Ωραίο ποστ. Ας το πάρουμε με την σειρά .Green Dragon έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 18:09Καραγκιοζιλίκια αυτά που κάνει ο Αμβρόσιος αλλά οι προχωρημένοι και καλά άθεοι θα πρέπει να μας εξηγήσουν κάποια στιγμή τον ταλιμπανισμό τους. Δεν είναι όλοι, μην βιαστείτε να με κατηγορήσετε για γενίκευση, αλλά το ποσοστό των εμπαθών ανάμεσά τους είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποσοστό των εμπαθών χριστιανών. Δεν μιλάω για άλλες θρησκείες γιατί δεν έχω ικανό δείγμα.Gewponos90 έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 15:39Δεν μας απασχολεί. Απλά το διασκεδάζουμε. Κάπου εδώ να θυμησω ότι κάποιοι αμόρφωτοι σαν τον Αμβρόσιο απειλούσαν με αφορισμό τον Καζαντζάκη. Και βέβαια του κλασανε τα αρχιδια.
Ο Αμβρόσιος δεν είναι ένας τυχαίος γραφικός ιερέας. Υπήρξε μέλος της ΙΣ από όσο ξέρω ως μητροπολίτης. Στο κέντρο αποφάσεων. Τα σημερινά είναι το λιγότερο. Έχει κάνει πολύ χειρότερο. Και εσύ μπορεί να έχεις τον κοινό νου και να τον θεωρείς γραφικό, αλλά υπάρχει κόσμος που τον θεωρεί θρησκευτικο ηγέτη και ποιμένα του. Και εκεί η φάση, από γραφική ξεφεύγει και γίνεται επικίνδυνη. Γιατί οι αφορισμοί και οι κατάρες για τους νοημοντες ξέρουν ότι δεν ισχύουν. Δεν θα μείνουν αλλιωτοι ας πούμε οι Μητσοτάκης και η Κεραμεως είτε τους αφορισει ο Αμβρόσιος είτε το κανει κάποια στιγμή η Ιερά Σύνοδος. Αλλά αυτό πάει στα κομμάτια. Το να πιστεύει κάποιος ότι θα γίνει κάτι τέτοιο είναι χαζό αλλά ακίνδυνο. Το να θεωρείς ας πούμε ότι επειδή έχεις αγιασμό δεν θα κολλήσεις κορωνοιο το θεωρώ επικίνδυνο. Και έχω προβλημα με τους πιστούς που το πίστεψαν γιατί το είπε ο πνευματικός πατέρας. Ένα αυτό.
Το ότι υπάρχουν άθεοι υποκριτές είναι γεγονός. Προσωπικα, το έχουμε συζητήσει σε πάρα πολλά νήματα , δεν έχω κανενα πρόβλημα με την δεύτερη κατηγορία πιστών που περιέγραψα παραπάνω. Το θεωρώ μαγκιά τους και μακάρι να πίστευα και εγώ. Το ότι είμαι άθεος δεν έχει να κάνει ούτε με πολιτική τοποθέτηση ούτε με τίποτα τέτοιο. Απλά είμαι.. Στην δεύτερη κατηγορία λοιπόν από μένα απεριόριστο respect. Την πρώτη την θεωρώ επικίνδυνη σε κρίσιμες στιγμές που προκύπτουν κατά καιρούς. Και ισχύει για όλες τις θρησκείες. Μαγκιά του μουσουλμάνου που κάνει ραμαζάνι. Σκατα στο ταλιμπανι που θα καταργήσει ανθρώπινες αξίες και δικαιώματα γιατί του το είπε ο ιμάμης.
Τα περί Ταλιμπάν που είπες τα βρίσκω τελείως άστοχα.
Οι φανατικοι τύπου Αμβροσίου και του κοινού του έχουν πολύ περισσότερα κοινά με τους Ταλιμπάν από ότι έχει ένας άθεος. Ακόμα και ένας εμπαθής αθεος