Xαχα, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχει να χάσει κάποιος κάτι.Gherschaagk έγραψε: ↑27 Απρ 2020, 12:13Don't try this at home.Αρχέλαος έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 13:39Πραγματικά απίστευτο.enterprise-psi έγραψε: ↑23 Απρ 2020, 12:492003 , τρέχω να προλάβω το λεωφορείο , σκίζεται η σακούλα, και όπως πέφτει του ρίχνω και ενα σουτ και σέρνεται δεκάδες μέτρα στην άσφαλτο.
Λέω ωραία πάνε τα αρχεία, και όντως, με σκληρό συνδεμένο δεν ανοίγει , δεν περνάει POST ο υπολογιστής.
Διαβάζω κάπου οτι ίσως φτιάξει στην κατάψυξη, για 10 λεπτά. Το βάζω και τον ξεχνάω τρεις μέρες
Τον τυλίγω με χαρτοπετσέτες , γιατί έτρεχε υγρασία, ανοίγει κανονικά ο υπολογιστής, και προλαβαίνω να σώσω τα αρχεία
ΥΓ ακόμα δουλεύει κανονικά ο σκληρός μετά από τόσα χρόνια
Πράγματα που έβαλα στην κατάψυξη και πέτυχε.
Re: Πράγματα που έβαλα στην κατάψυξη και πέτυχε.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Ναι μωρέ, πλάκα κάνω.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Το κατάλαβα.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Έχω μια BambooCup η οποία έχει χωρητικότητα 400 ml. Σε αντίθεση με τις άλλες, αυτή είναι ελαφριά κι ακόμη κι αν πέσει και σπάσει, δεν θα γεμίσει ο τόπος με γυαλιά και πορσελάνες. Κοστίζει γύρω στα 15, την είχα πάρει 17 τότε, και είναι σίγουρα για ζεστά, ενώ έχει καπάκι και ταινία σιλικόνης για να την κρατάς χωρίς να καίγεσαι. Ακόμη και στην παραλία όταν κατεβαίνουμε αυτή παίρνω μαζί μου, αντί να πάρω το μιας χρήσης χάρτινο με το πλαστικό καπάκι που μου δίνει στα νεύρα. Μπαίνει πλυντήριο πιάτων αλλά δεν την έβαλα ποτέ γιατί δεν υπάρχει λόγος, απλά λέω πως έχεις και αυτή τη δυνατότητα. Την προτείνω γιατί δεν αλλοιώνει τη γεύση των πόσιμων όπως κάνουν τα πλαστικά και τα χάρτινα, είναι ελαφριά, την έχω χρόνια, παίρνει πολλά ml και είναι για ζεστά αν και δεν είναι θερμός, θα σου το κρατήσει σε καλή θερμοκρασία γιατί έχει το καπάκι.

Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Συμφωνώ με τον κίνδυνο ζημιάς στο rack που έχω το pc μου.don't speak έγραψε: ↑25 Απρ 2020, 18:46Για να σου κρατάει ζεστό τον καφέ μέσα στο σπίτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις usb cup warmer και να έχεις εκεί πάνω την κούπα σου.
Ένα που έχω τον κρατάει μια χαρά, αλλά θα είναι όση ώρα θες να τον κρατάει ζεστό συνδεδεμένο, είτε σε μετασχηματιστή πρίζας όπως των κινητών είτε στου υπολογιστή τη θύρα.
Edit, θέλει όμως λίγη προσοχή που θα ακουμπάει, γιατί είναι ζεστό και από την κάτω πλευρά και μπορεί να χαλάσει το έπιπλο.
Είναι και κάπως αντι-οικολογικό να καταναλώνω ρεύμα - έστω και λίγο - για έναν ρημαδοκαφέ.
Gherschaagk. Σε κάνω mentioned επειδή είσαι 2η παραλήπτρια και ίσως μη το δεις.Gherschaagk έγραψε: ↑27 Απρ 2020, 13:31Έχω μια BambooCup η οποία έχει χωρητικότητα 400 ml. Σε αντίθεση με τις άλλες, αυτή είναι ελαφριά κι ακόμη κι αν πέσει και σπάσει, δεν θα γεμίσει ο τόπος με γυαλιά και πορσελάνες. Κοστίζει γύρω στα 15, την είχα πάρει 17 τότε, και είναι σίγουρα για ζεστά, ενώ έχει καπάκι και ταινία σιλικόνης για να την κρατάς χωρίς να καίγεσαι.
Βρήκα την Bamboo Cup, αλλά μαζί με τα μεταφορικά φτάνει τα 19 ευρώ.
https://www.skroutz.gr/c/2015/koupes-mu ... =BambooCup
Αντίθετα ένα μικρό κλασικό θερμός με διπλό γυαλί στοιχίζει πολύ λιγότερο και σίγουρα κρατάει την ζέστη περισσότερο. Ακόμα και να σπάσει δεν πειράζει τόσο.
https://www.skroutz.gr/c/2090/thermos/f ... er_dir=asc
Ήδη έχω κάπου καταχωνιασμένα 2 κλασικά θερμός. Θα βγάλω το μικρότερο στον αφρό και θα δοκιμάσω.
Πίνω έναν μεγάλο καφέ όταν ξυπνώ και άλλον έναν αργότερα. Θα κάνω μονοκοπανιάς δόση για 2-2,5 καφέδες και θα φυλάξω τον μισό για αργότερα.
Ευχαριστώ αμφότερες για τις προτάσεις σας.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
- Γενική Γραμματέας Συντονισμού
Την έχω την bamboo cup.Nandros έγραψε: ↑27 Απρ 2020, 16:55Συμφωνώ με τον κίνδυνο ζημιάς στο rack που έχω το pc μου.don't speak έγραψε: ↑25 Απρ 2020, 18:46Για να σου κρατάει ζεστό τον καφέ μέσα στο σπίτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις usb cup warmer και να έχεις εκεί πάνω την κούπα σου.
Ένα που έχω τον κρατάει μια χαρά, αλλά θα είναι όση ώρα θες να τον κρατάει ζεστό συνδεδεμένο, είτε σε μετασχηματιστή πρίζας όπως των κινητών είτε στου υπολογιστή τη θύρα.
Edit, θέλει όμως λίγη προσοχή που θα ακουμπάει, γιατί είναι ζεστό και από την κάτω πλευρά και μπορεί να χαλάσει το έπιπλο.
Είναι και κάπως αντι-οικολογικό να καταναλώνω ρεύμα - έστω και λίγο - για έναν ρημαδοκαφέ.Gherschaagk. Σε κάνω mentioned επειδή είσαι 2η παραλήπτρια και ίσως μη το δεις.Gherschaagk έγραψε: ↑27 Απρ 2020, 13:31Έχω μια BambooCup η οποία έχει χωρητικότητα 400 ml. Σε αντίθεση με τις άλλες, αυτή είναι ελαφριά κι ακόμη κι αν πέσει και σπάσει, δεν θα γεμίσει ο τόπος με γυαλιά και πορσελάνες. Κοστίζει γύρω στα 15, την είχα πάρει 17 τότε, και είναι σίγουρα για ζεστά, ενώ έχει καπάκι και ταινία σιλικόνης για να την κρατάς χωρίς να καίγεσαι.
Βρήκα την Bamboo Cup, αλλά μαζί με τα μεταφορικά φτάνει τα 19 ευρώ.
https://www.skroutz.gr/c/2015/koupes-mu ... =BambooCup
Αντίθετα ένα μικρό κλασικό θερμός με διπλό γυαλί στοιχίζει πολύ λιγότερο και σίγουρα κρατάει την ζέστη περισσότερο. Ακόμα και να σπάσει δεν πειράζει τόσο.
https://www.skroutz.gr/c/2090/thermos/f ... er_dir=asc
Ήδη έχω κάπου καταχωνιασμένα 2 κλασικά θερμός. Θα βγάλω το μικρότερο στον αφρό και θα δοκιμάσω.
Πίνω έναν μεγάλο καφέ όταν ξυπνώ και άλλον έναν αργότερα. Θα κάνω μονοκοπανιάς δόση για 2-2,5 καφέδες και θα φυλάξω τον μισό για αργότερα.
Ευχαριστώ αμφότερες για τις προτάσεις σας.
.
Δεν κρατάει σαν θερμός, δεν έχει και διπλά τοιχώματα. Κρατάει για λίγο.
Ζεσταίνω σε αυτήν με το cup warmer αν θέλω
Μια χαρά μπαίνει πλυντήριο πιάτων, την βάζω, αλλά μικροκυμάτων λέει όχι, απλά το τονίζω.
-
φλαούνες 
εννοείται θέλει πολύ περισσότερα αυγά
σταφίδες μπλιαχ
αλλά είναι το τέλειο δεκατιανό/βραδινό από κατάψυξη, αρκεί να είχες χρησιμοποιήσει φρέσκο δυόσμο
ακόμα και η δομή του βολεύει για ζέσταμα στην τοστιέρα, αφού η άνω πλάκα λόγω διπλώματος ζύμης στις γωνίες εφάπτεται οριακά αλλά δεν ακουμπάει την στρώση τυριού
όπως θα συνέβαινε με μία πίτσα
+το καμένο σουσάμι
επίσης όλα τα τσουρεκοειδή συστατικά την κάνουν να μην χάνει την φρεσκάδα της καιρό μετά, αλλά λόγω σύστασης ούτε να ξεραίνεται όπως ένα κλασσικό τσουρέκι
ψάχνοντας για λινκ, είδα ότι τις έκανε και ο άκης
αλλά και μόνο από την φώτο φαίνονται λάθος
και εννοείται φέτα με ανθότυρο, τι κυπριακά τυριά και αηδίες
- Casper -
πιλαβούνες τις ήξερα, το φλαούνες θα είναι αγγλική ονομασία
καλή μας όρεξη, τύποι

σταφίδες μπλιαχ

αλλά είναι το τέλειο δεκατιανό/βραδινό από κατάψυξη, αρκεί να είχες χρησιμοποιήσει φρέσκο δυόσμο
ακόμα και η δομή του βολεύει για ζέσταμα στην τοστιέρα, αφού η άνω πλάκα λόγω διπλώματος ζύμης στις γωνίες εφάπτεται οριακά αλλά δεν ακουμπάει την στρώση τυριού
+το καμένο σουσάμι
επίσης όλα τα τσουρεκοειδή συστατικά την κάνουν να μην χάνει την φρεσκάδα της καιρό μετά, αλλά λόγω σύστασης ούτε να ξεραίνεται όπως ένα κλασσικό τσουρέκι
ψάχνοντας για λινκ, είδα ότι τις έκανε και ο άκης

- Casper -

καλή μας όρεξη, τύποι
Έμαθα ότι είναι και το μαχλέπι.
Μπα δεν θα δοκιμάσω κάτι που έχει τυρί με σταφίδες.
Μπα δεν θα δοκιμάσω κάτι που έχει τυρί με σταφίδες.
https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%A6% ... E%BD%CE%B1mpiftekopoiimeno burger έγραψε: ↑02 Μάιος 2020, 23:30φλαούνες
σταφίδες μπλιαχ
+το καμένο σουσάμι
ψάχνοντας για λινκ, είδα ότι τις έκανε και ο άκηςαλλά και μόνο από την φώτο φαίνονται λάθος
- Casper -
καλή μας όρεξη, τύποι
Σύμφωνα με διάφορες εκδοχές η λέξη προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη παλάθη (παρασκεύασμα με ξηρά φρούτα) ή από τη συνώνυμη λατινική λέξη fladonis. Κατά άλλη εκδοχή η φλαούνα προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα φλάω (θλίβω). Ως λέξη η φλαούνα απαντάται και στην Αρκαδία και προσδιορίζει την πίτα που φτιάχνεται στην πλάκα και ψήνεται στα κάρβουνα. Στην Κύπρο τα συγκεκριμένα εδέσματα λέγονται φλαούνες και σπανιότερα βλαούνες. Στην περιοχή του Καραβά ονομαζόταν φεσούδκια ενώ στην Καρπασία ήταν γνωστά ως αφλαούνες

Με τυρί δεν μ' αρέσουν. Τις προτιμώ με αναρή. Βέβαια πάντα έβγαζα τις σταφίδες γιατί δεν μ' αρέσουν. (Έχω χρόνια να φάω).
-
ΡΕ φτιαξτο χωρις σταφιδα τι λεμε τοση ωρα
αντε, να κανεις και συ μια φορα μια εκπληξη στην οικιακη βοηθο

-
Ε κάνε και ένα search βρε.
https://xrysessyntages.com/syntagi/flaounes-me-anari-4/
Σε όλους τους φούρνους πουλάνε και από τα 2 είδη. Με αναρή προφανώς είναι γλυκές.
Οι σταφίδες λογικά έχουν τον λόγο τους που μπαίνουν. Τις γλυκαίνουν, ακόμα και τις αλμυρές. Αν θες τις βγάζεις μετά. Είναι και "ποσκόλιο", πώς το λέτε εσείς, για να έχεις κάτι να παίζεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος - Casper - την 03 Μάιος 2020, 00:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Καλύτερα να πάρω τα υλικά και να το μάθει να το φτιάχνει η οικιακή βοηθός.mpiftekopoiimeno burger έγραψε: ↑03 Μάιος 2020, 00:12ΡΕ φτιαξτο χωρις σταφιδα τι λεμε τοση ωρα
αντε, να κανεις και συ μια φορα μια εκπληξη στην οικιακη βοηθο
-
γιατί έχεις κλειστά τα πμ σου;- Casper - έγραψε: ↑03 Μάιος 2020, 00:15Ε κάνε και ένα search βρε.
https://xrysessyntages.com/syntagi/flaounes-me-anari-4/
Σε όλους τους φούρνους πουλάνε και από τα 2 είδη. Με αναρή προφανώς είναι γλυκές.
Οι σταφίδες λογικά έχουν τον λόγο τους που μπαίνουν. Τις γλυκαίνουν, ακόμα και τις αλμυρές. Αν θες τις βγάζεις μετά. Είναι και "ποσκόλιο", πώς το λέτε εσείς, για να έχεις κάτι να παίζεις.

το ποσκόλιο μας είναι τα νύχια σου

δοκίμασε όπως σου λέω, η άλλη εκδοχή είναι ανιαρή

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Συνηθισμενα πραγματα που δεν κανετε στην ζωη σας
από Alex Amsterdam » 06 Απρ 2024, 10:21 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 222 Απαντήσεις
- 4594 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πληροφοριοδότης μαμάς μαρίας
11 Απρ 2024, 07:38
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 163 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
21 Μαρ 2025, 16:38
-
-
Νέα δημοσίευση Θα βελτιωθούν ποτέ τα πράγματα στην Ελλάδα;
από Έκτωρ » 06 Απρ 2024, 12:43 » σε Κοινωνικά θέματα - 15 Απαντήσεις
- 634 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Daje
29 Δεκ 2024, 12:35
-
-
-
Νέα δημοσίευση Έβαλα μια αγγελία και μου απάντησε ένας. Υποπτεύομαι απάτη.
από SpAcE_PaNtHeR » 27 Οκτ 2024, 18:14 » σε Πληροφορική - 10 Απαντήσεις
- 515 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από pylothess
12 Φεβ 2025, 23:50
-