ΆΞΙΟΣ Αμβρόσιος Καλαβρύτων αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Re: ΆΞΙΟΣ Αμβρόσιος Καλαβρύτων αφόρισε Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 18 Μάιος 2020, 02:50

:smt005::smt005:
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 18 Μάιος 2020, 02:52

αμα θες δεν παιρνω στα σοβαρα οσα γραφεις(τα μισα βρισιες :lol: ) και δεν απαντω
δεν χαλαμε καρδιες

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 18 Μάιος 2020, 02:59

παραδειγματα προσφατων αφορισμων

Ιερα σύνοδος Κύπρου
https://www.romfea.gr/ekklisia-kyprou/3 ... itsillidis

η Πατριαρχικη Συνοδος αφορισε τον Σωτηροπουλο τον θεολογο

αντε καληνυχτα!
ας λες εγω σε συμπαθω,αρκει να μην βριζεις.σου ειπα γιατι οχι :)

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 18 Μάιος 2020, 03:01

Gewponos90 έγραψε:
18 Μάιος 2020, 02:43
Εσύ σταματα να τρολλαρεις
Δεν τρολλάρω, είναι σοβαρό.
:roll:
Ordem e Progresso.

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 18 Μάιος 2020, 03:02

Κόκκορας έγραψε:
18 Μάιος 2020, 02:59
παραδειγματα προσφατων αφορισμων

Ιερα σύνοδος Κύπρου
https://www.romfea.gr/ekklisia-kyprou/3 ... itsillidis

η Πατριαρχικη Συνοδος αφορισε τον Σωτηροπουλο τον θεολογο

αντε καληνυχτα!
ας λες εγω σε συμπαθω,αρκει να μην βριζεις.σου ειπα γιατι οχι :)

Ναι.... Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι θες να πεις με το λινκ που παρέθεσες; Είναι απόδειξη ότι έχει βαρύτητα ο αφορισμός της ΙΣ και όχι ενός ιεράρχη;

Όπως και να εχει, καληνύχτα και σε σενα
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 18 Μάιος 2020, 03:03

Namrail έγραψε:
17 Μάιος 2020, 22:53
Σουβλίτσα έγραψε:
17 Μάιος 2020, 22:43

Και στην τελική, ποιός είσαι εσύ που θα απαγορεύσεις σε εμένα, στον άλλο, στον παράλλο, να ακούσω τα πάντα όλα και να αποφασίσω μόνος μου τί θα πιστέψω και τί θα πράξω? ο Μεγάλος Αδελφός?
Το κράτος οφείλει να προστατεύει τους πολίτες από ενέργειες που πιθανώς θα τους βλάψουν. Γι'αυτό και όταν κάποιος ανεβαινει στην ταράτσα και απειλεί να αυτοκτονήσει συγκεντρώνεται ειδικό κλιμάκιο που προσπαθεί να τον μεταπείσει και δεν του λέει, "πηδά μαλάκα έχουμε και δουλειές".

Στην περίπτωση μας τώρα, υπάρχει μια μάζα ανθρώπων, "πιστών", ηλικιωμένων κατά βαση, που θεωρούν συνετό εν μέσω μιας πανδημίας που θεριζει ηλικιωμένους, να μοιραστούν με άλλους 100 το ίδιο σκεύος.

Μια σωστή πολιτεία θα όφειλε να προστατέψει αυτή τη μάζα ανθρώπων από τις αυτοκαταστροφικές τους ενεργειες.
Σουβλίτσα έγραψε:
17 Μάιος 2020, 22:43

Τράβα στους αδελφούς σου κομμουνιστές στην Κίνα.
Η Κίνα δεν είναι κομμουνιστική, έχει κάνει στροφή στον καπιταλισμό εδώ και αμέτρητα χρόνια.

Όμως και κομμουνιστική να ηταν, δεν θα ήθελα να πάω. Θα προτιμούσα να μείνω στη χώρα μου, να τη μετατρέψω σε σοσιαλιστική και ύστερα να δώσω μια γεύση από τα Γκουλάγκ στους "παππουληδες" που με το δημόσιο λόγο τους στρέφονται κατά της δημόσιας υγείας . :lol:
Κοίτα μόνο να μην βρεθείς στο τέλος με μια ναπαλμ στον κωλο, και να τρέχεις προς Κίνα μεριά να κάνεις πιπες σε μικροτσουτσουνους κομισαριους, λέγοντας τους πόσο κομμουνισταροι είναι, για να επιβιωσεις, οπως περίπου έκαναν και πολλοί άλλοι πριν από εσένα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 18 Μάιος 2020, 04:12

Eμενα αυτο που με ενδιαφερει ειναι η αποψη του Μοσιαλου που ειναι ο τυπος που μεταφερει τις αποψεις του ΠΟΥ στην κυβερνηση και στον ελληνικο λαο.

Ηλ. Μόσιαλος: Να αποφύγουμε τη Θεία Κοινωνία μέχρι να υπάρξει εμβόλιο

https://www.naftemporiki.gr/story/15952 ... ei-embolio

https://www.ethnos.gr/ellada/103348_mos ... me-embolio

Αυτη λοιπον ειναι η αποψη της Παγκοσμιοποιησης για το ζητημα.

Κανονικη ζωη μπορει να υπαρξει ξανα μονο αν εμβολιαστειτε ολοι.

Απο την αλλη ενω ο Μοσιαλος στρεφεται κατα της θειας κοινωνιας, κατι που σε ενα αθεο φανταζει μια χαρα ορθολογικο...

ΔΕΝ κανει το ιδιο με το ανοιγμα των σχολειων, εκει που τα παιδια που συνωστιζονται μετα θα πανε να κολλησουν τον παππου.

Δειχνει ανησυχος αλλα ΔΕΝ συνιστα το κλεισιμο των σχολειων με την ιδια λογικη που ζητησε τη διακοπη του κεντρικου μυστηριου της Ορθοδοξιας.

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 18 Μάιος 2020, 04:12

Και γενικοτερα να ξερετε πως στην περιοδο της καραντινας δεν αποφασιζε κανενας Τσιοδρας και κανενας Κουλης.

Αυτο που γινοταν ηταν να εφαρμοζουν τις οδηγιες του ΠΟΥ και να προσπαθουν να τις δικαιολογησουν στον ελληνικο λαο.

Θελετε παραδειγμα;

Εδω οταν ο Τσιοδρας ακολουθωντας οδηγιες του ΠΟΥ ελεγε πως οι μασκες ΔΕΝ συνιστανται παρα μονο για γιατρους, νοσηλευτικο προσωπικο και αρρωστους.

https://www.athina984.gr/2020/03/31/odi ... os-ygeias/

Μετα βεβαια το βιολι αυτο αλλαξε παλι απο τον ΠΟΥ.

Οπως αλλαξε το βιολι απο εκει πιχι που ο Τσιοδρας στις 23 Ιανουαριου ελεγε πως δεν ειναι ιδιαιτερα επικινδυνος ο κορονοιος, ακριβως επειδη το ελεγε τοτε ο ΠΟΥ, και μετα μεινετε μεσα γιατι θα πεθανουμε γιατι παλι αλλαξε γραμμη ο ΠΟΥ.

.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 18 Μάιος 2020, 08:27

Χαρδαλιάς, Λουκά, και Κούλης έγιναν τυμπανιαίοι; Τους είδε κανείς;

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 18 Μάιος 2020, 08:34

Gewponos90 έγραψε:
18 Μάιος 2020, 02:43
Northern Spirit έγραψε:
18 Μάιος 2020, 01:11
Gewponos90 έγραψε:
18 Μάιος 2020, 00:35
Ο αφορισμός μπορεί να παρθεί πίσω; Πώς γίνεται; Και πόσο καιρό πιο πριν πρέπει να γίνει για να πιαστεί; Εδώ έχουμε μειζον θέμα. Θα ησυχάσει ο πρωθυπουργός η δεν θα ησυχάσει;
Τι να παρθει πισω; Υπαρχει περιπτωση ο θεος, αν υπαρχει, να λαβει σοβαρα αφορισμο του Αμβροσιου και να τιμωρησει στον αλλο κοσμο τπν πρωθυπουργο η οποιον αλλο;

Οι τυποι κανουνε καταχρηση εξουσιας..
Όχι φυσικά. Αλλά εδώ κάποιοι συζητάνε ότι ο αφορισμός από τον Αμβρόσιο δεν πιανει, αλλά άμα το κάνει η Ιερά Σύνοδος παίζει να πιάνει . Για τέτοια γίδια μιλάμε. :smt005:
Δεν τίθεται θέμα να "πιάσει" ο αφορισμός ή όχι. Ο αφορισμός είναι αποπομπή από την Εκκλησία. Σαν να σου κάνουν μπαν από μία λέσχη. Αρα, αν σε αφορίσουν, σε αφόρισαν.

Η γελοιότητα του Αμβρόσιου έγκειται στο ότι δεν έχει αυτός δικαίωμα αφορισμού ανθρώπων που δεν ξέρει κάν αν είναι πιστοί, αφού δεν ανήκουν στο εκκλησίασμά του. Θα μπορούσε να αφορίσει κάποιον από τα Καλάβρυτα και μάλιστα όταν ήταν εν ενεργεία. Το να πάει σε ξένη Μητρόπολη (Αίγιο) εν αγνοία του Μητροπολίτη και να διαβάσει αφορισμό είναι καραγκιοζλίκι και προφανώς δεν έχει καμμία συνέπεια. Πολύ περισσότερο, που έγινε επειδή δεν συμμορφώθηκαν οι αφορισθέντες με το τελεσίγραφο που έστειλε μέσω ... facebook.

Από την άλλη μεριά, στην απίθανη περίπτωση που η Ιερά Σύνοδος αποφάσιζε αφορισμό του πρωθυπουργού, αυτό θα ήταν σοβαρό, γιατί δεν θα μπορούσε να πάει ο πρωθυπουργός σε θρησκευτικές τελετές, θα επηρέαζε τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας κ.λ.π.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 18 Μάιος 2020, 10:36

Noor1 έγραψε:
18 Μάιος 2020, 10:31
:lol:

Θα προτιμούσαν οι Μητσοτάκηδες να δικαστούν από την Ιερά Εξέταση παρά να τους κοπεί η κρατική μισθοδότηση. :lol:
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 18 Μάιος 2020, 10:38

Αυτό το είδα τώρα, μπαρδόν:
Σενέκας έγραψε:
17 Μάιος 2020, 22:38
Σουβλίτσα έγραψε:
17 Μάιος 2020, 22:30
για να μην σε σκανδαλίσει και σε φέρει σε δύσκολη θέση σου δήλωσε οτι θα τηρήσει στον ναό όλα τα μέτρα που έχει ορίσει η Πολιτεία
θα παραλείψω όλα τα υπόλοιπα, και θα σταθώ εδώ. Μας λες δηλαδή με 2 λόγια ότι για "να μη μας σκανδαλίσει" ο παππούλης μας έκανε τη χάρη να εφαρμόσει τον νόμο του κράτους, και γι'αυτό θα πρέπει να του λέμε κι ευχαριστώ υποθέτω
Αυτή είναι η ανάγνωση η δική σου και αυτό λέω ξανά και ξανά, για την ανάγνωση την συγκεκριμένη: δεν σας έκανε καμιά μεγαλόκαρδη με την έννοια που το λες, χάρη, δεν θέλησε ο Ιερέας να φανεί υπεράνω με υπερηφάνεια, πολύ απλά σας είπε οτι ΑΝ και για εμας θεωρείται ΥΒΡΙΣ να έχουμε τους ναούς μας κλειστούς, θέλουμε να προστατεύσουμε από κάθε κακό λογισμό και να αναπαύσουμε ολιγόπιστους και λοιπούς αδελφούς μας. Αλλά άμα το μυαλό σου είναι πονηρό, όλα πονηρά τα βλέπεις (όχι εσύ, ο καθένας). Δηλαδή, τί ήθελες να πει ή να μην πει ο συγκεκριμένος παπάς? Παπάς είναι, αυτά που πιστεύει θα πει. Ο ένας σας βρωμάει ο άλλος σας ξυνίζει, ευχαριστημένοι θα είστε άμα το βουλώσουν όλοι και δεν λένε τίποτα. Όμως αυτό δεν μπορούν να το κάνουν

Δε θα επαναλάβω αυτό για τη μεγάλη ιδέα κλπ, τα είπαμε. Θα πω μόνο ότι με κάτι τέτοια αποδεικνύεις ότι όλα τα λόγιας σας περί ταπείνωσης που επιμένετε να εναλαμβάνετε, είναι στην τελική σκέτα φούμαρα στα οποία δεν πιστεύετε ούτε στο ελάχιστο,
μέχρι εδώ που μιλάς γενικά νομίζω οτι η παραπάνω απάντηση θα πρέπει να σε καλύπτει

και αντίθετα σ'αυτό εδώ το σεπτό νήμα έχεις αναλωθεί σε έναν οχετό αλαζονείας. Ο χλευασμός και οι ειρωνείες δε προς όσους φοβούνται τον ιο , που έγραψες παραπάνω , και ο όχι και τόσο διστακτικός κομπασμός ότι εσύ είσαι υπεράνω και έχεις ξεπεράσει τέτοιους φόβους, είναι ο ορισμός της αλαζονείας, σε ντροπιαστικό βαθμό μπορώ να πω
Την αλαζονεία μάλλον προσπαθώ να καταδείξω αλλά ίσως δεν το καταλαβαίνεις ή δεν θέλεις να το καταλάβεις.
Εαν κατάλαβες παραπάνω οτι ξεχωρίζω αυτούς που φοβούνται τον ιό από τον εαυτό μου κάνεις, λάθος και είτε εγώ δεν το εξέφρασα σωστά οπότε ζητώ συγγνώμη είτε εσύ δεν κατάλαβες με ποιό πνεύμα μιλάω.
Φυσικά και φοβάμαι τον ιό, δεν αντιπαρέβαλλα πουθενά τον εαυτό ΜΟΥ σε σχέση με κάποιον άλλο, όταν λέω "φοβούνται για την ζωούλα τους" κτλ, εννοώ ανθρώπους που στον φόβο αυτό επάνω μπορούν να δικαιολογούν ταυτόγχρονα διάφορα πράγματα και να μιλάνε οι ίδιοι υπεράνω όλων (όχι εγώ).
Προσωπικά, αν το θέλεις, έχω πολύ πολύ πολύ περισσότερους λόγους να φοβάμαι τον ιό από πολλούς εδώ μέσα. Και όντως, τον φοβάμαι. Το μόνο που ισχύει σε προσωπικό, δικό μου επίπεδο, είναι οτι έχω εξαντληθεί να ζω με την έννοια του (του ιού, της μιας αρρώστιας, της άλλης, της παράλλης..) και να παραλύει το σύμπαν όποτε είναι να προκύπτει ένας ιός ή ο,τιδήποτε άλλο.
Τέσπα, δεν μου αρέσει να κάνω προσωπικές αναφορές σε τέτοια νήματα αλλά δεν μου αρέσει να αφήνονται και τέτοιες εντυπώσεις.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 18 Μάιος 2020, 10:47

Στην περιοχή της μητρόπολης Αιγιαλέιας και Καλαβρύτων κανείς απο τους 3 Τυμπανιαίους δε μπορεί να πάει. Εγώ στη θέση τους δε θα το ρίσκαρα
Συν οτι είνια μια μεγάλη απώλεια ψήφων. Κανείς δε θα πάει να ψηφίσει το κόμμα ενός αφορισμένου. Και μη γελάσει καποιος, έχει μεγάλη επιρροή ο Αμβρόσιος στην περιοχή του.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 18 Μάιος 2020, 10:54

Υδράργυρος έγραψε:
18 Μάιος 2020, 10:47
Στην περιοχή της μητρόπολης Αιγιαλέιας και Καλαβρύτων κανείς απο τους 3 Τυμπανιαίους δε μπορεί να πάει. Εγώ στη θέση τους δε θα το ρίσκαρα
Συν οτι είνια μια μεγάλη απώλεια ψήφων. Κανείς δε θα πάει να ψηφίσει το κόμμα ενός αφορισμένου. Και μη γελάσει καποιος, έχει μεγάλη επιρροή ο Αμβρόσιος στην περιοχή του.
Ως ξεσκαρτάρισμα, δεν το βρίσκω καθόλου κακή προοπτική.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών