Αστείο ποσό δεν είναι για κάποιον που ιδιοκατοικεί ή το μόνο του εισόδημα να είναι το ενοίκιο αυτό.
Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων - Δείτε το ΦΕΚ
Re: Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων - Δείτε το ΦΕΚ
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Σουβλιτσα Όλοι όσοι κάνουμε επενδύσεις δεν αναλαμβάνουμε αντίστοιχα ρίσκα; για ποιο λόγο ο επενδυτής σε ακίνητα να πρέπει να είναι σε μια ειδική προστατευμένη θέση; Δε σε καταλαβαίνω.
Πόσο μάλλον αυτός που τα τσέπωσε χωρίς καν να μοχθήσει για να τα φτιάξει
Δαναη μιλαω Για κάποιον που εισπράττει ενοίκια
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Δεν καταλαβαίνω. Δίνω σήμερα χώματα και παίρνω 15 διαμερίσματα και μαγαζιά. Αν τα κοιτάζω να πιάνουν αράχνες τότε δεν υφίσταται εισόδημα, άρα για ποιο πράγμα πληρώνω; Αν πάλι τα νοικιάζω (εγώ ή τα παιδιά μου ή όποιος άλλος) τότε υφίσταται εισόδημα, ποιος εμποδίζει το κράτος από το να φορολογεί αυτό το εισόδημα; Η απάντηση είναι κανείς, απλά το κράτος θέλει κι άλλα λεφτά και για αυτό χώνει φόρους.
Αν μου λες ότι πριν 30 χρόνια δε φορολογούνταν επειδή [αφορολόγητο + παιδιά + ανοργανωσιά] σου απαντώ ότι η δεύτερη αδικία δε διορθώνει την πρώτη, εκτός αν μιλάμε για κράτος νταβατζή που κάνει ότι γουστάρει (που τελικά δηλ. για αυτό πρόκειται).
Σε κάθε περίπτωση, αφού δεν ίσχυε για όλους ας φρόντιζε το κράτος να βρει ποιος και τι (πχ να βουλώσει τις τρύπες του παραδείγματός σου). Αλλά αυτό α) χρειάζεται προσπάθεια και β) θα αποδώσει λιγότερα λεφτά. Και για αυτό δεν το κάνει.
Εγω δεν καταλαβαίνω τί θέλεις.
Θέλεις αυτός που έχει (με τον οποιονδήποτε τρόπο) τα ακίνητα να μην έχει απόδοση η επένδυση?
Θέλεις να πουλάει /ενοικιάζει σε τιμές που επιθυμείς εσύ ή αντέχεις?
Θέλεις να πληρώνει φόρο ακίνητης περιουσίας και μαλιστα τυπου ΕΝΦΙΑ ανεξάρτητα από το τί και αν του αποδίδει το ακίνητο?
Δηλαδή ζεις σε ένα κράτος μπουρδέλο, που δεν θέλει τελικά κανένας να δουλεύει και ολοι να πληρώνουν γαμησιάτικα και επικροτείς το παραπάνω επειδή υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι υποτίθεται έχουν περιουσία????
Αυτό εσύ το ονομάζεις "αποδεκτό επιχειρηματικό ρίσκο" επι της ουσίας?
Εχω λίγο μπερδευτεί
Θέλεις αυτός που έχει (με τον οποιονδήποτε τρόπο) τα ακίνητα να μην έχει απόδοση η επένδυση?
Θέλεις να πουλάει /ενοικιάζει σε τιμές που επιθυμείς εσύ ή αντέχεις?
Θέλεις να πληρώνει φόρο ακίνητης περιουσίας και μαλιστα τυπου ΕΝΦΙΑ ανεξάρτητα από το τί και αν του αποδίδει το ακίνητο?
Δηλαδή ζεις σε ένα κράτος μπουρδέλο, που δεν θέλει τελικά κανένας να δουλεύει και ολοι να πληρώνουν γαμησιάτικα και επικροτείς το παραπάνω επειδή υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι υποτίθεται έχουν περιουσία????
Αυτό εσύ το ονομάζεις "αποδεκτό επιχειρηματικό ρίσκο" επι της ουσίας?
Εχω λίγο μπερδευτεί
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
Archmage έγραψε: ↑25 Ιουν 2018, 13:00Δεν καταλαβαίνω. Δίνω σήμερα χώματα και παίρνω 15 διαμερίσματα και μαγαζιά. Αν τα κοιτάζω να πιάνουν αράχνες τότε δεν υφίσταται εισόδημα, άρα για ποιο πράγμα πληρώνω; Αν πάλι τα νοικιάζω (εγώ ή τα παιδιά μου ή όποιος άλλος) τότε υφίσταται εισόδημα, ποιος εμποδίζει το κράτος από το να φορολογεί αυτό το εισόδημα; Η απάντηση είναι κανείς, απλά το κράτος θέλει κι άλλα λεφτά και για αυτό χώνει φόρους.
Αν μου λες ότι πριν 30 χρόνια δε φορολογούνταν επειδή [αφορολόγητο + παιδιά + ανοργανωσιά] σου απαντώ ότι η δεύτερη αδικία δε διορθώνει την πρώτη, εκτός αν μιλάμε για κράτος νταβατζή που κάνει ότι γουστάρει (που τελικά δηλ. για αυτό πρόκειται).
Σε κάθε περίπτωση, αφού δεν ίσχυε για όλους ας φρόντιζε το κράτος να βρει ποιος και τι (πχ να βουλώσει τις τρύπες του παραδείγματός σου). Αλλά αυτό α) χρειάζεται προσπάθεια και β) θα αποδώσει λιγότερα λεφτά. Και για αυτό δεν το κάνει.
αυτα ειναι διαχρονικα προβληματα του ελληνικου κρατους
α)δικαιη κατανομη της φορολογιας
β) να αντιμετωπισουμε προβληματα με "πασαλειμματα" αντι να βρουμε λυσεις για την αιτια του προβληματος
τυπικο παραδειγμα του τελευταιου η αναγκη "να βελτιωθει η ανταγωνιστικοτητα της οικονομιας" οπως τα μνημονια κελευαν το 2011
αυτο απαιτουσε
α) μειωση της γραφειοκρατιας
β) σταθερο φορολογικο συστημα
γ) μακροοικονομικη σταθεροτητα
δ) επαρκεια υποδομων
αντι αυτου, οι φωστηρες μας επελεξαν...να μειωσουν τους μισθους
προφανως επειδη ηταν το πιο ευκολο να γινει
και τα αποτελεσματα τα βλεπουμε
πατησιωτης έγραψε: ↑10 Μαρ 2021, 20:59Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Μάλλον μόνο εσύ. Αλιέχιν παραπάνω μου έδωσε να καταλάβω οτι τα έγραψα πολύ κατανοητά.
Αν είναι κάποιος που εισπράττει ενοίκια όντως δεν είναι μεγάλο ποσό.Ερμής έγραψε: ↑25 Ιουν 2018, 12:57Σουβλιτσα Όλοι όσοι κάνουμε επενδύσεις δεν αναλαμβάνουμε αντίστοιχα ρίσκα; για ποιο λόγο ο επενδυτής σε ακίνητα να πρέπει να είναι σε μια ειδική προστατευμένη θέση; Δε σε καταλαβαίνω.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
δεν εισπράττω ενοίκια, αυτό που γίνεται με τον ΕΝΦΙΑ δεν είναι δίκαιο.Ερμής έγραψε: ↑25 Ιουν 2018, 12:57Σουβλιτσα Όλοι όσοι κάνουμε επενδύσεις δεν αναλαμβάνουμε αντίστοιχα ρίσκα; για ποιο λόγο ο επενδυτής σε ακίνητα να πρέπει να είναι σε μια ειδική προστατευμένη θέση; Δε σε καταλαβαίνω.
το κράτος δεν το ενδιαφέρει αν αδικεί κάποιους ή όχι. και δεν το ενδιαφέρει αν με την υπερφορολόγιση επιβαρυνθούν νοικοκυριά που δυσκολεύονται. και ναι αυτό που γίνεται με το ελληνικό κράτος είναι νταβατζιλίκι. απλά ανάλογα με την κυβέρνηση αυτό το νταβατζιλίκι επιβαρύνει διαφορέτικους ανθρώπους. που σημαίνει πως ο καθένας από μας υποστηρίζει την κυβέρνηση που θα κάνει τον νταβατζή στις πλάτες των άλλων αλλά όχι στις δικές μας. έτσι όμως δεν λύνεται κανένα πρόβλημα, απλά διαιωνίζεται.Archmage έγραψε: ↑25 Ιουν 2018, 13:00Δεν καταλαβαίνω. Δίνω σήμερα χώματα και παίρνω 15 διαμερίσματα και μαγαζιά. Αν τα κοιτάζω να πιάνουν αράχνες τότε δεν υφίσταται εισόδημα, άρα για ποιο πράγμα πληρώνω; Αν πάλι τα νοικιάζω (εγώ ή τα παιδιά μου ή όποιος άλλος) τότε υφίσταται εισόδημα, ποιος εμποδίζει το κράτος από το να φορολογεί αυτό το εισόδημα; Η απάντηση είναι κανείς, απλά το κράτος θέλει κι άλλα λεφτά και για αυτό χώνει φόρους.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Ναι, αλλα δεν είπες τί θες τελικά.
Θες αυτός που έχει τα ακινητα να κανει τι?
Να πληρώνει χωρις να του δίνουν εισοδήματα?
Το κανει.
Εισαι ευχαριστημενος με το δικαιο συστημα φορολογησης?
(επισης, στο ειπανε και παραπανω η σε αλλο νημα δεν θυμαμαι, οταν γενικευεις με φρασεις του στυλ: εισπραττει χωρις να τα εχει δουλεψει, δειχνει τροπο σκεψης περιορισμενο, μικροψυχο και δειγμα φθονου, δεν νομιζω οτι εισαι ετσι γιατι απο ολα οσα εχω δει να γραφεις κατα καιρους σε παρομοια θεματα δεν εχεις αυτην την αντιληψη, αλλα σορυ, εδω εισαι φαουλ: δεν μπορεις εσυ να απολυτοποιησεις ποιος εχει δουλεψει, ποσο, πού, τί έχει προσφέρει κτλ, αν θες νακανεις τετοιες αξιολογησεις ηθικες θα πρεπει να αποδιδεις τα πραγματα σωστα λαμβανοντας υποψιν πολλες παραμετρους ξεχωριστα γιατι αντιστοιχα μπορει να ισχυριστουν καποιοι αλλοι πραγματα για τα παιδια πχ του χοντρεμπορα και παει λεγοντας
Εδω το θεμα ειναι αν ο ΕΝΦΙΑ ειναι σωστος, δικαιος, βιωσιμος κτλ κτλ κτλ)
Θες αυτός που έχει τα ακινητα να κανει τι?
Να πληρώνει χωρις να του δίνουν εισοδήματα?
Το κανει.
Εισαι ευχαριστημενος με το δικαιο συστημα φορολογησης?
(επισης, στο ειπανε και παραπανω η σε αλλο νημα δεν θυμαμαι, οταν γενικευεις με φρασεις του στυλ: εισπραττει χωρις να τα εχει δουλεψει, δειχνει τροπο σκεψης περιορισμενο, μικροψυχο και δειγμα φθονου, δεν νομιζω οτι εισαι ετσι γιατι απο ολα οσα εχω δει να γραφεις κατα καιρους σε παρομοια θεματα δεν εχεις αυτην την αντιληψη, αλλα σορυ, εδω εισαι φαουλ: δεν μπορεις εσυ να απολυτοποιησεις ποιος εχει δουλεψει, ποσο, πού, τί έχει προσφέρει κτλ, αν θες νακανεις τετοιες αξιολογησεις ηθικες θα πρεπει να αποδιδεις τα πραγματα σωστα λαμβανοντας υποψιν πολλες παραμετρους ξεχωριστα γιατι αντιστοιχα μπορει να ισχυριστουν καποιοι αλλοι πραγματα για τα παιδια πχ του χοντρεμπορα και παει λεγοντας
Εδω το θεμα ειναι αν ο ΕΝΦΙΑ ειναι σωστος, δικαιος, βιωσιμος κτλ κτλ κτλ)
Το λιγότερο που θέλω είναι να μη πληρώνω μέχρι και για να ασφαλίζεται ο κάθε άεργος.
Κανένας δεν θέλει να πληρώνει τον άεργο πραγματικό τεμπέλη και γραψαρχίδη αλλα εσύ μάλλον δεν θέλεις αποκλειστικά αυτό.
Εγώ πάντως επιμένω να μου πεις, τί θέλεις να γίνει με τον ΕΝΦΙΑ των ακινήτων, πραγματικά.
Και να μου πεις, πώς αυτό θα βοηθήσει
α) την οικονομία της χώρας
β) τα ασφαλιστικά ταμεία
Εγώ πάντως επιμένω να μου πεις, τί θέλεις να γίνει με τον ΕΝΦΙΑ των ακινήτων, πραγματικά.
Και να μου πεις, πώς αυτό θα βοηθήσει
α) την οικονομία της χώρας
β) τα ασφαλιστικά ταμεία
by the way, με τον ΕΝΦΙΑ πληρώνεις ΚΑΙ τον άεργο λαθρομετανάστη, ΚΑΙ τα ιατροφαρμακευτικά του ΚΑΙ το επίδομά του
Βασικά πληρώνει ο ίδιος ο άεργος την ασφάλιση του, ας ξεκινήσουμε απο εκεί και δε νομίζω οτι φτάνουν και για λαθρομετανάστες.
Το παραπάνω ερωτημα σου είναι απο αφελές έως αστείο, στην καλύτερη. Με τη λογική σου να μην έχουμε κανένα φόρο, κάτι το οποίο φυσικά και είμαι ΥΠΕΡ
Ρε Ερμη, δεν ειναι κατανοητο αυτο που ρωτω?
Εισαι υπερ του ΕΝΦΙΑ???
Εισαι υπερ του ΕΝΦΙΑ???
Επειδή δε το πιάνεις με τπτ απο εχθές(μόνο εσυ απο ότι βλέπω) θα πω αλλη μια βολά.
Είμαι ΥΠΕΡ του ΈΝΦΙΑ όταν το ακίνητο δεν αφορά πρώτη κατοικία του ιδιοκτήτη και φυσικά αυτό πάντα με εισοδηματικά αλλά και άλλα κριτήρια(περιοχή, τετραγωνικά, τιμή ζώνης).
Είμαι ΥΠΕΡ του ΈΝΦΙΑ όταν το ακίνητο δεν αφορά πρώτη κατοικία του ιδιοκτήτη και φυσικά αυτό πάντα με εισοδηματικά αλλά και άλλα κριτήρια(περιοχή, τετραγωνικά, τιμή ζώνης).
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 37 Απαντήσεις
- 808 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Daje
15 Νοέμ 2024, 18:19
-
-
Νέα δημοσίευση Μη Δυτικές μη δημοκρατικές αξίες...
από GoBzi » 07 Νοέμ 2023, 10:23 » σε Διεθνής πολιτική - 142 Απαντήσεις
- 3836 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
22 Νοέμ 2024, 12:57
-
-
-
Νέα δημοσίευση Άλλος ένας ταρίφας με ανατολίτικες αξίες.
από Libre arbitre » 30 Σεπ 2024, 20:13 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 71 Απαντήσεις
- 1675 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
11 Οκτ 2024, 21:46
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΣΥΝΕΤΗ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 13 Φεβ 2025, 13:29 » σε Οικονομία - 5 Απαντήσεις
- 182 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou