελλήνων και των αρχαίων Ελλήνων. Δεν θα μου έκανε εντύπωση να υπάρχει μεγαλύτερη συγγένεια στο DNA μεταξύ ημών και εκείνων αλλά ας μιλήσει κάποιος που τα κατέχει αυτά. Δεν τα ξέρω και δεν με πολυενδιαφέρουν.
1. Το ότι είμαστε ανοργάνωτο κράτος και η παιδεία μας ή τα τρέχοντα επιστημονικά μας επιτεύγματα μέτρια δεν δικαιολογεί το να θεωρείται κάποιος άλλος απόγονος περισσότερο από εμάς. Άντε πες πχ στην Αθηνά Ωνάση ότι δεν είναι απόγονος του Αριστοτέλη επειδή ας πούμε δεν έχει το επιχειρηματικό του δαιμόνιο
2. Έχεις μια αδικαιολόγητα κακή εντύπωση για το Βυζάντιο. Μπορεί να υπήρξαν καταστροφές έργων και συγγραμμάτων αλλά περιορίζεσαι μόνο σε αυτό. Αν στο μυαλό σου ως Βυζάντιο έχεις μόνο μία μεγάλη αυτοκρατορία με θεοκρατία και ίντριγκες ανάμεσα στους διεκδικητές του θρόνου, απλά επιλέγεις να πιστεύεις κάτι που ταιριάζει στην άποψή σου. Το Βυζάντιο στις δόξες του δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την Δύση. Έχει λογίους, τέχνη και επιστήμες. Δεν είναι μία υπανάπτυκτη στρατιωτική μηχανή.
3. Το τι εξέλιξη υπήρχε εκεί το φανερώνουν όχι μόνο τα αρχιτεκτονικά έργα που διασώζονται αλλά και η σημαντικότατη επίδραση των Ελλήνων λογίων που καταφεύγουν μετά την πτώση του στην Δύση (κυρίως Ιταλία) και έχουν ενεργό ρόλο στην Αναγέννηση.
4. Προσπέρασες εντελώς την μητρική γλώσσα. Είτε σου αρέσει είτε όχι η γλώσσα μας είναι ότι κοντινότερο στην αρχαία ελληνική. Η μητρική γλώσσα που μαθαίνεις όταν στα πρώτα στάδια γνωρίζεις τον κόσμο, όταν αναπτύσσονται οι έννοιες είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον τρόπο που σκέπτεσαι και αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα.
5. Στο ζήτημα της παιδείας και των συνηθειών. Δες για παράδειγμα την επίδραση της Pop κουλτούρας που είναι κατά κύριο λόγο αμερικάνικη στην σύγχρονη εποχή. Ντυνόμαστε με τα ρούχα τους, βλέπουμε τις ταινίες τους και ξεσηκώνουμε μόδες; Σαφώς. Είμαστε Αμερικανοί; Όχι βέβαια αν και επηρεαζόμαστε σε μεγάλο βαθμό. Δεν αρκούν τα παραπάνω. Το ίδιο δεν αρκεί και για έναν Σκανδιναβό που θα εντρυφήσει στην μελέτη του αρχαίου κόσμου ώστε να τον χαρακτηρίσεις "Έλληνα". Και μόνο που χρησιμοποιούμε κατ' εξοχήν 2 αμερικάνικες εφευρέσεις (τον υπολογιστή και το κινητό) θα έπρεπε να μας θεωρείς όλους Αμερικανούς. Όπως λοιπόν όλοι σήμερα χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή που αποτελεί ένα σημαντικότατο εργαλείο, δεν γινόμαστε Αμερικανοί, ομοίως και αυτοί δεν γίνονται Έλληνες όταν εξελίσσουν το θέατρο, όταν έχουν ως πολίτευμα την δημοκρατία, όταν φιλοσοφούν. Το ότι τα επιτεύγματα του ανθρώπινου πνεύματος γίνονται κληροδότημα όλης της ανθρωπότητας δεν σημαίνει ότι αυτοί που τα επινόησαν παύουν πλέον να είναι πρόγονοί μας και γίνονται εκείνων που τα εξελίσσουν περισσότερο.
6. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά αλλά ένα είναι κύριο και εφόσον ζεις στο εξωτερικό θα σου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση: "ποιος είμαι εγώ;" - "ποιος είσαι εσύ" ή στο πιο λαϊκό "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;"
Όσο ενοχλητική και αν σου ακούγεται (και είναι) αυτή η έκφραση κρύβει μια στάση απέναντι στα πράγματα η οποία χαρακτήρισε αυτή την γωνιά της γης και πυροδότησε τρομακτικές εξελίξεις σε διάφορους τομείς.
* Αμφισβητήθηκε το θείο, η δύναμη ή οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του -> προσπάθεια κατανόησης αρχών, ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη των επιστημών
* Αμφισβητήθηκε η αρχή και εξουσία του άρχοντα/βασιλιά/τυράννου (-> εκλογές για επιλογή του καλύτερου/καταλληλότερου -> δημοκρατία)
* Το άτομο συνειδητοποιεί την διαφορετικότητά του και διεκδικεί τα πρωτεία σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας -> τεράστια ώθησε στις τέχνες αφού αυτό που κάνω εγώ πρέπει να είναι χαρακτηριστικά διαφορετικό από το δικό σου. Το υπογράφω κιόλας
Μπορείς βεβαίως εδώ να προσθέσεις και όλα τα κουσούρια που συνοδεύουν διαχρονικά το πόσο ατομικιστές είμαστε.
7. Μην προσπερνάς επίσης την επίδραση 400 χρόνων κατοχής από έναν λιγότερο πολιτισμένο κατακτητή.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Κι αυτός είχε βάλει υποψηφιότητα για το ευρωκοινοβούλιο με τον Καζάκαρο
Τι λες, κάνει;
.
.
Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος είναι απόγονος είλωτα, περίοικου, βοσκού του Κιθαιρώνα, Θεσσαλού αγρότη, Κορίνθιου ή Αθηναίου έμπορα, νησιώτη ψαρά κλπκλπ μόνο στον Περικλή και τον Σωκράτη πρέπει να εστιάζεις για να γίνεσαι φαιδρός.Northern Spirit έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 01:31Οπως και οσοι γεννιουνται στον σημερινο ελλαδικο χωρο παιρνουνε διαβατηριο και ταυτοτητα με το ονομα ελληνας..Τωρα αν εχουνε σχεση με τον Περικλη η αν καποιοι ειναι απογονοι καποιοι εξωγαμου Τουρκου πασσα με Αιγυπτια δουλα ειναι αγνωστο..
Τούρκος πασάς με Αιγύπτια δούλα αποκλείεται να βγάλανε Έλληνα, διάβασε λίγο για την Τουρκοκρατία για να μην γράφεις κοτσάνες.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Πέστα. Έχουν βαλθεί διάφοροι σε άλλα νήματα να μας πείσουν ότι είμαστε περίεργοι που αντιδρούμε στο όνομα Μακεδόνες για τους Σκοπιανούς που δεν μπορούν να επικαλεστούν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες πέρα από το ότι διαμένουν στην ίδια περίπου περιοχή. Εμείς παρόλα αυτά δεν πρέπει να λέμε ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων ΕλλήνωνChainis έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 02:48Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος είναι απόγονος είλωτα, περίοικου, βοσκού του Κιθαιρώνα, Θεσσαλού αγρότη, Κορίνθιου ή Αθηναίου έμπορα, νησιώτη ψαρά κλπκλπ μόνο στον Περικλή και τον Σωκράτη πρέπει να εστιάζεις για να γίνεσαι φαιδρός.Northern Spirit έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 01:31Οπως και οσοι γεννιουνται στον σημερινο ελλαδικο χωρο παιρνουνε διαβατηριο και ταυτοτητα με το ονομα ελληνας..Τωρα αν εχουνε σχεση με τον Περικλη η αν καποιοι ειναι απογονοι καποιοι εξωγαμου Τουρκου πασσα με Αιγυπτια δουλα ειναι αγνωστο..
Τούρκος πασάς με Αιγύπτια δούλα αποκλείεται να βγάλανε Έλληνα, διάβασε λίγο για την Τουρκοκρατία για να μην γράφεις κοτσάνες.
Εδώ απλά να σας υπενθυμίσω ότι μιλάτε με ανθρώπους που ψάχνουν συνεχώς ευκαιρία να προβάλλουν απροκάλυπτα τον ρατσισμό τους με υβριστικά σχόλια και ταυτόχρονα να αναδείξουν την δική τους πνευματική και καλά ανωτερότητα.ST48410 έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 03:00Πέστα. Έχουν βαλθεί διάφοροι σε άλλα νήματα να μας πείσουν ότι είμαστε περίεργοι που αντιδρούμε στο όνομα Μακεδόνες για τους Σκοπιανούς που δεν μπορούν να επικαλεστούν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες πέρα από το ότι διαμένουν στην ίδια περίπου περιοχή. Εμείς παρόλα αυτά δεν πρέπει να λέμε ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων ΕλλήνωνChainis έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 02:48Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος είναι απόγονος είλωτα, περίοικου, βοσκού του Κιθαιρώνα, Θεσσαλού αγρότη, Κορίνθιου ή Αθηναίου έμπορα, νησιώτη ψαρά κλπκλπ μόνο στον Περικλή και τον Σωκράτη πρέπει να εστιάζεις για να γίνεσαι φαιδρός.Northern Spirit έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 01:31Οπως και οσοι γεννιουνται στον σημερινο ελλαδικο χωρο παιρνουνε διαβατηριο και ταυτοτητα με το ονομα ελληνας..Τωρα αν εχουνε σχεση με τον Περικλη η αν καποιοι ειναι απογονοι καποιοι εξωγαμου Τουρκου πασσα με Αιγυπτια δουλα ειναι αγνωστο..
(:
.
.
Ό,τι κίνητρα και αν έχει ο καθένας αξίζει να τυγχάνει μίας σοβαρής απαντήσεως γιατί διαβάζουν και τρίτοι. Δεν πρέπει η απουσία απαντήσεως να εκλαμβάνεται ως αδυναμία.sys3x έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 03:10Εδώ απλά να σας υπενθυμίσω ότι μιλάτε με ανθρώπους που ψάχνουν συνεχώς ευκαιρία να προβάλλουν απροκάλυπτα τον ρατσισμό τους με υβριστικά σχόλια και ταυτόχρονα να αναδείξουν την δική τους πνευματική και καλά ανωτερότητα.ST48410 έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 03:00Πέστα. Έχουν βαλθεί διάφοροι σε άλλα νήματα να μας πείσουν ότι είμαστε περίεργοι που αντιδρούμε στο όνομα Μακεδόνες για τους Σκοπιανούς που δεν μπορούν να επικαλεστούν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες πέρα από το ότι διαμένουν στην ίδια περίπου περιοχή. Εμείς παρόλα αυτά δεν πρέπει να λέμε ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων ΕλλήνωνChainis έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 02:48
Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος είναι απόγονος είλωτα, περίοικου, βοσκού του Κιθαιρώνα, Θεσσαλού αγρότη, Κορίνθιου ή Αθηναίου έμπορα, νησιώτη ψαρά κλπκλπ μόνο στον Περικλή και τον Σωκράτη πρέπει να εστιάζεις για να γίνεσαι φαιδρός.
(:
Στο θέμα. Έχω πολλά ράμματα για την γούνα των συγχρόνων μας και εγώ. Δεν είναι ότι βλέπω μια ειδυλλιακή κατάσταση ούτε μου αρέσει να επαναπαυόμαστε στις δάφνες του μακρινού παρελθόντος. Δεν γίνεται όμως να δεχθώ ότι οι Γερμανοί πχ μπορεί να θεωρούνται απόγονοι των αρχαίων και όχι εμείς. Είναι αστεία πράγματα αυτά.
Πρέπει να γίνουμε σοβαρό κράτος το συντομότερο δυνατό, αλλιώς όλοι κάτι θα διεκδικούν.
Συμφωνώ μαν μου με τα λεγόμενα σου και εγώ μαζί σου είμαι, απλά μια υπενθύμιση έκανα, εσύ μιλάς λογικά απλά σε ανθρώπους που κάνουν ακριβώς αυτό που σου είπα παραπάνω, όσο και να θέλεις να κάνεις διάλογο δεν θα τα καταφέρνεις.ST48410 έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 03:18Ό,τι κίνητρα και αν έχει ο καθένας αξίζει να τυγχάνει μίας σοβαρής απαντήσεως γιατί διαβάζουν και τρίτοι. Δεν πρέπει η απουσία απαντήσεως να εκλαμβάνεται ως αδυναμία.sys3x έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 03:10Εδώ απλά να σας υπενθυμίσω ότι μιλάτε με ανθρώπους που ψάχνουν συνεχώς ευκαιρία να προβάλλουν απροκάλυπτα τον ρατσισμό τους με υβριστικά σχόλια και ταυτόχρονα να αναδείξουν την δική τους πνευματική και καλά ανωτερότητα.ST48410 έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 03:00
Πέστα. Έχουν βαλθεί διάφοροι σε άλλα νήματα να μας πείσουν ότι είμαστε περίεργοι που αντιδρούμε στο όνομα Μακεδόνες για τους Σκοπιανούς που δεν μπορούν να επικαλεστούν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες πέρα από το ότι διαμένουν στην ίδια περίπου περιοχή. Εμείς παρόλα αυτά δεν πρέπει να λέμε ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων
(:
Στο θέμα. Έχω πολλά ράμματα για την γούνα των συγχρόνων μας και εγώ. Δεν είναι ότι βλέπω μια ειδυλλιακή κατάσταση ούτε μου αρέσει να επαναπαυόμαστε στις δάφνες του μακρινού παρελθόντος. Δεν γίνεται όμως να δεχθώ ότι οι Γερμανοί πχ μπορεί να θεωρούνται απόγονοι των αρχαίων και όχι εμείς. Είναι αστεία πράγματα αυτά.
Πρέπει να γίνουμε σοβαρό κράτος το συντομότερο δυνατό, αλλιώς όλοι κάτι θα διεκδικούν.
.
.
- Βινόσαυρος
Πονάει όταν γίνομαι δηκτικός ε;Nandros έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 17:03Δεν μας ενδιαφέρουν οι απόψεις ενός πράκτορα!Βινόσαυρος έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 05:06η πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας ελλάδας είναι παγκόσμια κληρονομιά
αυτό το συνονθύλευμα που σήμερα ζεί σήμερα στον ίδιο τόπο έχει την λιγότερη σχέση με όλη αυτήν την κληρονομιά.
Καμαρώνει σαν τον πετεινο για την αρχαιότητα και αναθεμα αν έχει μελετήσει αρχαία έργα. Σφετερίζεται απλώς μέσω του ονόματος και του τόπου.
Λέει για την νεοελληνική γλώσσα ως εξέλιξη της αρχαίας και ανάθεμα αν μπορεί να διαβάσει 2 σελίδες κάποιου αρχαίου κειμένου.
Κοκορεύεται για τον παρθενώνα και ανάθεμα αν ξέρει περι τίνος πρόκειται. Της ρωμιοσύνης είναι φορεμένο το φόρεμα του ελληνισμού.
Ιδού
αγιος μεγαλεξανδρος.PNG
.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
- Βινόσαυρος
είναι διαφορετική ποιότητα και ποσότητα όταν συγκρίνεις το άτομο με την μάζα. Ατομικά πράγματι μπορεί να είσαι ο κληρονόμος ή κάποιος νιγηριανός να είναι ο συνεχιστής της κληρονομιάς και του έργου του νευτωνα, να συμπληρώσει, να πάει ένα, δυο, 3 βήματα παρακάτω την κληρονομιά.hellegennes έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 01:56Απαντάς άλλ' αντ' άλλων. Κάτι είπες για το ποιος δικαιούται να ονομαστεί απόγονος και κληρονόμος των αρχαίων Ελλήνων και έθεσες σαν κριτήριο την ανάγνωση αρχαίων συγγραφέων. Και απάντησα στο ίδιο πνεύμα ότι με την ίδια λογική εγώ είμαι απόγονος και κληρονόμος του Νεύτωνα περισσότερο από το 99,99% των ΒρετανώνNorthern Spirit έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 01:31Το αν εισαι Βρετανος, Γαλλος, Ρωσος σημερα ειναι εννοια σχετιζομενες με το κρατος..Η βρετανια ειναι και αυτη μειγμα..λαων...Απλα οσοι εχουνε βρετανικο διαβατηριο θεωρουνται βρετανοι..Οπως και οσοι γεννιουνται στον σημερινο ελλαδικο χωρο παιρνουνε διαβατηριο και ταυτοτητα με το ονομα ελληνας..Τωρα αν εχουνε σχεση με τον Περικλη η αν καποιοι ειναι απογονοι καποιοι εξωγαμου Τουρκου πασσα με Αιγυπτια δουλα ειναι αγνωστο..hellegennes έγραψε: ↑21 Ιουν 2018, 23:26
Με αυτήν την λογική, εγώ είμαι περισσότερο Βρετανός από περίπου 55 εκατομμύρια Βρετανούς που δεν έχουν διαβάσει ποτέ το Principia Mathematica, του Νεύτωνα.
- Βινόσαυρος
μα οι συγχρονοι μακεδόνες δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους, το ίδιο και οι έλληνες αντίστοιχα.ST48410 έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 03:00Πέστα. Έχουν βαλθεί διάφοροι σε άλλα νήματα να μας πείσουν ότι είμαστε περίεργοι που αντιδρούμε στο όνομα Μακεδόνες για τους Σκοπιανούς που δεν μπορούν να επικαλεστούν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες πέρα από το ότι διαμένουν στην ίδια περίπου περιοχή. Εμείς παρόλα αυτά δεν πρέπει να λέμε ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων ΕλλήνωνChainis έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 02:48Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος είναι απόγονος είλωτα, περίοικου, βοσκού του Κιθαιρώνα, Θεσσαλού αγρότη, Κορίνθιου ή Αθηναίου έμπορα, νησιώτη ψαρά κλπκλπ μόνο στον Περικλή και τον Σωκράτη πρέπει να εστιάζεις για να γίνεσαι φαιδρός.Northern Spirit έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 01:31Οπως και οσοι γεννιουνται στον σημερινο ελλαδικο χωρο παιρνουνε διαβατηριο και ταυτοτητα με το ονομα ελληνας..Τωρα αν εχουνε σχεση με τον Περικλη η αν καποιοι ειναι απογονοι καποιοι εξωγαμου Τουρκου πασσα με Αιγυπτια δουλα ειναι αγνωστο..
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μπάιντεν: «Είμαι περήφανη που είμαι η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ»!
από Αρίστος » 05 Ιούλ 2024, 15:17 » σε Διεθνής πολιτική - 67 Απαντήσεις
- 2825 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Chupacabra
06 Ιούλ 2024, 21:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ειμαι η Εριεττα......και ειμαι καλα.
από Μαδουραίος » 08 Νοέμ 2024, 14:32 » σε Κοινωνικά θέματα - 5 Απαντήσεις
- 444 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
08 Νοέμ 2024, 14:49
-
-
-
Νέα δημοσίευση Έλλην και Χάος, ΟΕΑ, καραγεωργιου
από Ερμής » 29 Οκτ 2023, 16:27 » σε Εναλλακτικές επιστήμες - 7 Απαντήσεις
- 1369 Προβολές
-