aljawn έγραψε: ↑28 Ιουν 2020, 13:49
Esperos έγραψε: ↑28 Ιουν 2020, 13:42
Γιατί ρε φίλε έγκλημα τα μνημόνια ? Είναι ότι πιο σοφό και λογικό κείμενο έχω διαβάσει για την χώρα μας.
Επιστημονικός τρόπος για το πως να γίνουμε ένα σοβαρό και οργανωμένο κράτος.
Το 2ο πολύ κακό μνημόνιο έλεγε και ότι θα έπρεπε ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι της εφορίας να μπαίνουν σε μια κληρωτίδα και κάθε χρόνο 1000 από αυτούς να ερευνάται το ποθεν έσχες. Φυσικά όλα τα υπονόμευσαν.
Εγώ θέλω να πάω να κάνω μύνηση στη τρόικα που δεν έκανε καλά την δουλειά της και μας άφησε χαλαρά να ξανακυλίσουμε στο βούρκο της μπλε και πράσινης και ροζουλί πασοοκίλας.
Ξανά μνημόνια, ότι έχουμε δεσμευθεί να το πράξουμε μέχρι και τελευταίας κεραίας και να απολυθούν τα 2/3 του δημοσίου, δικαστήρια σε όσους κυβέρνησαν και ο τσιπρας με τον θίασό του να πάνε με ζουρλομανδύα και χειροπαίδες με τα χέρια πίσω, οι άλλο απλώς να τους τραβάνε απ το μανίκι.
Τους ΚΚ και ανταρσύα, να τους πάνε μεσα για ανάκριση με το λευκό γιλεκάκι της 17ν
Πως να δεις το έλεγαν κάποτε τα κοθμόθνια;
Δεν φταίει ο κομμουνισμός, οι εφαρμοστές του.

Ναι, τώρα την κάνεις με ελαφρά.
Τα μνημόνια ήταν συγκεκριμένες μελέτες πάνω σε χρόνια ζητήματα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας
και έδιναν πολύ συγκεκριμένες λύσεις κατευθύνσεις και μέθοδο για να μπούμε σε μια ομαλή τροχιά ανάπτυξης.
Φυσικά μια τέτοια "επιστημονική" λύση ΔΕΝ μπορέι να μην θίξει τα προνόμοια κάποιων πολιτικών, παρατάξεων και κοινωνικών ομάδων.
Παράδειγμα, έθιγε τα προνόμοια των πρόωρων συνταξιοδοτούμενων. Η Κυβέρνηση του μπλε πασοκ τότε, βρήκε την λύση, αντί να νοικοκυρέψει τα ταμεία, μας έβαλε επιπλέον φόρους, πχ ενφια. Η τρόικα δεν διαμαρτυρήθηκε, σου λέει , άμα είναι αυτοί ηλίθιοι, εμας δεν μας πέφτει λόγος.
Όχι ρε χαρτογιακά, θα σου κάνω μήνυση που επέτρεψες σε όλο αυτό το σκυλοσοι πολιτικό κατεστημένο, να βάζουν φόρους σε άνεργους για να κονομάνε σύνταξη 55άρηδες χωρίς θέμα.
Τώρα βγαίνουν όλοι οι σανκαταναλωτές και τα έχουν με τα μνημονια, τόσο εθισμένοι στη βλακεία και τις υποσχέσεις. αι σιχτιρ
Τεςπα, τι κάθομαι
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.