Αγαπάτε αλλήλους

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
relativer777
Phorum.gr user: relativer777

Re: Αγαπάτε αλλήλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 » 04 Μάιος 2020, 19:13

stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2020, 12:24
Antares έγραψε:
02 Μάιος 2020, 10:18
stavmanr έγραψε:
02 Μάιος 2020, 08:18
Εκείνο που πρέπει να σε απασχολεί σύμφωνα με το χριστιανισμό είναι η δική σου ψυχή.
Επομένως, αν επιθυμείς να τιμωρήσεις, να βασανίσεις, να σκοτώσεις κάποιον που σκότωσε ή βασάνισε άλλον, το πρόβλημά σου είναι ότι γίνεσαι ίδιος με εκείνον. Επομένως, αποκτάς το ίδιο πρόβλημα, την ίδια αμαρτία με εκείνον.
Απαιτώ δικαιοσύνη. Είτε ανθρώπινη, είτε θεική.
Η Θεία δικαιοσύνη δεν είναι στα δικά σου χέρια. Επομένως πρέπει να μην την ανακατεύουμε στις ανθρώπινες υποθέσεις.
Η ανθρώπινη δικαιοσύνη είναι μία σύμβαση.
Σε κάποιους τόπους κόβουν χέρια, σε άλλους κόβουν κεφάλια, σε άλλους φυλακίζουν και σε άλλους οι θύτες δικαιώνονται.
:goodpost:
Υ.Γ. Επειδή γνωρίζω πολύ καλά το Ευάγγελο, θα με περάσεις στο τέλος και για Χριστιανό. Όμως δέν είμαι.
Σιχαίνομαι την υποκρισία και τους υποκριτές.
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 04 Μάιος 2020, 19:18

Ο πλησίον μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Αν γνωρίζεις ότι είναι καθίκι και ότι θα πάθεις κακό πως θα τον αγαπήσεις;
Όσο μεγαλώνεις, τόσο καλύτερα καταλαβαίνεις τον δόλιο άνθρωπο.
Επίσης κατά την γνώμη μου και από εμπειρία, μαθαίνεις μετά τον θάνατο, όλα όσα αφορούν την ζωή σου και τον θάνατό σου και οτιδήποτε άλλο θελήσεις. Εγώ έζησα, αλλά κάποια πράγματα μου έγιναν γνωστά. Γίνεται το δίκαιο δηλαδή. Καμία ζωή δεν είναι αναλώσιμη όπως νομίζουμε εδώ πέρα. Ούτε έχει μεγαλύτερη ή μικρότερη αξία.
Όλα είναι στο φως εκεί και δεν καλύπτονται από ψέματα.

Άβαταρ μέλους
relativer777

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 » 04 Μάιος 2020, 19:43

Antares έγραψε:
04 Μάιος 2020, 19:18
Ο πλησίον μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Αν γνωρίζεις ότι είναι καθίκι και ότι θα πάθεις κακό πως θα τον αγαπήσεις;
Επίσης κατά την γνώμη μου και από εμπειρία, μαθαίνεις μετά τον θάνατο, όλα όσα αφορούν την ζωή σου και τον θάνατό σου και οτιδήποτε άλλο θελήσεις. Εγώ έζησα, αλλά κάποια πράγματα μου έγιναν γνωστά. Γίνεται το δίκαιο δηλαδή. Καμία ζωή δεν είναι αναλώσιμη όπως νομίζουμε εδώ πέρα. Ούτε έχει μεγαλύτερη ή μικρότερη αξία.
" Ο πλησίον μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Αν γνωρίζεις ότι είναι καθίκι και ότι θα πάθεις κακό πως θα τον αγαπήσεις "
Η εντολή του Χριστού είναι ακριβώς αυτό. Να τον αγαπήσεις, παρ' ότι ξέρεις ότι είναι καθίκι.
Και εσύ από γνώση του Ευαγγελίου, βαθιά μεσάνυχτα !!!
Αυτές τις εντολές έδωσε ο Χριστός στους μαθητές του και είπε να τις διδάξουν σε όλο τον κόσμο, γιατί αυτό είναι το θέλημα του Θεού.
Χμ... Εάν συνεχίσει έτσι, στο τέλος θα σας έχω κάνει αληθινούς Χριστιανούς !!! Τώρα είσαστε μόνο κατ' ευφημισμόν Χριστιανοί.

Άβαταρ μέλους
A0ANACIVC

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από A0ANACIVC » 04 Μάιος 2020, 19:46

relativer777 έγραψε:
04 Μάιος 2020, 19:03
A0ANACIVC έγραψε:
04 Μάιος 2020, 15:01
Δίδοντας ο Θεός οδηγία άκρας ομόνοιας και ενότητας στους εκλεκτούς Του, στον ανθό του λαού Του, εμάς δηλαδή, δεν ακυρώνει βέβαια τις πυρηνικές δύο εντολές Του για αγάπη του πλησίον και Αυτού του Πατρός και ΑΩ που πρωτοσυναντούμε στο Δευτερονόμιο...

Πλησίον όμως δεν είναι εικόνα ή αφήγηση, μύθος και έθος, δεν είναι πληροφορίες δημοσιογράφων και γήινων εξουσιών, αλλά πρόσωπο που αντιλαμβανόμαστε οι ίδιοι διά των αισθήσεών μας. Δεν είναι πλησίον ο καημένος πρόσφυγας που μας πληροφορούν οι ιδεολογικοί μηχανισμοί του κράτους, δεν είναι φτηνά εργατικά χέρια ή φτηνά παιδικά νεφρά και φρέσκα βλαστοκύτταρα. Όχι. Πλησίον είναι αυτός του οποίου δυνάμεθα να έχουμε πλήρη γνώση, ιδίως αισθητή.
Φίλε A0ANACIVC από γνώση του Ευάγγελου , βαθιά μεσάνυχτα !!!
Αυτά που μου τσαμπουνάς είναι τα αντίθετα, με αυτά που δίδαξε ο Χριστός.
Ο Χριστός είπε ότι πλησίον μας είναι η κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.
Καλά τί σόϊ χριστιανοί ήσαστε ?
Διάβασε την παραβολή του καλού σαμαρείτη , για να μάθεις Ποιός είναι ο πλησίον !
Πώς ξέρεις ότι είμαι πλησίον δηλ.άνθρωπος και όχι bot, πράκτορας των εξωγήινων στο όρος Γερεζίν ή απλό ασφαλίτικο μύθευμα;

Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi » 04 Μάιος 2020, 19:50

A0ANACIVC έγραψε:
04 Μάιος 2020, 19:46

Πώς ξέρεις ότι είμαι πλησίον δηλ.άνθρωπος και όχι bot, πράκτορας των εξωγήινων στο όρος Γερεζίν ή απλό ασφαλίτικο μύθευμα;
Ολοι εδω μεσα τετοιοι ειμαστε.
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

jey_pap
Phorum.gr user: j_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap » 04 Μάιος 2020, 19:58

...
Διάβασε την παραβολή του καλού σαμαρείτη , για να μάθεις Ποιός είναι ο πλησίον !
Ο... καλός σαμαρίτης; :smt017
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jey_pap την 04 Μάιος 2020, 20:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»

Άβαταρ μέλους
relativer777

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 » 04 Μάιος 2020, 20:05

A0ANACIVC έγραψε:
04 Μάιος 2020, 19:46
relativer777 έγραψε:
04 Μάιος 2020, 19:03
A0ANACIVC έγραψε:
04 Μάιος 2020, 15:01
Δίδοντας ο Θεός οδηγία άκρας ομόνοιας και ενότητας στους εκλεκτούς Του, στον ανθό του λαού Του, εμάς δηλαδή, δεν ακυρώνει βέβαια τις πυρηνικές δύο εντολές Του για αγάπη του πλησίον και Αυτού του Πατρός και ΑΩ που πρωτοσυναντούμε στο Δευτερονόμιο...

Πλησίον όμως δεν είναι εικόνα ή αφήγηση, μύθος και έθος, δεν είναι πληροφορίες δημοσιογράφων και γήινων εξουσιών, αλλά πρόσωπο που αντιλαμβανόμαστε οι ίδιοι διά των αισθήσεών μας. Δεν είναι πλησίον ο καημένος πρόσφυγας που μας πληροφορούν οι ιδεολογικοί μηχανισμοί του κράτους, δεν είναι φτηνά εργατικά χέρια ή φτηνά παιδικά νεφρά και φρέσκα βλαστοκύτταρα. Όχι. Πλησίον είναι αυτός του οποίου δυνάμεθα να έχουμε πλήρη γνώση, ιδίως αισθητή.
Φίλε A0ANACIVC από γνώση του Ευάγγελου , βαθιά μεσάνυχτα !!!
Αυτά που μου τσαμπουνάς είναι τα αντίθετα, με αυτά που δίδαξε ο Χριστός.
Ο Χριστός είπε ότι πλησίον μας είναι η κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.
Καλά τί σόϊ χριστιανοί ήσαστε ?
Πολύ απλά !
Εάν ήσουν bot δεν θα έγραφες μαλακίες. Έπεσες στην περίπτωση, είμαι τεχνικός μηχανικός στην ρομποτική. A.I. CNC/NC & CAM Engineer.
Για εξωγήινος, η μόνη πιθανότητα, να είσουν όχι εξωγήινος αλα το UFO.
Με το μυαλό που διαθέτεις, όχι για πράκτορας δεν κάνεις, αλλά ούτε για εισπράκτορας.

Άβαταρ μέλους
relativer777

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 » 04 Μάιος 2020, 20:24

jey_pap έγραψε:
04 Μάιος 2020, 19:58
...
Κατά Λουκά ευαγγέλιο, κεφάλαιο 10, Στίχοι: 25, έως και τον 37.
Τελικά η απορία είναι: Υπάρχουν πραγματικοί Χριστιανοί ?

opsimasmenos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από opsimasmenos » 04 Μάιος 2020, 21:27

relativer777 έγραψε:
04 Μάιος 2020, 19:43
Antares έγραψε:
" Ο πλησίον μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Αν γνωρίζεις ότι είναι καθίκι και ότι θα πάθεις κακό πως θα τον αγαπήσεις "
Η εντολή του Χριστού είναι ακριβώς αυτό. Να τον αγαπήσεις, παρ' ότι ξέρεις ότι είναι καθίκι.
Αυτές τις εντολές έδωσε ο Χριστός στους μαθητές του και είπε να τις διδάξουν σε όλο τον κόσμο, γιατί αυτό είναι το θέλημα του Θεού.
Χμ... Εάν συνεχίσει έτσι, στο τέλος θα σας έχω κάνει αληθινούς Χριστιανούς !!! Τώρα είσαστε μόνο κατ' ευφημισμόν Χριστιανοί.
Ξεκινάμε με τον πλησιέστερο πλησίον και συνεχίζουμε αν το χουμε.
Τους εμπόρους στο Ναό δεν τους αντιμετώπισε ως πλησίον;;
Με αγάπη και προδερμ τους αντιμετώπισε και αυτούς.

Άβαταρ μέλους
relativer777

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 » 04 Μάιος 2020, 22:11

opsimasmenos έγραψε:
04 Μάιος 2020, 21:27
relativer777 έγραψε:
Antares έγραψε:
Και εσύ μπερδεμένος !
Ο ξυλοδαρμός είχε συμβολικό χαρακτήρα.
Εάν δεν τους αγαπούσε, είχε την δύναμη νε τους θανατόσει. Ο συμβολισμός είταν: Παρεκτροπή και τιμωρία ! Όστε να συνετίσει τους παραστρατιμένους
Σημίτες.

opsimasmenos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από opsimasmenos » 04 Μάιος 2020, 22:41

relativer777 έγραψε:
04 Μάιος 2020, 22:11
opsimasmenos έγραψε:
04 Μάιος 2020, 21:27
relativer777 έγραψε:

Και εσύ μπερδεμένος !
Ο ξυλοδαρμός είχε συμβολικό χαρακτήρα.
Εάν δεν τους αγαπούσε, είχε την δύναμη νε τους θανατόσει. Ο συμβολισμός είταν: Παρεκτροπή και τιμωρία ! Όστε να συνετίσει τους παραστρατιμένους
Σημίτες.
Και που είναι η νουθεσία; κατευθείαν ξύλο;

—Εάν δεν τους αγαπούσε, είχε την δύναμη νε τους θανατόσει.
Ως αρνιον εσφαγμένο ήρθε, δεν είχε τετοια αποστολή.

—Ξεκινάμε με τον πλησιέστερο πλησίον και συνεχίζουμε αν το χουμε.
—Και εσύ μπερδεμένος !
Που διαφωνείς; ξεκινάς με την εύκολη πίστα πάντα.

jey_pap
Phorum.gr user: j_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap » 04 Μάιος 2020, 23:54

jey_pap έγραψε:
...
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»

Άβαταρ μέλους
relativer777

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 » 05 Μάιος 2020, 00:02

Ως αρνιον εσφαγμένο ήρθε, δεν είχε τετοια αποστολή
Είχε όμως την δύναμη να τους εξοντώσει.
Ο Χριστός δεν είπε για τον πλησιέστερο πλησίον, Αυτό το είπε ο Μωάμεθ στο κοράνι !
Σε αντίθεση με εσένα, δεν είμαι μπερδεμένος, απλά παραθέτω την διδαχή του Χριστού, όπως είναι στο Ευαγγέλιο.
Εσύ παραθέτεις την προσωπική σου άποψη, η οποία είναι σε απόλυτη ασυμφωνία με την Χριστιανική διδαχή. Εγώ σου παραθέτω απλά τί είπε ο Χριστός στους μαθητές του, Δέν σου παραθέτω δική μου άποψη, για να θεωρείς ότι είμαι μπερδεμένος.
Στο κατά Ματθαίον κεφάλαιο 5 Στίχοι 43 έως και 48
Σου ξεκαθαρίζει ποιός είναι ο πλησίον.
Όχι αυτός που εσύ νομίζεις.
Άνοιξε τιν γραφή σου και διάβασε. Εάν δεν έχεις γραφή, στο Playstor υπάρχουν δωρεάν ηλεκτρονικές
Γραφές ή μόνο το ευαγγέλιο.

Άβαταρ μέλους
relativer777

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 » 05 Μάιος 2020, 00:13

jey_pap έγραψε:
04 Μάιος 2020, 23:54
jey_pap έγραψε:
...
Κατά Λουκά ευαγγέλιο κεφάλαιο 10 Στίχοι 29 έως και τον 37.
Η ερώτηση είταν, ποιός είναι ο πλησίον.
Στην όποια απάντησε ο Χριστός.
Για να μήν γνωρίζεις, κι'εσύ Χριστιανός θα είσαι !!!

opsimasmenos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από opsimasmenos » 05 Μάιος 2020, 01:06

relativer777 έγραψε:
05 Μάιος 2020, 00:02
Ως αρνιον εσφαγμένο ήρθε, δεν είχε τετοια αποστολή
Είχε όμως την δύναμη να τους εξοντώσει.
Ο Χριστός δεν είπε για τον πλησιέστερο πλησίον, Αυτό το είπε ο Μωάμεθ στο κοράνι !
Σε αντίθεση με εσένα, δεν είμαι μπερδεμένος, απλά παραθέτω την διδαχή του Χριστού, όπως είναι στο Ευαγγέλιο.
Εσύ παραθέτεις την προσωπική σου άποψη, η οποία είναι σε απόλυτη ασυμφωνία με την Χριστιανική διδαχή. Εγώ σου παραθέτω απλά τί είπε ο Χριστός στους μαθητές του, Δέν σου παραθέτω δική μου άποψη, για να θεωρείς ότι είμαι μπερδεμένος.
Στο κατά Ματθαίον κεφάλαιο 5 Στίχοι 43 έως και 48
Σου ξεκαθαρίζει ποιός είναι ο πλησίον.
Όχι αυτός που εσύ νομίζεις.
Άνοιξε τιν γραφή σου και διάβασε. Εάν δεν έχεις γραφή, στο Playstor υπάρχουν δωρεάν ηλεκτρονικές
Γραφές ή μόνο το ευαγγέλιο.
Ματθ. 5,43 Ἠκούσατε ὅτι ἐῤῥέθη, ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου καὶ μισήσεις τὸν ἐχθρόν σου.
Ματθ. 5,44 Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν, ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν, εὐλογεῖτε τοὺς καταρωμένους ὑμᾶς, καλῶς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς καὶ προσεύχεσθε ὑπὲρ τῶν ἐπηρεαζόντων ὑμᾶς καὶ διωκόντων ὑμᾶς.
Ματθ. 5,45 ὅπως γένησθε υἱοὶ τοῦ πατρὸς ὑμῶν τοῦ ἐν οὐρανοῖς, ὅτι τὸν ἥλιον αὐτοῦ ἀνατέλλει ἐπὶ πονηροὺς καὶ ἀγαθοὺς καὶ βρέχει ἐπὶ δικαίους καὶ ἀδίκους.
Ματθ. 5,46 ἐὰν γὰρ ἀγαπήσητε τοὺς ἀγαπῶντας ὑμᾶς, τίνα μισθὸν ἔχετε; οὐχὶ καὶ οἱ τελῶναι τὸ αὐτὸ ποιοῦσι;
Ματθ. 5,47 καὶ ἐὰν ἀσπάσησθε τοὺς φίλους ὑμῶν μόνον, τί περισσὸν ποιεῖτε; οὐχὶ καὶ οἱ τελῶναι οὕτω ποιοῦσιν;
Ματθ. 5,48 Ἔσεσθε οὖν ὑμεῖς τέλειοι, ὥσπερ ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς τέλειός ἐστιν.

Να γίνεται τέλειοι, όπως τέλειος είναι ο Θεός μας λέει. Υπάρχουν άπειρες καταστάσεις, λιγότερο τέλειες και με μικρότερο μισθό φυσικά.
ας αγαπήσουμε τους αγαπώντας ημάς πρώτα και βλέπουμε τα δύσκολα μετά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών