Ταχύρρυθμο πρόγραμμα πληροφορικής

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Ταχύρρυθμο πρόγραμμα πληροφορικής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 24 Ιουν 2018, 23:15

mec_ έγραψε:
24 Ιουν 2018, 23:01
Έκανα edit παραπάνω ότι το LAMP δεν μου κάνει (δηλ. σαν μέρος του προγράμματος). Εγώ είμαι στον OVH αυτή τη στιγμή https://www.ovh.com Είχα πάρει μία προσφορά σε VPS (Virtual Private Server) και μόλις πηγα να το λειτουργήσω, μου πέταγε μαύρο πίνακα να συμπληρώσω πράγματα σε command line. Ψυχοπλακώθηκα και δεν μπορούσα να προχωρήσω, γιατί δεν ήξερα τι να κάνω. Άμα έπαιρνα dedicated φαντάζομαι θα ήταν χειρότερα. Εντωμεταξύ οι προσφορες είναι τόσο μπερδεμένες που, αν δεν ξέρεις, χάνεσαι. Εκεί έχω ελλείψεις.
ναι αυτό ήταν η κονσόλα του λινουξ, παντοδύναμη αλλά αγχωτικη, σε καταλαβαίνω. Δεν θα είχε καμία διαφορά αν δεν ήσουν σε εικονικό πάντως, ίδια μαύρο θα ήταν. Αυτά θα μάθεις στο σεμινάριο, τί να γράφεις στην κονσόλα για να τρέχεις το wp σου, να κοιτάς τα λογς σου κλπ, σου κάνει θεωρητικά. :)

Καταλαβαίνω τι ζητάς νομίζω και όσο πιο φιλικά μπορώ, σου λέω πήγαινε στην άμαζον ή στην γοογλε ή στην ms κλπ. Πέρα απο οτι οι τιμές ειναι τσάμπα κλπ, τεχνικά απλά πετάνε, μπορείς να κάνεις μαγικά, και έχουν και ωραίους οδηγούς να ακολουθείς για να τα καταφέρεις.

Στην τεχνολογία μεκ να θυμάσαι υπάρχουν πάρα πολλές γνώσεις φοβερές και πραγματικές, που είναι πλέον άχρηστες γιατί πέρασε ο καιρός τους.

jimdenin

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jimdenin » 24 Ιουν 2018, 23:23

Ερώτηση: Λόγω ότι έστω και σε μέση ηλικία ξεκίνησα σπουδές σε ΑΕΙ ψάχνω τρόπο να μάθω σιγά-σιγά δύο προγράμματα, το solidworks και το matlab. Όποια βοήθεια, οδηγία είτε στο νήμα είτε σε π.μ είναι ευπρόσδεκτη.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 24 Ιουν 2018, 23:34

ναι, υπάρχει και αυτή η πλευρά της τεχνολογίας, που δεν αλλάζει, όπως το solidworks και το ματλαβ :)
Ηλεκτρολόγος μηχανικός είσαι, τα προγράμματα ψάχνεις για να τα έχεις και σπίτι, ή γενικές οδηγίες;

jimdenin

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jimdenin » 24 Ιουν 2018, 23:38

Μηχ. Μηχ σπουδάζω και θα τα χρειαστώ. Σίγουρα για την διπλωματική

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 24 Ιουν 2018, 23:42

enaon έγραψε:
24 Ιουν 2018, 23:15
mec_ έγραψε:
24 Ιουν 2018, 23:01
Έκανα edit παραπάνω ότι το LAMP δεν μου κάνει (δηλ. σαν μέρος του προγράμματος). Εγώ είμαι στον OVH αυτή τη στιγμή https://www.ovh.com Είχα πάρει μία προσφορά σε VPS (Virtual Private Server) και μόλις πηγα να το λειτουργήσω, μου πέταγε μαύρο πίνακα να συμπληρώσω πράγματα σε command line. Ψυχοπλακώθηκα και δεν μπορούσα να προχωρήσω, γιατί δεν ήξερα τι να κάνω. Άμα έπαιρνα dedicated φαντάζομαι θα ήταν χειρότερα. Εντωμεταξύ οι προσφορες είναι τόσο μπερδεμένες που, αν δεν ξέρεις, χάνεσαι. Εκεί έχω ελλείψεις.
ναι αυτό ήταν η κονσόλα του λινουξ, παντοδύναμη αλλά αγχωτικη, σε καταλαβαίνω. Δεν θα είχε καμία διαφορά αν δεν ήσουν σε εικονικό πάντως, ίδια μαύρο θα ήταν. Αυτά θα μάθεις στο σεμινάριο, τί να γράφεις στην κονσόλα για να τρέχεις το wp σου, να κοιτάς τα λογς σου κλπ, σου κάνει θεωρητικά. :)
Ε όχι, έχω ήδη site στον αέρα (σε maintenance mode τώρα) με wp, και δεν είχα ποτέ μαύρη κονσόλα. Είμαι σε shared server κι επειδή ήταν social network σκεφτόμουν τι θα γινόταν αν είχα πολλή κίνηση κι ο shared server άρχιζε να αγκομαχεί. Τότε είπα να δοκιμάσω το VPS (σαν test project αρχικά) καιτα βρηκα μπαστούνια.
Δηλαδή εσύ λες ότι αυτο το σεμινάριο που σκοπεύω να παρω, με το lamp μέσα, βοηθάει;
Καταλαβαίνω τι ζητάς νομίζω και όσο πιο φιλικά μπορώ, σου λέω πήγαινε στην άμαζον ή στην γοογλε ή στην ms κλπ. Πέρα απο οτι οι τιμές ειναι τσάμπα κλπ, τεχνικά απλά πετάνε, μπορείς να κάνεις μαγικά, και έχουν και ωραίους οδηγούς να ακολουθείς για να τα καταφέρεις.
Google και ms ούτε για αστείο. Έχουμε και ιδεολογικά κολλήματα. Ίσως μόνο για testing reasons, για να μάθω. Για amazon δεν ξέρω, δεν ξέρω πόσο ethic είναι αυτή η εταιρεία.

Σε ευχαριστώ πάντως.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 24 Ιουν 2018, 23:45

Δεν έχω καταλάβει πάντως, δεν τα κάνεις σε εργαστήριο;
και τα δύο έχουν γίνει cloud based, μπορείς να τα δοκιμάσεις δωρεάν, και υπάρχουν και ξέρεις που :)

το ματλαβ θα το βρείς και σε πολλές υπηρεσίες του thinkspeak, το εχουν ενσωματώσει δωρεάν.

https://www.solidworks.com/sw/resources ... d-form.htm
https://www.mathworks.com/products/thingspeak.html

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 24 Ιουν 2018, 23:50

Πάρε ένα πάνελ ρε συ mec! Plesk, cpanel , κάτι. Γιατί να μπλέξεις με command line κ.λπ αφού δεν είναι ο σκοπός σου να μαθεις.;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 24 Ιουν 2018, 23:59

mec_ έγραψε:
24 Ιουν 2018, 23:42
Ε όχι, έχω ήδη site στον αέρα (σε maintenance mode τώρα) με wp, και δεν είχα ποτέ μαύρη κονσόλα. Είμαι σε shared server κι επειδή ήταν social network σκεφτόμουν τι θα γινόταν αν είχα πολλή κίνηση κι ο shared server άρχιζε να αγκομαχεί. Τότε είπα να δοκιμάσω το VPS (σαν test project αρχικά) καιτα βρηκα μπαστούνια.
Δηλαδή εσύ λες ότι αυτο το σεμινάριο που σκοπεύω να παρω, με το lamp μέσα, βοηθάει;
Μεκ είναι 3εις οι κατηγορίες χοντρικά, shared, virtual, dedicated. To dedicated είναι ένα μηχάνημα όλο δικό σου, το virtual είναι ένα μέρος του μηχανήματος δικό σου, 1/8 ας πούμε, αλλά μοιάζει σαν να είναι κανονικό μηχάνημα. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, διαλέξεις λειτουργικό, και βάζεις προγράμματα και κάνει ό,τι θες κλπ. Τo shared ειναι λίγο διαφορετικό. Σε ένα dedicated ή virtual, κάποιος στήνει τα προγράμματα σε μαύρη κονσόλα, το lamp που λές για να βάλει wp για παράδειγμα, και μετά βάζει ένα ακόμα πρόγραμμα, τo plesk ας πούμε, που του επιτρέπει να μοιράζει το μηχάνημά του σαν υπηρεσίες σε τρίτους. Αυτό έχεις συναντήσει εσύ, γιαυτό δεν έχεις πετύχει κονσόλα.

Αν δεν έχεις ξαναπαίξει με λίνουξ, που νομίζω δεν έχεις, θα πνιγείς όπως τα λες. Νομίζω καλύτερα να πας κατευθείαν στους προτεινόμενους για να γλυτώσεις πολύ πονοκέφαλο.

https://wordpress.org/hosting/

mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec » 25 Ιουν 2018, 00:06

Spiros252 έγραψε:
24 Ιουν 2018, 23:50
Πάρε ένα πάνελ ρε συ mec! Plesk, cpanel , κάτι. Γιατί να μπλέξεις με command line κ.λπ αφού δεν είναι ο σκοπός σου να μαθεις.;
Έτσι που το έθεσες τώρα κατάλαβα τι παίζει. Επειδή η πλειοψηφία των πελατών της OVH θελει απλά sites, εύκολα διαχειρίσιμα για απλό κόσμο, η προσφορά hosting σε shared server πάει μαζί με πάνελ, για αυτό μεχρι τώρα που ήμουν σε shared δεν είδα μαύρη κονσόλα. Μόλις πήγα στο VPS επρεπε να πάρω πάνελ χωριστά. Με λίγα λόγια έχω κάνει πράγματα με εύκολες διαδικασίες και για να πάω παραπάνω πρέπει να μάθω περισσότερα. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να μαθω παραπάνω, για να φτιάχνω sites για πελάτες που θα έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 25 Ιουν 2018, 00:15

Δεν έχει σχέση. Δε σημαίνει ότι επειδή θα έχεις το πάνελ δεν θα παίζει η κονσόλα. Έχει κάποιους περιορισμούς, αλλά δεν σε εμποδίζει νομίζω να μάθεις μερικά πράγματα.
Δεν συστήνεται βέβαια να μαθαίνεις σε περιβάλλον παραγωγής με sites μέσα.
Αν θες να μάθεις linux setup LAMP κλπ πάρε άλλο σκέτο και παίζεις εκεί.

Για να ανεβάζεις πλατφόρμες σε καλύπτει ένα σεταρισμενο σύστημα με control panel. Βέβαια αν τύχει κάποια στραβή και δεν έχεις ιδέα από κονσολα θα μπλέξεις. Μπορείς να πληρώσεις για να το διορθώσουν φυσικά.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 25 Ιουν 2018, 00:18

Για την ακρίβεια το shared επιτυγχάνεται μέσω πάνελ.

Αλλιώς πας στις τεχνολογίες που λέει ο enaon σε cloud .
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 25 Ιουν 2018, 00:19

σπύρο έχεις δεί το cloud9; είναι ide αλλά σαν τρόπο να διαχειρίζεσαι το μηχάνημά σου έχεις δει πόσο βολικό ειναι;

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 25 Ιουν 2018, 00:22

Όχι έχω μείνει πίσω εγώ όπως λες παραπάνω , :roll: λόγω βίαιης αλλαγής στον εργασιακό τομέα.
Δεν έχω παίξει ιδιαίτερα με αυτά.
.
Stephen Hawking

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 25 Ιουν 2018, 00:23

Ημουν καλος στο matlab. Υπαρχει κατι αντιστοιχο δωρεαν να το ξαναμαθω;

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 25 Ιουν 2018, 00:24

δες το αν θες, είναι σχεδόν τέλειο.

https://github.com/c9/core