Μην το ταλαιπωρείς το μηχάνημα. Βάλτου ένα λινουξάκι να ξανανιώσει.mpiftekopoiimeno burger έγραψε: ↑14 Μάιος 2020, 18:06προς
enterprise-psi the comet the course the tail αλλά και λιγότερο boomer μέλη,
έχω ένα πανάρχαιο λαπτοπ, το οποίο είχε πάει για σέρβις, όπου εν τέλει χρειάστηκε και φορμάτ και είπα μην μου εγκαθιστάτε τα windows7 prof για να μην πλερώ, μου το παραδίδουν φτιαγμένο από αυτό που είχε, μου έβγαζε απλώς ένα μήνυμα "ενεργοποιείστε τα windows" όταν το άνοιγα, και η ζωή συνεχιζόταν (βαρέθηκα να τα εγκαταστήσω). Αυτά πριν πολύ καιρό. Τώρα ξαφνικά δεν μου λειτουργεί ποντίκι, δοκίμασα και δεύτερο, αλλά και πληκτρολόγιο. Υπόψιν 3 θύρες usb, η μία δεν έκανε επαφή? με τα χρόνια αλλά οι άλλες ήταν πάντα οκ. τώρα καπούτ όλες
μια λυση λεει ειναι να μπω στα bios και να αλλαξω το usb3 που μπορει να μπηκε μονο του σαν ρυθμισηδεν το βρίσκω αυτό πού είναι
μπήκα στο υλικό του υπολογιστή, αντέγραψα κάτι σαν ονοματα των drivers του usb, τους κατέβασα, πάω να κάνω ενημέρωση χειροκίνητη και μου λέει διακοπή λόγω λάθους
ούτε με αυτοματη ενημερωση βρισκει κατι, λεει ειναι ενημερωμενο
τι να κάνω
[καραεπείγον] χαλασμένες? θύρες usb
Re: [καραεπείγον] χαλασμένες? θύρες usb
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Υπάρχει και το ενδεχόμενο να χρειάζονται αντικατάσταση το ποντίκι με το πληκτρολόγιο.
Μα νίγκα.parafrwn έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 01:44Μην το ταλαιπωρείς το μηχάνημα. Βάλτου ένα λινουξάκι να ξανανιώσει.mpiftekopoiimeno burger έγραψε: ↑14 Μάιος 2020, 18:06προς
enterprise-psi the comet the course the tail αλλά και λιγότερο boomer μέλη,
έχω ένα πανάρχαιο λαπτοπ, το οποίο είχε πάει για σέρβις, όπου εν τέλει χρειάστηκε και φορμάτ και είπα μην μου εγκαθιστάτε τα windows7 prof για να μην πλερώ, μου το παραδίδουν φτιαγμένο από αυτό που είχε, μου έβγαζε απλώς ένα μήνυμα "ενεργοποιείστε τα windows" όταν το άνοιγα, και η ζωή συνεχιζόταν (βαρέθηκα να τα εγκαταστήσω). Αυτά πριν πολύ καιρό. Τώρα ξαφνικά δεν μου λειτουργεί ποντίκι, δοκίμασα και δεύτερο, αλλά και πληκτρολόγιο. Υπόψιν 3 θύρες usb, η μία δεν έκανε επαφή? με τα χρόνια αλλά οι άλλες ήταν πάντα οκ. τώρα καπούτ όλες
μια λυση λεει ειναι να μπω στα bios και να αλλαξω το usb3 που μπορει να μπηκε μονο του σαν ρυθμισηδεν το βρίσκω αυτό πού είναι
μπήκα στο υλικό του υπολογιστή, αντέγραψα κάτι σαν ονοματα των drivers του usb, τους κατέβασα, πάω να κάνω ενημέρωση χειροκίνητη και μου λέει διακοπή λόγω λάθους
ούτε με αυτοματη ενημερωση βρισκει κατι, λεει ειναι ενημερωμενο
τι να κάνω

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
κι εγώ για λίνουξ σκέφτηκα
αν και είμαι 4 χρόνια χωρίς λινουξ... Μου λειψε
αν και είμαι 4 χρόνια χωρίς λινουξ... Μου λειψε

“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
4 χρόνια αλινουξάριστος;

Δοκίμασε elementary OS και deepin.
.
.
Ναι άσε, γεράσαμε

“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Κάνε ένα λάηβ στικάκι και δοκίμασε τα ρε, άσε τις μλκς, πολύ όμορφα de και τα δύο.
.
.
Το έκανα, ζορίζονταν το μηχάνημα (διαγνωστικά με το αυτί: ανεμιστηράκι, ήχος μέτριος σε βίντεο)
Τα έσβησα (μπορεί να φταίει που χώρισα το ssd στα δύο με win10-elOS και hdd τα αρχεία , μπορεί να φταίει που μεγαλώνω

Όχι δεν φταίει αυτό, οι περισσότερες διανομές δεν κάνουν είτε καθόλου είτε ελάχιστο power management στα περισσότερα (παλαιότερα) λάπτοπ (δεν θυμάμαι να ανέφερες κάτι για λάπτοπ, απλά προκύπτει μόνο του) γι' αυτό ακούς το ανεμιστηράκι να δουλεύει ακατάπαυστα και (αν είσαι όντως σε λαπ) να τελειώνει η μπαταρία σου γλήγορα.
Το πόηντ μου ήτανε πάντως να τα δεις απλά πως είναι με την λάηβ διανομή από το στικάκι, οπότε υποθέτω 2 πράγματα, ότι α σου άρεσε όντως το γραφικό τους περιβάλλον και β ότι έχεις κάποιο σχετικά παλιούτσικο λαπ στην κατοχή σου.
.
.
Ναι, laptop ειναι του 2015/2016 με ινtελ i3 επεξεργαστή κ nvidia κάρτα.sys3x έγραψε: ↑06 Ιουν 2020, 14:16Όχι δεν φταίει αυτό, οι περισσότερες διανομές δεν κάνουν είτε καθόλου είτε ελάχιστο power management στα περισσότερα (παλαιότερα) λάπτοπ (δεν θυμάμαι να ανέφερες κάτι για λάπτοπ, απλά προκύπτει μόνο του) γι' αυτό ακούς το ανεμιστηράκι να δουλεύει ακατάπαυστα και (αν είσαι όντως σε λαπ) να τελειώνει η μπαταρία σου γλήγορα.
Το πόηντ μου ήτανε πάντως να τα δεις απλά πως είναι με την λάηβ διανομή από το στικάκι, οπότε υποθέτω 2 πράγματα, ότι α σου άρεσε όντως το γραφικό τους περιβάλλον και β ότι έχεις κάποιο σχετικά παλιούτσικο λαπ στην κατοχή σου.
Θα δω στο μέλλον (μάλλον)
Ξέρεις τι με ξενέρωσε παλιά; το απαίσιο unity των Ubuntu όταν πρωτοβγηκε
Μετά αγόρασα το λαπτοπ κι έμεινα win λόγω λογισμικών
Το ομπούντου πλέον χρησιμοποιεί νόουμ για ντι η, δε ξέρω αν αυτό είναι καλύτερο για σένα βέβαια, μια δοκιμή θα σε πείσει.Γαληνός έγραψε: ↑06 Ιουν 2020, 14:27Ναι, laptop ειναι του 2015/2016 με ινtελ i3 επεξεργαστή κ nvidia κάρτα.sys3x έγραψε: ↑06 Ιουν 2020, 14:16Όχι δεν φταίει αυτό, οι περισσότερες διανομές δεν κάνουν είτε καθόλου είτε ελάχιστο power management στα περισσότερα (παλαιότερα) λάπτοπ (δεν θυμάμαι να ανέφερες κάτι για λάπτοπ, απλά προκύπτει μόνο του) γι' αυτό ακούς το ανεμιστηράκι να δουλεύει ακατάπαυστα και (αν είσαι όντως σε λαπ) να τελειώνει η μπαταρία σου γλήγορα.
Θα δω στο μέλλον (μάλλον)
Ξέρεις τι με ξενέρωσε παλιά; το απαίσιο unity των Ubuntu όταν πρωτοβγηκε
Μετά αγόρασα το λαπτοπ κι έμεινα win λόγω λογισμικών
Ο φταίχτης εδώ είναι ο ι3 νομίζω, για τις επιδόσεις.
.
.