ΆΞΙΟΣ Αμβρόσιος Καλαβρύτων αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Re: ΆΞΙΟΣ Αμβρόσιος Καλαβρύτων αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 17 Μάιος 2020, 19:37

Κόκκορας έγραψε:
17 Μάιος 2020, 19:23
ας μιλησουμε επιστημονικα λοιπον,καθε χρονο υπαρχουν ενα σωρο ιωσεις και γριπη φουλ
εχουμε καμια διαφορα στατιστικη σημαντικη στους νεκρους στην ελλαδα απο αλλες χωρες παρομοιες;
Γιατί σου είπε κανείς ότι όταν κολλάς γρίπη απαραίτητα πεθαίνεις; Η ότι κολλάς γρίπη μόνο με την θεία κοινωνία για να μπορείς να κάνεις τέτοια μέτρηση;
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 17 Μάιος 2020, 19:37

εγω εκανα ενα απλο ερωτημα
αμα εχετε απαντηση εχει καλως.

οποτε την εχετε,εδω ειμαστε

Άβαταρ μέλους
A0ANACIVC

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από A0ANACIVC » 17 Μάιος 2020, 19:38

Gewponos90 έγραψε:
17 Μάιος 2020, 19:32
A0ANACIVC έγραψε:
17 Μάιος 2020, 19:28
ΠΟΥ γράφτηκαν αυτά.Νομίζω εγράφησαν στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ή το ΜΑΚΕΛΕΙΟ ή κάτι τέτοιο.Υπάρχουν ορισμένα έντυπα που δεν θεωρούνται σοβαρά και οι πολιτικοί αποφεύγουν να τα διαψεύδουν ή να ασχολούνται με αυτά.Τα ίδια έντυπα κάθε εβδομάδα τους βγάζουν προδότες,κλέφτες κλπ.
Εάν κάθονταν και έκαναν μηνύσεις και διαψεύσεις συνεχεια δεν θα έπρεπε να κάνουν τιποτε άλλο και βεβαίως θα τους έδιναν αξία.
Στην προσωπική ιστοσελίδα του Σεβασμιωτάτου:

https://mkka.blogspot.com/2020/05/14-20 ... 1.html?m=1

Δεν πιστεύω να αμφισβητείς και αυτήν; Πού θες να γραφεί για να την λάβεις υπόψιν σου; Στον επίσημο ιστοτοπο του ραββινάτου του Γιοχάνεσμπουργκ; :roll:

Ναι ο σεβασμιώτατος από κάπου την διάβασε. Δεν είχε βάλει κοριούς στα τηλέφωνα φανταζομαι για να την ακούσει ο ιδιος
Λάβε την πληροφορία όπως σου την παραδίδει ο αρχιερέας και άσε τις φιλολογίες. Ο πατέρας ξέρει καλύτερα από εμάς.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 17 Μάιος 2020, 19:38

πατησιωτης έγραψε:
17 Μάιος 2020, 19:02
Σουβλίτσα έγραψε:
17 Μάιος 2020, 18:57
@ πατησιώτης: χριστιανικές φράσεις εκτός χριστιανικού, δηλαδή Ευαγγελικού, πλαισίου είναι απλώς άκυρες θεολογικώς, φαντάζομαι είσαι σε θέση να το αντιλαμβάνεσαι
Δεν τη χρησιμοποίησα με τη θεολογική έννοια.Αλλά να σε ρωτήσω κάτι άλλο.Θεωρείς την απόφαση της εκκλησίας της Ρουμανίας αιρετική;

https://slpress.gr/snews/i-orthodoxi-ek ... etalipsis/

Eπισήμως δεν άκουσα κάποια επίκριση από τους δικούς μας.
Για εμένα όμως, μόνο μέσα στο θεολογικό πλαίσιο, την Πίστη, λειτουργεί η πρόταση. Έτσι όπως την χρησιμοποιείς εσύ, εξισώνεις τους παμίτες με τους χριστιανούς =εκκοσμίκευση.

Για το θέμα με τα κουταλάκια: προσωπικά, θα κοινωνούσα από την ίδια λαβίδα (δεν λέγεται κουτάλι) με τον οποιονδήποτε.
Καταλαβαίνω οτι σε ένα κράτος όπου, ΠΑΡ'ΟΛΟ που αναγνωρίζει την Ορθόδοξη Πίστη μπλα μπλα μπλα, υπάρχουν άθεοι ή αλλόδοξοι ή ο,τιδήποτε, υπάρχει το πρόβλημα του σκανδαλισμού όσων δεν πιστεύουν. Καταλαβαίνω οτι έχεις γίνει πλεον κοσμικό κράτος με περιτύλιγμα θρησκευτικού πολιτισμικού στοιχείου (φολκλορ). Καταλαβαίνω οτι πολλές φορές διαπλέκεσαι με την Εκκλησιαστική εξουσία σε πολλά θέματα. Καταλαβαίνω οτι δεν έχεις το σθένος προσωπικά σαν Πρωθυπουργός της χώρας να δηλώσεις ό,τι δήλωσε ο Βούλγαρος, να υποστηρίξεις δηλαδή αυτό που διαφημίζεις οτι είσαι.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ζητήσεις από εμένα την Χριστιανή Ορθόδοξη να πατάξω αυτό που λέει η συνείδηση και η Πίστη μου, την ώρα που δεν μου δίνεις κανένα απολύτως "βοήθημα" να σε βοηθήσω κι εγώ κάπως να συνυπάρξουμε ΑΛΛΑ επιμένεις να ορίσεις ΕΣΥ ως κρατική εξουσία ΠΩΣ θα διαχειριστώ τα Μυστήριά μου εγώ.
Σε αυτό το σημείο λοιπόν, εμείς εδώ δεν είχαμε ίσως, ευτυχώς τελικά, την πολυτέλεια να μας προτείνουν πλαστικά κουταλάκια (θα τους έπαιρνε και θα τους σήκωνε) . Είναι πολύ λεπτό το θέμα, δεν γνωρίζω ακριβώς τις αποφάσεις στις Συνόδους και την Εκκλησιαστική Ιστορία, θεωρώ οτι σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω μέχρι τώρα, η Θεία Κοινωνία ΔΕΝ μπορει να αλλάξει τρόπο μετάλληψης πολλώ δε μάλλον ΥΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, είναι σαν να αναγνωρίζεις σε άλλη εξουσία την δυνατότητα να ορίσει το ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ, εαν αυτό επιδέχεται μολυσμού, είναι απόλυτη ύβρις, είναι απόλυτη ύβρις από την στιγμή που παραδέχεσαι οτι αναγνωρίζεις πιθανότητα μολυσμού. Δεν γνωρίζω εαν μπορεί να στηριχθεί εκκλησιαστικώς κάτι τέτοιο. Στην συνείδησή μου, και όντας μέσα σε Ορθόδοξο Κράτος (έστω και με τα προσχήματα) λέω πως όχι, δεν γίνεται.
Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να λειτουργήσει ως δεδικασμένο που λένε, είναι πολύ λεπτά θέματα, δεν αφορά ένα γινάτι.
Οπότε, ναι, για εμένα είναι αιρετική η αποδοχή. Δεν μπορούν να γίνουν σε όλα εκπτώσεις. Είναι κόκκινες γραμμές. Είναι θέμα ομολογίας Πίστεως και αποδοχής του ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ όπως έχει οριστεί οτι συμβαίνει!. Την Πίστη δεν την ομολογείς αυτοδικαιωτικά σε εσένα, την ομολογείς σε όλους, οτι αυτή είναι η ΑΛήθεια και την αναγνωρίζω με όποιο κόστος. Δηλαδή, να σε βλέπει ξερω γω ο καθολικός οτι κοινωνείς με κουταλάκια, τί ομολογία αληθείας θα του δώσεις? Δεν ξέρω εαν το καταλαβαίνει κανείς τί λέω.
Φυσικά, εκεί κάπου λογικά αρχίζει και αυτό που λέμε, ΔΙΩΓΜΟΣ. Το καταλαβαίνω επίσης...
Πώς να δεχθεί ο άθεος που έχει χεστεί επάνω του με τον ιό οτι εγώ θα λάβω από το ίδιο σκεύος κάτι το οποίο κατα την γνώμη του μπορει να μεταφέρει το μικρόβιο και σε εκείνον? (άσχετα εαν στο σουπερμάρκετ πιστεύει οτι τον παίρνει να το κάνει, ή στην επίσκεψη στον γιατρό ή στην επίσκεψη στο κουρείο κτλ...).
Δηλαδή, οκ, να είμαστε σοβαροί τώρα που τα λέμε, σκανδαλίζουμε εμεις επειδή κοινωνάμε από το ίδιο Ποτήριο αλλά δεν σκανδαλίζουν όλοι οι υπόλοιποι γιατί ξέρω γω, το να τρως είναι απαραίτητο, να πας στον γιατρό είναι απαραίτητο (εμένα όμως, ο μπαμπάς μου πχ, Μεγάλη Πέμπτη έπαθε εγκεφαλικό και η πρόταση των τραυματιοφορέων σε ερώτησή μου ήταν να ΜΗΝ τον πάμε στο νοσοκομείο..καταλαβαίνεις τί θέλω να πω..), να δώσεις πανελλήνιες είναι απαραίτητο, να πιες καφέ είναι απαραίτητο αλλά εγώ μπορει να γουστάρω να πίνω καφέ από την ίδια κούπα με τον γκόμενο ή την αδελφή μου....
Ξερω γω δηλαδή, ας αποφασίσουμε σε αυτό το Κράτος τί θέλουμε πρωτίστως και μετά εδώ είμαστε τα ξαναλέμε.
Κουταλάκια και παρακουταλάκια σε Ορθόδοξα Κράτη δεν τα δέχομαι, σε τίποτα Γερμανίες ούτε εκεί τα δέχομαι αλλά ας πούμε χρησιμοποιώντας μόνο τον υλικό ορθολογισμό (υπάρχει και Ορθόδοξος) κατανοώ καλύτερα τις συνθήκες (δεν τις δικαιολογώ, μάλλον έχουν ξεφύγει εδώ και πολύ καιρό εκεί, με διάφορα....)
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 17 Μάιος 2020, 19:47

πατησιωτης έγραψε:
17 Μάιος 2020, 19:15
Σουβλίτσα έγραψε:
17 Μάιος 2020, 19:08
Επίσης, γιατί θίχτηκε για αυτά που είπε ο Αμβρόσιος και βγήκε στην δήθεν ευγενική αντεπίθεση και δεν θίχτηκε γι αυτά που υποτίθεται οτι γράφτηκαν σε διάλογό του με τον Κούλη και κανείς δεν είχε την ευθιξία και την ευαισθησία να διαψεύσει ΩΣΤΕ να μην σκανδαλίσει με υποψίες τέτοιας ύβρεως τον πιστό λαό και την Εκκλησία (λαό και κλήρο) σύσσωμη?
Σε αυτό υπάρχει εξήγηση : ΠΟΥ γράφτηκαν αυτά.Νομίζω εγράφησαν στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ή το ΜΑΚΕΛΕΙΟ ή κάτι τέτοιο.Υπάρχουν ορισμένα έντυπα που δεν θεωρούνται σοβαρά και οι πολιτικοί αποφεύγουν να τα διαψεύδουν ή να ασχολούνται με αυτά.Τα ίδια έντυπα κάθε εβδομάδα τους βγάζουν προδότες,κλέφτες κλπ.
Εάν κάθονταν και έκαναν μηνύσεις και διαψεύσεις συνεχεια δεν θα έπρεπε να κάνουν τιποτε άλλο και βεβαίως θα τους έδιναν αξία.
Μα κοίτα, για να μην λέω τα ίδια σε κάθε ποστ, στο αρχικό μου ποστ, έτσι όπως τα έχω γράψει εξηγώ οτι δεν ήταν μόνο το θέμα ενος υποτιθέμενου ή όχι υποτιθέμενου γεγονότος. Δεν είναι μόνο για αυτόν τον λόγο που τα πήρε κρανίο ο π.Αμβρόσιος φαντάζομαι (καταλαβαίνω μάλλον, όχι φαντάζομαι).
Αφού ξέρουν οτι έχουν προκαλέσει με την στάση τους και με τις δηλώσεις τους όλον αυτόν τον καιρό και δείχνουν τέτοια πρεμούρα για άλλα θέματα, ας έδειχναν και για τέτοια φαινόμενα, αντί να δηλώνουν υποκριτικά καλοί χριστιανοί

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 17 Μάιος 2020, 19:51

Κόκκορας έγραψε:
17 Μάιος 2020, 19:37
εγω εκανα ενα απλο ερωτημα
αμα εχετε απαντηση εχει καλως.

οποτε την εχετε,εδω ειμαστε
Δεν είναι ερώτημα, είναι σοφιστεια. Όπως τις ίδιες μαλακίες λέτε και για τον ιερέα από τη Σπιναλόγκα που λειτουργούσε τους λεπρούς 531 χρόνια αλλά δε κόλλησε ποτέ.

Δε θα γίνει διάλογος στη βάση που το θέλετε. Η εξάπλωση ενός ιού εξαρτάται από άπειρους παράγοντες, μερικούς τυχαίους, μερικούς στατιστικά σημαντικούς κλπ.

Δε μπορείς να μετρήσεις απλά νεκρούς πάνω στην έξαρση, σε χώρες με διαφορετικά χαρακτηριστικά για να βγάλεις συμπέρασμα ειδικά για τη θεία κοινωνία. Οπότε κόψτε τις ηλιθιότητες.

Έχουμε κάποια απλά δεδομένα. Κρασί που πίνουν όλοι από το ίδιο σκεύος και επιστημονικά δεδομένα για μεταφορά του ιού μέσω του σάλιου. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε.

Προφανώς η επιστημονική άποψη όπως έχει εκφρασθει είναι ότι αυτή η ενέργεια θα πρέπει να αποφεύγεται.

Για να δεχθούμε ότι δεν πρέπει να αποφεύγεται θα πρέπει να πιστέψουμε σε μεταφυσικές εξηγήσεις για κρασί που μετατρέπεται σε Θείο αίμα και να κάνουμε όχι απλά λογικά άλματα αλλά άλμα πίστης προς τη μαγεία.

Ε προφανώς και δε μπορεί να γίνει αυτό.

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 17 Μάιος 2020, 19:55

Σουβλίτσα έγραψε:
17 Μάιος 2020, 19:47

. Δεν είναι μόνο για αυτόν τον λόγο που τα πήρε κρανίο ο π.Αμβρόσιος φαντάζομαι (καταλαβαίνω μάλλον, όχι φαντάζομαι).
Ο Αμβρόσιος τα πήρε στο κρανίο γιατί είναι ένα ημιτρελο, αμόρφωτο, στερημένο γεροντακι με βαθύ μίσος προς τους άλλους (ποιος να ξεχάσει και τις ευχές να σαπίσει το χέρι του Φίλη)

Το μέγεθος της άγνοιας του είναι ακαταμετρητο.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 17 Μάιος 2020, 19:57

παρεμπιπτοντως κατ εξοχην ευπαθεις ομαδες κοινωνουν οπως σωστα επισημανατε

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 17 Μάιος 2020, 19:59

Σενέκας έγραψε:
17 Μάιος 2020, 19:16
Σουβλίτσα έγραψε:
Σενέκας έγραψε:
17 Μάιος 2020, 18:59

Ότι πρέπει να κάτσει ο Χαρδαλιάς και ο κάθε Χαρδαλιάς να ασχοληθεί και να διαψεύσει δημόσια την κάθε μαλακία που γράφει ο κάθε τυχάρπαστος στο fb για να μη θιχτεί ο ένας 90χρονος χουντοπαπας που το πίστεψε και οι 10 20 γριές ή γριές στο μυαλό που τον ακολουθούν(και είναι και outliers όσον αφορά το μεγάλο μέρος των πιστών καθώς και για την επίσημη εκκλησία όπως είδαμε)?

Μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας ορισμένοι
Δεν είναι μόνο ο Χαρδαλιάς.
Δεν είναι μόνο ένα θέμα.
Το θέμα δεν είναι ΜΙΑ μαλακία που γράφτηκε κάπου.
Τα θέματα είναι πολλά μαζεμένα και το κυρίως θέμα είναι αυτό που ειπα πριν στον Πατησιώτη.
Έχουν βάλει χέρι στην απόλυτη λειτουργία της Εκκλησίας ως μη όφειλαν (μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς να δείχνουν ασέβεια και προσπάθεια να καπελώσουν) και επίσης είναι άπειρα προκλητικοί, πολλαπλώς.
Δεν σέβονται τίποτα. Κανέναν.
Δεν είναι ρεβανσισμός αυτά για τα οποία μιλάμε εμείς. Είναι θέματα ουσίας (πάλι για εμας).
Οκ, καταλαβαίνω τα νεύρα σου. Φάγατε μεγάλη νίλα τον τελευταίο καιρό, το οποίο είναι δύσκολο να χωνέψει κανείς ειδικά όταν έχει όσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του όσο έχετε οι ορθόδοξοι και όταν είναι διαχρονικά τόσο χαϊδεμένοι. Δε θα το συνεχίσω, δεν υπάρχει λόγος να σε τσιτώσω, αλλά δε θα σου πω ψέματα ότι δε χαίρομαι κιόλας. Κάποια στιγμή έπρεπε να μάθετε ότι το κράτος είναι από πάνω σας και δεν είναι απλα μια οντότητα της οποίας την ύπαρξη απλά ανέχεστε χαριστικά και που είναι υποχρεωμένη να σας προσκυνάει μονίμως γι'αυτή τη χάρη. Υποθέτω είναι λίγο πιο σκληρό που αυτό έγινε επι της ΝΔ, δεξιάς κυβέρνησης, κάτι που κανείς μας δεν περίμενε αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι ο κόσμος. Όλοι τρώμε κάποια στιγμή μαι σφαλιάρα και καταλαβαίνουμε τη θέση μας και για όλους μας η προσγείωση είναι δύσκολη
Ευτυχώς που έγραψα πριν οτι δεν πρόκειται για ρεβανσισμό κι εσύ το κατανόησες :D

Και, δεν είναι νεύρα, όχι έτσι όπως τα αντιλαμβάνεσαι.
Είναι, μοιάζει σαν ιερά οργή ας πούμε.

Να σου πω κάτι, όταν αποφασίζεις να μιλήσεις για κάτι δημόσια και κατανοείς τί γράφεται και διακρίνεις πίσω από συμπεριφορές (μιλάω για τους πολιτικούς, τα μιντια κτλ), καμια φορά το κάνεις με προσωπικό κόστος. Εαν έχεις αποφασίσει να το πράξεις κι όλας, μπορεί να σημαίνει οτι περνάς ή και έχεις περάσει συμπληγάδες για να το κάνεις. Αυτό που σου λέω δεν είναι αυτοδικαίωση, σημαίνει πολύ απλά οτι κάποιοι ενδεχομένως να μην είναι μονο κάποιοι φανατικοί αλλά αποφασισμένοι να ξεχωρίζουν κάποια πράγματα (που εσένα μπορεί να σου φαίνονται εξωπραγματικά, οκ).
Σε αυτήν την βάση λοιπόν, δεν έχει κανένα νόημα να με χαιδεύει κανένα κράτος. Στην ουσία αυτό θέλω (εκτός των άλλων): να μην με χαιδεύει και να μην χρησιμοποιεί την Πίστη μου για να πουλάει πολιτικές και να αγοράζει ψηφαλάκια.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 17 Μάιος 2020, 20:03

Για να μιλήσω την γλώσσα σας, αν και δεν είναι αυτό το ζητούμενο, τουναντίων αλλα τεσπα, σας πουλά και σας αγοράζει ο Αμβρόσιος.
Χαζός δεν είναι, κλείσανε Εκκλησίες, ταράξανε σε πρόστιμα, λοιδώρησαν, κατάργησαν τα Μυστήρια, κατεβάζουν Εικόνες ανεβάζουν Πρωτοψάλτη-ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΣ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΜΕΝΟΙ- το παίζουν οτι σέβονται ΑΠΟΛΥΤΑ την Εκκλησία (μην επαναλαμβάνω εικόνες και δηλώσεις) και βγαίνει μια παπάντζα ξερω γω οπου παραδέχονται χύμα τους υβριστές. Ε, αφού είστε τόσο ακριβείς στα πρόστιμα, στους κανόνες και στα....πίτουρα, κάντε κάτι και με τις...κότες ρε παιδιά!

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 17 Μάιος 2020, 20:06

Τους γλεντάει ο Αμβρόσιος!
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 17 Μάιος 2020, 20:07

Υπάρχουν έρευνες οι οποίες έχουν καταλήξει οτι δεν συνεπάγεται από πουθενά οτι έχουν κολλήσει άνθρωποι από την Θεία Κοινωνία, δυστυχώς εγώ δεν τις έχω όμως μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο τους επιστήμονες οι οποίοι δηλώνουν οτι έχουν γίνει και να τους βρείτε να σας τις προτείνουν.

Επίσης, πόσοι παππάδες ρε σεις καταλύουν Θεία Κοινωνία από ετοιμοθάνατους κάθε λογής? Και συγχρωτίζονται μαζί τους, ανάσα με ανάσα (τον ετοιμοθάνατο που εξομολογείς κολλάς τη μούρη σου στην δική του για να καταλάβεις τί λέει μέσα από τις άχνες του).
Εκεί στο Λοιμωδών, στο νοσοκομείο, έχει Εκκλησία μέσα, ναό, μπαίνει χρόνια τώρα άπειρος κόσμος, λογικά θα έπρεπε να έχουμε άλλα δέκα λοιμωδών στην χώρα, και από την ανταλλαγή σιέλων μέσω Θείας Κοινωνίας και από τον συνωστισμό και από τις χειραψίες.

Kωστας
Phorum.gr user: ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kωστας » 17 Μάιος 2020, 20:11

Σενέκας έγραψε:
17 Μάιος 2020, 19:16
Σουβλίτσα έγραψε:
Σενέκας έγραψε:
17 Μάιος 2020, 18:59

Ότι πρέπει να κάτσει ο Χαρδαλιάς και ο κάθε Χαρδαλιάς να ασχοληθεί και να διαψεύσει δημόσια την κάθε μαλακία που γράφει ο κάθε τυχάρπαστος στο fb για να μη θιχτεί ο ένας 90χρονος χουντοπαπας που το πίστεψε και οι 10 20 γριές ή γριές στο μυαλό που τον ακολουθούν(και είναι και outliers όσον αφορά το μεγάλο μέρος των πιστών καθώς και για την επίσημη εκκλησία όπως είδαμε)?

Μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας ορισμένοι
Δεν είναι μόνο ο Χαρδαλιάς.
Δεν είναι μόνο ένα θέμα.
Το θέμα δεν είναι ΜΙΑ μαλακία που γράφτηκε κάπου.
Τα θέματα είναι πολλά μαζεμένα και το κυρίως θέμα είναι αυτό που ειπα πριν στον Πατησιώτη.
Έχουν βάλει χέρι στην απόλυτη λειτουργία της Εκκλησίας ως μη όφειλαν (μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς να δείχνουν ασέβεια και προσπάθεια να καπελώσουν) και επίσης είναι άπειρα προκλητικοί, πολλαπλώς.
Δεν σέβονται τίποτα. Κανέναν.
Δεν είναι ρεβανσισμός αυτά για τα οποία μιλάμε εμείς. Είναι θέματα ουσίας (πάλι για εμας).
Οκ, καταλαβαίνω τα νεύρα σου. Φάγατε μεγάλη νίλα τον τελευταίο καιρό, το οποίο είναι δύσκολο να χωνέψει κανείς ειδικά όταν έχει όσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του όσο έχετε οι ορθόδοξοι και όταν είναι διαχρονικά τόσο χαϊδεμένοι. Δε θα το συνεχίσω, δεν υπάρχει λόγος να σε τσιτώσω, αλλά δε θα σου πω ψέματα ότι δε χαίρομαι κιόλας. Κάποια στιγμή έπρεπε να μάθετε ότι το κράτος είναι από πάνω σας και δεν είναι απλα μια οντότητα της οποίας την ύπαρξη απλά ανέχεστε χαριστικά και που είναι υποχρεωμένη να σας προσκυνάει μονίμως γι'αυτή τη χάρη. Υποθέτω είναι λίγο πιο σκληρό που αυτό έγινε επι της ΝΔ, δεξιάς κυβέρνησης, κάτι που κανείς μας δεν περίμενε αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι ο κόσμος. Όλοι τρώμε κάποια στιγμή μαι σφαλιάρα και καταλαβαίνουμε τη θέση μας και για όλους μας η προσγείωση είναι δύσκολη
Το οτι οι ορθοδοξοι ειναι χαιδεμενοι ειναι ανεκδοτο για χρυσο βατομουρο. Οπου και να κοιταξεις, στα ΜΜΕ, στο ιντερνετ, στους δρομους , ολοι βριζουν τον Χριστο και την Ορθοδοξια με λογια και με πραξεις. Και φυσικα αυτο τιμωρειται βασει συνταγματος, αλλα ο Ελληνας μπορει να εκλεξει μεχρι συριζα και νδ, τα δεξιοτερα κομματα του πεφτουν βαρια. Οι ''χαιδεμενοι'' ορθοδοξοι βλεπουν συχνοτατα λαθραιους εισβολεις να λεηλατουν εκκλησιες στα νησια, γκει λεσβιες κλπ να βριζουν ανοιχτα τον Χριστο, αν δε κοιταξεις μεσα στο ιντερνετ τι βρισιδι πεφτει ισως και να εκπλαγεις. Α, επισης η ΝΔ δεν ειναι δεξια.

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 17 Μάιος 2020, 20:19

Σουβλίτσα έγραψε:
17 Μάιος 2020, 20:03

Χαζός δεν είναι,
Σαλεμενος είναι. Ένας ακροδεξιός ταλιμπανος, κηρυκας του μίσους.
Σουβλίτσα έγραψε:
κλείσανε Εκκλησίες,
Σε άλλη χώρα ζεις; Για ένα διάστημα, ΟΛΑ έκλεισαν.

Πως θα μπορούσαν να μείνουν ανοιχτές οι εκκλησίες, όταν υπήρχε κόσμος που έχανε το μεροκάματο για να μη διαδοθεί ο ιός;

Σουβλίτσα έγραψε:
ταράξανε σε πρόστιμα,
Τα πρόστιμα στους κληρικούς ήταν ελάχιστα και μόνο σε εκείνους που παραβίασαν τους κανονισμούς φορά παρτίδα. Οι αντάρτες στην πραγματικότητα ήταν πολλοί περισσότεροι αφού μετά την άρση των περιορισμων άρχισαν να βγαίνουν ιερείς και να παραδέχονται ότι παρόλο που απαγορευοτανζ εκείνοι μετέφεραν τη θεία κοινωνία από σπίτι σε σπίτι. Τόση ενσυναίσθηση για τη δημόσια υγεία έδειξαν οι ρασοφοροι.
Σουβλίτσα έγραψε:
λοιδώρησαν
Μόνο σε σύνδρομο καταδίωξης μπορεί να οφείλεται το παραπάνω που γράφεις. Διότι τόσο το δεξιό κράτος όσο και η επιστημονική κοινότητα, φέρθηκαν με το γάντι στην εκκλησία..

Ο Κούλης έδωσε απεριόριστο χρόνο στην Ιερά σύνοδο να κάνει το σωστό και να κλείσει με ίδια θέληση τους ναούς. Είχαν κλείσει επιχειρήσεις, ο κόσμος έχανε χρήματα και οι εκκλησίες παρέμεναν ανοιχτές γιατί η Ιερά σύνοδος αρνιόταν να τις κλείσει. Έκλεισαν τελικά με κυβερνητική απόφαση όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Επιπλέον ακόμα και σήμερα σοβαροί επιστήμονες κομπιαζουν όταν τους ρωτούν για τη θεία κοινωνία. Αντί να πουν το αυτονόητο, ότι δεν υπάρχει κανένα θαύμα και μυστήριο αλλά πρόκειται για μια τελετουργία που μπορεί να οδηγήσει σε νέα εξάπλωση του ιού, μασαν τα λόγια τους και φέρονται στους ρασοφορους με πολύ μεγαλύτερο σεβασμό απ' ότι τους αξίζει.

Τόση ήταν η τάχα λοιδωρια...
Σουβλίτσα έγραψε:
Ε, αφού είστε τόσο ακριβείς στα πρόστιμα, στους κανόνες και στα....πίτουρα, κάντε κάτι και με τις...κότες ρε παιδιά!
Τίποτα δεν μπορεί δεν μπορεί να ελεγχθεί απόλυτα. Βλέπεις ότι μετά την καραντίνα ο κόσμος βγαίνει ανεξέλεγκτα, στις παραλίες γίνεται χαμος. Το ίδιο θα συμβεί και μόλις ανοίξουν τα μπαράκια.

Και μέσα σε όλα έχουμε και την εκκλησία να μας λέει για το θαύμα της θείας μετάληψης. Ο απόλυτος ανορθολογισμος σε όλα τα επίπεδα.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 17 Μάιος 2020, 20:22

Σουβλίτσα έγραψε:
17 Μάιος 2020, 19:38
υπάρχει το πρόβλημα του σκανδαλισμού όσων δεν πιστεύουν.
Δεν είναι σκανδαλισμός αλλά φόβος για τη μετάδοση του ιού.Και στη Ρουμανία ζουν ακόμη άνθρωποι που υπέστησαν διωγμούς ένεκα Τσαουσέσκου.Πραγματικούς διωγμούς,όχι κατά φαντασίαν.Αλλά ας το αφησουμε αυτό.Εάν έχεις καταλάβει συμβιβασμός υπήρξε.Ποιός είναι ο συμβιβασμός;Oτι τώρα επιτρέπεται η κοινωνία και για την ακρίβεια δεν απαγορεύθηκε ποτέ.Κόπηκε έμμεσα με την απαγόρευση της λειτουργίας.
Το κράτος ποτέ δεν είπε επίσημα ότι η κοινωνία μεταδίδει τον ιό.Είπε ότι τον μεταδίδει ο συγχρωτισμός και για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός απαγορεύθηκαν οι λειτουργίες και έτσι σταμάτησε η κοινωνία χωρίς να λεχθεί ποτέ ότι είναι επικίνδυνη.
Επειδή εδώ έρχεται σε σύγκρουση η ατομική πίστη με τους κανόνες υγείας θα ήθελα να απαντήσεις σε μια άλλη ερώτηση : θα δεχόσουν μια συμφωνία όπου όποιος ήθελε θα μπορούσε να κοινωνεί αλλά μετά να μπαίνει μόνος του σε καραντίνα στο σπίτι του για δύο εβδομάδες;
Еτσι θα ήταν αποκλειστικά δικό του θέμα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών