Ψησταριά Υγραερίου ή Ηλεκτρική
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Εγγραφή: 15 Ιουν 2020, 11:07
Ψησταριά Υγραερίου ή Ηλεκτρική
Καλησπέρα σε όλους και καλωσήρθα!
Ηθελα να γραψω στο section της μαγειρικής αλλά κατάλαβα οτι δεν γίνεται ακόμα!
Λοιπον, καλοκαιράκι στην Αθήνα και θέλω να πάρω μια ψησταρία για το σπίτι.
Είμαι ανάμεσα σε μπάρμεκιου υγραερίου και ηλεκτρικά αλλα δεν ξέρω ποια έιναι καλύτερα ασφαλέστερα και δίνουν κοντινή νοστημιά στα κρέατα όπως δίνουν τα κάρβουνα. Να πώ την αλήθεια τείνω προς τα υγραερίου γιατι βλέπω οτι έχουν και μεγάλη χωρητικότητα όπως βλέπω εδώ https://www.you.gr/kipos-ergaleia-diy/p ... aeriou-(1).
Ο μόνος λογος που παω σε μια απο αυτές είναι γιατι θέλω να αποφύγω την βαβούρα του καθαρίσματος απο τις κανονικές με τα κάρβουνα.
Έχει κανένας να μου προτείνει κάτι?
Ευχαριστώ
Ηθελα να γραψω στο section της μαγειρικής αλλά κατάλαβα οτι δεν γίνεται ακόμα!
Λοιπον, καλοκαιράκι στην Αθήνα και θέλω να πάρω μια ψησταρία για το σπίτι.
Είμαι ανάμεσα σε μπάρμεκιου υγραερίου και ηλεκτρικά αλλα δεν ξέρω ποια έιναι καλύτερα ασφαλέστερα και δίνουν κοντινή νοστημιά στα κρέατα όπως δίνουν τα κάρβουνα. Να πώ την αλήθεια τείνω προς τα υγραερίου γιατι βλέπω οτι έχουν και μεγάλη χωρητικότητα όπως βλέπω εδώ https://www.you.gr/kipos-ergaleia-diy/p ... aeriou-(1).
Ο μόνος λογος που παω σε μια απο αυτές είναι γιατι θέλω να αποφύγω την βαβούρα του καθαρίσματος απο τις κανονικές με τα κάρβουνα.
Έχει κανένας να μου προτείνει κάτι?
Ευχαριστώ
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29767
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Ψησταριά Υγραερίου ή Ηλεκτρική
Τώρα θα μπουν οι μύστες να σε περιποιηθούν που τολμάς και λες για ψησταριά υγραερίου.
Καλώς ήρθες, καλή διαμονή.
Καλώς ήρθες, καλή διαμονή.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Re: Ψησταριά Υγραερίου ή Ηλεκτρική
Φίλε Παύλο γεια σου.ZarotiadisPavlos έγραψε: ↑15 Ιουν 2020, 11:23Καλησπέρα σε όλους και καλωσήρθα!
Ηθελα να γραψω στο section της μαγειρικής αλλά κατάλαβα οτι δεν γίνεται ακόμα!
Λοιπον, καλοκαιράκι στην Αθήνα και θέλω να πάρω μια ψησταρία για το σπίτι.
Είμαι ανάμεσα σε μπάρμεκιου υγραερίου και ηλεκτρικά αλλα δεν ξέρω ποια έιναι καλύτερα ασφαλέστερα και δίνουν κοντινή νοστημιά στα κρέατα όπως δίνουν τα κάρβουνα. Να πώ την αλήθεια τείνω προς τα υγραερίου γιατι βλέπω οτι έχουν και μεγάλη χωρητικότητα όπως βλέπω εδώ https://www.you.gr/kipos-ergaleia-diy/p ... aeriou-(1).
Ο μόνος λογος που παω σε μια απο αυτές είναι γιατι θέλω να αποφύγω την βαβούρα του καθαρίσματος απο τις κανονικές με τα κάρβουνα.
Έχει κανένας να μου προτείνει κάτι?
Ευχαριστώ
Αφού όπως λες κάρβουνο δεν παίζει, προσπερνάμε το ηλεκτρικό και σταματάμε στη θαλπωρή του γκαζιού. Από το σιτε που υπέδειξες και μιας και δεν εθεσες οικονομικά όρια διαλέγω Unimac με 4 καυστήρες στα €220 ως αξιοπρεπή επιλογή.

Επίσης:
- Δίνουμε το κάτι έξτρα με 4 και άνω καυστήρες, για μεγάλη επιφάνεια και ομοιόμορφο ψήσιμο
- Για σχάρα/πλάκα, προτιμούμε μαντέμι για διάρκεια και μοναδική γεύση ή ανοξείδωτο για ευκολία καθαρισμού. ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ οτιδήποτε άλλο
- Απαραίτητα σκεπάζεται η επιφάνεια ψησίματος με καπάκι-φούρνο
- Οι καυστήρες θα πρέπει να προστατεύονται όπως εδώ:

- Για τη μέγιστη γαστρονομική εμπειρία τοποθετούμε ηφαιστειακές πέτρες ανάμεσα στη σχάρα και τους καυστήρες

- Επιπρόσθετο μπόνους οι υποδοχές στο πλάι για σούβλα:



Τοποθετούμε την ψησταριά σε απάνεμο μέρος και ακάλυπτο για γρήγορο ψήσιμο. Διαλέγουμε καλή μεταλλική βουρτσα για καθαρισμό (προσωπικα την έχω καταργήσει διότι βρήκα μεταλλικές ίνες στο κρέας). Ελαφρό λαδολέμονο μόλις ζεσταθεί και πριν ψήσουμε.Παρατήρησα επίσης ότι το “συρτάρι συλλογής λιπαρών” κάτω από τους καυστήρες, είναι ο αδύναμος κρίκος και φθείρεται εύκολα, τρυπάει. Γιαυτό καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο που αλλάζουμε κάθε 3-4 ψησίματα, γεμίζοντάς με λίγο νερό πριν το ψήσιμο.
Και μην ξεχνάς ότι ο συνειδητοποιημένος άνδρας συνοδεύεται πάντα από ένα μηχανικό ρολόι για την ακριβή χρονομέτρηση του ψησίματος. Μιας και είναι καλοκαίρι, προτείνω καταδυτικό για μπριζόλες και βούτες:

Καλά ψησίματα φίλε Παύλο!!!
When I was a young fellow I was knocked down plenty. I wanted to stay down, but I couldn't. I had to get up and win those two dollars. I was one of those hungry fighters. When you haven't eaten for three days you'll understand.
- Υδράργυρος
- Δημοσιεύσεις: 26283
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 17:47
Re: Ψησταριά Υγραερίου ή Ηλεκτρική
Νο1 Κάρβουνο, ακολουθεί η ηφαιστειακή πέτρα που είναι πολύ καλή λύση. Μετά το χάος.
Re: Ψησταριά Υγραερίου ή Ηλεκτρική
Καλυτερα ψηνε στον ηλεκτρικο φουρνο σου + τηγανι
οι μεθοδοι υπαρχουν - οπως κ οι πληροφοριες στο δικτυο
ψησταρια ειναι μονο η καρβουνου - τελος
Αν εισαι αρχαριος ξεκινα με αυτα - υπαρχουν χιλιαδες βιντεο που δειχνουν τα παντα αναλογα με το τι ψηνεις + πληροφοριες στο σαιτ της εταιρειας + το νημα '' τεχνικες κ συνταγες '' + ο θεος του καρβουνου δλδ εγω
να σε κατατοπισω αν μπεις στο κλαμπ
μαντεμενια σχαρα μην παρεις με τπτ μονο ινοξ λεπτη
https://www.skroutz.gr/s/322681/Weber-Compact-47cm.html
https://www.skroutz.gr/c/2227/barbeque_ ... nisis.html
οι μεθοδοι υπαρχουν - οπως κ οι πληροφοριες στο δικτυο
ψησταρια ειναι μονο η καρβουνου - τελος
Αν εισαι αρχαριος ξεκινα με αυτα - υπαρχουν χιλιαδες βιντεο που δειχνουν τα παντα αναλογα με το τι ψηνεις + πληροφοριες στο σαιτ της εταιρειας + το νημα '' τεχνικες κ συνταγες '' + ο θεος του καρβουνου δλδ εγω

μαντεμενια σχαρα μην παρεις με τπτ μονο ινοξ λεπτη
https://www.skroutz.gr/s/322681/Weber-Compact-47cm.html
https://www.skroutz.gr/c/2227/barbeque_ ... nisis.html
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- perseus
- Δημοσιεύσεις: 15420
- Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
- Phorum.gr user: Perseus
- Τοποθεσία: Ιωαννινα
Re: Ψησταριά Υγραερίου ή Ηλεκτρική
Δεν εχουμε ολοι την δυνατοτητα να αναβουμε καρβουνα.
Re: Ψησταριά Υγραερίου ή Ηλεκτρική
Εγώ έχω μια μικρή ηλεκτρική και μια μικρή με κάρβουνα. Πολύ ικανοποιημένος και από τις δύο. Δεν είναι για την ίδια δουλειά βέβαια, η ηλεκτρική είναι αν θες να ψήσεις κάτι σκετο (vs με πατάτες και τέτοια) χωρίς να ανάβεις ολόκληρο φούρνο. Θα συμφωνήσω με τον Αγη ότι δυσκολεύομαι να καταλάβω τι κάνει μια τεράστια ψησταριά υγραερίου με τις ηφαιστειακές πέτρες (καλά δε μπαίνω καν εκεί) καλύτερα από έναν φούρνο.
Re: Ψησταριά Υγραερίου ή Ηλεκτρική
αν δεν εχουμε - καλο μονοεστιακο γκαζιου FOKER + μαντεμενια πλακα Lodge
παντως οχι ηλεκτρικη η γκαζιου ψησταρια
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Ψησταριά Υγραερίου ή Ηλεκτρική
αυτο που κανει ειναι να πετας λεφτα κ δουλεια να μην κανειςfoscilis έγραψε: ↑16 Ιουν 2020, 10:08Εγώ έχω μια μικρή ηλεκτρική και μια μικρή με κάρβουνα. Πολύ ικανοποιημένος και από τις δύο. Δεν είναι για την ίδια δουλειά βέβαια, η ηλεκτρική είναι αν θες να ψήσεις κάτι σκετο (vs με πατάτες και τέτοια) χωρίς να ανάβεις ολόκληρο φούρνο. Θα συμφωνήσω με τον Αγη ότι δυσκολεύομαι να καταλάβω τι κάνει μια τεράστια ψησταριά υγραερίου με τις ηφαιστειακές πέτρες (καλά δε μπαίνω καν εκεί) καλύτερα από έναν φούρνο.

ειχα κ την πουλησα
ηλεκτρικος φουρνος + μαντεμοτηγανο ειναι οτι πρεπει
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Κόκκορας
- Δημοσιεύσεις: 21187
- Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
- Phorum.gr user: Κόκορας
- Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις
Re: Ψησταριά Υγραερίου ή Ηλεκτρική
η γευση στην υγραεριου δεν εχει ιδιαιτερη διαφορα απο του καρβουνου,εχει αλλα οχι σημαντικη.
επισης ειναι πολυ πιο βολικη
γευση διαφορετικη σημαντικα υπαρχει με την ηλεκτρικη.
οτι νομιζεις,απλα για την υγραεριου πρεπει να παρεις μια αξιοπιστη και αξιολογη ψησταρια,δεν χωρουν εκπτωσεις εκει.
επισης να ξερεις πως θα χεις και μια φιαλη εξω .εγω εχω μικρη και επομενως ειναι και μικρη η φιαλη,
επισης ειναι πολυ πιο βολικη
γευση διαφορετικη σημαντικα υπαρχει με την ηλεκτρικη.
οτι νομιζεις,απλα για την υγραεριου πρεπει να παρεις μια αξιοπιστη και αξιολογη ψησταρια,δεν χωρουν εκπτωσεις εκει.
επισης να ξερεις πως θα χεις και μια φιαλη εξω .εγω εχω μικρη και επομενως ειναι και μικρη η φιαλη,
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 16 Ιουν 2020, 10:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: Ψησταριά Υγραερίου ή Ηλεκτρική
150 ευρω πλακα διπλης οψης + μονοεστιακο μαζι - χωρις εκπτωση
https://www.dimtsas.eu/el/products/%CE% ... E%B7%CF%82
https://www.dimtsas.eu/el/products/%CF% ... E%BF%CF%82
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Κόκκορας
- Δημοσιεύσεις: 21187
- Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
- Phorum.gr user: Κόκορας
- Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις
Re: Ψησταριά Υγραερίου ή Ηλεκτρική
παρεμπτιπτοντως η κριτικη για ψησταρια υγραεριου αφορα σε σχαρα μαντεμενια παντα...
για τις αλλες δενε χω να σου πω κατι
για τις αλλες δενε χω να σου πω κατι
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Εγγραφή: 15 Ιουν 2020, 11:07
Re: Ψησταριά Υγραερίου ή Ηλεκτρική
Τι να πω! Τέτοια υποδοχή και απάντηση με 100% κάληψη δεν την περίμενα!sting έγραψε: ↑16 Ιουν 2020, 08:57Φίλε Παύλο γεια σου.ZarotiadisPavlos έγραψε: ↑15 Ιουν 2020, 11:23Καλησπέρα σε όλους και καλωσήρθα!
Ηθελα να γραψω στο section της μαγειρικής αλλά κατάλαβα οτι δεν γίνεται ακόμα!
Λοιπον, καλοκαιράκι στην Αθήνα και θέλω να πάρω μια ψησταρία για το σπίτι.
Είμαι ανάμεσα σε μπάρμεκιου υγραερίου και ηλεκτρικά αλλα δεν ξέρω ποια έιναι καλύτερα ασφαλέστερα και δίνουν κοντινή νοστημιά στα κρέατα όπως δίνουν τα κάρβουνα. Να πώ την αλήθεια τείνω προς τα υγραερίου γιατι βλέπω οτι έχουν και μεγάλη χωρητικότητα όπως βλέπω εδώ https://www.you.gr/kipos-ergaleia-diy/p ... aeriou-(1).
Ο μόνος λογος που παω σε μια απο αυτές είναι γιατι θέλω να αποφύγω την βαβούρα του καθαρίσματος απο τις κανονικές με τα κάρβουνα.
Έχει κανένας να μου προτείνει κάτι?
Ευχαριστώ
Αφού όπως λες κάρβουνο δεν παίζει, προσπερνάμε το ηλεκτρικό και σταματάμε στη θαλπωρή του γκαζιού. Από το σιτε που υπέδειξες και μιας και δεν εθεσες οικονομικά όρια διαλέγω Unimac με 4 καυστήρες στα €220 ως αξιοπρεπή επιλογή.
[img]https://i.postimg.cc/3NNdfdmv/fa20 ... .jpg[/img]
Επίσης:
- Δίνουμε το κάτι έξτρα με 4 και άνω καυστήρες, για μεγάλη επιφάνεια και ομοιόμορφο ψήσιμο
- Για σχάρα/πλάκα, προτιμούμε μαντέμι για διάρκεια και μοναδική γεύση ή ανοξείδωτο για ευκολία καθαρισμού. ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ οτιδήποτε άλλο
- Απαραίτητα σκεπάζεται η επιφάνεια ψησίματος με καπάκι-φούρνο
[img]https://i.postimg.cc/mD5bDV1P/Gas- ... .jpg[/img]
- Οι καυστήρες θα πρέπει να προστατεύονται όπως εδώ:
- Για τη μέγιστη γαστρονομική εμπειρία τοποθετούμε ηφαιστειακές πέτρες ανάμεσα στη σχάρα και τους καυστήρες
[img]https://i.postimg.cc/Bb54g3wK/140- ... .jpg[/img]
- Επιπρόσθετο μπόνους οι υποδοχές στο πλάι για σούβλα:
[img]https://i.postimg.cc/9FpcwW93/78fc ... .jpg[/img]
[img]https://i.postimg.cc/6Q7KPnmw/Prim ... .jpg[/img]
Τοποθετούμε την ψησταριά σε απάνεμο μέρος και ακάλυπτο για γρήγορο ψήσιμο. Διαλέγουμε καλή μεταλλική βουρτσα για καθαρισμό (προσωπικα την έχω καταργήσει διότι βρήκα μεταλλικές ίνες στο κρέας). Ελαφρό λαδολέμονο μόλις ζεσταθεί και πριν ψήσουμε.Παρατήρησα επίσης ότι το “συρτάρι συλλογής λιπαρών” κάτω από τους καυστήρες, είναι ο αδύναμος κρίκος και φθείρεται εύκολα, τρυπάει. Γιαυτό καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο που αλλάζουμε κάθε 3-4 ψησίματα, γεμίζοντάς με λίγο νερό πριν το ψήσιμο.
Και μην ξεχνάς ότι ο συνειδητοποιημένος άνδρας συνοδεύεται πάντα από ένα μηχανικό ρολόι για την ακριβή χρονομέτρηση του ψησίματος. Μιας και είναι καλοκαίρι, προτείνω καταδυτικό για μπριζόλες και βούτες:
[img]https://i.postimg.cc/m28G2mxB/cnfy ... .jpg[/img]
Καλά ψησίματα φίλε Παύλο!!!
Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Θα επιλέγω συνέχεια να ρωτάω και να βοηθάω σε αυτό το forum!
Σχετικά με την ψησταριά, και εγω περιπου στα 220 ηθελα να παιξω για να παρω κατι που θα κρατησει και να ειναι και καλο!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 36 Απαντήσεις
- 1794 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας
03 Μαρ 2024, 19:21
-
- 12 Απαντήσεις
- 395 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
29 Νοέμ 2024, 12:55
-
-
Νέα δημοσίευση Τα data centers παγκοσμίως καταναλώνουν περισσότερη ηλεκτρικη ενέργεια από χώρες όπως η Ισπανία κλπ
από Ίακχος » 22 Ιουν 2024, 17:39 » σε Τεχνολογία - 2 Απαντήσεις
- 372 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Stalker
22 Ιουν 2024, 18:01
-