Δημοσκόπηση στην Τουρκία για προεδρικές εκλογές: ο Ιμαμογλου προηγείται του Ερντογάν κατά 6 μονάδες

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Apergos8

Re: Δημοσκόπηση στην Τουρκία για προεδρικές εκλογές: ο Ιμαμογλου προηγείται του Ερντογάν κατά 6 μονάδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Apergos8 » 30 Μάιος 2020, 18:51

«Διακρίσεις δεν υπάρχουν, όλοι είμαστε ίσοι, Τούρκοι, Κούρδοι, όλοι ίσοι. Αρμένιοι, Ρωμιοί, Ασσύριοι, Εβραίοι, Αραβες, Αλβανοί, όλοι είναι ίσοι», δήλωσε ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, στην ομιλία του έξω από το δημαρχείο Κωνσταντινούπολης, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Η βούληση του λαού»
Μιλώντας ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του, που φώναζαν «Εκρέμ πρόεδρος», ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι «κάποιοι ήθελαν να σταματήσουν το ρολόι στις 31 Μαρτίου, αλλά ο λαός το έκανε να δουλέψει στις 23 Ιουνίου».«Τη βούληση του λαού κανείς δεν μπορεί να την αγνοήσει», ανέφερε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία δεν είναι οποιαδήποτε χώρα της Μέσης Ανατολής» και «η Τουρκία πιστεύει στη δημοκρατία μέχρι το κόκκαλο».

«Ευχαριστώ τα 16 εκατομμύρια ανθρώπους αυτής της πόλης. Ολοι μαζί διορθώσαμε τη ζημιά που προκλήθηκε στη δημοκρατία», είπε.

«Μαζί Χριστιανοί και Εβραίοι»
Ανέφερε ότι «διακρίσεις δεν υπάρχουν, όλοι είμαστε ίσοι, Τούρκοι, Κούρδοι, όλοι ίσοι. Αρμένιοι, Ρωμιοί, Ασσύριοι, Εβραίοι, Αραβες, Αλβανοί, όλοι είναι ίσοι», προσθέτοντας ότι «Χριστιανοί, Εβραίοι, μαζί θα γίνουμε ευτυχισμένοι, θα κάνουμε ευτυχισμένη όλοι μαζί αυτήν την πόλη».

Νωρίτερα, κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε ότι «η Κωσταντινούπολή μας είναι η πιο μεγάλη πόλη της Τουρκίας μας και της Ευρώπης. Θα κάνουμε τις καλύτερες δουλειές αυτά τα πέντε χρόνια, ελπίζω όλοι να το ζήσουμε».
https://www.in.gr/2019/06/28/world/imam ... -armenioi/
"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές"
Διονύσιος Σολομος

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Re: Δημοσκόπηση στην Τουρκία για προεδρικές εκλογές: ο Ιμαμογλου προηγείται του Ερντογάν κατά 6 μονάδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 30 Μάιος 2020, 19:06

Όταν ακούς "Τούρκος προοδευτικός", κράτα μικρό καλάθι για τα ελληνοτουρκικά. Μόλις χθες:
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου συμμετείχε στην τελετή κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης

29 Μαΐου 2020

Εικόνα

Ο επικεφαλής του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου παρευρέθηκε στην τελετή μνήμης που διοργάνωσε η Διοίκηση της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο του προγράμματος του εορτασμού της 567ης επετείου κατάκτησης της Πόλης, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sozcu.

Ο Ιμάμογλου μετά την τελετή έκανε δηλώσεις: Τιμάμε τον προφήτη μας Μωάμεθ, τον διοικητή που κατέκτησε μια τέτοια πόλη, αισθανόμαστε τιμή που είμαστε τα παιδιά αυτού του προγόνου.

Η Διοίκηση της Κωνσταντινούπολης διοργάνωσε τελετή μνήμης στον Τάφο του Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ, που βρίσκεται στον κήπο του Τζαμιού Φατίχ, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Εορτασμού της 567ης Επετείου της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης».

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Ερσόι, Κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γιρικλάγια και Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης (ΙΜΜ) Εκρέμ Ιμάμογλου.

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης, ο Μουφτής της Κωνσταντινούπολης Μεχμέτ Εμίν Μασάλι διάβασε το Κοράνι.

Sozcu

https://www.echedoros-a.gr/2020/05/blog-post_637.html

Άβαταρ μέλους
Apergos8

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Apergos8 » 30 Μάιος 2020, 19:48

Οι Κεμαλιστές δεν αρνούνται το οθωμανικό παρελθόν της Τουρκίας. Είναι εθνικα υπερήφανοι προφανώς για τον Μωάμεθ τον πορθητή (τον οποίο εξυμνεί και ο Ιμαμογλου όπως φαίνεται απο το ποστ σου). Οι Κεμαλιστές λένε ότι η Οθωμανική αυτοκρατορία είναι κομμάτι της ιστορίας τους αλλά ανήκει στο παρελθόν και όχι στο παρόν.
"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές"
Διονύσιος Σολομος

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 30 Μάιος 2020, 22:31

Golden Age έγραψε:
30 Μάιος 2020, 18:12
Highlander έγραψε:
30 Μάιος 2020, 17:14
Giorgos έγραψε:
30 Μάιος 2020, 17:03

Σε σχέση με τους περισσότερους πολιτικούς της Τουρκίας ναι είναι πιο προοδευτικός. Επίσης το κόμμα HDP είναι ουσιαστικά το μόνο αριστερο κοινοβουλευτικό κόμμα της Τουρκίας. Η επιρροή της Αριστεράς στην Τουρκία είναι πολύ μικρότερη από αυτή της Ελλάδας και γι αυτό η αριστερά χρειάζεται την ψήφο των Κούρδων ψηφοφόρων για να μπαίνει στη Βουλή. Το αριστερό HDP λαμβάνει σταθερά 10-13% των ψήφων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τελευταία 6 χρόνια(έρχεται πρώτο κόμμα μόνο στος Κουρδικές νοτιοανατολικες επαρχίες της Τουρκίας.Το κεμαλικό CHP δεν θεωρείται αριστερό. Είναι κεντροαριστερό κόμμα επίσημα (ανήκει στη Διεθνής Σοσιαλιστική).
Ναι, συμφωνώ, δεν είπα ότι είναι αριστερό, είπα οτι ο ιμαμογλου είναι προοδευτικός κ;ι έχει σύγχρονο προφίλ, δηλαδη κεντροαριστερός.
Γενικά το προφίλ των ψηφοφόρων του chp έχει γίνει πιο σύγχρονο και ευρωπαιστικο τα τελευταία χρόνια. Ψηφίζεται κυρίως στα παράλια της Τουρκίας, και ειδικά στη σμυρνη, όπου πρόσφατα έβαλαν να ακουστεί το αντιφασιστικό τραγούδι bella ciao από ένα τζαμί, για να διαμαρτυρηθούν για τον συντηρητισμό του τουρκικού κράτους.

Οι Κούρδοι γενικά τείνουν σε αριστερές/προοδευτικές θέσεις, το ακροδεξιό κουρδικό κόμμα βρίσκεται στα τάρταρα.
Το CHP, δηλαδή οι Κεμαλιστές, είναι "προοδευτικοί" τύπου Κεμάλ. Δηλαδή μόνο σε ζητήματα θρησκείας-κοσμικού κράτους κλπ. Σε όλα τ' άλλα δεν έχουν σχέση με τον "προοδευτισμό". Εγκαλούν δε διαρκώς τον Ερντογάν ότι..."εγκατέλειψε το Αιγαίο" (εννοούν τις διεκδικήσεις της Τουρκαίς, πράγμα που δεν ισχύει φυσικά, αφού ο Ερντογάν σήκωσε κατα πολύ τους ήδη ανεβασμένους τόνους κι έκανε και βήματ απρος τα εμπρός, όπως η τουρκολυβική συμφωνία), πράγμα που σημαίνει ότι θα επικεντρωθούν στις διεκδικήσεις τους κατα της Ελλάδος.

Ναι, για τους Δυτικούς είναι προτιμότεροι αυτοί, εμάς όμως δνε μας συμφέρουν. Θα 'ναι μια κοσμική κυβέρνηση που θα ασχολείται με την "ευρωπαϊκή προοπτική" της Τουρκίας και ταυτόχρονα με διεκδικήσεις κατα της Ελλάδος, ενώ θα 'χουνε συμμάχους τη Δύση και σχεδόν όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Θα τους κάνουν πλάτες και θα το βρούμε μπροστά μας. Το ίδιο και οι Κούρδοι που θα δεινοπαθήσουν υπο αυτούς, αφού πλέον δεν θα 'χουν ούτε δυτική στήριξη.
Πλέον υπάρχει πτέρυγα του chp που είναι προοδευτική και γενικότερα στα εθνικά θέματα, κυρίως από μορφωμένα λιμπεραλ άτομα και νέους που ζουν στα παράλια. Σε αυτήν νομίζω ότι ανήκει και ο ιμαμογλου.

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 30 Μάιος 2020, 22:33

Patriot έγραψε:
30 Μάιος 2020, 18:39
Golden Age έγραψε:
Highlander έγραψε:
30 Μάιος 2020, 17:14

Ναι, συμφωνώ, δεν είπα ότι είναι αριστερό, είπα οτι ο ιμαμογλου είναι προοδευτικός κ;ι έχει σύγχρονο προφίλ, δηλαδη κεντροαριστερός.
Γενικά το προφίλ των ψηφοφόρων του chp έχει γίνει πιο σύγχρονο και ευρωπαιστικο τα τελευταία χρόνια. Ψηφίζεται κυρίως στα παράλια της Τουρκίας, και ειδικά στη σμυρνη, όπου πρόσφατα έβαλαν να ακουστεί το αντιφασιστικό τραγούδι bella ciao από ένα τζαμί, για να διαμαρτυρηθούν για τον συντηρητισμό του τουρκικού κράτους.

Οι Κούρδοι γενικά τείνουν σε αριστερές/προοδευτικές θέσεις, το ακροδεξιό κουρδικό κόμμα βρίσκεται στα τάρταρα.
Το CHP, δηλαδή οι Κεμαλιστές, είναι "προοδευτικοί" τύπου Κεμάλ. Δηλαδή μόνο σε ζητήματα θρησκείας-κοσμικού κράτους κλπ. Σε όλα τ' άλλα δεν έχουν σχέση με τον "προοδευτισμό". Εγκαλούν δε διαρκώς τον Ερντογάν ότι..."εγκατέλειψε το Αιγαίο" (εννοούν τις διεκδικήσεις της Τουρκαίς, πράγμα που δεν ισχύει φυσικά, αφού ο Ερντογάν σήκωσε κατα πολύ τους ήδη ανεβασμένους τόνους κι έκανε και βήματ απρος τα εμπρός, όπως η τουρκολυβική συμφωνία), πράγμα που σημαίνει ότι θα επικεντρωθούν στις διεκδικήσεις τους κατα της Ελλάδος.

Ναι, για τους Δυτικούς είναι προτιμότεροι αυτοί, εμάς όμως δνε μας συμφέρουν. Θα 'ναι μια κοσμική κυβέρνηση που θα ασχολείται με την "ευρωπαϊκή προοπτική" της Τουρκίας και ταυτόχρονα με διεκδικήσεις κατα της Ελλάδος, ενώ θα 'χουνε συμμάχους τη Δύση και σχεδόν όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Θα τους κάνουν πλάτες και θα το βρούμε μπροστά μας. Το ίδιο και οι Κούρδοι που θα δεινοπαθήσουν υπο αυτούς, αφού πλέον δεν θα 'χουν ούτε δυτική στήριξη.
Ενημερωτικά ο Ιμάμογλου απο το 2014 ως τώρα που δραστηριοποιείται στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει ακολουθήσει τόσο φιλοκουρδική πολιτική που έχει ενοχλήσει ακόμα και στελέχη του κόμματος του στο θέμα αυτό.Επίσης είχε επισκεφτεί τους καθαιρεμένους Κούρδους δημάρχους των μεγάλων κουρδικών πόλεων και είχε καταδικάσει το πογκρόμ ερντογάν κατά κούρδων.Για τους ομοφυλόφιλους δεν θα πω κάτι καθώς τα τελευταία χρόνια όλα σχεδόν τα στελέχη του GHP και του κόμματος της Ασκενέρ έχουν εκφραστεί υπερ των γκει(έχουν δημιουργήσει ακόμα και δίκτυα ομοφυλόφιλων υποστηρικτών των κομμάτων τους στα σοσιαλ μιντι όπως CHPLgbt και Yiylgbt σε Facebook/Twitter/Instagram για να δείξουν την φιλογκει αντζέντα τους(το κουρδικό αριστερό κόμμα είχε κατεβάσει και ανοιχτά γκει υποψήφιο δήμαρχο απο το 2015 ακόμα).Πάντως δεν καταλβαίνω γιατί ένας δεξιός όπως εγώ θα πρέπει να νοιαστώ για ένα κόμμα όπως το HDP που είναι ιδεολογικά αδερφό με τον ΣΥΡΙΖΑ(μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι κατά των ελληνικών συμφερόντων άρα ο φίλος του εχθρού μου δεν γίνεται να είναι φίλος μου).Όσο για το ΠΚΚ και το παρακλάδι του στη Συρία(Ροζάβα) αυτοί έχουν γίνει κώλος και βρακί με την διεθνή ακροαριστερά μέχρι και αναρχικούς έχουν εκπαιδεύσει στρατιωτικά.Με τέτοια κόμματα δεν θέλω να έχω καμία σχέση.Αν εσύ που υποτίθεται δηλώνεις πατριώτης δεν ενοχλήσει απο αυτά ενοχλούμαι όμως εγώ.
Αντιθέτως οποίος δεν είναι εγκεφαλοπλυμενος, στηρίζει τους αριστερούς διεθνιστές σε κάθε χώρα, για να σταματήσει να ανοίγει νεκροταφεία ο εθνικισμός.

Για δες λίγο αυτά που παραθέτει ο apergos8. Εγώ λέω μπραβο στον ιμαμογλου για τη δήλωση ότι είναι δήμαρχος όλων, ανεξαρτήτως έθνους και θρησκεύματος και στους αριστερούς προοδευτικούς διεθνιστές Κούρδους ή μη, αυτό προς τιμήν τους είναι όχι εναντίον τους

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 30 Μάιος 2020, 22:46

Highlander έγραψε:
30 Μάιος 2020, 22:33
Patriot έγραψε:
Golden Age έγραψε:

Ενημερωτικά ο Ιμάμογλου απο το 2014 ως τώρα που δραστηριοποιείται στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει ακολουθήσει τόσο φιλοκουρδική πολιτική που έχει ενοχλήσει ακόμα και στελέχη του κόμματος του στο θέμα αυτό.Επίσης είχε επισκεφτεί τους καθαιρεμένους Κούρδους δημάρχους των μεγάλων κουρδικών πόλεων και είχε καταδικάσει το πογκρόμ ερντογάν κατά κούρδων.Για τους ομοφυλόφιλους δεν θα πω κάτι καθώς τα τελευταία χρόνια όλα σχεδόν τα στελέχη του GHP και του κόμματος της Ασκενέρ έχουν εκφραστεί υπερ των γκει(έχουν δημιουργήσει ακόμα και δίκτυα ομοφυλόφιλων υποστηρικτών των κομμάτων τους στα σοσιαλ μιντι όπως CHPLgbt και Yiylgbt σε Facebook/Twitter/Instagram για να δείξουν την φιλογκει αντζέντα τους(το κουρδικό αριστερό κόμμα είχε κατεβάσει και ανοιχτά γκει υποψήφιο δήμαρχο απο το 2015 ακόμα).Πάντως δεν καταλβαίνω γιατί ένας δεξιός όπως εγώ θα πρέπει να νοιαστώ για ένα κόμμα όπως το HDP που είναι ιδεολογικά αδερφό με τον ΣΥΡΙΖΑ(μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι κατά των ελληνικών συμφερόντων άρα ο φίλος του εχθρού μου δεν γίνεται να είναι φίλος μου).Όσο για το ΠΚΚ και το παρακλάδι του στη Συρία(Ροζάβα) αυτοί έχουν γίνει κώλος και βρακί με την διεθνή ακροαριστερά μέχρι και αναρχικούς έχουν εκπαιδεύσει στρατιωτικά.Με τέτοια κόμματα δεν θέλω να έχω καμία σχέση.Αν εσύ που υποτίθεται δηλώνεις πατριώτης δεν ενοχλήσει απο αυτά ενοχλούμαι όμως εγώ.
Αντιθέτως οποίος δεν είναι εγκεφαλοπλυμενος, στηρίζει τους αριστερούς διεθνιστές σε κάθε χώρα, για να σταματήσει να ανοίγει νεκροταφεία ο εθνικισμός.

Για δες λίγο αυτά που παραθέτει ο apergos8. Εγώ λέω μπραβο στον ιμαμογλου για τη δήλωση ότι είναι δήμαρχος όλων, ανεξαρτήτως έθνους και θρησκεύματος και στους αριστερούς προοδευτικούς διεθνιστές Κούρδους ή μη, αυτό προς τιμήν τους είναι όχι εναντίον τους
Βέβαια, οι Νεότουρκοι, δηλαδή οι Κεμαλιστές σήμερα, τα ίδια έλεγαν και έναν αιώνα πριν και είδαμε πως κατέληξε όλο αυτό.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 30 Μάιος 2020, 22:49

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
30 Μάιος 2020, 22:46
Highlander έγραψε:
30 Μάιος 2020, 22:33
Patriot έγραψε:

Βέβαια, οι Νεότουρκοι, δηλαδή οι Κεμαλιστές σήμερα, τα ίδια έλεγαν και έναν αιώνα πριν και είδαμε πως κατέληξε όλο αυτό.
Οι Νεότουρκοι ήταν εθνικιστές 20ου αιώνα και δε νομίζω ότι διεκηρυσσαν εθνικοθρησκςυτικη ανεκτικοτητα και ενότητα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Highlander την 30 Μάιος 2020, 22:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 30 Μάιος 2020, 22:52

Και ποια στοιχεία έχουμε ότι έχουν αλλάξει;

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 30 Μάιος 2020, 22:53

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
30 Μάιος 2020, 22:52
Το ότι πλέον το εκλογικό τους σώμα αλλάζει και γίνεται λιμπεραλ, με τουρισμό, σπουδές και φιλίες στο εξωτερικό κλπ.

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 30 Μάιος 2020, 22:55

Highlander έγραψε:
30 Μάιος 2020, 22:53
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
Το ότι πλέον το εκλογικό τους σώμα αλλάζει και γίνεται λιμπεραλ, με τουρισμό, σπουδές και φιλίες στο εξωτερικό κλπ.
Το Ισραήλ δεν τα έχει αυτά τα λιμπεραλ, τουρισμούς και φιλίες;

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 30 Μάιος 2020, 22:56

Highlander έγραψε:
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό το ποσοστό είναι πλειοψηφικό στην κοινωνία τους. Μακάρι, βέβαια, να κάνω λάθος.

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 30 Μάιος 2020, 22:58

Maspoli έγραψε:
30 Μάιος 2020, 22:55
Highlander έγραψε:
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
Το Ισραήλ; Όχι, ψιλομεσαιωνας είναι εκτός του Τελ Αβίβ.

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 30 Μάιος 2020, 23:00

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
30 Μάιος 2020, 22:56
Highlander έγραψε:
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό το ποσοστό είναι πλειοψηφικό στην κοινωνία τους. Μακάρι, βέβαια, να κάνω λάθος.
Πλειοψηφικό στη χώρα σίγουρα δεν είναι, αλλά γίνεται πλειοψηφικό στις "ελίτ" των μεγάλων πόλεων, στα παράλια και αλλάζει η φυσιογνωμία τουλάχιστον του chp.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 30 Μάιος 2020, 23:03

Highlander έγραψε:
30 Μάιος 2020, 22:58
Maspoli έγραψε:
30 Μάιος 2020, 22:55
Highlander έγραψε:

Το Ισραήλ; Όχι, ψιλομεσαιωνας είναι εκτός του Τελ Αβίβ.
Ενώ η Τουρκία εκτός της Κωνσταντινούπολης είναι Νορβηγία και βάλε.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών