Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων - Δείτε το ΦΕΚ

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων - Δείτε το ΦΕΚ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 24 Ιουν 2018, 17:02

bluerose έγραψε:
13 Ιουν 2018, 01:44

Να καθεσε να σηκώνεις τηλεφωνα και να κανεις εγγραφές για οσους θελουν να μάθουν να.πλέκουν πουλόβερ
:smt005:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 24 Ιουν 2018, 17:04

Ε ναι...αν το δώσεις σε δημο για ενα χρονικο διαστημα δε πληρωνεις ενφια. Βεβαια δε παιρνεις κι ενοικια
Αλλο τα αλλα που παιρνουν. Εδω θα πας να πεις εσυ
Ε να μη προσληφθεις κιολας; Αδικο

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 24 Ιουν 2018, 17:11

Σουβλίτσα έγραψε:
24 Ιουν 2018, 15:51
Ρε συ Ερμή, έχω διαβάσει κι άλλα σου ποστ και βγάζεις πολύ καημό αδελφέ, μήπως έχεις βάλει στο μάτι κανα καλό/ά ακίνητο/α και τώρα με την κρίση θες να το/τα "χτυπήσεις" σε "τιμή ευκαιρείας" και δεν σου κάθονται? :P
Συνεβη και αυτό αλλά δεν έφταιξε ο ιδιοκτήτης, ο μεσίτης μου έκανε τη ζημιά.
Ερώτηση επειδή δε ξέρω. Ο Χ ψ αεργος που δεν έχει δουλέψει ποτέ του και ζει από τα ενοίκια, τι ασφάλιση έχει; σε ποιο ταμείο υπάγεται δλδ;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 24 Ιουν 2018, 17:15

Ρωτάς εμένα ως τί?
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 24 Ιουν 2018, 17:17

bluerose έγραψε:
24 Ιουν 2018, 17:04
Ε ναι...αν το δώσεις σε δημο για ενα χρονικο διαστημα δε πληρωνεις ενφια. Βεβαια δε παιρνεις κι ενοικια
Αλλο τα αλλα που παιρνουν. Εδω θα πας να πεις εσυ
Ε να μη προσληφθεις κιολας; Αδικο
Μα αν δεν είναι η ενασχόληση με το πλέξιμο πουλόβερ πάγια και συνεχής ανάγκη του λαού, πες μου εσύ τι είναι.

Αν οι πτυχιούχοι και εισηγητές παίρνουν μόρια για απόσπαση στο υπουργείο πολιτισμού, ως εξειδικευμένοι στη λαϊκή παράδοση, δημιουργείται χώρος και για άλλο κρατικό οργανισμό με πληθώρα οργανικών θέσεων προς διάθεση.

25% ήταν η αρχική μου πρόβλεψη. Με λίγη ακόμα δημιουργική φαντασία στην εξουσία, βάλε 30% και λίγα λέω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 24 Ιουν 2018, 17:25

Σουβλίτσα έγραψε:
24 Ιουν 2018, 17:15
Ρωτάς εμένα ως τί?
Το πρώτο σκέλος ήταν προς εσένα. Το άλλο ήταν προς οποιονδήποτε που ξέρει.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 24 Ιουν 2018, 17:30

Ερμή, δεν μπορώ να φανταστώ οτι δεν γνωρίζεις τόσο βασικά πράγματα, γι αυτό και σε ρώτησα

είτε από ιδιωτική ασφάλιση
είτε μέσω του νόμου των ανασφαλίστων* και με κάλυψη μόνο μέσα σε νοσοκομεία (δεν μπορεις δηλαδή να γράψεις εξετάσεις σε γιατρό έξω, τουλαχιστον μεχρι τώρα αν δεν κανω λαθος)
*νόμος που παίζει και ξεπαίζει κατα καιρούς
Βεβαια, για θεμα συνταξεως, δεν γινεται λόγος, αν δεν το γνωρίζεις δηλαδη και αυτο

Λυπάμαι που το "κυνήγι" δεν πήγε καλά
Εύχομαι το επόμενο να είναι πιο επιτυχημένο και με στέρεες πνευματικές βάσεις (για να ..ευοδώσει)! :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σουβλίτσα την 24 Ιουν 2018, 17:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 24 Ιουν 2018, 17:35

bluerose έγραψε:
24 Ιουν 2018, 16:52
Ερμής έγραψε:
24 Ιουν 2018, 14:55
bluerose έγραψε:
13 Ιουν 2018, 01:37

Για πολλους ο ενφια ειναι πολύς δε γίνεται.
Εννοείται οτι γίνεται.
Ειδικά στους άεργους χωρίς μισό ένσημο που εισπράττουν νοίκια.
Για κτίσματα κυρίως επαγγελματικά ειναι παρα πολύς
Σα να εχεις ενα ατομο
Το χρόνο 4000 για 1000 τετρ. Δεν ειναι λιγα αν δεν εχεις φουλ δουλεια. Αν εχεις γιατι να μη τα δώσεις για μια προσληψη

Αυτος ποσο να το νοικιάσει αν αφαιρεσουμε και το φορο ενοικιου. Τα μισα του μισου αν δεν εχει πολλα εισοδηματα. Αλλιως παραπάνω ο φορος ειναι

Αν πει 1500 θα μεινει ανοικιαστο. Ενταξει κεντρο λες και 4500 χιλ κι ερχονται πολυεθνικες
Μεσα στο πουθενα δλ να πει 300 ευρω να βαλει κι απο πανω.

Εσυ αναφερεσε στα καλα κτισματα
Ενφια εχουν ολα
Mπλου, δείχνεις να κατέχεις κάποια πράγματα σχετικά με τον τομέα και σε ρεαλιστική και πολύπλευρη βάση.

Γενικά, τα πράγματα δεν είναι καλά, για πολλούς αλλά κυρίως για εκείνους που κινδυνεύει άμεσα η πρώτη κατοικία

Εύχομαι να μην φτάσουμε (που εκεί πάμε μαζικά) εκεί αλλά ρε πστ, έτσι και βάλουν χέρι σε πρώτες κατοικίες ανθρώπων επειδή δεν βγαίνει ο ΕΝΦΙΑ, θα πάρω καραμπίνα και θα κατέβω υπεράσπιση, κι ας μην κινδυνεύει το δικό μου σπίτι.

"Κοράκι" πάντως, με προφάσεις εν αμαρτίαις, δεν θα γίνω

(εντάξει, μπορεί κάποιος να με πει και βλάκα, νο προμπ, έχω διαφορετικό σύστημα αξιολογησης)

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 24 Ιουν 2018, 17:38

Σουβλίτσα έγραψε:
24 Ιουν 2018, 17:30
Ερμή, δεν μπορώ να φανταστώ οτι δεν γνωρίζεις τόσο βασικά πράγματα, γι αυτό και σε ρώτησα

είτε μέσω του νόμου των ανασφαλίστων* και με κάλυψη μόνο μέσα σε νοσοκομεία (δεν μπορεις δηλαδή να γράψεις εξετάσεις σε γιατρό έξω, τουλαχιστον μεχρι τώρα αν δεν κανω λαθος)
Βεβαια, για θεμα συνταξεως, δεν γινεται λόγος, αν δεν το γνωρίζεις δηλαδη και αυτο

Εύχομαι το επόμενο να είναι πιο επιτυχημένο και με στέρεες πνευματικές βάσεις (για να ..ευοδώσει)! :)
Α δλδ τον άεργο που κονομαει, δε τον υποχρεώνει κάνεις για να πληρώνει υποχρεωτικά τους νταβατζήδες του ΙΚΑ ΤΕΒΕ κλπ. Άλλο ένα προσόν.

Από τα 18 χρηματοδοτώ υποχρεωτικα ΤΑΕ ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ, που να ξέρω τι κάνουν οι αεργοι κονομημενοι; :102:

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 24 Ιουν 2018, 17:45

Ερμής έγραψε:
24 Ιουν 2018, 17:38
Από τα 18 χρηματοδοτώ υποχρεωτικα ΤΑΕ ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ, που να ξέρω τι κάνουν οι αεργοι κονομημενοι; :102:
Και τι κατάλαβες που τα χρηματοδοτείς; Εγώ κάθε βράδυ τα κλαίω.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 24 Ιουν 2018, 17:48

Ερμής έγραψε:
24 Ιουν 2018, 17:38
Σουβλίτσα έγραψε:
24 Ιουν 2018, 17:30

Α δλδ τον άεργο που κονομαει, δε τον υποχρεώνει κάνεις για να πληρώνει υποχρεωτικά τους νταβατζήδες του ΙΚΑ ΤΕΒΕ κλπ. Άλλο ένα προσόν.

Κοίτα να δεις Ερμή, επειδή μέσα στα γενικά δίκια σου γενικολογείς για όλες τις περιπτώσεις χωρίς να γνωρίζεις/λαμβάνεις υπόψιν σου παραμέτρους, είναι λίγο δύσκολο να κάτσω να το αναλύσω εδώ διεξοδικά

Καταρχήν, δεν ξέρω γιατί αναφέρεσαι σε άεργους κτλ με τόσο μένος και τόση σιγουριά.
ΤΟ να πληρώνει φόρο και μάλιστα Υπερ-φορο ένας αναπηρος πχ θεωρείς εσύ οτι δεν συνεισφέρει πουθενά για να καλύπτει κάποιος άλλος το ΙΚΑ του?
Και να πληρώνει φόρο χωρίς να έχει καν έσοδο για αυτό που εσύ θεωρείς "φιλέτο" για χτύπημα?
Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα.
Φαίνεται πάντως να κατανοείς τελικά πώς δουλεύει το ασφαλιστικό σύστημα στην χώρα, εντάξει, χαίρομαι για αυτό.

Εχε κατα νου όμως, σε σχέση με την τοποθέτησή σου, πως, εκτός από εσένα, έχουν δουλέψει και άλλοι άνθρωποι στην ζωή τους, και μάλιστα πααααρα πολύ και όχι από τα 18 αλλά από τα 8, για να έρχεται η στιγή που μπορεί να χρειαστεί να αδικηθούν επίσης πάααρα πολύ και δεν θα το πάω παραπέρα...

Η αγορά ακινήτων σήμερα είναι πληγή πολύπλευρη.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 24 Ιουν 2018, 17:51

Γράφω παραπάνω για κονομημενους με μηδέν ένσημα στο σιβι τους και μου απαντάς για ανάπηρους ή για κόσμο που δουλεύει από τα 10.
Νομίζω τα παραπάνω δεννεχουν κάποια σχέση. Έχω μια τέτοια εντύπωση.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 24 Ιουν 2018, 17:55

Δεν ξερω ποιους εννοεις κονομημενους με μηδεν ενσημα στο σιβι τους και τί σχέση έχουν αυτοί με την αγορά ακινήτων

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το τί κάνει κάθε άνθρωπος ξεχωριστά στην ζωή του (και στο θέμα εργασίας) δεν είναι κάτι που μπορείς να το αξιολογήσεις εσύ (ή εγώ ή ο καθένας) με απόλυτη ηθική και βάσει αυτού να έχεις απαίτηση να κινηθεί αναλόγως με βάση μια αλφα περιουσία του.
Και για να καταλήξω, είναι τόσο ΣΚΑΤΑ τα πράγματα στην Ελλάδα σήμερα και κινδυνεύουμε όλοι τόσο πολύ με την κατάρρευση που καλύτερα θα ήταν, θέματα σαν αυτό του ΕΝΦΙΑ να αντιμετωπίζονται στην ρεαλιστική τους βάση η οποία ειναι η εξής: οτι είναι ΛΗΣΤΡΙΚΗ

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 24 Ιουν 2018, 18:02

Το τι κάνει ο καθένας Όχι εννοείται δε μπορώ κ δε θέλω να αξιολογήσω. Το κράτος όμως μπορώ και παραμπορω από τη στιγμή που υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 24 Ιουν 2018, 18:09

Γι αυτό σου λέω πως τοποθετείσαι λάθος εξαρχής και μέσα στα νεύρα σου και την αγανάχτισή σου κάνεις γενικόλογες και άτοπες παρατηρήσεις

Μπαι δε γουει, μια χαρά συνεισφέρει για το ΙΚΑ και το 500ράκι επίδομα του Αφγανού λαθρό πχ ο ανάπηρος (και ο καθε...ανάπηρος) μέσω του φόρου του ΕΝΦΙΑ (τουλάχιστον)

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών