Καλά το ότι δεν είσαι; χαζός είναι άποψη σουaxilmar έγραψε: ↑06 Ιούλ 2020, 16:59Εγω ειμαι ο χαζος ή εσυ; αναφερσεαι σε κατι που δεν ρωτησα.Δημοκράτης έγραψε: ↑06 Ιούλ 2020, 16:55Άνθρωπε μου είσαι χαζός; για 4η φορά δεν μπορείς να πάρεις δάνειο να ανοίξεις επιχείρηση αν η τράπεζα δεν πάρει κάποια βεβαίωση ότι δεν θα αχασει λεφτά. Μόνο το εσπα δίνει θεωρητικά τζάμπα λεφτά και angle funds
Η ερωτηση μου ειναι συγκεκριμενη:
-οταν ο επιχειρηματιας ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ στην επιχειρηση του αλλα ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΑΝΕΙΑ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ και ο επιχειρηματιας απλα απολαμβανει τα κερδη, ποιο ειναι το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ οικονομικο ρισκο του επιχειρηματια;
απλη ειναι η ερωτηση. ΔΕΝ ΡΩΤΑΩ για τις εξης περιπτωσεις:
-οταν ο επιχειρηματιας ανοιγει την επιχειρηση και βαζει την προσωπικη του περιουσια ως εγγυηση.
-οταν ο επιχειρηματιας δεν βαζει μετοχικο κεφαλαιο.
Νομιζω ειναι σαφες το ερωτημα μου ε;

Είπαμε ότι για να πάρεις δάνειο πρέπει να δώσεις ασφάλεια. Δηλσδη προσωπική περιουσία ή περιουσία κάποιας επιχείρησης. Προφανώς για εσένα αυτό δεν είναι ρίσκο αλλά στα τέτοια μας. Επίσης λέμε ότι αν πάρεις δάνειο τα κέρδη δεν θα τα πάρεις εσύ αλλά η τράπεζα. Δουλεύεις δηλαδή για κάποιο καιρό τζάμπα.
Τώρα το πως εσύ από όλο αυτό καταλαβαίνεις ότι ο επιχειρηματίας δεν ρισκάρει και ότι από πάνω κρατάει και το κέρδος ενώ δεν είσαι και χαζός οκ είναι στα μυστήρια του σύμπαντος