Και το δικό μου γενικής χρήσης ήταν.

Υπάρχουν πολλών ειδών δικτατορίες.Η Κιρκπάτρικ μιλώντας στον ΟΗΕ έκανε τη διάκριση μεταξύ "αυταρχικών" καθεστώτων που απλώς απαγορεύουν να λες κάτι και καθεστώτων που επιβάλλουν να λές κάτι και ξέσπασε σάλος διότι πολλοί θεώρησαν ότι εννοούσε ως αυταρχικές δικτατορίες υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ.John Brown Gun Club έγραψε: ↑09 Ιούλ 2020, 19:31Και κατι αλλο σημαντικο: ο φασισμος δεν απαγορευει να λες κατι, ο φασισμος επιβαλλει να λες κατι.
Δεν ξέρω τι εννοείς ακριβώς με τον όρο φασισμός διότι είναι ποικίλης χρήσης αλλά το πρώτο είδος υπάρχει.
Π.χ. επί χούντας μπορούσε κάποιος να περάσει όλη τη ζωή του χωρίς να θιγεί αρκεί να μην έλεγε τίποτα κατά του καθεστώτος.Σε άλλα καθεστώτα απαιτείται να συμμετέχεις ενεργά στον εγκωμιασμό του καθεστώτος.
Στο σημερινό "κίνημα" έχουν ήδη εμφανισθεί κάποιοι που λένε ότι δεν αρκεί να μην πει κανείς κάτι ρατσιστικό αλλά πρέπει να λένε οπωσδήποτε αυτά που θέλουν αυτοί.Η λουφα δεν αρκεί.

Αλλά και παρ ημίν για διάφορα ζητήματα έχω δει το σύνθημα "η σιωπή είναι συνενοχή".Δεν ξέρω εάν αυτό το θεωρεις φασιστικό αλλά πάντως υπάρχει.