Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
-
ΓΑΛΗ
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 22 Μάιος 2020, 01:33
blackpaint έγραψε: ↑22 Μάιος 2020, 01:29
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑22 Μάιος 2020, 01:14
blackpaint έγραψε: ↑22 Μάιος 2020, 01:06
ρωταω γιατι ειχα την εντυπωση πως ειχες να κανεις στο ταραχωδες παρελθον σου με τον εκδοτικο χωρο των Εξαρχειων και ισως και καποια αμυδρη σχεση με το Ρασσια. Καλα, δεν ειναι κακο να πας σε καμια τελετη, πλακα θα χει, αρκει να μη σε ποτισουν κανα ψυχεδελικο εν αγνοια σου και μετα σε θυσιασουν στον Πανα ξερω γω.
Χαρά μου, αν είχες όντως εμπειρία από τις εκδόσεις της χρυσής εποχής των Εξαρχείων, θα με ρωτούσες τη γνώμη μου για τον Χρηστάκη και τον Παπουτσάκη και όχι τον Ρασσιά. Οι πολυθεϊστές εμφανίστηκαν μετά την πτώση του τείχους. Οπότε, άντε να πουλήψεις άποψη και υποθέσεις όπου σε παίρνει. Είσαι νινί ακόμα.
μια ερωτηση σου κανα μωρη τρελλογρια, ηρεμησε γαμω το δια μου.
Να γράψεις και την εμπειρία σου με τον δία, να μας επιμορφώσεις.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 22 Μάιος 2020, 01:38
Σπανοβαγγελοδημήτρης έγραψε: ↑22 Μάιος 2020, 01:37
Σκέφτομαι μερικές φορές ότι το να χτυπήσεις την θρησκεία ενός λαού αποτελεί πλήγμα. Όμως οι κουφάλες οι Έλληνες δεν έχουμε μόνο μία!
Βασικά, έχουμε μία. Παντός καιρού.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
από Jimmy81 » 22 Μάιος 2020, 02:57
Για να πω την αμαρτία μου η "παγανιστική" παράδοση ορισμένων χωρών μου αρέσει σε επίπεδο συμβόλων και αφήγησης, παρότι θεωρώ άνευ ουσίας τις όποιες ιεροπραξίες, όπως και τις ιεροπραξίες κάθε θρησκείας.
Μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό παγανισμό υπήρξε η αναγνώρισή του ως γνωστή θρησκεία από το Πρωτοδικείο Αθηνών το 2006.
Αναμενόμενη ήταν και η αντίδραση της Εκκλησίας τότε, που μιλούσε για ύποπτα ρεύματα της Νέας Εποχής, για επικίνδυνο εθνοφυλετισμό, εθνικισμό κ.α. προφανώς για να μην αρχίσει να χάνει υποψήφιους πιστούς που θα έμπλεκαν στα "τρομερά δίχτυα" του Ρασσιά και της παρέας του.
https://www.kathimerini.gr/246189/artic ... eka8eisteshttps://ancienthellenicreligion.gr/diar ... lin-a-i-s/https://lawnet.gr/law-news/ellada/to-pr ... odeka8eou/
(2006)
Το Δωδεκάθεο αποτελεί γνωστή θρησκεία, η οποία μπορεί να λατρεύεται ελεύθερα στο πλαίσιο των αρχών και των νόμων που διέπουν την ελληνική Πολιτεία. Αυτή είναι ουσιαστικά η απόφαση στην οποία κατέληξε το Πρωτοδικείο Αθηνών, με αφορμή την αίτηση αναγνώρισης που υπέβαλε στα τέλη του περασμένου χρόνου το θρησκευτικό σωματείο
«ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ. – Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων Ιερόν Σωματείον», που συγκροτείται από αρχαιολάτρες.
Με την απόφαση, που εξέδωσε στις 28 Φεβρουαρίου το Πρωτοδικείο Αθηνών, δέχεται την αίτηση του σωματείου, καθώς επίσης και το σύνολο του καταστατικού του, που ανάμεσα σε άλλα προβλέπει την τέλεση ιεροπραξιών, όπως γάμοι, βαπτίσεις και κηδείες από ιερείς και ιέρειες της αρχαίας ελληνικής θρησκείας.
Τα μέλοι του σωματείου αναμένεται στη συνέχεια να ζητήσουν από τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού την ίδρυση ευκτηρίων οίκων, όπως επίσης και την άδεια για την άσκηση των λατρευτικών τους αναγκών σε αρχαίους ναούς, όπως αυτοί στην Ακρόπολη, στο Σούνιο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν ιδρύθηκαν ανάλογα σωματεία, τα οποία ωστόσο, σύμφωνα με τα μέλη του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ., δεν αναγνωρίσθηκαν ως θρησκευτικά. Ταυτόχρονα οι προσπάθειες των δωδεκαθεϊστών να επιτύχουν τη θρησκευτική αναγνώρισή τους προκάλεσαν πολλές φορές τις αντιδράσεις εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
-
blackpaint
από blackpaint » 22 Μάιος 2020, 12:14
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑22 Μάιος 2020, 01:06
Η δική μου αγαπημένη θεά είναι η Παναγιά η Γοργόνα.
Και τρώτε τη σκόνη της αιώνες τώρα.
τι εκπληξη να σ αρεσει ο μεταξικος φασιστας Μυριβηλης.
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 22 Μάιος 2020, 13:09
εμαθα την υπαρξη της απο το πχορουμ, και εμπλουτιστηκε το λεξιλογιο μου σε καντηλια για οταν χανω ψαρι. κριμα να τραβαει ολα τα γαμησια ο ποσειδωνας, καλο ειναι να εχουμε εναλλακτικες.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 22 Μάιος 2020, 13:58
blackpaint έγραψε: ↑22 Μάιος 2020, 12:14
τι εκπληξη να σ αρεσει ο μεταξικος φασιστας Μυριβηλης.
Αν ήξερες λίγα περισσότερα, δεν θα έγραφες αυτά τα κλισεδάκια, αρχοντογυφτόπουλο μου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 22 Μάιος 2020, 14:00
Ασέβαστος έγραψε: ↑22 Μάιος 2020, 13:09
εμαθα την υπαρξη της απο το πχορουμ, και εμπλουτιστηκε το λεξιλογιο μου σε καντηλια για οταν χανω ψαρι. κριμα να τραβαει ολα τα γαμησια ο ποσειδωνας, καλο ειναι να εχουμε εναλλακτικες.
Ε, δεν περίμενα να την μάθαινες από κάπου αλλού.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 22 Μάιος 2020, 14:07
Jimmy81 έγραψε: ↑22 Μάιος 2020, 02:57
Για να πω την αμαρτία μου η "παγανιστική" παράδοση ορισμένων χωρών μου αρέσει σε επίπεδο συμβόλων και αφήγησης, παρότι θεωρώ άνευ ουσίας τις όποιες ιεροπραξίες, όπως και τις ιεροπραξίες κάθε θρησκείας.
Μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό παγανισμό υπήρξε η αναγνώρισή του ως γνωστή θρησκεία από το Πρωτοδικείο Αθηνών το 2006.
Αναμενόμενη ήταν και η αντίδραση της Εκκλησίας τότε, που μιλούσε για ύποπτα ρεύματα της Νέας Εποχής, για επικίνδυνο εθνοφυλετισμό, εθνικισμό κ.α. προφανώς για να μην αρχίσει να χάνει υποψήφιους πιστούς που θα έμπλεκαν στα "τρομερά δίχτυα" του Ρασσιά και της παρέας του.
https://www.kathimerini.gr/246189/artic ... eka8eisteshttps://ancienthellenicreligion.gr/diar ... lin-a-i-s/https://lawnet.gr/law-news/ellada/to-pr ... odeka8eou/
(2006)
Το Δωδεκάθεο αποτελεί γνωστή θρησκεία, η οποία μπορεί να λατρεύεται ελεύθερα στο πλαίσιο των αρχών και των νόμων που διέπουν την ελληνική Πολιτεία. Αυτή είναι ουσιαστικά η απόφαση στην οποία κατέληξε το Πρωτοδικείο Αθηνών, με αφορμή την αίτηση αναγνώρισης που υπέβαλε στα τέλη του περασμένου χρόνου το θρησκευτικό σωματείο
«ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ. – Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων Ιερόν Σωματείον», που συγκροτείται από αρχαιολάτρες.
Με την απόφαση, που εξέδωσε στις 28 Φεβρουαρίου το Πρωτοδικείο Αθηνών, δέχεται την αίτηση του σωματείου, καθώς επίσης και το σύνολο του καταστατικού του, που ανάμεσα σε άλλα προβλέπει την τέλεση ιεροπραξιών, όπως γάμοι, βαπτίσεις και κηδείες από ιερείς και ιέρειες της αρχαίας ελληνικής θρησκείας.
Τα μέλοι του σωματείου αναμένεται στη συνέχεια να ζητήσουν από τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού την ίδρυση ευκτηρίων οίκων, όπως επίσης και την άδεια για την άσκηση των λατρευτικών τους αναγκών σε αρχαίους ναούς, όπως αυτοί στην Ακρόπολη, στο Σούνιο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν ιδρύθηκαν ανάλογα σωματεία, τα οποία ωστόσο, σύμφωνα με τα μέλη του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ., δεν αναγνωρίσθηκαν ως θρησκευτικά. Ταυτόχρονα οι προσπάθειες των δωδεκαθεϊστών να επιτύχουν τη θρησκευτική αναγνώρισή τους προκάλεσαν πολλές φορές τις αντιδράσεις εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το συγκεκριμένο σωματείο δεν είχε καμμία σχέση με τον Ρασσιά και την παρέα του.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
-
- 74 Απαντήσεις
- 1510 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
30 Ιαν 2025, 13:20
-
-
- 107 Απαντήσεις
- 8214 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
Χθες, 19:32
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 970 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Orion22
26 Οκτ 2023, 22:58
-
-
- 18 Απαντήσεις
- 1438 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στρακαστρουκας
14 Νοέμ 2023, 20:47
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.