Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
-
Αγις
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Αγις » 15 Μάιος 2020, 01:44
Cavaliere έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 01:41
Αγις έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 01:41
Βλήμα έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 01:38
Δεν ξέρω για την Ιορδανία, δεν έχω ασχοληθεί επαρκώς. Δεν μπορώ να καταδικάσω έχοντας πηγή μόνο εσένα.
μαυρος σεπτεμβρης - ειχα σιγουρο πως θα ειχες ασχοληθει σε βαθος
Μαλάκα, τι συζητάμε, κουνιάδοι.
εχω λιωσει - θελουν να κανουν κ προπαγανδα

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
Βλήμα
από Βλήμα » 15 Μάιος 2020, 01:46
Cavaliere έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 01:33
Μήπως το ότι δεν αναφέρεστε στην Ιορδανία, παρά μόνο στο Ισραήλ, είναι υποσυνείδητα αντισημιτισμός;
Δεν ξέρω για την Ιορδανία, δεν έχω ασχοληθεί επαρκώς. Δεν μπορώ να καταδικάσω έχοντας πηγή μόνο εσένα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Black_September
Kαλά, μετέχεις σε μια συζήτηση χωρίς να ξέρεις αυτό; Με τι μπατζανάκηδες 'εχω μπλέξει.
Δεν έχω ασχοληθεί, είπα, όχι "δεν το ξέρω".
Δεν μπορείς να βγάζεις ετυμηγορίες και να καταδικάζεις έχοντας διαβάσει ένα άρθρο στην γουίκι κι έχοντας δει ένα ντοκιμαντέρ.
Συμφωνούμε σε αυτό το τελευταίο, ε;

-
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 15 Μάιος 2020, 01:46
πατησιωτης έγραψε: ↑14 Μάιος 2020, 19:04
Στρακαστρουκας έγραψε: ↑14 Μάιος 2020, 18:00
πατησιωτης έγραψε: ↑14 Μάιος 2020, 17:46
Απλά ο αραβικός κόσμος ως μέγεθος είναι πολύ μεγαλύτερος από το Ισραήλ.Ολοι όσοι υποστηρίζουν τους Άραβες το ξέρουν αυτό.Αλλά το Ισραήλ έχει πολλά άλλα ατού.
Σαν? Πες ενα. Η αναγνωριση του Ισραηλ ηταν η χειροτερη ενεργεια που εχουν κανει οι αμερικανοι στον τομεα της εξωτερικης πολιτικης απο το 1945 και μετα. Θα ειχες ολον τον μουσουλμανικο κοσμο στα ποδια σου και ουτε τρομοκρατια θα υπηρχε ουτε αντιαμερικανισμος(θα υπηρχε αντιαμερικανισμος μονο απο τα αριστερα λογω ψυχρου πολεμου). Απο την αναγνωριση του Ισραηλ πηγαζουν ολα τα προβληματα σου με τον μουσουλμανικο κοσμο. Τωρα εισαι καταδικασμενος να επιδοτεις και να προστατευεις ενα κρατος που εφαρμοζει απαρτχαιντ με καποια πολιτικα ανταλαγματα που ειναι χρηματοδοτηση για τα presidential campaigns σου
Περίπου τα ανέφερα αλλά να τα ξαναπούμε.Κατ αρχήν η δημιουργία του Ισραήλ ήταν το ΜΟΝΟ διεθνές θέμα στο οποίο συμπορεύθηκαν ΗΠΑ και ΕΣΣΔ.
Το πρώτο ήταν το ηθικό πλεονέκτημα.

Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς μετά το ολοκαύτωμα,Ηταν ενός είδους απάντηση στο ναζισμό.Για τους Σοβιετικούς ήταν και απάντηση στον τσαρικό αντισημιτισμό.
Γενικά να είσαι με τους Εβραίους εθεωρειτο τότε αριστερό και προοδευτικό.
Το πρόγραμμα "Μανχάτταν" είχε πάρα πολλούς Εβραίους.Σε τέτοιο σημείο που ο προιστάμενος του προγραμματος Γκρόουβς όταν άρχισαν να τσινάνε να μη πέσει η βόμβα τους τα είπε στα ίσια : δεν είχατε ανθρωπιστικές αμφιβολίες τόσο καιρό που τη φτιάχναμε γιατί οι περισσότεροι από σας είστε Εβραίοι και υπολογίζατε να πέσει στο Βερολίνο.Τώρα που παραδόθηκε η Γερμανία αρχίσατε τις αμφιβολίες επειδή θα χρησιμοποιηθεί κατά της Ιαπωνίας.Αλλά για μένα ο πόλεμος άρχισε στο Περλ Χάρμπορ.
Για παρόμοιους λόγους και τις πληροφορίες που του έδινε το δίκτυο Ρόζενμπεργκ τους υποστήριζε και ο Στάλιν.Αυτός άλλαξε όταν έκανε τη δουλειά του το 1952 για να εκμεταλλευθει τον αραβικό εθνικισμό.
Οι Εβραίοι επίσης ελέγχουν μεγάλο κομμάτι των χρηματιστηρίων,της διανόησης και των τεχνών παγκοσμίως.Ησαν χρήσιμοι για όλα τα αντικομμουνιστικά δίκτυα που έφτιαξε η Αμερική παγκόσμια όταν έκανε τη στροφή ο Στάλιν.Χρησίμεψαν και στην ιδεολογική προπαγάνδα για το τι ήταν ο ναζισμός και ο πόλεμος.Η έμφαση στο ολοκαύτωμα υποβαθμίζει την αντικομμουνιστική και γεωπολιτική διάσταση του ναζισμού υπέρ της ρατσιστικής και φέρνει τη συζήτηση εκεί που θέλουν οι Αμερικάνοι.Η Ευρώπη ήταν ιστορικά η ήπειρος του αντισημιτισμού και όχι η Αμερική.
Επειτα η Αμερική δεν αναμίχθηκε ενεργά υπέρ του Ισραήλ μέχρι το 1967.Η απλή αναγνώριση δεν σημαίνει πολλά,πολλοί τους αναγνώρισαν.Μήπως κέρδισε κάτι η Βρεταννία που ψήφισε λευκό στη δημιουργία του Ισραήλ για να διατηρήσει τα ερείσματά της στον αραβικό κόσμο;Τίποτα,πάλι ξεσηκώθηκαν εναντίον τους γιατί οι διαφορές Αράβων και Δυτικών πάνε πέρα από το Ισραήλ.
Το 1948 το Ισραήλ πολέμησε με τσεχικά όπλα.Το 1956 πολέμησε με Αγγλία και Γαλλία που η μία είχε χάσει τη διώρυγα του Σουέζ και η άλλη πολεμούσε στην Αλγερία.Την ατομική βόμβα την έφτιαξαν μαζί με τους Γάλλους.Πρώτα ο Νάσερ έγινε σύμμαχος της ΕΣΣΔ και μετά οι Αμερικάνοι τάχθηκαν καθαρά με το Ισραήλ.
Οι Βρετανοί ήταν εναντίον στη δημιουργία του Ισραήλ, πολεμήσαν και με τις αντάρτικες οργανώσεις των Εβραίων. Αυτό ίσως να δικαιολογεί
και τη στάση των Σοβιετικών κατά το 1948, ίσως και των Αμερικανών. Τώρα το κατά πόσο οι ΗΠΑ και οι ΕΣΣΔ δε συμφωνήσαν σε τίποτα πέρα
από το θέμα του Ισραήλ, είναι μεγάλη κουβέντα.
-
Αγις
από Αγις » 15 Μάιος 2020, 01:46
Βλήμα έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 01:43
Αγις έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 01:34
Βλήμα έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 01:32
Εγώ πάντως πρότεινα και κανένα δύο βιβλιαράκια κι αιτήθηκα να μου προτείνετε κι εσείς, όμως εξαντλείστε στους κώλους και στις εξυπνάδες.
εχω τον κοσμο της ντισνευ σε εικονογραφημενο - γιατι να δωσω χρηματα να διαβασω μια απο τα ιδια ;
Α, κατάλαβα, το διάβασμα είναι κακό πράμα.
Βρε μην αγοράσεις τα ίδια, πρότεινέ μου μόνο ένα ιστορικό βιβλίο να μου ανοίξει κι εμένα τους αδαούς τα μάτια. Άποψη μάλλον δεν θα αλλάξω, αλλά μπορεί να γίνω πιο διαλλακτικός. Τι κοστίζει να μου προτείνεις να διαβάσω τις πηγές σου;
Πάντως θα το διαβάσω, θα το κρίνω και θα απαιτήσω και απάντηση.
μαστορα δεν εχεις τις πιο βασικες γνωσεις για την περιοχη κ μου συστηνεις βιβλια ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
Βλήμα
από Βλήμα » 15 Μάιος 2020, 01:47
Αγις έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 01:46
εχω τον κοσμο της ντισνευ σε εικονογραφημενο - γιατι να δωσω χρηματα να διαβασω μια απο τα ιδια ;
Βρε μην αγοράσεις τα ίδια, πρότεινέ μου μόνο ένα ιστορικό βιβλίο να μου ανοίξει κι εμένα τους αδαούς τα μάτια. Άποψη μάλλον δεν θα αλλάξω, αλλά μπορεί να γίνω πιο διαλλακτικός. Τι κοστίζει να μου προτείνεις να διαβάσω τις πηγές σου;
μαστορα δεν εχεις τις πιο βασικες γνωσεις για την περιοχη κ μου συστηνεις βιβλια ;
Όχι, σου ζητώ να μου συστήνεις εσύ.
-
Cavaliere
- Μέλη που αποχώρησαν
από Cavaliere » 15 Μάιος 2020, 01:48
Βλήμα έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 01:46
https://en.wikipedia.org/wiki/Black_September
Kαλά, μετέχεις σε μια συζήτηση χωρίς να ξέρεις αυτό; Με τι μπατζανάκηδες 'εχω μπλέξει.
Δεν μπορείς να βγάζεις ετυμηγορίες και να καταδικάζεις έχοντας διαβάσει ένα άρθρο στην γουίκι κι έχοντας δει ένα ντοκιμαντέρ.

Καλά, ψάξε το να δεις τι έγινε.Αλλά θα πάρεις θέση.
Ordem e Progresso.
-
Βλήμα
από Βλήμα » 15 Μάιος 2020, 01:49
Cavaliere έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 01:48

Πρότεινέ μου βιβλιογραφία, η γουίκι δεν μου δίνει επαρκή αυτοπεποίθηση για να πάρω θέση.
-
Στρακαστρουκας
- Phorum.gr user: Στρακαστρουκας
από Στρακαστρουκας » 15 Μάιος 2020, 01:52
Δηλαδη εσυ εξηγησε μας γιατι οι Αραβες αντιδρουν με το Ισραηλ? Μην αρχισεις τις θρησκευτικες πιπες ομως που ειναι δημοφιλης στην φορουμ του τυπου "τους το λεει το κορανι". Ειναι γνωστο οτι και οι Αραβες χριστιανοι αντισταθηκαν στο Ισραηλ. Για πες μας λοιπον
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
-
Cavaliere
- Μέλη που αποχώρησαν
από Cavaliere » 15 Μάιος 2020, 01:52
Βλήμα έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 01:49
Cavaliere έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 01:48

Πρότεινέ μου βιβλιογραφία, η γουίκι δεν μου δίνει επαρκή αυτοπεποίθηση για να πάρω θέση.
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Ordem e Progresso.
-
Αγις
από Αγις » 15 Μάιος 2020, 01:53
Βλήμα έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 01:47
Όχι, σου ζητώ να μου συστήνεις εσύ.
ρωτησε καποιον πιο καταλληλο κ αχρωματιστο - ιστορικο ισως
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 15 Μάιος 2020, 01:54
rednick έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:00
Στρακαστρουκας έγραψε: ↑14 Μάιος 2020, 23:45
Ο Σταλιν ποτε δεν γουσταρε την "εβραικη κλικα" μεσα στο κομμα. Για αυτο τους καθαρισε την δεκαετια του 1930
Η μητερα του ηταν πληστρα σε εναν πλουσιο εβραιο και πολλες φορες τον επερνε κοντα , ειχε σχηματισει γνωμη αλλα με ταξικα χαρακτηριστικα.
Δε νομίζω να έπαιξε ρόλο το προσωπικό κριτήριο, οι Εβραίοι ήταν θρησκευτική ομάδα και με δεδομένο αυτό το στοιχείο
έπρεπε να υποστούν τους όποιους περιορισμούς υφίσταντο στην άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων οι υπόλοιπες
ομάδες τέτοιου τύπου όπως οι Χριστιανοί ή οι Μουσουλμάνοι. Επιπλέον, τα Κομμουνιστικά κόμματα θεωρούν κάθε προσπάθεια
φραξιονισμού σα παράβαση των κανόνων εσωτερικής λειτουργίας, σε απλούστερα Ελληνικά δεν ανέχονται τη δημιουργία
ομάδων στο εσωτερικό τους(πλην της ηγετικής προφανώς), οι Εβραίοι ήταν διαχρονικά κλικάκηδες.
-
Αγις
από Αγις » 15 Μάιος 2020, 01:55
Στρακαστρουκας έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 01:52
Δηλαδη εσυ εξηγησε μας γιατι οι Αραβες αντιδρουν με το Ισραηλ? Μην αρχισεις τις θρησκευτικες πιπες ομως που ειναι δημοφιλης στην φορουμ του τυπου "τους το λεει το κορανι".
Ειναι γνωστο οτι και οι Αραβες χριστιανοι αντισταθηκαν στο Ισραηλ. Για πες μας λοιπον
πηγη ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
Στρακαστρουκας
- Phorum.gr user: Στρακαστρουκας
από Στρακαστρουκας » 15 Μάιος 2020, 01:57
Αγις έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 01:55
πηγη ;
Τζορτζ Αμπας
Σιρχαν Σιρχαν
Φανταζομαι ηταν Παλαιστινιοι χριστιανοι τζιχαντιστες
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
-
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 15 Μάιος 2020, 01:58
Βλήμα έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:41
To 1896 o Herzel ενσωµατώνει αυτήν την οµάδα στην Παγκόσµια Σιωνιστική Οργάνωση που τότε µόλις είχε ιδρυθεί. Μέχρι τότε οι ιδέες του Herzel σχετικά µε τη λύση του εβραϊκού ζητήµατος (η ανάγκη µιας παγκόσµιας οργάνωσης και µιας στρατηγικής επικεντρωµένης στο να πείσουν βασιλιάδες και υπουργούς ότι τους συνέφερε να βοηθήσουν στην πραγµατοποίηση των σχεδίων του) δεν ήταν παρά χίµαιρες.
Αντίθετα µε τους Εβραίους της ∆υτικής και της Κεντρικής Ευρώπης, εκείνοι της Ανατολικής Ευρώπης δεν είχαν τα µέσα να εξοµοιωθούν, ούτε και υπήρχε και κάποια ρεαλιστική προοπτική να γίνει κάτι τέτοιο στο άµεσο µέλλον, δεδοµένης µάλιστα της υπάρχουσας κοινωνικο-οικονοµικής κατάστασης. Αυτό ακριβώς είναι το γεγονός που θα προσδώσει µια βαρύτητα στις ιδέες του Herzel και θα τους επιτρέψει να ριζώσουν σε κάποια περιορισµένα στρώµατα της εβραϊκής κοινωνίας της Ανατολικής Ευρώπης. Ο µικρός αντίκτυπος των σιωνιστικών ιδεών πάνω στην πλειοψηφία των Εβραίων φαίνεται ολοκάθαρα από το γεγονός ότι µόνο 60 µε 70.000 άτοµα προτίµησαν να πάνε στην Παλαιστίνη, δηλαδή µόνο 3 µε 3,5 % εκείνων που µετανάστευσαν προς διάφορες κατευθύνσεις.
http://r-freepalestine.blogspot.com/200 ... st_04.html
Δε μπορώ να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω αυτή τη πληροφορία αλλά δε μου φαίνεται παράλογη στην ουσία της. Οι Εβραίοι πρέπει να έχουμε
υπόψη μας πως είναι πρώτα μία θρησκευτική ομάδα και μετά μία εθνική. Ο Εβραίος που ζει στη Νέα Υόρκη, μπορεί να είναι θρήσκος αλλά ξέρει
την Αμερική ως χώρα του, εκεί πήγε σχολείο, εκεί δουλεύει κλπ. Είναι κάτι σα τα παιδιά των μεταναστών που τους λένε οι γονείς ότι θα γυρίσουν
πίσω στη χώρα των παππούδω τους και δε θέλουν διότι έχουν μάθει αλλιώς.
-
-
- 21 Απαντήσεις
- 631 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
30 Ιαν 2024, 20:03
-
-
- 25 Απαντήσεις
- 1544 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
16 Αύγ 2023, 11:37
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 387 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
26 Νοέμ 2023, 19:55
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 139 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Vardos
08 Απρ 2025, 23:34
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.