Θεωρούνταν ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ εχθρόςGherschaagk έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:19Ποιον πόλεμο; Ήταν πολίτες της οθωμανικής αυτοκρατορίας και του μετέπειτα κεμαλικού κράτους. Πότε τους κήρυξαν τον πόλεμο και δεν το ξέρω;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:15Στον πόλεμο δεν υπάρχουν εγκλήματαGherschaagk έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:13
Δεν είναι τα εδάφη ή τα σπίτια ή το νοικοκυριό ή οι δουλειές. Είναι τα εγκλήματα που έγιναν. Και το λέω εγώ που απλά κάποτε άκουσα τις αφηγήσεις μιας γιαγιάς και δεν έχω καμία σχέση με Πόντο.
Η ίδια η φύση του πολέμου είναι φονική , εκτός εάν θεωρήσουμε ότι ο πόλεμος , δίκαιος η άδικος , είναι έγκλημα και αυτό
101 χρόνια από την Ποντιακή Γενοκτονία: δεν ξεχνάμε
Re: 101 χρόνια από την Ποντιακή Γενοκτονία: δεν ξεχνάμε
ΣυμφονουμεΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:20.και που εκτός από τους Αρμένιους θα εξυπηρετούνται και τα συμφέροντα άλλων σημερινών υπερδυνάμεων που θα αναγνωρίσουν την γενοκτονία αυτήΣταθαρας έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:17Οι αρμενοι δεν έχουν και επηλογη. Ειναι ένα παμφτοχο κρατος περικικλομενο από εχθρικα προσαυτο κρατοι. Οι ροσοι τους έχουν μόνο για οικονομικες συναλαγες,. Μαληστα προτοι ειχαν την ιδεα οι ροσοι να τους γενοκτονισουν και να εγκαταστισουν στην αρμενια κοζακους. Οπότε το να αναγνοριστη η γενοκτονια θα είναι γαι αυτούς μεγάλη επυτιχια πολιτικαImperium έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 14:55
Χαίρομαι που κάποιοι τουλάχιστον μπορούν ακόμα και το τοποθετούν έτσι.
Προσωπικά δεν μπορώ να το δώ αλλιώς.
Το βρίσκω λίγο (έως πολύ) ντροπή που διάφορα έθνη καταφεύγουν τόσο εύκολα στην κλαψούρα τύπου "Καλέ κυρία, πείτε τους, μας γενοκτόνησαν...". Ξετσίπωτοι εντελώς δε σ'αυτόν τον τομέα οι Αρμένιοι.
Δεν τιμάς ούτε μνήμη ούτε αίμα ούτε τίποτα με τέτοια στάση.
Εκτός εάν νομίζεις ότι χώρες όπως η Γαλλία αναγνωρίζουν γενοκτονίες από καθαρά συναισθηματικούς ρομαντικούς ιδεολογικούς λόγους ...
Για ότι έχω αλλά και ΔΕΝ έχω, ευχαριστώ τον δημιουργό μου, Θεό και Κύριο, Ιησού Χριστό.
- Highlander
Αινειαν γύρνα πίσω στις σπηλιές.
Κάποιοι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις του 2020, που είτε σου αρέσει είτε δε σου αρέσει (μάλλον το δεύτερο για κάποιον ακατανόητο λόγο) έχουν υπάρξει.
Κάποιοι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις του 2020, που είτε σου αρέσει είτε δε σου αρέσει (μάλλον το δεύτερο για κάποιον ακατανόητο λόγο) έχουν υπάρξει.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Όχι, απλά είχαν σπίτια και ήταν οικονομικά ευκατάστατοι σε σχέση με κάτι Τούρκους που ζούσαν σε γιούρτες.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:21Θεωρούνταν ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ εχθρόςGherschaagk έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:19Ποιον πόλεμο; Ήταν πολίτες της οθωμανικής αυτοκρατορίας και του μετέπειτα κεμαλικού κράτους. Πότε τους κήρυξαν τον πόλεμο και δεν το ξέρω;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
βασικά δεν είναι ψυχρότητα, είναι ελλειπέστατη ανάλυση που αγνοεί πλείστους παράγοντες και οδηγεί σε λάθος συμπεράσματαΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:17Η εργαστηριακή ψυχρότητα με την οποία αναλύω ιστορικά ζήτηματα με κάνει κυνικό και ψυχρά ορθολογιστή ..ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:16ρε μλκα πώς καταφέρνεις να τα ισοπεδώνεις όλα και να αποδίδεις στα πάντα μια τόσο μονοδιάστατατη ερμηνεία
να το κοιτάξεις
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Πόντιος είσαι;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:16ρε μλκα πώς καταφέρνεις να τα ισοπεδώνεις όλα και να αποδίδεις στα πάντα μια τόσο μονοδιάστατατη ερμηνεία
να το κοιτάξεις
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
και μιλαμε για γενοκτονια που αρχισε χρονια πριν την αποβαση του ελληνικου στρατου στην σμυρνη!Gherschaagk έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:19Ποιον πόλεμο; Ήταν πολίτες της οθωμανικής αυτοκρατορίας και του μετέπειτα κεμαλικού κράτους. Πότε τους κήρυξαν τον πόλεμο και δεν το ξέρω;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:15Στον πόλεμο δεν υπάρχουν εγκλήματαGherschaagk έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:13
Δεν είναι τα εδάφη ή τα σπίτια ή το νοικοκυριό ή οι δουλειές. Είναι τα εγκλήματα που έγιναν. Και το λέω εγώ που απλά κάποτε άκουσα τις αφηγήσεις μιας γιαγιάς και δεν έχω καμία σχέση με Πόντο.
Η ίδια η φύση του πολέμου είναι φονική , εκτός εάν θεωρήσουμε ότι ο πόλεμος , δίκαιος η άδικος , είναι έγκλημα και αυτό
Τον Οκτώβριο του 1911 αποφασίστηκε και επισήμως, σε συνέδριο των Νεότουρκων που έγινε στην οθωμανική Θεσσαλονίκη,[21] η εξόντωση των μη τουρκικών εθνοτήτων. Σε μια ανταπόκριση του περιοδικού «The Times of London» με τίτλο «Οι Νεότουρκοι και το πρόγραμμά τους», παρακολουθούμε την επικράτηση των ακραίων σοβινιστικών επιλογών στο συνέδριο του κομιτάτου “Ένωση και Πρόοδος” που βρισκόταν ήδη στην εξουσία. Η αφομοίωση δια της βίας όλων των κατοίκων, αποφασίζεται τελεσίδικα. Το μέσο θα ήταν οι εξοπλισμένοι Μουσουλμάνοι.[22] Bασικό στοιχείο της οικονομικής πολιτικής των Νεότουρκων υπήρξε το μποϊκοτάζ κατά των ελληνικών επιχειρήσεων, που στη συνέχεια θα επεκταθεί και κατά των Αρμενίων και των υπόλοιπων χριστιανικών κοινοτήτων.[23] Την κατάσταση που επικρατούσε στη Μικρά Ασία περιγράφει γλαφυρά το 1909 η σοσιαλιστική εφημερίδα “Ο Λαός”, που εκδιδόταν στην Κωνσταντινούπολη.[24]
Mετά τους Βαλκανικούς Πολέμους η γραμμή του 1911 εκφράστηκε με τη δημιουργία συγκεκριμένων θεσμών, όπως το Γραφείο Εγκατάστασης Φυλών και Μεταναστών. Ο Taner Aksam γράφει: «Υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Gokalp συνέταξε ειδικές μελέτες για τις μειονότητες της αυτοκρατορίας, συμπεριλαμβανομένων και των Αρμενίων. Αυτές ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου να συγκεντρωθεί λεπτομερής γνώση για την εθνικοθρησκευτική δομή της Ανατολίας. Ενα ειδικό τμήμα, το Γραφείο Εγκατάστασης Φυλών και Μεταναστών, το οποίο συστάθηκε το 1913, ασχολούνταν ειδικά με ζητήματα διασκορπισμού και επανεγκατάστασης πληθυσμών».[25]
Υπάρχουν καταγγελίες ότι από το 1913 ξεκίνησαν οι μαζικές εκτοπίσεις από την περιοχή των Δαρδανελίων. Ο John Williams γράφει ότι μια αποστολή ανέφερε ότι στις 7 του Ιουλίου του 1913 τα οθωμανικά στρατεύματα συνέλαβαν τους Έλληνες της Καλλίπολης με βίαιο τρόπο και ότι «καταστράφηκαν, λεηλατήθηκαν και κάηκαν όλα τα ελληνικά χωριά κοντά στην Καλλίπολη.»[26]
Για την υλοποίηση των σχεδιασμών είχε δημιουργηθεί μια παρακρατική οργάνωση με την επονομασία Ειδική Επιτροπή (Teskilat i Mahsusa), για να φέρει εις πέρας τις εκτοπίσεις. Η δράση της Επιτροπής θα ξεκινήσει τη δράση της με τους Ελληνες της Ιωνίας. Ο Taner Aksam γράφει: «Η δράση της εναντίον του “εσωτερικού εχθρού” είχε αρχίσει πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εκτόπιση του ελληνικού πληθυσμού του Αιγαίου, μέσω τρομοκρατίας και απαλλοτρίωσης των ιδιοκτησιών του, είχε πραγματοποιηθεί ως μέρος του σχεδίου για την ομογενοποίηση της Ανατολίας».
Με την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου άρχισε η «εκκαθάριση θυλάκων μη τουρκικών πληθυσμών που είχαν συγκεντρωθεί σε στρατηγικά σημεία» (Celal Bayar, “Ben Yazdim”). Το σχέδιο είχε την απόλυτη υποστήριξη των Γερμανών συμμάχων των Νεότουρκων και κάποια σημεία του υλοποιήθηκαν από κοινού.[27] O Taner Aksam αναφέρει:«Συντάχθηκαν λεπτομερή σχέδια για τον εκτουρκισμό της Ανατολίας μέσω της εκκαθάρισης των χριστιανικών πληθυσμών. Τα ίδια μέτρα εφαρμόστηκαν στην περιοχή του Αιγαίου από την άνοιξη του 1914. Η Επιτροπή Ενωση και Πρόοδος πήρε μια ξεκάθαρη απόφαση. Η πηγή των προβλημάτων στη δυτική Ανατολία θα απομακρυνόταν, οι Ελληνες θα εκδιώκονταν με πολιτικά και οικονομικά μέτρα. Πριν από οτιδήποτε άλλο ήταν ανάγκη να αποδυναμωθούν οι οικονομικά ισχυροί Ελληνες…. Αποφασίστηκε να επικεντρωθούν οι δραστηριότητες γύρω από τη Σμύρνη που θεωρείτο κέντρο της υπονομευτικής δραστηριότητας».
Ο δρ. Sakir, ηγετικό στέλεχος της Κομιτάτου «Ένωση και Πρόοδος» ΕΚ, διακήρυσσε το Φεβρουάριο του 1916: «Είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρχει μόνο ένας μουσουλμανικός πληθυσμός από την Κωνσταντινούπολη προς την Ινδία και την Κίνα, με τη Συρία να χρησιμεύει ως σύνδεσμος μεταξύ των ισλαμικών κόσμων της Ασίας και της Αφρικής. Αυτό το τεράστιο έργο θα επιτευχθεί μέσα από την επιστημονική ιδιοφυΐα και οργανωτικό ταλέντο των Γερμανών και το γενναίο χέρι των Τούρκων.»[28]
Η πολιτική αυτή θα αποδώσει άμεσα: «Αυστραλοί στρατιώτες, ναύτες και πιλότοι είδαν πορείες των Αρμενίων, Ασσυρίων και των Ελληνίδων γυναικών και παιδιών που αναγκάζονται σε πορείες θανάτου κατά μήκος της υπαίθρου. Είδαν σε ποια θλιβερή και ταλαιπωρημένη κατάσταση ήταν. Τα σπίτια, οι εκκλησίες, τα μοναστήρια και τα σχολεία αυτών των ανθρώπων έγιναν τα στρατόπεδα κράτησης των συλληφθέντων Αυστραλών στρατιωτών (Anzacs) και των συμμάχων τους.[29]
Από το 1916 η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί με ιδιαίτερη ένταση στον Δυτικό Πόντο.[30] Ήταν τέτοια η ένταση και η έκταση των διωγμών, ώστε ακόμη και οι σύμμαχοι των Τούρκων διατύπωσαν εγγράφως τις αντιρρήσεις τους. Ο μαρκήσιος Pallavicini (Παλαβιτσίνι) έγραφε τον Ιανουάριο του 1918: “Είναι σαφές ότι οι εκτοπισμοί του ελληνικού στοιχείου δεν υπαγορεύονται ουδαμώς από στρατιωτικούς λόγους και επιδιώκουν κακώς εννοουμένως πολιτικούςσκοπούς.”[31] Την ίδια άποψη εξέφραζαν και σώφρονες Τούρκοι, όπως ο Βεχίπ πασά (Vehib pacha), ο οποίος υποστήριζε ότι ο εκτοπισμός των Ελλήνων ήταν περιττός από στρατιωτικής άποψης.[32] Σχεδόν συγχρόνως ο Αυστριακός πρόξενος της Αμισού Κβιατόφσκι (Kwiatkowski) ανέφερε σε υπηρεσιακή επιστολή του ότι ο εκτοπισμός των Ελλήνων της ποντιακής παραλίας βρισκόταν στο πλαίσιο του προγράμματος των Νεότουρκων, με το οποίο επιδιωκόταν η εξασθένηση του χριστιανικού στοιχείου. Θεωρούσε ο ίδιος ότι η καταστροφή αυτή θα είχε μεγαλύτερη απήχηση στην Ευρώπη απ’ ότι οι σφαγές που είχαν διαπράξει κατά των Αρμενίων.[33]
Oι φόβοι του Κβιατόφσκι εδράζονταν στη διαπίστωσή του ότι η καθολική εξόντωση του ελληνικού στοιχείου ήταν επιθυμία του τουρκικού λαού.[34] Εξάλλου του είχε ειπωθεί από υψηλόβαθμους αξιωματούχους ότι: “Τελικά πρέπει να κάνουμε με τους Έλληνες ό,τι κάναμε με τους Αρμένιους… Πρέπει με τους Έλληνες, τώρα να τελειώνουμε.”[35] Και ο ίδιος ο Tαλαάτ (ο οποίος είχε λάβει τους τίτλους του πασά και του μεγάλου βεζύρη) είχε αναφέρει ότι:“βλέπει να πλησιάζει η αναγκαιότητα, να ξοφλήσει με τους Έλληνες, ακριβώς όπως παλαιότερα και με τους Αρμένιους.”[36] Οι Αυστρογερμανοί διαπίστωναν ότι η πολιτική της γενικευμένης εθνικής εκκαθάρισης υπαγορεύτηκε από την παντουρκιστική ιδεολογία που τότε κυριαρχούσε στους τουρκικούς πληθυσμούς, καθώς και από “… τη βουλιμία των Τούρκων για την πλούσια ελληνική περιουσία.”[37]
Έτσι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση της γενοκτονίας. Στο τέλος του Πολέμου θα επιχειρηθεί η καταγραφή των αποτελεσμάτων αυτής της πολιτικής. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εκδώσει το 1919 τον απολογισμό με τίτλο «Μαύρη Βίβλος διωγμών και μαρτυριών του εν Τουρκία Ελληνισμού (1914-1918)». Η «Μαύρη Βίβλος», συντάχθηκε από την Κεντρική Επιτροπή υπέρ των Μετατοπισθέντων Ελληνικών Πληθυσμών. Εκδόθηκε στα ελληνικά και στα γαλλικά.[38]
https://kars1918.wordpress.com/2013/07/04/1908-1923-2/
ο βενιζελος σκεφτοταν την ανταλλαγη για να τους σωσει!δεν διαφαινοταν τοτε η δυνατοτητα για απελευθερωση της Σμυρνης και η ηττα των νεοτουρκων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 19 Μάιος 2020, 16:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Highlander έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:22Αινειαν γύρνα πίσω στις σπηλιές.
Δεν καταλαβαίνεις τον Αινειάν.

Από τότε ο Αινειάν δεν πιστεύει τίποτα απ όσα λένε οι πολιτικοί.Και αυτά που λές εσύ κατακτήσεις του 2020 τα θεωρεί φούμαρα σαν αυτά που έλεγε ο Ανδρέας και βεβαίως τα ψηφίζει στο πρόσωπο του Τσίπρα αν και φούμαρα επειδή νομίζει ότι τον συμφέρουν.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
όχιsman5 έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:28Πόντιος είσαι;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:16ρε μλκα πώς καταφέρνεις να τα ισοπεδώνεις όλα και να αποδίδεις στα πάντα μια τόσο μονοδιάστατατη ερμηνεία
να το κοιτάξεις
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Έχετε μπερδέψει λίγο τα αντικείμενα.Imperium έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 14:55Χαίρομαι που κάποιοι τουλάχιστον μπορούν ακόμα και το τοποθετούν έτσι.
Προσωπικά δεν μπορώ να το δώ αλλιώς.
Το βρίσκω λίγο (έως πολύ) ντροπή που διάφορα έθνη καταφεύγουν τόσο εύκολα στην κλαψούρα τύπου "Καλέ κυρία, πείτε τους, μας γενοκτόνησαν...". Ξετσίπωτοι εντελώς δε σ'αυτόν τον τομέα οι Αρμένιοι.
Δεν τιμάς ούτε μνήμη ούτε αίμα ούτε τίποτα με τέτοια στάση.
Δεν έχει σχέση με κλαψούρα. Έχει σχέση με την ιστορική μνήμη και την συγκυρία. Γιατί συγκεκριμένα οι Τούρκοι γενοκτόνησαν όλους τους λαούς και όλες τις εθνοτικές ομάδες στις οποίες μπόρεσαν να απλώσουν χέρι. Και ναι εννοείται πως οι Αρμένιοι ήταν και παραμένει ένα φτωχό και μικρό κράτος, αυτό που έχει σημασία στην προκειμένη περίπτωση είναι πως ακόμη κι έτσι θα ακουστούν και πολύ καλά κάνουν. Και στην τελική μεγαλύτερη είναι η κλαψούρα των Τούρκων που προσπαθούν να παραστήσουν τους αδικημένους παρά οι Αρμένιοι που όντως αδικήθηκαν.
Θέλετε και τα λέτε ή δεν καταλαβαίνετε τι λέτε;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
Το ξέρω αυτό.Υπάρχουν συνολικά πέντε ανοιχτά χριστιανοί βουλευτές στην Τουρκική εθνοσυνέλευση(μια Τουρκάλα βουλευτινα κορυφαίο στέλεχος στο Κεμαλικό CHP βαφτίστηκε πριν μερικά χρόνια στο Πατριαρχείο της Αντιόχειας https://www.dimokratianews.gr/dimokrati ... orthodoxi/ .Όμως ο μόνος που μίλησε για την γενοκτονία είναι ο Γκάρο Παυλαν.Leon έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 14:58Δεν είναι ο μοναδικός χριστιανός βουλευτής του HDP.Με το HDP είναι βουλευτής και ένας Ασσύριος χριστιανός βουλευτής: http://www.pontos-news.gr/article/13556 ... s-assyriosHighlander έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 14:54Α αυτοί δεν είναι δικαιωματιστές εθνοπροδότες;Apergos8 έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 14:50
Εγώ θέλω να είμαι δίκαιος. Δεν είμαι αριστερός αλλά όταν η αριστερά κάνει Κάτο θετικό το αναγμωριζω.Το ότι ο Γκάρο Παυλαν είναι αριστερός(και Αρμένιος χριστιανός) δεν με πειράζει εφόσον είπε αληθειες σε ένα μέρος ππυ δύσκολα λέγονται (μη ξεχνάμε πως ο Χραντ Ντικ παλιότερα εκδότης της Αρμενικής Agos στην Κωνσταντινούπολη που ζούνε η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων Αρμενίων δολοφονήθηκε "μυστηριωδώς" όταν μίλησε για Γενοκτονία).
"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές"
Διονύσιος Σολομος
Διονύσιος Σολομος
Για τα δεδομένα της Ελλάδας όχι δεν είναι.Highlander έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 14:54Α αυτοί δεν είναι δικαιωματιστές εθνοπροδότες;Apergos8 έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 14:50Εγώ θέλω να είμαι δίκαιος. Δεν είμαι αριστερός αλλά όταν η αριστερά κάνει Κάτο θετικό το αναγμωριζω.Το ότι ο Γκάρο Παυλαν είναι αριστερός(και Αρμένιος χριστιανός) δεν με πειράζει εφόσον είπε αληθειες σε ένα μέρος ππυ δύσκολα λέγονται (μη ξεχνάμε πως ο Χραντ Ντικ παλιότερα εκδότης της Αρμενικής Agos στην Κωνσταντινούπολη που ζούνε η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων Αρμενίων δολοφονήθηκε "μυστηριωδώς" όταν μίλησε για Γενοκτονία).
"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές"
Διονύσιος Σολομος
Διονύσιος Σολομος
- Highlander
XoxoxoxoApergos8 έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:45Για τα δεδομένα της Ελλάδας όχι δεν είναι.Highlander έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 14:54Α αυτοί δεν είναι δικαιωματιστές εθνοπροδότες;Apergos8 έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 14:50
Εγώ θέλω να είμαι δίκαιος. Δεν είμαι αριστερός αλλά όταν η αριστερά κάνει Κάτο θετικό το αναγμωριζω.Το ότι ο Γκάρο Παυλαν είναι αριστερός(και Αρμένιος χριστιανός) δεν με πειράζει εφόσον είπε αληθειες σε ένα μέρος ππυ δύσκολα λέγονται (μη ξεχνάμε πως ο Χραντ Ντικ παλιότερα εκδότης της Αρμενικής Agos στην Κωνσταντινούπολη που ζούνε η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων Αρμενίων δολοφονήθηκε "μυστηριωδώς" όταν μίλησε για Γενοκτονία).
Gherschaagk έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 15:39Έχετε μπερδέψει λίγο τα αντικείμενα.
Δεν έχει σχέση με κλαψούρα. Έχει σχέση με την ιστορική μνήμη και την συγκυρία.
Ευχαριστώ αλλά δεν χρειάζεται πληθυντικός όταν μου απευθύνεσαι.Θέλετε και τα λέτε ή δεν καταλαβαίνετε τι λέτε;
Μήπως εσύ δεν έχεις καταλάβει τι είναι η κλαψούρα;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΑΠΙΘΑΝΟ! Ποντιακή λύρα σταματάει το κλάμα της μπέμπας!!
από tanipteros » 25 Μαρ 2024, 21:30 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 0 Απαντήσεις
- 408 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
25 Μαρ 2024, 21:30
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 191 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
05 Απρ 2024, 00:11