καλο ξημερωμα δλδNiki έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 09:33Τα βάζω 20 λεπτά σε χλιαρό νερό με τις κορφές έξω.Αγις έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 09:26μαλισταNiki έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 09:10Λοιπόν .
Πάσχα πρέπει να βάψω τα αυγά.
Στο βάψιμο των αυγών είχα κάνει διάφορα με ξύδι , αλάτι χαμηλή θερμοκρασία.
Αλλά πάντα είχα απώλειες.
Τις λιγότερες απώλειες τις είχα αν τα αυγά ήτανε εκτός ψυγείου και με χαμηλή φωτιά.
Είμαι λίγο ψυχαναγκαστική δεν μπορώ να διανοηθώ τα αυγά σε μία κατσαρόλα να είναι στο πλάι ή να είναι ανάποδα με την κορφή κάτω.
Έτσι πάντα έψαχνα να ταιριάζω κατσαρόλα να μπούνε τα αυγά να είναι όλα σφιχτά με την κορφή πάνω.
Τι διαφορετικό έγινε εκείνη την ημέρα.
Εκείνη την ημέρα κόπηκε το ρεύμα.
Προηγουμένως είχα ζεστάνει νερό σε βραστήρα που έφτιαξα τον καφέ μου.
Έτσι σκέφτηκα να βάλω αυτό το νερό στα αυγά.
Το έβαλα ήτανε χλιαρό το ακουμπούσα και το άντεχα αλλά δεν ήτανε αρκετό.
Δεν τα κάλυψε έμειναν όλες οι κορφές λίγο έξω από το νερό.
Δηλαδή αυγά εκτός ψυγείου ,με τις κορφές πάνω και νερό από βραστήρα με προσοχή χλιαρό.
Το ρεύμα ήρθε μετά από μισή ώρα ζέστανα πάλι νερό με τον βραστήρα πρόσθεσα να τα καλύπτει τα έβαλα πάνω στο μάτι και δεν μου έσπασε κανένα εκείνη την χρονιά.
Από τότε το κάνω συνέχεια.
Ποτέ δεν μου έχει σπάσει αυγό.
Τώρα όσοι ασχολείστε με την φυσική βρείτε τον λόγω.
Το είπα σε φίλο που έχει ξενοδοχείο και φτιάχνουν κάθε μέρα αυγά.
Το είπε στον μάγειρα το δοκίμασαν και όντως είχανε και αυτοί το ίδιο αποτέλεσμα.
ποσο χρονο απαιτει η μεθοδος ;
μπορεις να τα κανεις μελατα η μετρια η ολα γινονται σφικτα ;
Μετά προσθέτω χλιαρό νερό να τα καλύψει.
Τα βάζω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ξεκινήσει το νερό να βράζει.
Σβήνω το μάτι και τα αφήνω να κρυώσουν.
Είναι πάντα σφιχτά.
Δεν μου αρέσουν τα μελάτα.
Δεν δοκίμασα να τα φτιάξω πιστεύω όμως ότι είναι θέμα χρόνου.

για τα σφικτα ηταν αναμενομενο - για αυτο σε ρωτησα - ξεχασε τα μελατα κ μετρια ποτε δεν θα εισαι σιγουρη για το αποτελεσμα
συμπερασμα = σιγα τα ωα
αν περασεις απο το νημα τι μαγειρεψατε σημερα και συνεχισουμε την κουβεντα μας για τις πανσετες τα βουβαλια κλπ
θα σου πω τη δικη μου μεθοδο για να μην σπανε τα αυγα - 100% επιτυχια φυσικα δεν υπαρχει