το αγαπημένο μου με νάιδα είναι ότι δεν οπισθοχωρεί ποτέ εν μέσω πολυκοσμίας, περιμένει να αραιώσουν, ψελλίζει ένα γενικόλογο "ό,τι πεις-καλέ χαλάω εγώ χατήρι" και εξαφανίζεται εσπευσμένα, χωρίς να ξανααναφέρει ούτε την παπαριά που πέταξε ούτε συγγνώμη-τζιιιιζ
Διάλογοι με μια πρώην μου
- like here nowhere
Re: Διάλογοι με μια πρώην μου
- like here nowhere
υγ
στον δικο μου κανει κρος στον δικο σου μοτοκρος
στον δικο μου κανει κρος στον δικο σου μοτοκρος
Καινούριος είσαι εσύ;like here nowhere έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 15:15το αγαπημένο μου με νάιδα είναι ότι δεν οπισθοχωρεί ποτέ εν μέσω πολυκοσμίας, περιμένει να αραιώσουν, ψελλίζει ένα γενικόλογο "ό,τι πεις-καλέ χαλάω εγώ χατήρι" και εξαφανίζεται εσπευσμένα, χωρίς να ξανααναφέρει ούτε την παπαριά που πέταξε ούτε συγγνώμη-τζιιιιζ
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
- like here nowhere
Δεν δουλεύει έτσι η τροφική δηλητηρίαση. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν τρόφιμα δεν κονσερβοποιούνται σωστά, όταν κρέας που έχει ήδη μαγειρευτεί έχει μένει πολλές ώρες να κάτσει πριν την κατανάλωσή του, όταν πουλερικά δεν μαγειρεύονται στις κατάλληλες θερμοκρασίες, όταν κρέας μολυσμένο από ανθυγιεινή επεξεργασία στη μονάδα κυρίως κιμάς δεν έχει μαγειρευτεί επαρκώς, όταν τρόφιμα έχουν έρθει σε επαφή με σκατένια δάχτυλα ή όταν αίμα από ώμο κρέας στο ψυγείο έσταξε σε λαχανικά. Ένα γάλα στο ψυγείο για ένα μήνα και ένα πορτοκάλι δεν κλάνουν τίποτα. Απλά ο κόσμος είναι λίγο φλώρος-σιχασιάρης και αμόρφωτος στο τι εστί τροφική δηλητηρίαση.Cecily Anne έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 13:49Δεν ξέρω ρε φίλε. Έφαγε 2 βόμβες δηλητηρίασης ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και δεν άκουσα ούτε κλανιά εκείνη τη νύχτα. Με το τηλέφωνο αγκαλιά κοιμήθηκα έτοιμη να καλέσω ασθενοφόρο. Το ζωντανό χαμπάρι δεν πήρε.
- hellegennes
Το λες τώρα αυτό σε έναν άνθρωπο που η η χημεία είναι το αντικείμενο σπουδών του.
Το γάλα έχει ημερομηνία ΛΗΞΗΣ. Όχι ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση. Έχεις ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό; Έχεις ιδέα γιατί το γάλα υψηλότερης παστερίωσης έχει μεγαλύτερο περιθώριο;
Το γάλα έχει ημερομηνία ΛΗΞΗΣ. Όχι ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση. Έχεις ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό; Έχεις ιδέα γιατί το γάλα υψηλότερης παστερίωσης έχει μεγαλύτερο περιθώριο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Cecily Anne
Ισχύει. Εμένα στις λάιτ περιπτώσεις με παίρνει τηλ πρώτα και μου λέει: μη κλάσεις, είναι διάρροια.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Κλαίω.

Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Cecily Anne
Ερμής έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 15:13Μωρε μη ψαχνεις να βρείς. Αφου δε βαριέται ας τα κάνει, γιατί να της το χαλάσω;

Σαν τη μάνα μου την σάικο, που τη βρήκα μια μέρα και είχε απλώσει τα ψώνια του σούπερ μάρκετ στον ήλιο.

“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Βρείτε σοβαρές κοπέλες, ρε, πού ψωνίζετε γκόμενες, στα γυμναστήρια;hellegennes έγραψε: ↑27 Ιουν 2020, 03:51Οι διάλογοι που ακολουθούν είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου πιστοί. Όπου δεν θυμάμαι ακριβώς τι ειπώθηκε το παραλείπω. Καταγράφω τους διαλόγους προς γνώση και συμμόρφωση και παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.
Ετοιμαζόμαστε να βγούμε με φίλους, αυτή έχει ντυθεί και περιμένει. Εγώ ντύνομαι...
Πρώην: Τι είναι αυτό;
Εγώ: Μανιτάρι μαγικό.
-Τι είναι αυτή η μπλούζα, λέω.
-Μπλε.
-Πάλι αυτήν την μπλούζα θα φορέσεις;
-Γιατί;
-Πάλι αυτήν φορούσες την προηγούμενη φορά.
-Την έχω πλύνει από τότε.
-Έλα, δεν θέλω να λένε ότι κυκλοφορώ με λέτσο.
-Πας καλά; Μια χαρά μπλούζα είναι.
-Θα φορέσεις άλλη.
-Να φορέσεις εσύ άλλη.
-Εμένα είναι μια χαρά τα ρούχα μου, εσύ εμφανίζεσαι σαν φτωχός με τα ίδια ρούχα κάθε φορά.
-...
(Ανοίγει ένα συρτάρι και αρχίζει να ψάχνει)
-Να, φόρα αυτήν.
-Πρώτον, σταμάτα να ψαχουλεύεις το συρτάρι.
-Γιατί, τι έχεις κρυμμένο;
-Γυμνές φωτογραφίες μου.
-Ναι, ανατριχιάσαμε τώρα. Αυτήν θα φορέσεις.
-Αυτήν να την φορέσεις εσύ, δεν μ' αρέσει.
-Και τότε γιατί την αγόρασες;
-Δεν την αγόρασα, μου την έκαναν δώρο.
-Ποιος;
-Μια πρώην μου.
(Την αφήνει και πιάνει μια άλλη μπλούζα)
-Τότε φόρα αυτήν.
-Αυτή έχει γιακά και νιώθω ότι με πνίγει.
-Ή αυτή θα σε πνίξει ή εγώ. Διάλεξε.
-Άσε τις μαλακίες. Δεν την φοράω.
-Γάιδαρο σκας. Γάι-δα-ρο. (συνεχίζει να ψάχνει)
-Μπράβο, ξέρεις να συλλαβίζεις.
-Να, αυτήν θα φορέσεις και τελείωσε.
-Αυτή με κάνει κοιλιά.
-Δεν σε κάνει κοιλιά, έχεις κάνει κοιλιά.
-Εσύ έχεις κάνει κοιλιά.
Η υπόλοιπη συζήτηση λογοκρίνεται.
Ordem e Progresso.
Το ενδιαφέρον στο νήμα είναι ότι εστιάζει σε διαλόγους με τις πρώην και όχι τις νυν.
Οι νυν είναι πάντα άψογες.
Οι νυν είναι πάντα άψογες.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Για πες και για το παρακάτωCecily Anne έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 16:24Γιατί καταστρέφει τα τρόφιμα. Γιατί σίγουρα τρώτε κάτι από συσκευασία.
hellegennes έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 15:03FFS. Γλυτώνεις φυτοφάρμακα* και το πιτώνεις σε ποιος ξέρει τι, ανάλογα τι απορρυπαντικό χρησιμοποιείς. Αν φοβάσαι τα φυτοφάρμακα, πλύνε το φρούτο και μετά καθάρισε την φλούδα του. Αν η φλούδα δεν τρώγεται, γιατί να το πλύνεις έτσι κι αλλιώς;ST48410 έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 14:54Για το σαπούνισμα των φρούτων ισχύει το ίδιο; Εκεί αν μη τι άλλο έλεγα πως γλιτώνουμε και κάποια ποσότητα φυτοφαρμάκωνhellegennes έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 14:50Κι εσείς κάθεστε και απολυμαίνετε με χλώρια και καρκινογόνες ουσίες τα ψώνια σας ή κυριολεκτικά αλλοιώνετε συσκευασίες και τρόφιμα ατμίζοντάς τα. Η πιθανότητα να πάτε από κάποιον καρκίνο έναντι κορωνοϊού πολλαπλασιάζεται.
Όσο για τις συσκευασίες του εμπορίου, ΔΕΝ φτιάχνονται για να αντέχουν σε χημικά και υψηλές θερμοκρασίες. Μην τα περνάτε από ατμό και μην τα απολυμαίνετε με χημικά. Αν τόσο φοβάστε, που δεν υπάρχει λόγος, πλύντε τα με πράσινο σαπούνι.
* δεν γλυτώνεις τίποτα. Είτε έχει ποτίσει στην σάρκα είτε δεν ποτίζει και φεύγει με ξέπλυμα. Σέσιλι, έτσι δεν είναι;
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Εν μέσω καραντίνας.Cecily Anne έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 16:24Γιατί καταστρέφει τα τρόφιμα. Γιατί σίγουρα τρώτε κάτι από συσκευασία.
Σαν τη μάνα μου την σάικο, που τη βρήκα μια μέρα και είχε απλώσει τα ψώνια του σούπερ μάρκετ στον ήλιο.Αλλά εντάξει, αυτή τη γυναίκα την έχει μεγαλώσει ο μάγος του χωριού, κατά τύχη ζει.
Εκείνος: Τώρα που θα καθαρίσουμε τα πράγματα, να μη χρησιμοποιήσουμε οινόπνευμα, δεν έχει μείνει πολύ.
Εγώ:Οκ.
Αραδιάζουμε τα πάντα στο μισό τραπέζι κι ότι καθαρίζεται περνάει στο άλλο μισό. Φέρνει τη χλωρίνη, γουρλώνω τα μάτια. Την αφήνει και φεύγει. Παίρνω το οινόπνευμα κι αρχίζω. Σε κάποια φάση με βλέπει.
Εκείνος: Μα σου έφερα τη χλωρίνη.
Εγώ:

Εκείνος: Ναι, τώρα που το λες.
Εγώ:

- Cecily Anne
Ρε παιδιά ανοίγετε τεράστια κουβέντα. Αρκετά από τα φυτοφάρμακα είναι σχεδιασμένα να εισχωρούν και στη σάρκα, ώστε να την προστατέψουν από σκουλήκια κλπ. Είναι δυνατόν να ξέρεις τι έχει ποτίσει ο γεωργός αυτό που τρως; Σαφέστατα η φλούδα είναι περατή, δεν τίθεται θέμα. Δε θεωρώ ότι γλιτώνεις από το φυτοφάρμακο, αλλά καθαρίζοντας τη φλούδα, αφαιρείς μεγάλο ποσοστό αυτού στα σίγουρα.
Για μένα ΚΑΙ τα πλένεις, σαπουνίζεις ΚΑΙ αφαιρείς τη φλούδα, διότι μεταφέρεις με το μαχαίρι στο εσωτερικό τις εξωτερικές βρωμιές, αν δεν τα σαπουνίσεις πρώτα. Όχι, τόσο για το φυτοφάρμακο, όσο για μικροοργανισμούς το κάνω. Επίσης, μία άλλη μέθοδος είναι ψέκασμα με ξύδι και νερό. Άλλοι βάζουν σόδα και νερό και τα αφήνουν κάνα μισάωρο.
Αλλά φρούτα, όπως φράουλες ή λαχανικά όπως σπανάκι, καλό είναι να τα αγοράζεται με BIO συσκευασία. Ενώ ξέρω'γω τα κρεμμύδια πάρτα ό,τι να'ναι.
Βέβαια, κακά τα ψέματα, τη χειρότερη φόλα τη τρώνε τα ευρείας κατανάλωσης, βλ. μήλα. Στα μήλα, ΔΕΝ έχει νόημα να αφαιρέσεις τη φλούδα, διότι σου δίνει αρκετά στοιχεία και ίνες, οπότε κι εκεί θα πρόσεχα από που αγοράζω, αλλιώς τσάμπα το τρως το μήλο οριακά.
Συνοπτικά, αν βαριέσαι να διαβάσεις το κατεβατό, δεν έχει απάντηση η ερώτηση που κάνεις. Εξαρτάται το φρούτο και το φυτοφάρμακο.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Δευτέρα βράδυ, μαλώνουμε χαμηλόφωνα.
Εγώ: Και τι νομίζεις δλδ, πως θα βγει το εμβόλιο και θα πάμε να το κάνουμε;
Εκείνος: Εννοείται πως θα πάμε να το κάνουμε.
Εγώ: Δεν κάνω τίποτα, προτιμώ να το κολλήσω.
Εκείνος: Δεν είναι προς συζήτηση αυτό. Θα το κάνουμε όλοι όπως και της γρίπης.
Εγώ: Καλά, τις παρενέργειες δεν τις σκέφτεσαι; Χρειάζονται χρόνια για να βγει ένα εμβόλιο που να είναι ασφαλές.
Εκείνος: Ασφαλές θα είναι. Τι θες δλδ, να περάσουμε δεύτερη καραντίνα;
Εγώ: Μαζί σου αποκλείεται! Μου φτάνει η μία, δεύτερη δεν πρόκειται. Θα το κολλήσω να ησυχάσω.
Εγώ: Και τι νομίζεις δλδ, πως θα βγει το εμβόλιο και θα πάμε να το κάνουμε;
Εκείνος: Εννοείται πως θα πάμε να το κάνουμε.
Εγώ: Δεν κάνω τίποτα, προτιμώ να το κολλήσω.
Εκείνος: Δεν είναι προς συζήτηση αυτό. Θα το κάνουμε όλοι όπως και της γρίπης.
Εγώ: Καλά, τις παρενέργειες δεν τις σκέφτεσαι; Χρειάζονται χρόνια για να βγει ένα εμβόλιο που να είναι ασφαλές.
Εκείνος: Ασφαλές θα είναι. Τι θες δλδ, να περάσουμε δεύτερη καραντίνα;
Εγώ: Μαζί σου αποκλείεται! Μου φτάνει η μία, δεύτερη δεν πρόκειται. Θα το κολλήσω να ησυχάσω.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΝΙΚΟΛΑΚΗ
από kongrosian » 23 Μαρ 2024, 14:52 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 11 Απαντήσεις
- 537 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από kongrosian