Μαγειρική και οικονομία.
Μαγειρική και οικονομία.
Εδώ θα ήθελα να γράφουμε διάφορα που μπορούμε να κάνουμε για να μην πετάμε υλικά.
Ή φαγητά που έχουν μείνει.
Η περιπτώσεις που σκεφτήκαμε καθώς μαγειρεύαμε κάτι και δώσαμε λύση από μόνοι μας και πέτυχε.
Θα ξεκινήσω με κάτι που σέβομαι ,το ψωμί ποτέ δεν πετάμε ψωμάκι.
Εγώ συνήθως το μετατρέπω σε φρυγανιά με αρώματα.
Τώρα τι σημαίνει αυτό.
Όπως είναι οι έτοιμοι ζωμοί για να δώσουν γεύση και μυρωδιά το ίδιο κάνω με το ψωμάκι που μένει.
Το κόβω φέτες αν δεν κόβετε και είναι σκληρό τότε το βρέχω και το βάζω στον φούρνο μέχρι να μαλακώσει.
Μετά το βγάζω το κόβω φέτες και αλείφω παράδειγμα τις φέτες με ελαιόλαδο , ρίγανη και σκόρδο τριμμένο το βάζω μετά πάλι στον φούρνο και το φρυγανίζω.
Όταν κρυώσει το αλέθω και έχω έτοιμη φρυγανιά αλεσμένη μυρωδάτη για τα ψάρια του φούρνου.
Είναι και κάτι που δεν το βρίσκεις να το αγοράσεις και παράλληλα το κάνω με υλικά που δεν ήθελα να πετάξω.
Φρυγανιές μπορείς όπως είπαμε να κάνεις με διάφορα αρώματα για διάφορα φαγητά με θυμάρι με δεντρολίβανο με σκόρδο με ντομάτα τριμμένη έτσι ανάλογα με το φαγητό που φτιάχνεις έχεις κάτι να βάλεις και να δώσεις μια άλλη ποιότητα.
Όλα αυτά τα βάζεις σε ξεχωριστά βαζάκια και αν δεν τα ξεχωρίζεις όπως εγώ με το άρωμα τους τότε γράψτε επάνω παράδειγμα φρυγανιά με σκόρδο και ρίγανη.
Φρυγανιά με λαδί και θυμάρι ή ντομάτας.
Η πιο χρήσιμη για μένα είναι με σκόρδο και ρίγανη και ντομάτας.
Αυτές δεν τις προλαβαίνω.
Ή φαγητά που έχουν μείνει.
Η περιπτώσεις που σκεφτήκαμε καθώς μαγειρεύαμε κάτι και δώσαμε λύση από μόνοι μας και πέτυχε.
Θα ξεκινήσω με κάτι που σέβομαι ,το ψωμί ποτέ δεν πετάμε ψωμάκι.
Εγώ συνήθως το μετατρέπω σε φρυγανιά με αρώματα.
Τώρα τι σημαίνει αυτό.
Όπως είναι οι έτοιμοι ζωμοί για να δώσουν γεύση και μυρωδιά το ίδιο κάνω με το ψωμάκι που μένει.
Το κόβω φέτες αν δεν κόβετε και είναι σκληρό τότε το βρέχω και το βάζω στον φούρνο μέχρι να μαλακώσει.
Μετά το βγάζω το κόβω φέτες και αλείφω παράδειγμα τις φέτες με ελαιόλαδο , ρίγανη και σκόρδο τριμμένο το βάζω μετά πάλι στον φούρνο και το φρυγανίζω.
Όταν κρυώσει το αλέθω και έχω έτοιμη φρυγανιά αλεσμένη μυρωδάτη για τα ψάρια του φούρνου.
Είναι και κάτι που δεν το βρίσκεις να το αγοράσεις και παράλληλα το κάνω με υλικά που δεν ήθελα να πετάξω.
Φρυγανιές μπορείς όπως είπαμε να κάνεις με διάφορα αρώματα για διάφορα φαγητά με θυμάρι με δεντρολίβανο με σκόρδο με ντομάτα τριμμένη έτσι ανάλογα με το φαγητό που φτιάχνεις έχεις κάτι να βάλεις και να δώσεις μια άλλη ποιότητα.
Όλα αυτά τα βάζεις σε ξεχωριστά βαζάκια και αν δεν τα ξεχωρίζεις όπως εγώ με το άρωμα τους τότε γράψτε επάνω παράδειγμα φρυγανιά με σκόρδο και ρίγανη.
Φρυγανιά με λαδί και θυμάρι ή ντομάτας.
Η πιο χρήσιμη για μένα είναι με σκόρδο και ρίγανη και ντομάτας.
Αυτές δεν τις προλαβαίνω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Niki την 14 Μάιος 2020, 21:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
- perseus
- Δημοσιεύσεις: 15420
- Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
- Phorum.gr user: Perseus
- Τοποθεσία: Ιωαννινα
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Συνηθως δεν μενει κατι ,το ψωμι το κραταω για κιμαδες η παπαρα και το δινω σε κατι σκυλαρους.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Θυμάμαι φοιτήτρια στην Αθήνα που παραγγείλαμε φαγητό απέξω μεγάλη παρέα.
Συγκατοικούσα με μια άλλη κοπέλα από την Θεσσαλονίκη.
Μας είχανε φέρει το φαγητό και δυο σακούλες με ψωμάκια ψημένα με λάδι και ρίγανη.
Τα περισσότερα έμειναν γιατί όλα κορίτσια πόσα ψωμάκια να φάμε;
Την άλλη μέρα έβαλα φαγητό στον φούρνο όταν τελείωσε το φαΐ πήρα τα ψωμάκια έτριψα λίγο σκόρδο ,λάδι ρίγανη είχανε και τα έκανα φρυγανιές με σβηστό τον φούρνο με την θερμοκρασία απλά που είχε.
Μόλις έστειλε ψάρι ο πατέρας είχα έτοιμη την φρυγανιά τζάμπα.
Αλλά πάνω από όλα δεν πέταξα ψωμάκι και η φρυγανιά που είχα ήτανε αυτή που ήθελα όχι φρυγανιά χωρίς άρωμα χωρίς γεύση αγοραστή ουδέτερη.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Νικάρα μου εξαιρετικό θέμα! Μπράβο! 
Βραστό μπροκολάκι που περίσσεψε.Ή και κουνουπιδάκι.Ή και κοτοπουλάκι.Ή και σπανάκι.'Ή και βραστές πατάτες.'Ολα αυτά!
Το φτιάνουμε σουφλέ ή ογκραντέν.
Το βάζουμε σε πυρίμαχό ή οποιοδήποτε ταψάκι, γάλα και αβγά ή μπεσαμέλ,μυρωδικά, τυριά, αν θέλει κάποιος και αλλαντικά, κρεμμύδια σκόρδα ή και όχι ,τριμμένες φρυγανιές απο πάνω, βούτυρο ή ελαιόλαδο και έγινε κόλαση νοστιμιάς.
Άνετα δε φτιαχνουμε κάτι παρόμοιο με ψωμί του τοστ που λήγει σύντομα.Πανόστιμο γίνεται!

Βραστό μπροκολάκι που περίσσεψε.Ή και κουνουπιδάκι.Ή και κοτοπουλάκι.Ή και σπανάκι.'Ή και βραστές πατάτες.'Ολα αυτά!
Το φτιάνουμε σουφλέ ή ογκραντέν.
Το βάζουμε σε πυρίμαχό ή οποιοδήποτε ταψάκι, γάλα και αβγά ή μπεσαμέλ,μυρωδικά, τυριά, αν θέλει κάποιος και αλλαντικά, κρεμμύδια σκόρδα ή και όχι ,τριμμένες φρυγανιές απο πάνω, βούτυρο ή ελαιόλαδο και έγινε κόλαση νοστιμιάς.

Άνετα δε φτιαχνουμε κάτι παρόμοιο με ψωμί του τοστ που λήγει σύντομα.Πανόστιμο γίνεται!

Re: Μαγειρική και οικονομία.
Eυτυχώς μου δίνεις θάρρος,Myrsini έγραψε: ↑14 Μάιος 2020, 21:55Νικάρα μου εξαιρετικό θέμα! Μπράβο!
Βραστό μπροκολάκι που περίσσεψε.Ή και κουνουπιδάκι.Ή και κοτοπουλάκι.Ή και σπανάκι.'Ή και βραστές πατάτες.'Ολα αυτά!
Το φτιάνουμε σουφλέ ή ογκραντέν.
Το βάζουμε σε πυρίμαχό ή οποιοδήποτε ταψάκι, γάλα και αβγά ή μπεσαμέλ,μυρωδικά, τυριά, αν θέλει κάποιος και αλλαντικά, κρεμμύδια σκόρδα ή και όχι ,τριμμένες φρυγανιές απο πάνω, βούτυρο ή ελαιόλαδο και έγινε κόλαση νοστιμιάς.
Άνετα δε φτιαχνουμε κάτι παρόμοιο με ψωμί του τοστ που λήγει σύντομα.Πανόστιμο γίνεται!


Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
κοριτσια δεν ειναι οικονομια να τρωτε ολα οσα περισσευουν ουτε δικαιολογια η οικονομια για τα κιλα σας.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Τι λες ρε; Η χωριατιά έχει όλη τη νοστιμιά!Niki έγραψε: ↑14 Μάιος 2020, 22:03Eυτυχώς μου δίνεις θάρρος,Myrsini έγραψε: ↑14 Μάιος 2020, 21:55Νικάρα μου εξαιρετικό θέμα! Μπράβο!
Βραστό μπροκολάκι που περίσσεψε.Ή και κουνουπιδάκι.Ή και κοτοπουλάκι.Ή και σπανάκι.'Ή και βραστές πατάτες.'Ολα αυτά!
Το φτιάνουμε σουφλέ ή ογκραντέν.
Το βάζουμε σε πυρίμαχό ή οποιοδήποτε ταψάκι, γάλα και αβγά ή μπεσαμέλ,μυρωδικά, τυριά, αν θέλει κάποιος και αλλαντικά, κρεμμύδια σκόρδα ή και όχι ,τριμμένες φρυγανιές απο πάνω, βούτυρο ή ελαιόλαδο και έγινε κόλαση νοστιμιάς.
Άνετα δε φτιαχνουμε κάτι παρόμοιο με ψωμί του τοστ που λήγει σύντομα.Πανόστιμο γίνεται!είχα αρχίσει να πιστεύω ότι εδώ μαζεύτηκε όλη η μπουρζουαζία και το θέμα ήτανε ξινό και πολύ χωριάτικο για τα γούστα τους.

Βεβαιως βεβαίως είμαστε και της γκουρμεδιάς καθώς ό έξυπνος άνθρωπος προσαρμόζεται σε όλα,αλλά η χωριατιά στο φαγητό είναι το κάτι άλλο!

Re: Μαγειρική και οικονομία.
έχω μια πάνινη σακουλίτσα που βάνω ό,τι ψωμί ξεμένει και ξεραίνεται. της εβδομάδας ψωμί.
και άμα κάνω φακές ή φασολάδα, σερβίρω ζεστό όπως είναι σε βαθύ πιάτο, τα βάνω μέσα και φουσκώνουν.
κάνω το σταυρό μου και τρώω.
αλλιώς κάνω καμιά ταραμοσαλάτα, κανά κεφτέ. δεν πετάω ποτέ ψωμί, ούτε το τρώει ο γατούλης μου 




Re: Μαγειρική και οικονομία.
Κοτόπουλο ψητό, την άλλη μέρα κάνεις σάλτσα ντομάτας και το βάζεις κι αυτό στο τέλος και μετά πάνω από μακαρόνια ή ρύζι.
Επίσης γίνεται ωραιότατη κοτοσαλατα.
Επίσης γίνεται ωραιότατη κοτοσαλατα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δεν ξέρω, έχεις βάλει τον καθρέφτη πάνω σου;Διότι γω είμαι συφλιδίτσα.Και είναι αλήθεια.Το οποίον και βγαίνει απο το αποκάτω.
https://el.wiktionary.org/wiki/συλφίδασύλφη, νεράιδα της κέλτικης μυθολογίας,(μεταφορικά) όμορφη, λεπτοκαμωμένη και αέρινη γυναίκα
Να τα λέμε και αυτά χρυσό μου !
Οπότε και δεν καταλαβαίνω για ποιά κιλά μιλάς;Τα δικά ίσως, τα δικά μου είναι τοο λιτλ.

Re: Μαγειρική και οικονομία.
Το βάνω σου με πέθανε αγάπη!the comet the course the tail έγραψε: ↑14 Μάιος 2020, 22:12έχω μια πάνινη σακουλίτσα που βάνω ό,τι ψωμί ξεμένει και ξεραίνεται. της εβδομάδας ψωμί.και άμα κάνω φακές ή φασολάδα, σερβίρω ζεστό όπως είναι σε βαθύ πιάτο, τα βάνω μέσα και φουσκώνουν.
κάνω το σταυρό μου και τρώω.
αλλιώς κάνω καμιά ταραμοσαλάτα, κανά κεφτέ. δεν πετάω ποτέ ψωμί, ούτε το τρώει ο γατούλης μου

Re: Μαγειρική και οικονομία.
ενταξει, εσυ τρως και δεν παχαινεις εγω τρωω και παχαινωMyrsini έγραψε: ↑14 Μάιος 2020, 22:14Δεν ξέρω, έχεις βάλει τον καθρέφτη πάνω σου;Διότι γω είμαι συφλιδίτσα.Και είναι αλήθεια.Το οποίον και βγαίνει απο το αποκάτω.https://el.wiktionary.org/wiki/συλφίδασύλφη, νεράιδα της κέλτικης μυθολογίας,(μεταφορικά) όμορφη, λεπτοκαμωμένη και αέρινη γυναίκα
Να τα λέμε και αυτά χρυσό μου !
Οπότε και δεν καταλαβαίνω για ποιά κιλά μιλάς;Τα δικά ίσως, τα δικά μου είναι τοο λιτλ.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Myrsini έγραψε: ↑14 Μάιος 2020, 22:15Το βάνω σου με πέθανε αγάπη!the comet the course the tail έγραψε: ↑14 Μάιος 2020, 22:12έχω μια πάνινη σακουλίτσα που βάνω ό,τι ψωμί ξεμένει και ξεραίνεται. της εβδομάδας ψωμί.και άμα κάνω φακές ή φασολάδα, σερβίρω ζεστό όπως είναι σε βαθύ πιάτο, τα βάνω μέσα και φουσκώνουν.
κάνω το σταυρό μου και τρώω.
αλλιώς κάνω καμιά ταραμοσαλάτα, κανά κεφτέ. δεν πετάω ποτέ ψωμί, ούτε το τρώει ο γατούλης μου

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μαγειρική, πολιτική, σεξ και λοιπές κοινωνικοπολιτικές εκφράσεις
από ΓΑΛΗ » 10 Νοέμ 2023, 20:43 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 6 Απαντήσεις
- 322 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πλέριος
18 Νοέμ 2023, 13:51
-
-
- 16 Απαντήσεις
- 720 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sharp
05 Αύγ 2023, 23:58
-
-
Νέα δημοσίευση Η οικονομία της Γαλλίας υποβαθμίστηκε από την S&P
από Financial man » 03 Ιουν 2024, 08:15 » σε Οικονομία - 6 Απαντήσεις
- 214 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Financial man
03 Ιουν 2024, 11:23
-
-
-
Νέα δημοσίευση Είναι η οικονομία της Ιταλίας σε παρακμή;;
από Financial man » 03 Ιουν 2023, 23:55 » σε Οικονομία - 43 Απαντήσεις
- 1742 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
06 Ιουν 2023, 14:08
-