Βασικά, αυτό ήταν το πρόγραμμα από την αρχή. Το συγκεκριμένο πλάνο ήταν στο καλό σενάριο και ήταν σαφέστατο. Περίμεναν το πικ των κρουσμάτων και την πτωτική πορεία τον Απρίλιο (γι' αυτό και πήραν τόσο αυστηρά μέτρα για το Πάσχα) και χαλάρωση των μέτρων από Μάιο.Arisvilla έγραψε: ↑22 Μάιος 2020, 10:44Εγω δεν έχω καταλάβει και να μας εξηγήσουν οι οπαδοί της κυβέρνησης τι γίνεται πως περάσαμε από την σταδιακή άρση των μέτρων το ΧΑΜ, τα προσεκτικά βήματα, τη διαρκή επιτήρηση, τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε αυτό που γίνεται τώρα δηλαδή στο να ανοίγουν άρον άρον τα πάντα, να αφήνουν να έρχονται τουρίστες χωρίς τεστ, στο να ανοίγουν την εστίαση νωρίτερα στο να ανοίγουν μέχρι και τα δημοτικά κτλ. Τι έγινε? Αλλαξαν τα επιστημονικά δεδομένα? Η το κάνουν μόνο για οικονομικούς λόγους αναλαμβάνοντας ένα ρίσκο? Περιμένω απαντήσεις.
Δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στον σχεδιασμό.
Και δεν ανοίγουν άρον άρον τα πάντα.
Αναφορικά δε με τα τεστ για τους τουρίστες, που είχε πέσει ως πρόταση (προσωπικώς ήμουν σαφέστατα υπέρ της "αξιολόγησης" των τουριστών), είχαν εκδηλωθεί και πάλι αντιδράσεις τόσο από τους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και από περιφερειακούς γιατί ήταν κάτι που θα μείωνε τον αριθμό των πελατών.
Και αυτό είχε γίνει, πριν ακόμη πάρουμε αρνητική απάντηση από την εε σ' αυτό το θέμα.
Οπότε ή έπρεπε να πούμε ότι δεν δεχόμαστε ξένους τουρίστες και να δουλέψουμε μόνον με εσωτερικό τουρισμό ή να δεχτούμε τουρίστες χωρίς τεστ. Χωρίς τη συμφωνία με τους τουρ οπερέιτορς σ' αυτό το θέμα, δεν μπορούσε να προχωρήσει τίποτα.
Ας πει λοιπόν ο οποιοσδήποτε τι ήταν προτιμότερο να γίνει, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δεδομένα χωρίς αναφορές σε τουρίστες με καρούλια.