ST48410 έγραψε: ↑27 Ιουν 2020, 16:49
Σενέκας έγραψε: ↑27 Ιουν 2020, 16:39
πάντως, παρότι η λογική λέει ότι οι διαδηλώσεις θα είχαν μεγάλο αντίκτυπο στον ιό, για την ώρα δε φαίνεται κάτι τέτοιο
https://www.livescience.com/coronavirus ... tests.html
εκτός απο τις έρευνες, φαίνεται και απο τα απλά δεδομένα: τα νέα μεγάλα κλάστερ του ιού είναι σε πολιτείες που δεν είχαν μεγάλες διαδηλώσεις, τύπου Φλόριντα, Αριζόνα κλπ. Δεν ξέρω αν αλλάξει αυτό στη συνέχεια
στο χάλι που βρίσκονται, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί. Δηλαδή αν πεθαίνουν 40-500 κάθε μέρα είναι λίγοι;
Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου. Εδώ και μέρες νομίζω ότι μας λείπει κάποιο κομμάτι από το puzzle που θα εξηγήσει πλήρως του γιατί σε μια περιοχή γίνεται χαμός και σε άλλη όχι. Ίσως συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας υγρασίας να επηρεάζουν πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζεται, ίσως κάποια στελέχη του ιού να τα επηρεάζει η θερμοκρασία και κάποιες άλλες παραλλαγές να είναι πιο ανθεκτικές. Δεν ξέρω. Με τις βλακείες που βλέπω τριγύρω μου στην Αθήνα θα περίμενα μεγαλύτερο πρόβλημα. Τώρα που θα έρθουν οι τουρίστες και πιθανόν θα φέρουν και άλλα στελέχη (το λέω σωστά;) θα δούμε.
Για τις Νότιες ζεστές πολιτείες, υπάρχει η θεωρία ότι η ζέστη, αντί να εξοντώνει τον ιό, λειτουργεί αντίστροφα: υποχρεώνει τον κόσμο να συνωστίζεται σε εσωτερικούς χώρους με κλιματισμό, και αν βάλεις στην εξίσωση ότι στις συγκεκριμένες πολιτείες δεν έκαναν καραντίνα, ή την έκαναν με βαριά καρδιά και άνοιξαν πρόωρα, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει κόσμος που μαζεύεται μαζικά σε κλειστούς χώρους όπως εμπορικά κέντρα, με τεράστιες μονάδες κλιματισμού που βοηθάνε στη μετάδοση.
Οι διαδηλωτές αντίθετα, παρότι συνωστίζονται, είναι αμολημένοι σε ανοιχτό χώρο και βλέπεις ότι γενικά φοράνε μάσκες. Όχι ότι δεν θα έχουν αντίκτυπο στη μετάδοση, προφανώς, αλλά για την ώρα δεν έχουν τον αντίκτυπο που θα ήθελε ο Αρίστος