Eρχεται λεει συμφωνια και με τους Αλβανους

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Eρχεται λεει συμφωνια και με τους Αλβανους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 21 Ιουν 2018, 01:37

Αν συμβει προβλεπω πολλα εγκεφαλικα των εθνογκαγκα..

Η συμφωνια λεει θα περιλαμβανει εξαλειψη των αλυτρωτικων θεσεων εκατερωθεν, αναγνωριση της ελληνικης μειονοτητας και επεκταζη Αιγιαλιτιδας ζωνης της χωρας στα 12 μιλια...

ειδωμεν .

http://www.koutipandoras.gr/article/epi ... iko-zhthma
Επίκειται λύση και για το Αλβανικό ζήτημα
Στην τελική ευθεία βρίσκεται -κατά τις πληροφορίες του koutipandoras.gr- η λύση για το λεγόμενο Αλβανικό ζήτημα, με την κυβέρνηση να κλείνει ένα ακόμα διπλωματικό μέτωπο με γείτονα χώρα των Βαλκανίων προκειμένου να στρέψει αποκλειστικά το βλέμμα προς την Τουρκία και τα ζητήματα που ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες τις διμερείς σχέσεις.

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις καλά ενημερωμένες πηγές, ενδέχεται να πάρει σάρκα και οστά η διμερής συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά με την Αλβανία, επιλύοντας μία σειρά από ανοιχτές διπλωματικές πληγές, οι οποίες έχουν βαθιές ιστορικές ρίζες.

Βασικότερο όλων είναι πως αίρονται οι αλυτρωτικές βλέψεις εκατέρωθεν. Οι αλβανικές αναφορές περί «Τσαμουριάς», «Τσάμηδων» και «Μεγάλης Αλβανίας» φαίνεται πως μπαίνουν μια και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, γεγονός που αναμένεται να αποτυπωθεί και στα βιβλία που διδάσκονται στη γείτονα. Η απάλειψη του αλυτρωτικού όρου συνδέεται και με την χρήση από πλευράς της Ελλάδος του τοπωνυμίου, Βόρειος Ήπειρος.

Επίσης, τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας αναγνωρίζονται πλήρως για πρώτη φορά από την αλβανική πλευρά. Έχει δε ήφη λυθεί το ζήτημα με τα νεκροταφεία όσων Ελλήνων πεσόντων σε αλβανικό έδαφος, ενώ με τη συμφωνία αναμένεται να συμπεριληφθεί η διπλωματική πράξη λήξης της εμπόλεμης κατάστασης ανάμεσα σε Ελλάδα - Αλβανία, γεγονός που όσο κι αν φαντάζει ανορθόδοξο παραμένει ανοιχτό από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.«Κάποιοι τους έβαλαν μέσα στο ΝΑΤΟ χωρίς να έχουν επιλύσει αυτό το στοιχειώδες διπλωματικό θέμα» σχολίασαν οι ίδιες πηγές.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό χαρακτηρίζεται διπλωματική νίκη είναι η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας κατά 12 μίλια, κάτι που συνδέεται και με το ζήτημα της ΑΟΖ στο Ιόνιο, η οποία πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

«Σε κάθε διπλωματική συμφωνία υπάρχουν εκατέρωθεν συμβιβασμοί και συναινέσεις, αλλιώς θα μιλούσαμε για πόλεμο. Μόνο στην περίπτωση του πολέμου υπάρχει νικητής και ηττημένος», ήταν το καταληκτικό σχόλιο των πηγών.

Ενημέρωση ζητά η ΝΔ
Επίσημη ενημέρωση από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και συγκεκριμένα τον Νίκο Κοτζιά ζήτησε ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη συζήτηση κύρωσης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας - Ισραήλ στην Ολομέλεια.

«Πρόκειται τις επόμενες μέρες να προχωρήσει σε διμερή συμφωνία με Αλβανία» προανήγγειλε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Ζητούμε από την κυβέρνηση να καταθέσει το κείμενο της συμφωνίας για να συζητηθεί από την εθνική αντιπροσωπεία».
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Eρχεται λεει συμφωνια και με τους Αλβανους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 29 Ιουν 2018, 22:12

Διατεθιμένη να επιστρέψει περιουσίες των μεσεγγυήσεων ιδιοκτησιών του αλβανικού κράτους και Αλβανών ιδιωτών είναι η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς. Ο υπουργός τόνισε πως αυτές οι περιουσίες είχαν γίνει πριν τον πόλεμο και δεν έχουν καμία σχέση με τους Τσάμηδες, και ούτε τίθεται καν ένα τέτοιο ζήτημα

https://www.newsit.gr/politikh/kotzias- ... s/2569452/

Τί γίνεται με αυτό?
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 30 Ιουν 2018, 00:55

Northern Spirit έγραψε:
21 Ιουν 2018, 01:37

Η συμφωνια λεει θα περιλαμβανει εξαλειψη των αλυτρωτικων θεσεων εκατερωθεν, αναγνωριση της ελληνικης μειονοτητας και επεκταζη Αιγιαλιτιδας ζωνης της χωρας στα 12 μιλια...

ειδωμεν .
Για την ώρα κρύβονται γιατί όπου εμφανιστούν.....
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 30 Ιουν 2018, 01:00

Juno έγραψε:
30 Ιουν 2018, 00:55
Northern Spirit έγραψε:
21 Ιουν 2018, 01:37

ειδωμεν .
Για την ώρα κρύβονται γιατί όπου εμφανιστούν.....
Μακεδονία δεν τολμούν να εμφανιστούν χωρίς την προσωπική συνοδεία Διμοιρίας.

Στα νησιά του Αν. Αιγαίου και την Θράκη επίσης.

Θα τους κυνηγήσουν στην Ήπειρο.

Και στην Αθήνα δεν υπάρχουν πολλοί ρουβλακωνες για να τους πριστατευσουν.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 30 Ιουν 2018, 01:02

Δεν μπορώ να καταλάβω εαν το μεγαλύτερο κίνητρο για τις προδοσίες που κάνουν είναι ο εκβιασμός απο τους ξένους εξαιτίας των σκελετών που έχουνε στην ντουλάπα τους ή μια φανατική προσύλωσή τους στις εθνομηδενιστικές τους ιδεοληψίες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Golden Age την 30 Ιουν 2018, 12:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 30 Ιουν 2018, 01:08

Και τα δύο! Συν τα μνημόνια!
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 30 Ιουν 2018, 01:36

Δεν εχετε καταλαβει ποσο πολυεπιπεδη ηταν η καταρρευση του 2015 και ποσο αλληλενδετο το τσιρκο της οικονομιας με αυτο της κοινωνιας και της ιδιας της νεοελληνικης ψυχης.

Νομιζετε οτι οταν η Ακριτα εμενε ανυπαντρη για να εισπραττει συνταξαρα αυτο ηταν η μεγαλη καταστροφη και παρωδια συστηματος ασφαλισης (ήταν *και* αυτο βεβαια) αλλα οταν το '07 ο Καραμανλης δανειστηκε 5 δις για να δηλωσει στις καμερες ο Σαρκοζυ οτι δεν ειμαστε τελειως μαλακες στο Μακεδονικο αυτο ηταν σουπερ γαματη κινηση αντι για απολυτως ιδιας νοοτροπιας ασοβαρο ξεφτιλικι κατσικογαμηδων που ξαφνικα απεκτησαν μπλοκ επιταγων και το καινε στα μπουρδελα.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 30 Ιουν 2018, 01:55

Juno έγραψε:
30 Ιουν 2018, 01:08
Και τα δύο! Συν τα μνημόνια!
Εγώ θέλω τόσο πολύ να πιστέψω οτι από πίσω κρύβεται "εθνικό σχέδιο σωτηρίας" το οποίο δεν μπορεί να γίνει φανερό για ευνοητους λόγους αλλά δεν τα καταφέρνω

Τεσπα, με αυτό που πόσταρα τί λέει?
Δεν το κατέχω το θέμα, από κάτι σχόλια που έψαξα, πάνε να βαλουν Τσαμουριά από την πίσω πόρτα?
Πάνε να καταργήσουν το εμπόλεμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται?
Τί?

Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας » 30 Ιουν 2018, 02:05

Σουβλίτσα έγραψε:
29 Ιουν 2018, 22:12
Διατεθιμένη να επιστρέψει περιουσίες των μεσεγγυήσεων ιδιοκτησιών του αλβανικού κράτους και Αλβανών ιδιωτών είναι η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς. Ο υπουργός τόνισε πως αυτές οι περιουσίες είχαν γίνει πριν τον πόλεμο και δεν έχουν καμία σχέση με τους Τσάμηδες, και ούτε τίθεται καν ένα τέτοιο ζήτημα

https://www.newsit.gr/politikh/kotzias- ... s/2569452/

Τί γίνεται με αυτό?
Σαν να μας τα λέει πολύ μπερδεμένα ο Κοτζιάς. Μεσεγγύηση περιουσίας συμβαίνει εν καιρώ πολέμου και σε περιουσία πληθυσμών που θεωρούνται εχθρικοί. Τι πάει να πει "οι περιουσίες είχαν γίνει πριν τον πόλεμο";;;Φυσικά και είχαν γίνει πριν τον πόλεμο αλλά δεν είναι αυτό σημείο κλειδί. Πότε υπήχθησαν οι περιουσίες αυτές σε καθεστώς μεσεγγύησης και για ποιον λόγο; Κι επίσης, το αλβανικό κράτος πώς βρέθηκε να κατέχει περιουσία εντός ελληνικής επικράτειας την περίοδο του μεσοπολέμου; Ποια ακριβώς είναι αυτή η περιουσία και πού βρίσκεται;
Αυτά τα παπατζιλίκια μου θυμίζουν τα παραμύθια περί "erga omnes ονομασία και για την εθνικότητα και τη γλώσσα" που άλλα έλεγαν κι άλλα έγιναν
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 30 Ιουν 2018, 02:08

Πες τα Νταρνάκα μου μπας και βγάλουμε άκρη γιατί έτοιμη είμαι να πάρω τον δικηγόρο μου τηλ μπας και μου εξηγήσει τπτ να καταλαβω (αχ Θεουλη μου)

Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας » 30 Ιουν 2018, 02:14

Σουβλίτσα έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:08
Πες τα Νταρνάκα μου μπας και βγάλουμε άκρη γιατί έτοιμη είμαι να πάρω τον δικηγόρο μου τηλ μπας και μου εξηγήσει τπτ να καταλαβω (αχ Θεουλη μου)
Μεσεγγύηση είναι αυτό το πράγμα:
http://www.ygeiaonline.gr/component/k2/ ... meseggyhsh
Όπως καταλαβαίνεις, μεσεγγύηση δε γίνεται στα καλά καθούμενα κι ακόμα κι ένα νήπιο καταλαβαίνει πως όταν μιλάμε για μεσεγγύηση αλβανικών περιουσιών στην Ελλάδα την εποχή εκείνη, είναι πρακτικά αδύνατο να μην αφορά τους Τσάμηδες. Εκτός κι αν υπήρχαν και σε άλλα μέρη Αλβανοί που συνεργάστηκαν με τις κατοχικές αρχές και τους κατασχέθηκαν οι περιουσίες.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 30 Ιουν 2018, 02:27

Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε:
30 Ιουν 2018, 01:00

Μακεδονία δεν τολμούν να εμφανιστούν χωρίς την προσωπική συνοδεία Διμοιρίας.

Στα νησιά του Αν. Αιγαίου και την Θράκη επίσης.

Θα τους κυνηγήσουν στην Ήπειρο.

Και στην Αθήνα δεν υπάρχουν πολλοί ρουβλακωνες για να τους πριστατευσουν.
Επιστρατεύουν χαφιεδοαριστερούς για να προβοκάρουν και να χαφιεδίζουν διαδηλωτές και λαθρομετανάστες ως ενισχυτική δύναμη του ξεφουσκωμένου αναρχικού παρακάτους τους (ένας απο τους λόγους που τους ήθελαν) προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον αγωνιζόμενο κόσμο. Νομίζουν οι εχθροί της Ελλάδος ότι έτσι θα κάψουν τους Έλληνες. Κούνια που τους κούναγε.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 30 Ιουν 2018, 02:46

Νταρνάκας έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:14
Σουβλίτσα έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:08
Μεσεγγύηση είναι αυτό το πράγμα:
http://www.ygeiaonline.gr/component/k2/ ... meseggyhsh
Όπως καταλαβαίνεις, μεσεγγύηση δε γίνεται στα καλά καθούμενα κι ακόμα κι ένα νήπιο καταλαβαίνει πως όταν μιλάμε για μεσεγγύηση αλβανικών περιουσιών στην Ελλάδα την εποχή εκείνη, είναι πρακτικά αδύνατο να μην αφορά τους Τσάμηδες. Εκτός κι αν υπήρχαν και σε άλλα μέρη Αλβανοί που συνεργάστηκαν με τις κατοχικές αρχές και τους κατασχέθηκαν οι περιουσίες.
Για κοίτα αυτό, το βρήκα σε σχόλια σχετικά με το θέμα, κάνε μας ένα ρεζουμε αν έχεις την καλοσύνη και τί συμπέασμα βγαίνει γιατί εμένα τα μάτια μου κανουνε πουλακια:

http://www.ndf.gr/el/law/loipa/finish/2 ... 61940.html

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 30 Ιουν 2018, 02:47

Γιατί αυτά τα πράγματα, τόσο εξοφθαλμα αστήριχτα και καταχρηστικά να δω πώς θα τα στηρίξουνε

Από την Βουλή θα τα περάσουνε ή θα υπογράψουνε σε τίποτα ανάλογες Πρέσπες με άδεια από την σημαία?

Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 30 Ιουν 2018, 08:48

τώρα θα αποκτήσουν προβλήματα και στην Ήπειρο.
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών