Τέλος τα βιογραφικά - Πώς θα γίνονται οι προσλήψεις
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Τέλος τα βιογραφικά - Πώς θα γίνονται οι προσλήψεις
Την εκτίμηση ότι οι προσλήψεις θα πάψουν να γίνονται στο άμεσο μέλλον με βάση το βιογραφικό των υποψηφίων και ότι ο τρόπος επιλογής θα αλλάξει, εκφράζει η πρώην Global Head of Recruiting της Accenture, Jennifer Carpenter μιλώντας στο business.linkedin.com.
Συγκεκριμένα, η κ. Carpenter βασίζει αυτήν την άποψη της σε τρεις βασικούς πυλώνες:
-Το τέλος της κατάργησης του βιογραφικού πλησιάζει, καθώς η τεχνολογία με τα νέα εργαλεία της θα δίνει τη δυνατότητα στους υπεύθυνους πρόσληψης προσωπικού να λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες για τους υποψηφίους σχετικά με τις δεξιότητες, τις ικανότητες, τα πάθη, τις συνήθειες και τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα τους.
Αυτό ήδη αρχίζει να συμβαίνει, με την τεχνολογία όπως τα επερχόμενα Talent Insights του LinkedIn, που βοηθούν τους recruiters να παίρνουν πιο έξυπνες αποφάσεις που να βασίζονται σε δεδομένα. Επιπλέον κατά αυτόν τον τρόπο οι υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού λαμβάνουν πιο εύκολα περισσότερες πληροφορίες για τις επαγγελματικές δεξιότητες του υποψηφίου έτσι ώστε να του προσφέρουν την ιδανική θέση.
- Επιπλέον, οι μηχανές θα ενεργοποιήσουν την «έξυπνη ένταξη», μειώνοντας τη μεροληψία που σχετίζεται με το φύλο κάποιου. Αυτό σημαίνει ότι οι μηχανές αυτές θα μπορούν να επιλέξουν τον ιδανικό υποψήφιο για τη θέση εργασίας που ζητεί ο υπεύθυνος προσλήψεων προσωπικού. Και δεν θα παίζουν ρόλο άλλοι παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία ή η καταγωγή.
- Όπως εξηγεί η Carpenter τα νέα εργαλεία της Τεχνολογίας θα βοηθήσουν τους recruiters να δοκιμάσουν το "LQ". Μέσα από αυτό το σύστημα οι υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού θα έχουν τη δυνατότητα να δουν εάν οι υποψήφιοι έχουν την ικανότητα να μάθουν νέα πράγματα και να προσαρμοστούν πάνω στη θέση εργασίας που τους προσφέρεται.
http://www.enikonomia.gr/economy/191135 ... pseis.html
Συγκεκριμένα, η κ. Carpenter βασίζει αυτήν την άποψη της σε τρεις βασικούς πυλώνες:
-Το τέλος της κατάργησης του βιογραφικού πλησιάζει, καθώς η τεχνολογία με τα νέα εργαλεία της θα δίνει τη δυνατότητα στους υπεύθυνους πρόσληψης προσωπικού να λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες για τους υποψηφίους σχετικά με τις δεξιότητες, τις ικανότητες, τα πάθη, τις συνήθειες και τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα τους.
Αυτό ήδη αρχίζει να συμβαίνει, με την τεχνολογία όπως τα επερχόμενα Talent Insights του LinkedIn, που βοηθούν τους recruiters να παίρνουν πιο έξυπνες αποφάσεις που να βασίζονται σε δεδομένα. Επιπλέον κατά αυτόν τον τρόπο οι υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού λαμβάνουν πιο εύκολα περισσότερες πληροφορίες για τις επαγγελματικές δεξιότητες του υποψηφίου έτσι ώστε να του προσφέρουν την ιδανική θέση.
- Επιπλέον, οι μηχανές θα ενεργοποιήσουν την «έξυπνη ένταξη», μειώνοντας τη μεροληψία που σχετίζεται με το φύλο κάποιου. Αυτό σημαίνει ότι οι μηχανές αυτές θα μπορούν να επιλέξουν τον ιδανικό υποψήφιο για τη θέση εργασίας που ζητεί ο υπεύθυνος προσλήψεων προσωπικού. Και δεν θα παίζουν ρόλο άλλοι παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία ή η καταγωγή.
- Όπως εξηγεί η Carpenter τα νέα εργαλεία της Τεχνολογίας θα βοηθήσουν τους recruiters να δοκιμάσουν το "LQ". Μέσα από αυτό το σύστημα οι υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού θα έχουν τη δυνατότητα να δουν εάν οι υποψήφιοι έχουν την ικανότητα να μάθουν νέα πράγματα και να προσαρμοστούν πάνω στη θέση εργασίας που τους προσφέρεται.
http://www.enikonomia.gr/economy/191135 ... pseis.html
Re: Τέλος τα βιογραφικά - Πώς θα γίνονται οι προσλήψεις
Το ΚΚΕ γρηγορα! Τι πραγματα ειναι αυτα;
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Θα μας φακελωνουν ανελεητα. Κι οποιος δε θελει να φακελωθει δε θα βρισκει δουλεια. Το ξερετε οτι υποχρεωνουν μσ συμβολαιο τους υπαλληλους να φορανε καταγραφικο των συναισθηματων τους;
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
οχι για πες που το ακουσεςΟρέστης 35 έγραψε: ↑26 Ιουν 2018, 02:20Θα μας φακελωνουν ανελεητα. Κι οποιος δε θελει να φακελωθει δε θα βρισκει δουλεια. Το ξερετε οτι υποχρεωνουν μσ συμβολαιο τους υπαλληλους να φορανε καταγραφικο των συναισθηματων τους;
πατησιωτης έγραψε: ↑10 Μαρ 2021, 20:59Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
διαφήμιση του linkedin.
Σε μια ομιλια. Ειναι ελληνικη η εταιρεια που κατασκευαζει τα καταγραφικα. Δε θυμαμαι πως λεγεται. Φορας ενα βραχιολακι που μετραει εφιδρωση θερμοκρασια και παλμους και τα αναλυει στατιστικα.alekhine έγραψε: ↑26 Ιουν 2018, 10:19οχι για πες που το ακουσεςΟρέστης 35 έγραψε: ↑26 Ιουν 2018, 02:20Θα μας φακελωνουν ανελεητα. Κι οποιος δε θελει να φακελωθει δε θα βρισκει δουλεια. Το ξερετε οτι υποχρεωνουν μσ συμβολαιο τους υπαλληλους να φορανε καταγραφικο των συναισθηματων τους;
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
τους ταχει ζητησει καμια εταιρεια η τα προμοταρουν μπας και τσιμπησει κανενας?
πατησιωτης έγραψε: ↑10 Μαρ 2021, 20:59Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Οχι Ελλάδα, η Amazon τα έχει αυτά.Ορέστης 35 έγραψε: ↑26 Ιουν 2018, 13:54Σε μια ομιλια. Ειναι ελληνικη η εταιρεια που κατασκευαζει τα καταγραφικα. Δε θυμαμαι πως λεγεται. Φορας ενα βραχιολακι που μετραει εφιδρωση θερμοκρασια και παλμους και τα αναλυει στατιστικα.
paul25 έγραψε: ↑26 Ιουν 2018, 14:03Οχι Ελλάδα, η Amazon τα έχει αυτά.Ορέστης 35 έγραψε: ↑26 Ιουν 2018, 13:54Σε μια ομιλια. Ειναι ελληνικη η εταιρεια που κατασκευαζει τα καταγραφικα. Δε θυμαμαι πως λεγεται. Φορας ενα βραχιολακι που μετραει εφιδρωση θερμοκρασια και παλμους και τα αναλυει στατιστικα.
Ορέστη! Αυτό που μου έδειξες (δεν μπορώ να ακούσω την ομιλία για την ώρα) είναι μια start up επιχείρηση δύο Ελλήνων ερευνητών που δραστηριοποιείται (αναμενόμενο) εκτός Ελλάδος και είναι ένα wearable αξεσουαρ που η χρήση του δεν είναι για εργασιακούς σκοπούς (τουλάχιστον για την ώρα, δε ξέρω στο μέλλον) αλλά για προσωπική χρήση στη καθημερινή σου ζωή όπως είναι πχ τα smartwatch κλπ. Δηλαδή, αν θέλανε οι εργοδότες ήδη θα μπορούσαν να δίνουν smartwatch και μέσω αυτών να βλέπουν αν κινείτε και που κινείτε ο εργαζόμενος κλπ. Επίσης που υποχρεώνουν με συμβόλαιο να φοράνε τέτοια βραχιόλια σαν τον παιδιών; Αντ'αυτού η Amazon έχει δώσει βραχιόλια τα οποία σου καθοδηγούν τις κινήσεις από ένα κέντρο ελέγχου, πράγμα απαράδεκτο!
Σου λεω οτι παρακολουθησα μια ομιλια οπου μιλησε η αρχηγος της ομαδας και ανεφερε αυτο για τις επιχειρησεις και ειπε οτι θα εχει το ωφελος να περιοριστουν οι αδειες για λογους ψυχικης υγειας. Ηταν η πιο κριπυ ομιλια της εκδηλωσης. Τωρα αν ειναι ηδη σε χρηση αυτα τα βραχιολια ή αν τα προμοταρουν προς το παρον, δεν ειμαι σιγουρος.
- wooded glade
Αυτό που περιγράφεται είναι φακέλωμα.
Στο βιογραφικό γράφω εγώ ότι θέλω από το παρελθόν μου. Καθηγητής του Χάρβαρντ, επίτιμος της Οξφόρδης, ειδικός ερευνητής της ΝΑΣΑ. Τους δύο μήνες που έκανα στο Σινγκ Σινγκ τους αποκρύπτω, ως δικαιούμαι.
Τώρα ο κάθε θείος δηλαδή πως το παίζει ότι "θα ξέρει τις δεξιότητες μου από τα social media" ;
Αλλά και να μην το παραδέχονται ότι κάνουν snooping στα social media, γίνεται πιστευτό ; Απλά θα μου λένε "don't call us, we 'll call you" αλλά τρέχα γύρευε.
Μου φαίνεται ότι η εποχή του βουλευτή Καλοχαιρέτα με το "ετελείωσε" ήταν η πιό ιδανική ...
Στο βιογραφικό γράφω εγώ ότι θέλω από το παρελθόν μου. Καθηγητής του Χάρβαρντ, επίτιμος της Οξφόρδης, ειδικός ερευνητής της ΝΑΣΑ. Τους δύο μήνες που έκανα στο Σινγκ Σινγκ τους αποκρύπτω, ως δικαιούμαι.
Τώρα ο κάθε θείος δηλαδή πως το παίζει ότι "θα ξέρει τις δεξιότητες μου από τα social media" ;
Αλλά και να μην το παραδέχονται ότι κάνουν snooping στα social media, γίνεται πιστευτό ; Απλά θα μου λένε "don't call us, we 'll call you" αλλά τρέχα γύρευε.
Μου φαίνεται ότι η εποχή του βουλευτή Καλοχαιρέτα με το "ετελείωσε" ήταν η πιό ιδανική ...
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Το ξερετε οτι μας παρακολουθουν και οσοι μας εχουν πελατες;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Επιτέλους τέλος στη νοοτροπία των Επιδομάτων. Ο Κυριάκος βάζει τέλος στις επιδοτήσεις στην Ενέργεια
από Kauldron » 25 Μάιος 2023, 01:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 1074 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
25 Μάιος 2023, 04:00
-
-
-
Νέα δημοσίευση Της αξιολογησης το καγκελο...προσληψεις Σταικουρα
από Vardos » 10 Μαρ 2025, 09:22 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 27 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Vardos
10 Μαρ 2025, 09:22
-
-
-
Νέα δημοσίευση Νέες προσλήψεις στην υγεία για να καλυφθούν τα κενά ε;
από Sol » 28 Ιουν 2023, 23:02 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 374 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Sol
30 Ιουν 2023, 18:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΟΣΕ: 60 εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις με εισήγηση στελέχους που διώκεται ποινικά
από Kauldron » 19 Μάιος 2023, 14:03 » σε Εσωτερική Πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 277 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
19 Μάιος 2023, 15:28
-