Α : ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ : Η Εμπειρία μου ......
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
Re: Α : ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ : Η Εμπειρία μου ......
προς στιγμην η αναφορα σου για βελιμιροβιτς εφερε στον νου μου μου τον μαξιμοβιτς(προφανως λογο ιδιας καταληξης)! και τον θρυλικο σεραφειμ του ροουζ
αλλα αλλος ειναι αυτος που λες,δεν τον εχω υποψιν.
αλλα αλλος ειναι αυτος που λες,δεν τον εχω υποψιν.
Νικολαος Βελιμιροβιτς
Γραφουν γράμματα...γιατι επαθα αυτο γιατι εκεινο... θέτουν αποριες γιατι ετσι.. γιατι αλλιως...κι ο Αγιος απαντουσε γιατι το έπαθαν η έλυνε απορίες
Εχω το β τομο το πρασινο
Το πηρα απο μοναστηρι
Γραφουν γράμματα...γιατι επαθα αυτο γιατι εκεινο... θέτουν αποριες γιατι ετσι.. γιατι αλλιως...κι ο Αγιος απαντουσε γιατι το έπαθαν η έλυνε απορίες
Εχω το β τομο το πρασινο
Το πηρα απο μοναστηρι
- Κόκκορας
στα υποψιν,παρεμπιπτοντως να προτεινω ισως και γω κατι; παρε βιο του σεραφειμ του ροουζ!απο πλουσιοπαιδο βουτηγμενο στο πνευμα new age της εποχης,της γενιας μπητνικ
αγιος!
καλο βραδυ,αυριο με υγεια
αγιος!
καλο βραδυ,αυριο με υγεια

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 24 Ιουν 2018, 01:54, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Τα ξερω βρε σ 
Για πιο δυσκολα τσεκαρε εμπειριες απ τη Θεια Λειτουργία
Σταματησα να βαριεμε να παω εκκλησια. Τρομακτικά πραγματα λεει. Νυσταζα πριν η δε πηγαινα τίποτε δε καταλαβαινα Προσοχή σιγα σιγα το διαβασμα να κατανοείς

Για πιο δυσκολα τσεκαρε εμπειριες απ τη Θεια Λειτουργία
Σταματησα να βαριεμε να παω εκκλησια. Τρομακτικά πραγματα λεει. Νυσταζα πριν η δε πηγαινα τίποτε δε καταλαβαινα Προσοχή σιγα σιγα το διαβασμα να κατανοείς
- Κόκκορας
ε στην εκκλησια στο κατω κατω παμε απο αγαπη για τον Θεο,γι αυτο παρακινουμε το ...τομαρι μας 
και κακα τα ψεμματα και απο μια ιδιοτελεια,κατα πως εκεινη η γυναικα στο ευαγγελιο διαρκως τραβουσε τον χιτωνα του Χριστου προς βοηθεια και ανταποκριση
απο εκει και περα ειναι οντως αληθεια πως τα μυστηρια πρεπει να λαμβανονται σοβαρα υποψιν.εχουν μεγαλη δυναμη βεβαιωνουν αγιοι και η θρησκεια μας
βεβαιος ο Θεος ταπεινος,δεν κατεβαινει απο τον σταυρο,οποτε ευκολα γινεται αυτο που λες,βαριομαστε κ.λπ
αλλα καλο ειναι να εχουμε στο νου μας ολα αυτα που διαβαζουμε ,την σημασια των μυστηριων

και κακα τα ψεμματα και απο μια ιδιοτελεια,κατα πως εκεινη η γυναικα στο ευαγγελιο διαρκως τραβουσε τον χιτωνα του Χριστου προς βοηθεια και ανταποκριση

απο εκει και περα ειναι οντως αληθεια πως τα μυστηρια πρεπει να λαμβανονται σοβαρα υποψιν.εχουν μεγαλη δυναμη βεβαιωνουν αγιοι και η θρησκεια μας
βεβαιος ο Θεος ταπεινος,δεν κατεβαινει απο τον σταυρο,οποτε ευκολα γινεται αυτο που λες,βαριομαστε κ.λπ
αλλα καλο ειναι να εχουμε στο νου μας ολα αυτα που διαβαζουμε ,την σημασια των μυστηριων
- Υπερκουλτουριάρης
Το διάβασα ρε, από το κινητό,απλά δεν ήμουν σε φάση που μπορούσα να ποστάρω, έτρωγα παγωτό σοκολάτα με τσίλι(καλό), έπινα ενα λευκο κρασί και προσπαθούσα να κάνω μια βαρετή κουβέντα που δεν με ενδιέφερε,για την Φλωρεντία, με μια καλοστεκούμενη 40αρα που με ενδιέφερε, όσο μου επέτρεπε η δυνατή μουσική και το κωλόσκυλο που είχε φέρει μαζί της. Κάλιο να καθόμουν σπίτι να λέγαμε για τους παππάδες.
Πάνω που θα σου έγραφα να μην το σβήσεις(αμαρτία ρε μλκ

Η θρησκεία δυστυχώς δεν είναι άποψη.Υπάρχει το ναι ή το όχι στο απόλυτο. Λίγο ναι δεν χωρά. Αν την πάρεις στα σοβαρά η θρησκοληψία είναι αναπόφευκτη,γιατί υποτίθεται ανακάλυψες την υπέρτατη αλήθεια. Γίνεται να αγνωνίζεσαι όλη την ημέρα για να περάσεις τις κατατακτήριες και να ισορροπείς πνευματικά;Κόκορας έγραψε: ↑24 Ιουν 2018, 00:10η θρησκοληψια υπερκουλτουριαρη ειναι αρρωστεια,δεν υπαρχει αμφιβολια,ειναι παγιδα(μια απο τις πολλες)
την στηλιτευε εκεινη η αγια ψυχουλα ο πορφυριος,αλλα προσθετε κιολας πως μεσα στην εκκλησια και αυτο το προβλημα θα βρει γιατρεια,καπως ετσι το λεγε,δεν το θυμαμαι ακριβως
ο φανατισμος βεβαια δεν ειναι αποκλειστικοτητα της θρησκειας,υπαρχει παντου,σε ολες τις ιδεολογιες,ομαδες..κ.λπ
τελικα ειναι ενα χαρακτηριστικο του "παλαιου" ανθρωπου
τελος παντων γνωστα αυτα,τα ξερεις,τα ξερω, δεν χρειαζονται πολλα λογια συμπαθεστατε υπερκουλτουριαρη
γενικα εδω που τα λεμε τι κερδος υπαρχει σε αυτες τις κουβεντες; μηπως εχει κανεις την ψευδαισθηση πως με δυο λογια τους θα αλλαξει το σκεπτικο του αλλου και δη σε τοσο σοβαρα ζητηματα; αστεια υποθεση!
ο δε συνειδητοποιημενος χριστιανος αν ειναι τετοιος ηδη ξερει πως το θεμελιο της ζωης του ειναι οι πραξεις,η καθημερινοτητα του και η προσευχη
ειδαλλως αν την υποτιμα την τελευταια,τι ειδους πιστη εχει!τι ειδους συνειδητοποιημενος χριστιανος ειναι.
δεν λεω βεβαια πως και ο καλος λογος παει τελειως χαραμι,αν βγαινει απο στομα αγιου ιδιως...
Oι κουβέντες πάντα χρήσιμες είναι, ΄με εξαίρεση οπαδούς άλλων ομάδων και τρολ του Μπουμπούκου.Κάτι προσφέρουν σε εμένα, κάτι σε εμένα, δεν χρειάζεται να φθάσουμε κάπου όπου ο ένας θα πείσει τον άλλο. Εγώ τουλάχιστον τέτοια πρόθεση δεν εχω, μια και είμαι ρευστών απόψεων στα πάντα. Όπως θα είδες δεν εξέτασαμε, την ύπαρξη ή όχι του Θεού, ούτε την φύση του. Αυτό δεν είναι κουβέντα που μπορείς να καταλήξεις κάπου,αλλά το αν έχει νόημα ο άνθρωπος να λατρεύει τον Θεό και να ζεις σύμφωνά με θρησκευτικές επιταγές.
Μου ήρθε στο μυαλό μια άλλη ανάμνηση, από την εφηβεία μου. Έχω μια θεία αμερικάνα, που συνήθισε να έρχεται τα καλοκαίρια στην Ελλάδα. Η θεία, μου είχε μεγάλη συμπάθεια, μια και δικά της παιδιά δεν έκανε, είναι yolo και κατα πάσα πιθανότητα το λιγότερο μπαισεξουαλ. Νοίκιαζε κάτι τζιπάκια και κάναμε τρελά road trip, συνήθως σε παραλίες και μπιτσόμπαρα.
Μια μέρα μου λεει, ρε συ εχουμε μια συγγενή που έγινε καλόγρια, θα πάμε να την γνωρίσουμε. Εδώ να σημειώσουμε πως το κίνητρο δεν ήταν ούτε η πίστη, η θεία ακόμα και σήμερα που κοντεύει τα 80 είναι σούπερ άθεη, ούτε το αίμα που μιλούσε, απλά ήθελε να δει κάτι λαογραφικά περίεργο, για να κουβεντιάζει με τους φίλους της στην Νεα Υόρκη. Δεν συμμεριζόμουν καθόλου την επιθυμία της, θυμάμαι και για να πειστώ μου έσκασε ένα 5χίλιαρο.
Τέλος πάντων πήγαμε στο μοναστήρι, κάπου στην Ήπειρο νομίζω ήταν, γεμίσαμε κανα δυο φιλμ με χριστιανικές γκρικ ορτοντοξ εθνικ φωτό και μετά αρχίσαμε να ψάχνουμε την συγγενή με το όνομα που είχε παλιά. Οι κουφάλες κάναν πως δεν ξέρουν τίποτα, αλλά αγριέψαμε και τελικά μας έφεραν μια μαυροντυμένη γριά, που μάλλον ήταν η δικιά μας. Δεν κάτσαμε πολύ και εγώ και η νορμάλ θεία, είχαμε φρικάρει από το περιβάλλον, όμως έγινε μια κουβέντα που ακόμα την θυμάμαι. Η αμερικάνα, μην μπορώντας να κρύψει την αποστροφή της για το θέαμα(στο Αμέρικα οι παππάδες ειναι κιμπάριδες, δεν γυρνάνε έτσι), την ρώτησε στα ίσα αν μετάνιωσε που έκανε στον εαυτό της, αυτό το πράγμα. Η άλλη πολύ ψύχραιμα και ήπια, της λέει πως καμιά φορά παίρνεις αποφάσεις, σε μικρή ηλικία και όταν φεύγουν τόσο χρόνια, παγιώνονται,που έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να τα αλλάξεις, οπότε δεν τα συλλογιζεσαι. Να μια καλή απάντηση, σκέφτηκα.
- Κόκκορας
και ομως η θρησκοληψια δεν ειναι ο κανονας στην εκκλησια,
εντωμεταξυ μια και λεμε για καποιες συναντησεις ειχα συμμαθητη τελειως αλητη,γυριζε με ενα μαχαιρι στο σχολειο(!),εκανε και τι δενε κανε,ελεγε και τι δεν ελεγε
μεσα στα νευρα!ολα τον πειραζαν
και μετα απο λιγα χρονια τον πετυχαινω στην εκκλησια(και δεν μιλαμε για την κλασικη κυριακη),μεσα στο χαμογελο,πολυτεκνο(!),μην φανταστεις προσωπειο,του βγαινε εκ του φυσικου μια καλοσυνη,αλλος ανθρωπος!δεν γινονται αυτα λες
θελω να πω αυτο που λενε οι αγιοι ,η εκκλησια μεταποιει τον ανθρωπο,αν κυριολεκτει καποιος και ειναι οντως συνειδητοποιημενος χριστιανος,προχωρησει με πιστη ερχεται ο Θεος και φερνει τα πανω κατω μεσα του,την στιγμη την επιλεγει ο ιδιος και σκεπτομαι και την αφορμη(αρκει να μην παραβλεφθει).
προσωπικα μονο θετικα εχω να πω για οσους συνειδητα γινονται χριστιανοι,απο την εμπειρια μου.ενα σωρο ατομα.αρνια οπως εγραφες ωραια πριν.και σωστα μελη της κοινωνιας!τους χαιρομαι...αν ηταν ο κανονας,προβλημα υπογεννητικοτητας η ελλαδα δεν θα ειχε μια φορα,θα προσθετα και διαφθορας
δεν εχουν και την σκοτουρα,αυτοτ ο μπερδεμα που συναντας αλλου
βλεπω εμενα!ψειρας,μπερδεμα το να το αλλο...εννοιες,λιγο αυτο που λενε ριξτο στο γυαλο,ασε βρε αδερφε και τπτ στον Θεο,δεν το χω,ολα πενηνταρακια
μυαλο δεν βαζω
τελος παντων
την στειρα τυπολατρια και τον φαρισαισμο στηλιτευσε και ο Χριστος μην το ξεχναμε,κατα κορον.Και οπως ανεφερα και στο περιστατικο(μηνυμα που επισης εσβησα) ανθρωπος με light σχεση με την εκκλησια ειδε προσωπο Θεου,γιατι; μα γιατι ξεπερασε τα ανθρωπινα μετρα!το μειζον.
λεει μεσα ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐξ ὅλης τῆς καρδίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς διανοίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ἰσχύος σου(νηστειες,εκκλησιασμοι κ.λπ ολα γινονται για αυτο!αν περιστρεφονται γυρω απο μας μονο τπτ δεν κανουμε,αλλα και εκει ακομα παλι ο Θεος δεν μενει στο ευχαριστω το δικο μας!ερχεται και δινει ισχυ στα μυστηρια)
και η δευτερη ομοια εντολη
Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν
στην τυπολατρεια οι φαρισαιοι ηταν πρωτοι,στην ουσια τπτ,γνωστα αυτα..δηλαδη θελω να πω η θρησκοληψια ειναι τελικα πλανη.δεν ειναι χριστιανος αυτος που την εχει.
αυτη ειναι η οπτικη της ορθοδοξιας
YS βρε σεις πως με παρασυρατε ετσι σε συζητησεις για ολα αυτα!
δεν τις θελω,ειχα ενα καρο μηνυματα στο πχορουμ της καρδιας μας,αλλα ελαχιστα πανω σε τετοιες κουβεντες.τις αποφευγω.
εντωμεταξυ μια και λεμε για καποιες συναντησεις ειχα συμμαθητη τελειως αλητη,γυριζε με ενα μαχαιρι στο σχολειο(!),εκανε και τι δενε κανε,ελεγε και τι δεν ελεγε
μεσα στα νευρα!ολα τον πειραζαν
και μετα απο λιγα χρονια τον πετυχαινω στην εκκλησια(και δεν μιλαμε για την κλασικη κυριακη),μεσα στο χαμογελο,πολυτεκνο(!),μην φανταστεις προσωπειο,του βγαινε εκ του φυσικου μια καλοσυνη,αλλος ανθρωπος!δεν γινονται αυτα λες
θελω να πω αυτο που λενε οι αγιοι ,η εκκλησια μεταποιει τον ανθρωπο,αν κυριολεκτει καποιος και ειναι οντως συνειδητοποιημενος χριστιανος,προχωρησει με πιστη ερχεται ο Θεος και φερνει τα πανω κατω μεσα του,την στιγμη την επιλεγει ο ιδιος και σκεπτομαι και την αφορμη(αρκει να μην παραβλεφθει).
προσωπικα μονο θετικα εχω να πω για οσους συνειδητα γινονται χριστιανοι,απο την εμπειρια μου.ενα σωρο ατομα.αρνια οπως εγραφες ωραια πριν.και σωστα μελη της κοινωνιας!τους χαιρομαι...αν ηταν ο κανονας,προβλημα υπογεννητικοτητας η ελλαδα δεν θα ειχε μια φορα,θα προσθετα και διαφθορας

βλεπω εμενα!ψειρας,μπερδεμα το να το αλλο...εννοιες,λιγο αυτο που λενε ριξτο στο γυαλο,ασε βρε αδερφε και τπτ στον Θεο,δεν το χω,ολα πενηνταρακια

τελος παντων
την στειρα τυπολατρια και τον φαρισαισμο στηλιτευσε και ο Χριστος μην το ξεχναμε,κατα κορον.Και οπως ανεφερα και στο περιστατικο(μηνυμα που επισης εσβησα) ανθρωπος με light σχεση με την εκκλησια ειδε προσωπο Θεου,γιατι; μα γιατι ξεπερασε τα ανθρωπινα μετρα!το μειζον.
λεει μεσα ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐξ ὅλης τῆς καρδίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς διανοίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ἰσχύος σου(νηστειες,εκκλησιασμοι κ.λπ ολα γινονται για αυτο!αν περιστρεφονται γυρω απο μας μονο τπτ δεν κανουμε,αλλα και εκει ακομα παλι ο Θεος δεν μενει στο ευχαριστω το δικο μας!ερχεται και δινει ισχυ στα μυστηρια)
και η δευτερη ομοια εντολη
Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν
στην τυπολατρεια οι φαρισαιοι ηταν πρωτοι,στην ουσια τπτ,γνωστα αυτα..δηλαδη θελω να πω η θρησκοληψια ειναι τελικα πλανη.δεν ειναι χριστιανος αυτος που την εχει.
αυτη ειναι η οπτικη της ορθοδοξιας
YS βρε σεις πως με παρασυρατε ετσι σε συζητησεις για ολα αυτα!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 24 Ιουν 2018, 13:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- omg kai 3 lol
στις αρχες του προηγουμενου αιωνα υπηρχε ενας Επισκοπος στο Φαναρι στα αυτια του οποιου ταξιδεψαν φημες και ιστοριες για μυστες και γιογκι απο την ανατολη και τα θαυμαστα και υπερφυσικα πραγματα που εκαναν, του μπηκε λοιπον η ιδεα να ταξιδεψει στην Ινδια και να γνωρισει εναν μυστη απο κοντα,
λογω της θεσης του ομως και των καθηκοντων του αυτο ηταν αδυνατο, οταν εφτασε στο 60ο ετος της ηλικιας του ειχε σχεδον συνταξιοδοτηθει απο τα περισσοτερα καθηκοντα του οποτε αδραξε την ευκαιρια να επισκεφθει τις Ινδιες, οταν εφτασε εκει τον καθοδηγησαν οτι πρεπει να ανεβει ενα ψηλο βουνο στην κορυφη του οποιου ειναι ο γιογκι που ψαχνει, αρχισε λοιπον να ανεβαινει με αρκετο κοπο το βουνο δεδομενης της ηλικιας του και δεδομενου οτι τα βουνα δεν ειναι μερη για τον οποιονδηποτε περιπατητη εφοσον απαιτουν συγκεκριμενες δεξιοτητες..
με τα πολλα καταφερε και ανεβηκε το βουνο και πραγματι συμφωνα με τις οδηγιες που του ειχαν δοθει βρηκε τον γιογκι να καθεται εξω απο τη σπηλια του στη γνωστη σταση και σε πελαγη ευτυχιας, τον πλησιασε και υποκλιθηκε συμφωνα με το εθιμο κοπιαζοντας λογω ηλικιας, αγυμνασιας και του ταξιδιου επειτα καθισε απεναντι του, ο γιογκι ακουγοντας ολη αυτη τη φασαρια απο τη προσπαθεια του Επισκοπου ανοιξε τα ματια του χαμογελωντας και ακολουθησε ο παρακατω διαλογος:
- Μπορω να σας κανω μια ερωτηση;
- Παρακαλω
- Τι ειναι η ζωη;
- Αυτη την ερωτηση βρηκες να κανεις μετα απο 60 χρονια; αυτο θα επρεπε να το ρωτησεις οταν ησουν 6 χρονων αντε το πολυ μεχρι τα 16 σου, αλλα ενταξει καλλιο αργα παρα ποτε,
τι ειναι η ζωη.. χμμμμ... η ζωη ειναι οπως το αρωμα του γιασεμιου καθως παρασυρεται στην απαλη ανοιξιατικη αυρα..
- Πως το ειπες αυτο; αρωμα γιασεμιου απαλης ανοιξιατικης αυρας; απαντησε εμφανως συγχυσμενος και γεματος απορια ο Επισκοπος οι δασκαλοι μας διδαξαν οτι η ζωη ειναι σαν ενα κερατο και απο τη στιγμη που θα μπει μεσα σου οποτε καθεσαι θα πονας, αν ξαπλωσεις θα πονας, αν εισαι ορθιος θα πονας, κι εσυ καθεσαι και μου λες οτι ειναι σαν το αρωμα γιασεμιου απαλης ανοιξιατικης αυρας και τα τοιαυτα;
ο γιογκι του απαντησε χαμογελωντας: λοιπον, αυτη ειναι η ζωη για μενα
λογω της θεσης του ομως και των καθηκοντων του αυτο ηταν αδυνατο, οταν εφτασε στο 60ο ετος της ηλικιας του ειχε σχεδον συνταξιοδοτηθει απο τα περισσοτερα καθηκοντα του οποτε αδραξε την ευκαιρια να επισκεφθει τις Ινδιες, οταν εφτασε εκει τον καθοδηγησαν οτι πρεπει να ανεβει ενα ψηλο βουνο στην κορυφη του οποιου ειναι ο γιογκι που ψαχνει, αρχισε λοιπον να ανεβαινει με αρκετο κοπο το βουνο δεδομενης της ηλικιας του και δεδομενου οτι τα βουνα δεν ειναι μερη για τον οποιονδηποτε περιπατητη εφοσον απαιτουν συγκεκριμενες δεξιοτητες..
με τα πολλα καταφερε και ανεβηκε το βουνο και πραγματι συμφωνα με τις οδηγιες που του ειχαν δοθει βρηκε τον γιογκι να καθεται εξω απο τη σπηλια του στη γνωστη σταση και σε πελαγη ευτυχιας, τον πλησιασε και υποκλιθηκε συμφωνα με το εθιμο κοπιαζοντας λογω ηλικιας, αγυμνασιας και του ταξιδιου επειτα καθισε απεναντι του, ο γιογκι ακουγοντας ολη αυτη τη φασαρια απο τη προσπαθεια του Επισκοπου ανοιξε τα ματια του χαμογελωντας και ακολουθησε ο παρακατω διαλογος:
- Μπορω να σας κανω μια ερωτηση;
- Παρακαλω
- Τι ειναι η ζωη;
- Αυτη την ερωτηση βρηκες να κανεις μετα απο 60 χρονια; αυτο θα επρεπε να το ρωτησεις οταν ησουν 6 χρονων αντε το πολυ μεχρι τα 16 σου, αλλα ενταξει καλλιο αργα παρα ποτε,
τι ειναι η ζωη.. χμμμμ... η ζωη ειναι οπως το αρωμα του γιασεμιου καθως παρασυρεται στην απαλη ανοιξιατικη αυρα..
- Πως το ειπες αυτο; αρωμα γιασεμιου απαλης ανοιξιατικης αυρας; απαντησε εμφανως συγχυσμενος και γεματος απορια ο Επισκοπος οι δασκαλοι μας διδαξαν οτι η ζωη ειναι σαν ενα κερατο και απο τη στιγμη που θα μπει μεσα σου οποτε καθεσαι θα πονας, αν ξαπλωσεις θα πονας, αν εισαι ορθιος θα πονας, κι εσυ καθεσαι και μου λες οτι ειναι σαν το αρωμα γιασεμιου απαλης ανοιξιατικης αυρας και τα τοιαυτα;
ο γιογκι του απαντησε χαμογελωντας: λοιπον, αυτη ειναι η ζωη για μενα
+1000Κόκορας έγραψε: ↑24 Ιουν 2018, 00:44και η σειρα απο το μοναστηρι με τα λογια του ειναι εξαιρετικη και ας μην περιγραφονται θαυματα
βιβλια που δεν ειναι και ευρυτερα γνωστα!!παρα τον τοσο ντορο για τον αγιο,δεν διαφημιζονται ολα αυτα,απο στομα σε στομα πανε.
μερικες φορες τετοια θαυματα αναφερονται εκει που δεν το περιμενεις(π.χ ειχα ενα βιβλιο του μητροπολιτη μεσογαιας λαυρεωτικης,που γνωριζε και τους δυο και ειχε διηγηθει ενα που μου εκανε εντυπωση)
τα λογια και των δυο και του πορφυριου ειναι αληθεια ενα βαλσαμο,επισης πως γινεται κατι τυποι σαν και μενα να μας "βρωμανε ολα" και να ειμαστε κριτες των παντων(οσο και αν το καταπιεζουμε αυτο,βγαινει εστω και εσωψυχα) και αυτοι ρε παιδι μου να εχουν μια απιστευτη οχι επιτηδευμενη και δηθεν καλοσυνη για τους παντες!να τους βγαινει φυσικα
οποτε τους διαβαζω,νιωθω τοσο μακρυα απο την ουσια της θρησκειας μας!και τοσο κοντα στον φαρισαισμο και στην δηθεν ευσεβεια ,στον πνευματικο τουρισμο οπως τον ελεγε
πάντως, το θέμα είναι πως όποιος έχει καλή προαίρεση που λέμε (=Θέλει) βρίσκει την Αλήθεια.
Τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση και διανοητική μ@λακινση, επι της ουσίας
Για σήμερα δεν μιλώ άλλο περι Πνευματικών θεμάτων
Πετρουκιε, τα 'χουμε ξαναπει νομιζω

...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
- Υπερκουλτουριάρης
Σε αυτό που γράφει ο Κόκκορας, επιβεβαιώνω. Εχω δει απίστευτες μεταστροφες ανθρώπων, που ήξερα για τρισαθλιους χαρακτήρες. Την πιο εντυπωσιακή την είδα το Πάσχα στην εκκλησία της γειτονιάς που μεγάλωσα και με χαροποίησε πάρα πολύ, μια και ο τύπος που ήταν "πρωταγωνιστης", δεν ήταν των παθών, που τον πήρε η κάτω βόλτα, αλλά σκέτο κακός, που έκανε και κακό στους άλλους ανθρώπους. Τον είχα και άχτι γιατί, μια κοπέλα που την ηξερα από το Δημοτικό, τα έφτιαξε μαζί του στα 14-15(αυτός 10 χρόνια μεγαλύτερος) και μετά κάτι μήνες την είχε βγάλει στην βίζιτα και εντάξει δεν ήταν μόνο αυτά, στα late 90s παίζει να έκανε κουμάντο στα μισα μαγαζιά της ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Τώρα τον πέτυχα με κουστουμιά στην εκκλησία, να κάθεται μέχρι το τέλος, σε πλήρη κατάνηξη. Δεν μου ήρθε κεραμμύδα εντελώς, γιατί κατι μήνες πριν τον είχε πάρει το μάτι μου, να περνάει γκαζωμένος με την μηχανή έξω από την Αγια Βαρβάρα και να σταυροκοπιέται ταυτόχρονα.
Για κάτι τέτοιους λόγους είμαι αντίθετος με την εξάλειψη της Χριστιανικής παράδοσης.
Υ.Γ. Κόκκορα γνώμη για τους Γ.Ο.Χ. έχεις;
Τώρα τον πέτυχα με κουστουμιά στην εκκλησία, να κάθεται μέχρι το τέλος, σε πλήρη κατάνηξη. Δεν μου ήρθε κεραμμύδα εντελώς, γιατί κατι μήνες πριν τον είχε πάρει το μάτι μου, να περνάει γκαζωμένος με την μηχανή έξω από την Αγια Βαρβάρα και να σταυροκοπιέται ταυτόχρονα.
Για κάτι τέτοιους λόγους είμαι αντίθετος με την εξάλειψη της Χριστιανικής παράδοσης.
Υ.Γ. Κόκκορα γνώμη για τους Γ.Ο.Χ. έχεις;
παλι ο κνιτ ...σκεπτικος γραφει τις κνιτομαλαγιες
μπορεσε ο κνιτς με τις κνιτικες ιδεοληψίες να κατάλαβει να κατανοησει το αγιο ορος
μπορεσε ο κνιτς με τις κνιτικες ιδεοληψίες να κατάλαβει να κατανοησει το αγιο ορος
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
ακου λε ιδρυματισμος
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
- Κόκκορας
αυτοι γνησιοι οι αλλοι γιαλαντζι δηλαδη; 
τι να πουμε που να μην ειναι ηδη γνωστο υπερκουλ

τι να πουμε που να μην ειναι ηδη γνωστο υπερκουλ

- Υπερκουλτουριάρης
Δεν ξέρω. Έχω την εντύπωση πως η επίσημη εκκλησία, είναι αμήχανη με τους παλαιοημερολογίτες, μια και δογματική διαφορά δεν υπάρχει. Σε μια αντιαιρετική κατήχηση που είχα παρακολουθήσει πρόσφατα(κάνω πολλά περίεργα πράγματα

Η επιφανειακή μου γνώμη για τους Γ.Ο.Χ. ,είναι πως πρόκειται περι μια ιδιομορφης έμμεσης σατανολατρείας. Όλη η πίστη βασίζεται στο 666, το χάραγμα + μια απίστευτη τυπολατρεία που γελοιοποιεί τον Χριστιανισμό. Αυτά τα τελευταία βέβαια, τα έχετε και εσείς οι ορθόδοξοι ορθόδοποι,σε μικρότερο βαθμό βλ. σήκω-κάτσε-γοντάτισε-μείνε στο ένα πόδι, την ώρα της λειτουργίας. Για να είμαι fair με τους Γ.Ο.Χ. πάντως, παππά 300 κιλά δεν θα βρεις, ούτε τουρ λιψάνων, ούτε εικόνες που κλαίνε. Μάλλον είναι μουρλοί σκετό, χωρίς την εμπορευματοποίση του θέματος.
εσύ κάτι θα μπορούσες να πειςΥπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑24 Ιουν 2018, 09:25έπινα ενα λευκο κρασί και προσπαθούσα να κάνω μια βαρετή κουβέντα που δεν με ενδιέφερε,για την Φλωρεντία, με μια καλοστεκούμενη 40αρα που με ενδιέφερε, όσο μου επέτρεπε η δυνατή μουσική και το κωλόσκυλο που είχε φέρει μαζί της. Κάλιο να καθόμουν σπίτι να λέγαμε για τους παππάδες.
αλλά αυτές οι παπαριές σε χαλάνε
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 28 Απαντήσεις
- 1172 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Annibas
29 Αύγ 2024, 14:34
-
-
Νέα δημοσίευση Το μητσοτακέικο στο Άγιο Όρος
από έργο_μακέτο » 05 Ιουν 2023, 13:17 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 342 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από έργο_μακέτο
05 Ιουν 2023, 13:28
-
-
- 33 Απαντήσεις
- 553 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
16 Σεπ 2024, 20:27
-
-
Νέα δημοσίευση Επαναπατρισμενοι Φορουμιτες, πως ειναι η εμπειρια της επιστροφης;
από Portia » 12 Ιούλ 2024, 13:10 » σε Κοινωνικά θέματα - 24 Απαντήσεις
- 732 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Stinger
16 Ιούλ 2024, 17:29
-