Δον Κιχώτης είναι ο άνθρωπος
Σπανοβαγγελοδημήτρης έγραψε: ↑05 Μάιος 2020, 01:03
«Παπαγαλίζουν ό, τι λέει , οπότε αν λέει σήμερα «είναι απλώς γρίπη, ξεχάστε το», θα πουν «ναι, είναι γρίπη, ξεχάστε το». Την επόμενη μέρα λέει «είναι μια φοβερή πανδημία και εγώ ήμουν ο πρώτος που το παρατήρησα»,
Και οι δυο είναι με τον τρόπο τους. Ο Βαρουφάκης αν δεν εξυπηρετούσε μια μερίδα του κεφαλαίου ποτέ δεν θα είχε την απήχηση που γνωρίζει σήμερα. Ακόμα και τα τουιτ του τα γράφει στα αγγλικά. Ο Τσόμσκυ από την άλλη αν και θεωρείται ο μεγαλύτερος διανοούμενος εν ζωή απολάμβανε ανέκαθεν αποκλεισμό από τα μμε. Οι μόνες εξαιρέσεις ήταν κάποιες εκμπομπές του bbc βλέπε hardball που το μόνο που έκαναν ήταν να τον λοιδορούν.
Χρειάζεται.Τι είπε δηλαδή ο ΠΟΥ;Οτι ξεκίνησε από την Αργεντινή ή από τη Γκάνα;Και ο ΠΟΥ λέει ότι ξεκίνησε από την Κίνα.Το ποιός συνέτριψε ποιόν τώρα μάλιστα που κόπηκαν τα λεφτά είναι άλλη υπόθεση.Η διαφορά ΠΟΥ και Τραμπ είναι ότι ο ΠΟΥ λέει ότι οι Κινέζοι χειρίσθηκαν την ασθένεια σωστά ενώ ο Τραμπ όχι.Αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα και άλλο από που ξεκίνησε.Ξεκίνησε από την Κίνα και σε αυτό κανείς,ούτε ο ΠΟΥ αμφιβάλλει.
Διαβάζεις τι γράφεις η παπαγαλίζεις απλά;πατησιωτης έγραψε: ↑05 Μάιος 2020, 10:08Χρειάζεται.Τι είπε δηλαδή ο ΠΟΥ;Οτι ξεκίνησε από την Αργεντινή ή από τη Γκάνα;Και ο ΠΟΥ λέει ότι ξεκίνησε από την Κίνα.Το ποιός συνέτριψε ποιόν τώρα μάλιστα που κόπηκαν τα λεφτά είναι άλλη υπόθεση.Η διαφορά ΠΟΥ και Τραμπ είναι ότι ο ΠΟΥ λέει ότι οι Κινέζοι χειρίσθηκαν την ασθένεια σωστά ενώ ο Τραμπ όχι.Αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα και άλλο από που ξεκίνησε.Ξεκίνησε από την Κίνα και σε αυτό κανείς,ούτε ο ΠΟΥ αμφιβάλλει.
Οπότε τι ακριβώς σημαίνει η θεωρία Τσόμσκι για ασθένεια του καπιταλισμού ή του νεοφιλελευθερισμού για μια ασθένεια που γεννάται στην κομμουνιστική Κίνα και από εκεί διαδίδεται σε όλο τον κόσμο;
Oτι ο καπιταλισμός νεοφιλελευθερισμός κλπ είναι ευάλωτος στις ασθένειες που δημιουργούνται σε κομμουνιστικά καθεστώτα;
Ο Τσόμσκι έθεσε ζήτημα κοινωνικού συστήματος για μια ασθένεια που ξεκίνησε από τη ΛΔ Κίνας και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο,όχι εγώ.Και αφού το έθεσε να μιλήσει και για το σύστημα που γέννησε την ασθένεια αλλιώς είναι τόσο νούμερο όσο και ο Βαρουφάκης.
Δεν είπα ότι είναι θέμα τύχης.πατησιωτης έγραψε: ↑05 Μάιος 2020, 10:43
Kαθόλου διότι οι συνθήκες ζωής διευκολύνουν ή όχι τις νέες ασθένειες.Εδώ έχουν γραφεί ιστορίες και ιστορίες για τις συνθήκες που στοιβάζονται ζώα στις αγορές κρέατος της Κίνας και πως πέρασε ο ιός από τα ζώα στον άνθρωπο.Αφήνω τις άλλες ιστορίες,πιο πολιτικές για το ότι το έκρυβαν για πολύ καιρό.
Αλλά αφού είναι θέμα τύχης εάν θα υπάρχει μια ασθένεια γιατί ασχολείται με κάποιον νεοφιλελευθερισμό;
Ναι, το ότι είναι ζώα και τρώνε νυχτερίδες, αρουραίους και παντολινους και η κυβέρνηση τους δεν εκανε τίποτα για να το σταματήσει ενώ γνώριζαν εδώ και χρόνια ότι μπορούν να μεταφερθούν ιοί από τα άγρια ζώα προς τους ανθρωπους, είναι ρητορική ευθύνη.
Ποτέ δε στήριζε ούτε Μπάιντεν ούτε Χίλαρυ. Τους προτιμούσε απλούστατα από τους ρεπουμπλικάνους. Στήριζε Μπέρνι.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑05 Μάιος 2020, 11:11Ο Τσομσκι ειναι πολυ σημαντικος επιστήμονας, αλλα ας είμαστε ειλικρινείς, σε ό,τι αφορα την πολιτική του δεν παλεύεται. Η μια αντιφαση μετα την αλλη. Ενας αναρχικός, κατα δήλωσή του, που στήριζε τη Χιλαρι, και τωρα στηριζει τον Μπαιντεν. Δε νομίζω οτι υπάρχει κατι αλλο να πουμε. Σαν τους αναρχικους της Ελλαδας που ψηφισαν συριζα ενα πραγμα.
Ειχε πει οτι θα ψηφιζε Χιλαρι (κρατωντας τη μύτη του απο τη δυσωδία, το παραδέχομαι). Και τώρα τα ιδια λεει λιγο πολυ για Μπαιντεν. Κανενα πρόβλημα με τις προτιμήσεις του, αλλα ας πει ειμαι δημοκρατικός. Μην το παιζει αναρχικος.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑05 Μάιος 2020, 11:22
Ποτέ δε στήριζε ούτε Μπάιντεν ούτε Χίλαρυ. Τους προτιμούσε απλούστατα από τους ρεπουμπλικάνους.
Άκου τι λέει. Η μη ψήφος πάει στους ρεπουμπλικάνους που δεν δέχονται ούτε την κλιματική αλλαγή. Για αυτό ψήφισε Ομπάμα και Χίλαρυ αντίστοιχα. Δεν είναι δημοκρατικός. Είναι σοσιαλιστής/αναρχικός μα ρεαλιστής και γνωρίζει ότι από τις λίγες επιλογές που σου δίνει το σύστημα προτιμάς πάντα την λιγότερο επικίνδυνη.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑05 Μάιος 2020, 11:27Ειχε πει οτι θα ψηφιζε Χιλαρι (κρατωντας τη μύτη του απο τη δυσωδία, το παραδέχομαι). Και τώρα τα ιδια λεει λιγο πολυ για Μπαιντεν. Κανενα πρόβλημα με τις προτιμήσεις του, αλλα ας πει ειμαι δημοκρατικός. Μην το παιζει αναρχικος.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑05 Μάιος 2020, 11:22
Ποτέ δε στήριζε ούτε Μπάιντεν ούτε Χίλαρυ. Τους προτιμούσε απλούστατα από τους ρεπουμπλικάνους.