Ναι, σε κάποιες άρεζε , δεν είπαμε το αντίθετο, δεν έχουμε όλοι την ίδια μαμά.

Ναι, σε κάποιες άρεζε , δεν είπαμε το αντίθετο, δεν έχουμε όλοι την ίδια μαμά.
Μαύρη ημέρα για τον πολιτισμό η ήττα στον Τευτοβούργειο δρυμό.Yochanan έγραψε: ↑20 Ιουν 2020, 23:47+1 ωραιο ποστ κι επικροττω ειδικα το τελευταιοAntigeist έγραψε: ↑20 Ιουν 2020, 23:45O Αρμίνιος ήταν αριστοκράτης Χερούσκος (γερμανική φυλή που κρύβεται πίσω από το σημερινό όνομα Έσση (Hessen)). Δεν ήταν Ρωμαίος με καμία έννοια γιατί Ρωμαίος τότε ήταν μόνο όποιος διέθετε την υπηκοότητα. Ήταν ηγέτης επικουρικής μονάδας (auxilia) απαρτιζόμενων από ομοφύλους του. Η ρωμαϊκή στρατηγική ήταν να βρίσκουν τέτοιους ηγεμονίσκους να τους θέτουν επικεφαλής μικρών μονάδων ντόπιων υπό τη διάθεση τους, να τους μπάζουν στις ανώτερες τάξεις της Ρώμης και να τους εκρωμαΐζουν μετά από μερικές γενιές. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Γερμανίας που τότε έφτανε μέχρι τον Έλβα του είχε τυφλή εμπιστοσύνη και ο Αρμίνιος χρησιμοποίησε αυτήν την εμπιστοσύνη για να εξυφάνει μια καλοστημένη συνωμοσία με στόχο την εξόντωση του στρατεύματος της επαρχίας. Και το πέτυχε. Το γιατί αποφάσισε να προδώσει τους εργοδότες του δεν είναι γνωστό αλλά δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κάνεις. Από τις νύξεις που αφήνουν οι Ρωμαίοι συγγραφείς φαίνεται ότι δεν του άρεσε να βλέπει τον λαό του να υπομένει ταπεινώσεις. Την ιδέα μάλλον του την έδωσε η εμπειρία της Παννονικής εξέγερσης που σημειώθηκε μόλις λίγα χρόνια πριν την δική του εξέγερση και που είχε πάρει μέρος στην καταστολή της. Η εξέγερση αυτή στην Παννονία μόλις μετά βίας τέθηκε υπό έλεγχο και έδειξε στον Αρμίνιο το ευάλωτο της ρωμαϊκής κυριαρχίας και την ενδεχόμενη πτώση της αν εξεγείρωνταν και άλλοι. Όπως και να έχει χάρη σε αυτόν υπάρχουν Γερμανοί σήμερα ως διακριτή ταυτότητα.
ενας βρεταννος ιστορικος ειχε γραψει οτι οι ριζες των δυο παγκοσμιων πολεμων βρισκονται στον Τευτοβουργειο δρυμο
Μη δεις Εσσαίο εσύ, λυσσάρα.
Έγραψα Ρωμαίοι. Αν και θα μπορούσε κανείς να επιχειρηματολογήσει κατά της σύνδεσής τους με το ιταλικό έθνος, δεν παύουν να αποτελούν συνέχεια. Όταν λέω Ρωμαίους, δεν σκέφτομαι μόνο την πρώιμη και ύστερη αρχαιότητα αλλά και τον 16ο και 17ο αιώνα.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑21 Ιουν 2020, 00:17βάλε και Ιταλούς με Γάλλουςhellegennes έγραψε: ↑21 Ιουν 2020, 00:07Ρωμαίοι, Έλληνες, Βρετανοί.
Notable mention: Γερμανοί, Πολωνοί, για την σπουδαιότητα των επιστημόνων τους.
για τις τέχνες κυρίως
Σχεδόν όλοι του κόσμου μας, είμαστε Ρωμαίοι. Δεν το ξέρουμε.
Δεν άλλαξε κάτι ο Αρμίνιος με τη νίκη του μακροπρόθεσμα, ο γερμανικός κόσμος αφομοιώθηκε εν πολλοίς από το ρωμαικό απλώς αυτόAntigeist έγραψε: ↑20 Ιουν 2020, 20:26Ο πόλεμος είναι ένδοξος ως νικηφόρος άσχετα αν ο νικητής αμύνεται ή επιτίθεται. Ο Αρμίνιος κατέσφαξε ως αμυνόμενος τους Ρωμαίους έποικους και τις λεγεώνες που τους προστάτευαν. Με την ένδοξη αυτή του πράξη άλλαξε τον ρου της ιστορίας.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑20 Ιουν 2020, 20:13Ο πόλεμος είναι ένδοξος ως κατακτητικός/ επεκτατικός καταρχήν ή ως αμυντικός? Το ρωτάω αυτό γιατί με μπέρδεψες τώρα. Από εκείAntigeist έγραψε: ↑20 Ιουν 2020, 20:10
Δεν φοβάμαι να μπλεχτώ σε πόλεμο αν πρέπει να προστατέψω το βιος μου και την οικογένειά μου. Ούτε θα φοβόμουν ως επίδοξος κατακτητής αν είχα να κερδίσω από το πλιάτσικο ή αν τα λεφτά ήταν πολλά.
Εσυ τι λες; Ήταν ένδοξος ή δεν ήταν ένδοξος ο Εσκομπαρ; Ό,τι είναι δύσκολο και αποφέρει κέρδος είναι ένδοξο.
και πέρα το πόσο επίφοβος είναι, θα το μετρήσουμε στη πράξη. Ο Εσκομπάρ δεν ήταν ένδοξος κατά τη γνώμη μου.
Παπάρια ήξερε. Δεν ήταν εκπαιδευμένος ο ίδιος στον ρωμαϊκό τρόπο πολέμου. Τα auxilia δεν ήταν λεγεώνα. Ήταν έφιπποι κατσαπλιάδες που πολεμούσαν όπως πολεμούσαν οι Γερμανοί. Ούτε χρειαζόσουν εκ των εσω εμπειρία για να καταλάβεις πώς πολεμούν οι Ρωμαίοι σε γενικές γραμμές. Απλώς βρήκε έναν αφελή κυβερνήτη, οδήγησε το στράτευμα σε ένα πολύ στενό παγιδευμένο μέρος που δεν μπορούσε να σχηματιστεί παράταξη, μάζεψε αριθμητικά υπέρτερες δυνάμεις και εφάρμοσε κλασικές τακτικές ανταρτοπολέμου. Αυτό είναι όλο. Αυτό που πραγματικά διαολόστειλε τους Ρωμαίους δεν ήταν λοιπόν κάποια δήθεν ρωμαϊκή στρατιωτική εκπαίδευση του Αρμίνιου. Ήταν ο κυβερνήτης Βάρος τον οποίο χειραγώγησε. Χωρίς αυτόν τον κρίκο δεν θα είχε λειτουργήσει το σχέδιο του.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Ιουν 2020, 23:58Δεν έγραψα ότι ήταν Ρωμαίος αλλά ότι φέρθηκε ως Ρωμαίος στους Ρωμαίους γιατί ήξερε τους τρόπους τους εκ των έσω.Antigeist έγραψε: ↑20 Ιουν 2020, 23:45O Αρμίνιος ήταν αριστοκράτης Χερούσκος (γερμανική φυλή που κρύβεται πίσω από το σημερινό όνομα Έσση (Hessen)). Δεν ήταν Ρωμαίος με καμία έννοια γιατί Ρωμαίος τότε ήταν μόνο όποιος διέθετε την υπηκοότητα. Ήταν ηγέτης επικουρικής μονάδας (auxilia) απαρτιζόμενων από ομοφύλους του. Η ρωμαϊκή στρατηγική ήταν να βρίσκουν τέτοιους ηγεμονίσκους να τους θέτουν επικεφαλής μικρών μονάδων ντόπιων υπό τη διάθεση τους, να τους μπάζουν στις ανώτερες τάξεις της Ρώμης και να τους εκρωμαΐζουν μετά από μερικές γενιές. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Γερμανίας που τότε έφτανε μέχρι τον Έλβα του είχε τυφλή εμπιστοσύνη και ο Αρμίνιος χρησιμοποίησε αυτήν την εμπιστοσύνη για να εξυφάνει μια καλοστημένη συνωμοσία με στόχο την εξόντωση του στρατεύματος της επαρχίας. Και το πέτυχε. Το γιατί αποφάσισε να προδώσει τους εργοδότες του δεν είναι γνωστό αλλά δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κάνεις. Από τις νύξεις που αφήνουν οι Ρωμαίοι συγγραφείς φαίνεται ότι δεν του άρεσε να βλέπει τον λαό του να υπομένει ταπεινώσεις. Την ιδέα μάλλον του την έδωσε η εμπειρία της Παννονικής εξέγερσης που σημειώθηκε μόλις λίγα χρόνια πριν την δική του εξέγερση και που είχε πάρει μέρος στην καταστολή της. Η εξέγερση αυτή στην Παννονία μόλις μετά βίας τέθηκε υπό έλεγχο και έδειξε στον Αρμίνιο το ευάλωτο της ρωμαϊκής κυριαρχίας και την ενδεχόμενη πτώση της αν εξεγείρωνταν και άλλοι. Όπως και να έχει χάρη σε αυτόν υπάρχουν Γερμανοί σήμερα ως διακριτή ταυτότητα.
Και με έβγαλες από τον κόπο να εξηγήσω γιατί.
Οι Τούρκοι καθόλου ιμπεριαλιστές, χα, χα... Άσε που Τούρκους βρίσκεις στο Αζερμπαϊτζάν, οι διπλανοί μας είναι εκτουρκισμένοι άλλοι.
Άη κονκιούρ γιατρέ, άη κονκιούρ.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑21 Ιουν 2020, 01:05Οι Αμερικανοι και οι Ελληνες βασικα, και επειτα, αρκετα πισω, οι Αγγλοι και οι Ρωμαιοι.
Οι ΗΠΑ ειναι ακριβώς ό,τι και η Ελλαδα μας. Ειναι συνώνυμο της δημοκρατίας, της ελευθεριας, της προόδου.
Η Ελλαδα είναι φυσικα αξιοθαύμαστη ακριβώς γιατι καμια αλλη χωρα κ κανενα αλλο εθνος δε σχετίζεται τοσο με την ελευθερία και τον στοχασμό. Οτιδηποτε ελληνικο ειναι εξορισμου φωτεινό, θεοπνευστο, γιατι Ελλαδα σημαινει σκεψη, και στην ανθρώπινη φυση, η σκεψη ειναι αυτη που έχει εξεχοντα ρολο και μας ξεχωρίζει απο τα υπολοιπα ζωα. Οι βαρβαροι αντιθέτως σκεφτονται με βαση την πλεονεξια, το πεος τους, και την κοιλια τους.
Το γεγονός οτι ζω λιγα μετρα πιο περα απο τον ιερο βράχο με κάνει να ανατριχιάζω. Πράγματι, δεν ειμαι ενας βαρβαρος Γερμανός, που το φυσικο του περιβάλλον ειναι ο Μελας Δρυμος. Δεν ειμαι Μογγολος βαρβαρος πανω σε αλογο της στέπας, ουτε ανήκω σε ερήμους και ζουγκλες οπως οι βαρβαροι της Αφρικής.
Η Αμερική παλι έχει τα ιδια ακριβώς χαρακτηριστικά. Σημερα ολοι μπορεί να τη βριζουν αλλα θα καταλάβουν οταν ξεπεσει, και πέσουμε σε εναν δεύτερο μεσαίωνα, μέχρι καποιο αλλο αστρο να λάμψει. Για το αστρο της Ελλαδας δε φοβάμαι, γιατι δε θα σβήσει ποτε. Η Ελλας ειναι πνευμα και θα μας συντροφεύει μέχρι το τελος του κοσμου.
Αυτος ειναι και ο λογος που η Ελλας δε θα ξεπεσει ποτε εις τον κομμουνισμόν. Διοτι ο κομμουνισμός ειναι τοσο ξενος με το ελληνικο πνεύμα. Communism and Greece don't mix like two dicks and no chick
Στην απέ δω μεριά είναι γενετικά τουλάχιστο Έλληνες, κυρίως, εξ ου και τα προβλήματα.