Αγαπάτε αλλήλους

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Αγαπάτε αλλήλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 02 Μάιος 2020, 11:17

bluerose έγραψε:
02 Μάιος 2020, 11:10
Το ξενοδοχείο του Χριστού είναι ομως
Η δικαιοσύνη ισχύει για όλους και πιο πολύ για τους πιο κοντά Του γιατί υποτίθεται γνωρίζουν Τι πιστεύουν
Και του Βούδα και του Αλλάχ και άλλων σύγχρονων κεφαλών θρησκειών. Αφήνω τους αρχαίους.
Δεν έχεις μπλέξει με αντίχριστους γι' αυτό έχεις καλύτερη ψυχική κατάσταση και δεκτικότητα.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 02 Μάιος 2020, 11:34

Εμένα μου λες;;;
Μέσα και από αυτούς τους λεγόμενους κακούς συμφεροντολογους κτλ έρχεται η αλλαγή
Αντί να γίνεις χειρότερος γινεσε μπρος στο Θεό πιο καλός
Απλά..... απόσταση

Μην ασχολείσαι,έχει νόημα αυτό που λέω
Βεβαίως κάτι μένει,άνθρωπος είσαι (λόγια του πνευματικού μου).

Εικόνα

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 02 Μάιος 2020, 11:37

Τώρα τι μου θυμισες
Θα πάω να κάνω φασαρία εκεί σ' αυτούς
Και κάνω καλή διότι έχω πιο δικιο

Θεού Κύριε φυλακή το στοματι μου

ΥΓ και για μια κουβέντα που θα σου πουν ο Θεός το επέτρεψε. Για κάποιο λογο

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 02 Μάιος 2020, 11:45

bluerose έγραψε:
02 Μάιος 2020, 11:37
Τώρα τι μου θυμισες
Θα πάω να κάνω φασαρία εκεί σ' αυτούς
Και κάνω καλή διότι έχω πιο δικιο

Θεού Κύριε φυλακή το στοματι μου

ΥΓ και για μια κουβέντα που θα σου πουν ο Θεός το επέτρεψε. Για κάποιο λογο
Τι να σου πω τώρα Bluerose. Εγώ έχω μπλέξει με αντίχριστους πριν γεννηθώ κατά πως φαίνεται. Γι' αυτό δεν μας πήγε κανείς κατηχητικό ή δεν μας έφερε σε επαφή με την θρησκεία, αν και κάναμε τα βασικά. Ίσως εκεί μας προστάτευαν. Μιλάω και για τα αδέρφια μου.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 02 Μάιος 2020, 11:50

Η αμαρτία δεν είναι μόνο προσωπική
Είναι και μιας πόλης,μιας χώρας..μιας δουλειάς με κόσμο πολυ
Κι είναι πολύ πιο δύσκολο
Εσένα κοίτα
Δε μπορώ να στο εξηγησω

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 02 Μάιος 2020, 12:24

Antares έγραψε:
02 Μάιος 2020, 10:18
stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2020, 08:18
Εκείνο που πρέπει να σε απασχολεί σύμφωνα με το χριστιανισμό είναι η δική σου ψυχή.
Επομένως, αν επιθυμείς να τιμωρήσεις, να βασανίσεις, να σκοτώσεις κάποιον που σκότωσε ή βασάνισε άλλον, το πρόβλημά σου είναι ότι γίνεσαι ίδιος με εκείνον. Επομένως, αποκτάς το ίδιο πρόβλημα, την ίδια αμαρτία με εκείνον.
Απαιτώ δικαιοσύνη. Είτε ανθρώπινη, είτε θεική.
Η Θεία δικαιοσύνη δεν είναι στα δικά σου χέρια. Επομένως πρέπει να μην την ανακατεύουμε στις ανθρώπινες υποθέσεις.
Η ανθρώπινη δικαιοσύνη είναι μία σύμβαση.
Σε κάποιους τόπους κόβουν χέρια, σε άλλους κόβουν κεφάλια, σε άλλους φυλακίζουν και σε άλλους οι θύτες δικαιώνονται.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 02 Μάιος 2020, 12:49

stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2020, 12:24
Antares έγραψε:
02 Μάιος 2020, 10:18
stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2020, 08:18
Εκείνο που πρέπει να σε απασχολεί σύμφωνα με το χριστιανισμό είναι η δική σου ψυχή.
Επομένως, αν επιθυμείς να τιμωρήσεις, να βασανίσεις, να σκοτώσεις κάποιον που σκότωσε ή βασάνισε άλλον, το πρόβλημά σου είναι ότι γίνεσαι ίδιος με εκείνον. Επομένως, αποκτάς το ίδιο πρόβλημα, την ίδια αμαρτία με εκείνον.
Απαιτώ δικαιοσύνη. Είτε ανθρώπινη, είτε θεική.
Η Θεία δικαιοσύνη δεν είναι στα δικά σου χέρια. Επομένως πρέπει να μην την ανακατεύουμε στις ανθρώπινες υποθέσεις.
Σε κάποιους τόπους κόβουν χέρια, σε άλλους κόβουν κεφάλια, σε άλλους φυλακίζουν και σε άλλους οι θύτες δικαιώνονται.
Αλλιμονο αν δεν επεμβαινε ο Κύριος

Μακροθυμος είναι.
Ώσπου τυχόν καταλάβει ο αδικησας
Τυχόν
Και δε δικαιολογεί εαυτόν
Είτε μετά από άμεση επέμβαση του Κυρίου(βακτηρία) είτε με ράβδο αργότερα. Αρκεί να ακούμε και όπως λέει ο Άγιος Παΐσιος να μελετούμε τον εαυτό μας

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 02 Μάιος 2020, 16:57

stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2020, 12:24

Θεία και ανθρώπινη εμπλέκονται. Νομίζω ότι όλοι έχουμε έμφυτο το αίσθημα δικαίου. Καταλαβαίνουμε που έγινε το σωστό και που το λάθος, αν και καμιά φορά υπάρχει τρομερή κάλυψη, σε σημείο αισχρότητας και χρειάζονται δυνάμεις πέραν των αισθήσεων και της λογικής για να δούμε την αλήθεια.
Όπως και να έχει, εμένα το "σκοτώνω και δεν πληρώνω" δεν μου αρέσει στην κοινωνία που θέλω να ζω.
Πιστεύω στην Θεία δικαιοσύνη και ότι αποδίδεται με τρόπους που βλέπουμε ή με τρόπους που δεν θα δούμε.
Αλλά όταν έχεις το έγκλημα στην κορυφή η κοινωνία πάει κατά διαόλου. Δημιουργούνται κοινωνίες με μια μειοψηφία που καλοπερνά και μια μάζα που κακοπερνά.
Πόσες φορές έχω πει, θα πάω στην δουλειά μου γιατί δεν έχω εισόδημα από αλλού και θα αγνοώ τα πάντα.
Αμ δε. Όσο και να αγνοείς, η δουλειά αυτών είναι να σου κάνουν κακό. Με οποιονδήποτε τρόπο. Αν η κορυφή είναι χαλασμένη, οι τρόποι αυτοί είναι απεριόριστοι. Επίσης θέλουν αγάπες και χαρούλες σαν να είσαι σκύλος και χρησιμοποιούν ασύδοτα τα περί αγάπης του χριστιανισμού. Απλά δεν μπορείς, ακόμη και αν διατηρείς μια χαλαρή και ουδέτερη στάση, κάτι θα βρουν να σου κάνουν. Σε απομακρύνουν από όσους αποδέχεσαι επίσης. Εμετός. Για πείτε, πως αγαπάμε αυτά τα άτομα (τρόπος του λέγειν);

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 02 Μάιος 2020, 17:22

Αν θέλεις γράψε στο γκουγκλ κακοί άνθρωποι Μέγας Αντώνιος
Ή σκέτο Μέγας Αντώνιος
Αυτός ο Άγιος, ασχολήθηκε πολύ με το θέμα κακός ανθρωπος

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 02 Μάιος 2020, 17:56

bluerose έγραψε:
02 Μάιος 2020, 17:22
Αν θέλεις γράψε στο γκουγκλ κακοί άνθρωποι Μέγας Αντώνιος
Ή σκέτο Μέγας Αντώνιος
Αυτός ο Άγιος, ασχολήθηκε πολύ με το θέμα κακός ανθρωπος
Το βρήκα, ευχαριστώ.
Μερικοί άνθρωποι διεκδικούν την αγάπη μας (τρόπος του λέγειν, να τους προσκυνάμε διεκδικούν), εγώ δεν μπορώ να είμαι καλή απέναντί τους. Κάτι με εμποδίζει.
Αντιθέτως είναι άλλοι που δεν διεκδικούν τίποτα και είναι τόσο αγαπητοί όπως μια συνάδελφος, κόρη ιερέα, μέσω ΑΣΕΠ διορισμένη, την οποία όταν την έβλεπα, χαιρόταν η ψυχή μου. Μου έδινε ελπίδα για την χώρα μας. Της έκαναν και αυτής τον βίο αβίωτο.

Ορίστε αυτή η ρήση του Μεγάλου Αντωνίου
Η ΚΑΚΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΙ

Ἡ κακία, ὅταν γνωρισθεῖ ἀπὸ τὴν ψυχή, μισεῖται σὰν θηρίο βρωμερότατο. Ὅταν ὅμως ἀγνοεῖται (ἡ φύση της), ἀγαπᾶται ἀπὸ ἐκεῖνον ποὺ τὴν ἀγνοεῖ· τὸν ἔχει αἰχμάλωτο καὶ τὸν τραβᾶ σὰν δοῦλο, τὸν ἐραστή της. Κι᾿ ὁ κακότυχος καὶ ἄθλιος, οὔτε βλέπει τὸ συμφέρον του, οὔτε νοιώθει, ἀλλὰ νομίζει ὅτι στολίζεται ἀπὸ τὴν κακία καὶ ἀγάλλεται.
Αυτούς τους ανθρώπους δεν αντέχω. Που νομίζουν ότι στολίζονται και αγάλλονται με διάφορα. Με την θέση τους, με την εύνοια των ανωτέρων και των πολιτικών, με την περιουσία τους, τα παιδιά τους ή τον/την σύζυγο που τα θεωρούν ιδιοκτησία, που θαυμάζουν πρόσωπα εγχώρια ή διεθνή λόγω του πλούτου και της θέσης τους.
Συνέχεια γι΄αυτά μιλάνε.

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 02 Μάιος 2020, 23:14

stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2020, 08:19
ksk έγραψε:
24 Απρ 2020, 15:34
Ναι ξέρω (...)
Δεν γράφεις και σε εμάς το σκοπό της ζωής που ξέρεις με βεβαιότητα, ως πρώτος στην ανθρωπότητα που έλυσε το μυστήριο;
Δεν ειμαι ο πρώτος και δεν ειναι μυστήριο για να το λύσεις...
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
relativer777
Phorum.gr user: relativer777

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 » 04 Μάιος 2020, 14:14

Fluffy το Αγαπάτε αλλήλους για πότε είναι ?
Σε αυτή την ζωή, ή στην μετά θάνατο ?
Στην μετά θα τους αγαπάω σίγουρα όλες και όλους.
:102:
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν

Άβαταρ μέλους
A0ANACIVC

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από A0ANACIVC » 04 Μάιος 2020, 15:01

Δίδοντας ο Θεός οδηγία άκρας ομόνοιας και ενότητας στους εκλεκτούς Του, στον ανθό του λαού Του, εμάς δηλαδή, δεν ακυρώνει βέβαια τις πυρηνικές δύο εντολές Του για αγάπη του πλησίον και Αυτού του Πατρός και ΑΩ που πρωτοσυναντούμε στο Δευτερονόμιο...

Πλησίον όμως δεν είναι εικόνα ή αφήγηση, μύθος και έθος, δεν είναι πληροφορίες δημοσιογράφων και γήινων εξουσιών, αλλά πρόσωπο που αντιλαμβανόμαστε οι ίδιοι διά των αισθήσεών μας. Δεν είναι πλησίον ο καημένος πρόσφυγας που μας πληροφορούν οι ιδεολογικοί μηχανισμοί του κράτους, δεν είναι φτηνά εργατικά χέρια ή φτηνά παιδικά νεφρά και φρέσκα βλαστοκύτταρα. Όχι. Πλησίον είναι αυτός του οποίου δυνάμεθα να έχουμε πλήρη γνώση, ιδίως αισθητή.

Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ » 04 Μάιος 2020, 15:13

Όπως έλεγε και το τραγουδάκι μας παλιά:

Το μόνο πλάσμα στη ζωή
σε όλη τη Λιοσίων
ο πάτερ το ξανάλεγε
πως είναι ο πλησίον
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία

Άβαταρ μέλους
relativer777
Phorum.gr user: relativer777

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 » 04 Μάιος 2020, 19:03

A0ANACIVC έγραψε:
04 Μάιος 2020, 15:01
Δίδοντας ο Θεός οδηγία άκρας ομόνοιας και ενότητας στους εκλεκτούς Του, στον ανθό του λαού Του, εμάς δηλαδή, δεν ακυρώνει βέβαια τις πυρηνικές δύο εντολές Του για αγάπη του πλησίον και Αυτού του Πατρός και ΑΩ που πρωτοσυναντούμε στο Δευτερονόμιο...

Πλησίον όμως δεν είναι εικόνα ή αφήγηση, μύθος και έθος, δεν είναι πληροφορίες δημοσιογράφων και γήινων εξουσιών, αλλά πρόσωπο που αντιλαμβανόμαστε οι ίδιοι διά των αισθήσεών μας. Δεν είναι πλησίον ο καημένος πρόσφυγας που μας πληροφορούν οι ιδεολογικοί μηχανισμοί του κράτους, δεν είναι φτηνά εργατικά χέρια ή φτηνά παιδικά νεφρά και φρέσκα βλαστοκύτταρα. Όχι. Πλησίον είναι αυτός του οποίου δυνάμεθα να έχουμε πλήρη γνώση, ιδίως αισθητή.
Φίλε A0ANACIVC από γνώση του Ευάγγελου , βαθιά μεσάνυχτα !!!
Αυτά που μου τσαμπουνάς είναι τα αντίθετα, με αυτά που δίδαξε ο Χριστός.
Ο Χριστός είπε ότι πλησίον μας είναι η κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.
Καλά τί σόϊ χριστιανοί ήσαστε ?
Διάβασε την παραβολή του καλού σαμαρείτη , για να μάθεις Ποιός είναι ο πλησίον !
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών