Beria, λάβε θέση.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Beria, λάβε θέση.
Sky.
Η Ιερά Σύνοδος καταδίκασε τη γιόγκα ως θρησκευτική πράξη άλλης θρησκείας, συνεπώς δεν έχει και θέση στη ζωή του Ορθόδοξου Χριστιανού. Ποιά η γνώμη μας; Έχω κάνει γιόγκα, όταν ήμουν 20 ετών. Ήταν υποχρεωτικό στα πλαίσια μιας σπουδής.
Η Ιερά Σύνοδος καταδίκασε τη γιόγκα ως θρησκευτική πράξη άλλης θρησκείας, συνεπώς δεν έχει και θέση στη ζωή του Ορθόδοξου Χριστιανού. Ποιά η γνώμη μας; Έχω κάνει γιόγκα, όταν ήμουν 20 ετών. Ήταν υποχρεωτικό στα πλαίσια μιας σπουδής.
Ordem e Progresso.
Re: Beria, λάβε θέση.
Συνδέουν τη γιόγκα με την ινδουιστικη θρησκεία, οπότε πρέπει να αποφεύγεται από τους πιστούς.
Άκουγα σε ένα ράδιο στο αμάξι, όπου είχαν βγάλει μια "καθηγήτρια γιόγκα" και επεμενε ότι είναι πιστή χριστιανή και δεν καταλαβαίνει τη στάση της εκκλησίας.
Τραγελαφος
Άκουγα σε ένα ράδιο στο αμάξι, όπου είχαν βγάλει μια "καθηγήτρια γιόγκα" και επεμενε ότι είναι πιστή χριστιανή και δεν καταλαβαίνει τη στάση της εκκλησίας.
Τραγελαφος
Εμείς οι Έλληνες μαθητές της γιόγκα τηρούμε τα ελληνορθόδοξα πρότυπα. Τρώμε σουβλάκια μετά την πρακτική και ψάλλωμεν "αμάν-αμάν" αντί για το Βεδικόν "Ομ"
Και επιπλέον είναι ολίγο σόλοικο να κατηγορεί η Ιερά Σύνοδος την γιόγκα ως θρησκευτική πράξη άλλης θρησκείας, η θρησκεία που εορτάζει το Πεσάχ/Πάσχα και στην Εξόδιο πέμπει τους τεθνεώτας εν κόλποις Αβραάμ
Ναι, σύντροφε, αλλά η Παλαιά Διαθήκη είναι θεόπνευστο Βιβλίο. Μέρος του Χριστιανισμού δηλαδής. Ο ινδουισμός είναι άλλο καπέλο, δεν είναι αβρααμική θρησκεία. Με ενδιαφέρει όμως η άποψή σου, για τη θρησκευτικότητα της γιόγκας, ως αθλητής της που είσαι. Εγώ, σου είπα, έκανα στα νιάτα μου για να περάσω το μάθημα μιας Αμερικάνας που έψαχνε για να κάνει την γκουρού και να φτιάξει σέχτα.Beria έγραψε: ↑04 Ιουν 2020, 15:37Εμείς οι Έλληνες μαθητές της γιόγκα τηρούμε τα ελληνορθόδοξα πρότυπα. Τρώμε σουβλάκια μετά την πρακτική και ψάλλωμεν "αμάν-αμάν" αντί για το Βεδικόν "Ομ"
Και επιπλέον είναι ολίγο σόλοικο να κατηγορεί η Ιερά Σύνοδος την γιόγκα ως θρησκευτική πράξη άλλης θρησκείας, η θρησκεία που εορτάζει το Πεσάχ/Πάσχα και στην Εξόδιο πέμπει τους τεθνεώτας εν κόλποις Αβραάμ
Ordem e Progresso.
- Dwarven Blacksmith
Απλή φαίνεται η λύση, ας φτιάξει η Εκκλησία μια δική της εκδοχή που δεν θα συνδέεται με τον ινδουισμό. Δεν χρειάζεται να είναι πνευματική, απλά θα είναι σωματικές κινήσεις μη συνδεόμενες με θρησκεία, και θα μπορεί να εισπράττει και έσοδα από προπονητές κλπ για να δίνει πιστοποιήσεις.

Εκεί που κάνω γιόγκα δεν έχουν καθόλου αίσθηση σέχτας και δεν ανακατεύουν θρησκευτικά τελετουργικάCavaliere έγραψε: ↑04 Ιουν 2020, 15:42Ναι, σύντροφε, αλλά η Παλαιά Διαθήκη είναι θεόπνευστο Βιβλίο. Μέρος του Χριστιανισμού δηλαδής. Ο ινδουισμός είναι άλλο καπέλο, δεν είναι αβρααμική θρησκεία. Με ενδιαφέρει όμως η άποψή σου, για τη θρησκευτικότητα της γιόγκας, ως αθλητής της που είσαι. Εγώ, σου είπα, έκανα στα νιάτα μου για να περάσω το μάθημα μιας Αμερικάνας που έψαχνε για να κάνει την γκουρού και να φτιάξει σέχτα.Beria έγραψε: ↑04 Ιουν 2020, 15:37Εμείς οι Έλληνες μαθητές της γιόγκα τηρούμε τα ελληνορθόδοξα πρότυπα. Τρώμε σουβλάκια μετά την πρακτική και ψάλλωμεν "αμάν-αμάν" αντί για το Βεδικόν "Ομ"
Ξέρω ότι σε άλλα έχουν περισσότερο τελετουργία (ψαλμούς πχ)
Α προπο οι ναζί Μαυροκρινίτες ισχυρίζονται ότι ο Βουδισμός είναι Άρια θρησκεία σε αντίθεση με τον σημιτικό Χριστιανισμό και μπλέκουν και τον Μεγαλέξαντρο στο αφήγημα:
http://mavroskrinos.blogspot.com/2013/0 ... ost_8.html
Αν κάνετε 20 στρωτές Μετάνοιες θα δείτε τι άσκηση έχει η Ορθοδοξία. Τέλειες για το καρδιοαναπνευστικό και την αυτοσυγκέντρωση.
Ordem e Progresso.
Ναι, ξέρω, φυσικά γίνεται ως γυμναστική κλπ, αποκομμένη από το θρησκευτικό της background, αλλά δεν έχεις μπει ποτέ σε πειρασμό να το συνδέσεις;
Ordem e Progresso.
Δεν έχω μεταφυσικές ανησυχίες. Αν είχα, πιθανόν
Σε αυτή την περίπτωση όμως θα προτιμούσα την Ορθόδοξο πίστη για να καλύψω το κενό
Υπάρχουν πολλά ήδη γυμναστικής που μπορούν να αναπληρώσουν την Yoga.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑04 Ιουν 2020, 15:43Απλή φαίνεται η λύση, ας φτιάξει η Εκκλησία μια δική της εκδοχή που δεν θα συνδέεται με τον ινδουισμό. Δεν χρειάζεται να είναι πνευματική, απλά θα είναι σωματικές κινήσεις μη συνδεόμενες με θρησκεία, και θα μπορεί να εισπράττει και έσοδα από προπονητές κλπ για να δίνει πιστοποιήσεις.
Η Yoga πλασαρίστηκε μιαν εποχή μαζί με το πνευματικό περιεχόμενο της για τους μπούμερς που έψαχναν κάτι εναλλακτικό χωρίς να χρειαστεί να ξεβολευτούν και από τα προάστια τους.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Μήπως θες να φτιάξει και δική της εκδοχή κλαμπ για παρτούζες που να μη συνδέεται με τον σατανισμό;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑04 Ιουν 2020, 15:43Απλή φαίνεται η λύση, ας φτιάξει η Εκκλησία μια δική της εκδοχή που δεν θα συνδέεται με τον ινδουισμό.
Συγνώμη όταν ξεκινά με Χαιρετισμούς στον Σούρια (θεό Ήλιο του Ινδουισμού, πηγή κάθε ζωής κλπ) τι ακριβώς φαντάζεται ότι κάνει αυτή η ψωλού;
Δηλαδή σοβαρά νομίζουν ότι όλα αυτά είναι απλά ασκήσεις που σκέφτηκαν οι ινδοί για να δείχνεις τον κώλο σου;
Δεν παρακολούθησα όλη τη συζήτηση, το γύρισα στην ΕΡΑ.
Απ' ότι κατάλαβα η τύπισσα πίστευε ότι μπορεί να συνυπάρχει η γιόγκα και ο χριστιανισμός, εφόσον ο άνθρωπος παίρνει ότι χρειάζεται από το καθένα.
Τεσπα, εννοείται πως όλα αυτά είναι από φαιδρά ως γελοία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Namrail την 04 Ιουν 2020, 16:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Dwarven Blacksmith
Γιατί, υπάρχει κανείς που συνδέει τις παρτούζες με το σατανισμό;foscilis έγραψε: ↑04 Ιουν 2020, 15:55Μήπως θες να φτιάξει και δική της εκδοχή κλαμπ για παρτούζες που να μη συνδέεται με τον σατανισμό;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑04 Ιουν 2020, 15:43Απλή φαίνεται η λύση, ας φτιάξει η Εκκλησία μια δική της εκδοχή που δεν θα συνδέεται με τον ινδουισμό.

Πρακτικά αυτό κάνεις όμως, δείχνεις τον κώλο σου. Δεν γίνεται να χαιρετάς τον Σούρια χωρίς να έχεις καμία πρόθεση να τον χαιρετήσεις, είναι παράλογο. Όπως δε γίνεται ένας Ινδός να σου ρίξει μούτζα, ακόμα και αν φαίνεται ότι σου ρίχνει. Γιατί πολύ απλά δεν ξέρει τι είναι και δεν έχει αυτή την πρόθεση.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Καθαρή θέση του ΚΚΕ στο μεσανατολικό
από Ληστοσυμμορίτης » 11 Οκτ 2023, 00:36 » σε Εσωτερική Πολιτική - 47 Απαντήσεις
- 1605 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
03 Δεκ 2023, 17:47
-
-
- 15 Απαντήσεις
- 690 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από talaipwros
18 Σεπ 2023, 22:08
-
-
Νέα δημοσίευση Καθαρή θέση του ΚΚΕ στο ουκρανικό
από Beria » 17 Σεπ 2023, 15:53 » σε Εσωτερική Πολιτική - 123 Απαντήσεις
- 3869 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
15 Μαρ 2025, 00:50
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κάποιος ενδιαφέρεται για την γεωστρατηγική μας θέση και τον ρόλο της
από Golden Age » 12 Μαρ 2025, 00:31 » σε Εθνικά Θέματα - 14 Απαντήσεις
- 505 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hades
31 Μαρ 2025, 09:24
-