ναιChilloutbuddy έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 19:14δεν ξέρω πως τους λέμε στα ελληνικά, εδώ αυτούς που φτιάχνουν όργανα τους λένε λούθιερ. Ξέρεις κανέναν; Εγώ ξέρω.
3 φτιάχνουν 2 πετάνε.
Όλα εξηγούνται, ο ήχος είναι επιστήμη και ακολουθεί νόμους της φυσικής, δεν είναι μάγια.
Στην πράξη όμως η ακρίβεια που απαιτεί είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, και αν αλλάξεις οτιδήποτε (που όταν βγάζεις δικά σου σχέδια ή κάνεις διορθώσεις πάντα κάτι πρέπει να αλλάξεις ή να προσθαφαιρέσεις) το αποτέλεσμα είναι απρόβλεπτο γιατί ο ήχος είναι περίπλοκο πράμα.
Θα σου πώ το πιό απλό: έχεις δει ηχομονωτικό κουτί; Απλό πράμα ρε παιδί μου, να σταματάει τον ήχο, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι. Ξέρω γω ένα σπιτικό στούντιο ηχογράφησης. Γκούγκλαρέ το να δεις τι απαιτεί και πόσο κάνει.
αυτα τα διαδιδουν δυο ειδη '' κατασκευαστων ''
οσοι εχουν ατελεις γνωσεις - χαμος γινεται κ ειναι λογικο - μαθαινουν μονοι στου κασιδη το κεφαλι
οσοι το παιζουν αρτ λουθιερ κ χρεωνουν τα κοροιδα αφου τους πουλησουν παραμυθια
σχολες δεν υπαρχουν - περα απο καποιες ανα εποχες ελαχιστες προσπαθειες της πλακας κατα 99%
την τελευταια δεκαετια κατι αρχιζει να κινειται - υπαρχουν καποια βιβλια κ πτυχιακες με κατασκευη μπουζουκοειδων + ερευνες + καποιοι με επιστημονικες γνωσεις + πτυχια σε σχετικα αντικειμενα
χαος επικρατουσε κ μυθοι ακομα κ στα κουρντισματα ( ντουζενια ) οσοι ασχοληθηκαμε προ δικτυου υποφεραμε

γνωστες υπαρχουν αν θες οταν ελθεις μπορω να σου συστησω να επισκεφθεις 3-4 ετσι για την εμπειρια
οτι ηχο θες μπορουν να σου βγαλουν