Χριστιανοξεφτιλίκια

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Re: Χριστιανοξεφτιλίκια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 13 Ιούλ 2020, 01:52

Χουργιατς έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 01:47
Εικόνα
Η παθητική φύση των χριστιανών δεν μου αφήνει περιθώρια να ρωτήσω ποιος από τους δύο έχει τον ρόλο του άντρα.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 13 Ιούλ 2020, 01:53

Γάταρος έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 01:52

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος » 13 Ιούλ 2020, 01:55

:smt005:
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.

Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 13 Ιούλ 2020, 02:49

Γάταρος έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 01:33
lonelyrider έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 01:12
Μπορείς να μας πεις μερικές από τις αντιφάσεις που συνάντησες στα κείμενα της Καινής Διαθήκης που εντόπισες?
Σου επισημαίνω ότι η Θεολογία έχει απίστευτο βάθος και αν τη προσεγγίσεις με ρηχότητα κινδυνεύεις να καταλήξεις άθεος ή πλανεμένος ή το ακόμα χειρότερο αιρετικός. Κι έτσι πολλοί βάζουν σε κίνδυνο τη σωτηρία της ψυχής τους.
Ενδεικτικά, το ξύλο στο οποίο γράφεται η αιτιολόγηση της καταδίκης, στον Ιωάννη είναι καρφωμένο στο ξύλο του σταυρού, ενώ στον Λουκά είναι κρεμασμένο στον λαιμό του. Αν θυμάμαι καλά γράφει και διαφορετικά πράγματα στον καθένα.

Ο Ιωάννης λέει ότι ο Ιησούς σηκώνει μόνος του τον σταυρό στο δρόμο για τον Γολγοθά, ενώ οι υπόλοιποι λένε ότι τον βοηθούσε ο Σίμων ο Κυρηναίος.

Ανάλογα με το ποιος είναι ο συγγραφέας, ο Ιησούς μετά θάνατον εμφανίζεται μόνο σ' ένα πρόσωπο ή εμφανίζεται σε μια ομάδα ανθρώπων.
Όσον αφορά το πρώτο νομίζω ότι κάποιο λάθος κάνεις. Δεν αναφέρονται όπως τα λες στο ιερο κείμενο. Αν θες παρέθεσε εδάφια.
Όσον αφορά το δεύτερο ο Ιησούς αρχικά κουβαλούσε το σταυρό Του αλλά λόγω του ότι προηγουμένως Τον είχαν βασανίσει, κάποια στιγμή δεν άντεξε και αγγάρευσαν κάποιον Σίμωνα Κυρηναίο να τον κουβαλάει ως το σημείο της σταύρωσής Του στο λόφο του Γολγοθά.
Για το τρίτο θα σου πω ότι γενικά οι 4 ευαγγελιστές κάποιες φορές αλληλοσυμπληρώνονται. Όλες οι εμφανίσεις που αναφέρουν και οι 4 συνέβησαν και άλλες μάλιστα. Το γεγονός ότι δεν τις αναφέρουν όλες και με τον ίδιο τρόπο οφείλεται σε έναν άγνωστο λόγο για μένα τουλάχιστο , για τον οποίο το Πνεύμα το Άγιο φώτισε τον κάθε ένα από τους 4 ευαγγελιστές να τα καταγράψει με τον τρόπο που τα κατέγραψαν.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 13 Ιούλ 2020, 05:02

lonelyrider έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 02:49
Γάταρος έγραψε:
lonelyrider έγραψε:
Μπορείς να μας πεις μερικές από τις αντιφάσεις που συνάντησες στα κείμενα της Καινής Διαθήκης που εντόπισες?
Σου επισημαίνω ότι η Θεολογία έχει απίστευτο βάθος και αν τη προσεγγίσεις με ρηχότητα κινδυνεύεις να καταλήξεις άθεος ή πλανεμένος ή το ακόμα χειρότερο αιρετικός. Κι έτσι πολλοί βάζουν σε κίνδυνο τη σωτηρία της ψυχής τους.
Ενδεικτικά, το ξύλο στο οποίο γράφεται η αιτιολόγηση της καταδίκης, στον Ιωάννη είναι καρφωμένο στο ξύλο του σταυρού, ενώ στον Λουκά είναι κρεμασμένο στον λαιμό του. Αν θυμάμαι καλά γράφει και διαφορετικά πράγματα στον καθένα.

Ο Ιωάννης λέει ότι ο Ιησούς σηκώνει μόνος του τον σταυρό στο δρόμο για τον Γολγοθά, ενώ οι υπόλοιποι λένε ότι τον βοηθούσε ο Σίμων ο Κυρηναίος.

Ανάλογα με το ποιος είναι ο συγγραφέας, ο Ιησούς μετά θάνατον εμφανίζεται μόνο σ' ένα πρόσωπο ή εμφανίζεται σε μια ομάδα ανθρώπων.
Όσον αφορά το πρώτο νομίζω ότι κάποιο λάθος κάνεις. Δεν αναφέρονται όπως τα λες στο ιερο κείμενο. Αν θες παρέθεσε εδάφια.
Όσον αφορά το δεύτερο ο Ιησούς αρχικά κουβαλούσε το σταυρό Του αλλά λόγω του ότι προηγουμένως Τον είχαν βασανίσει, κάποια στιγμή δεν άντεξε και αγγάρευσαν κάποιον Σίμωνα Κυρηναίο να τον κουβαλάει ως το σημείο της σταύρωσής Του στο λόφο του Γολγοθά.
Για το τρίτο θα σου πω ότι γενικά οι 4 ευαγγελιστές κάποιες φορές αλληλοσυμπληρώνονται. Όλες οι εμφανίσεις που αναφέρουν και οι 4 συνέβησαν και άλλες μάλιστα. Το γεγονός ότι δεν τις αναφέρουν όλες και με τον ίδιο τρόπο οφείλεται σε έναν άγνωστο λόγο για μένα τουλάχιστο , για τον οποίο το Πνεύμα το Άγιο φώτισε τον κάθε ένα από τους 4 ευαγγελιστές να τα καταγράψει με τον τρόπο που τα κατέγραψαν.
.

Λονελάι.....

Εχεις σκεφτεί ποτε νά πάς γιά Μοναχός στό Μεσαιωνικό Αγιο ΤρελΟρος ;;;

Γιατί Μεσαιωνίζεις βρε αγοράκι μου.....

Εκεί θα είσαι στόν κόσμο σου..... :vp20:

Μήν ταλαιπωρείς καί τόν κύριο Γάταρο καί τα γατάκια του..... :p2:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 13 Ιούλ 2020, 06:42

Εικόνα
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.

Άβαταρ μέλους
ζιτανιτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ζιτανιτα » 13 Ιούλ 2020, 08:53

Ναι έχω και 'γω μια παρόμοια ιστορία. Υπήρξα πάντα πιστός Χριστιανός αλλά και φανατικός νεοναζί. Πάντα ήθελα να σκοτώσω όλους τους αράπηδες και τους Εβραίους και φανταζόμουν τον εαυτό μου σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης να καίει Εβραίους ζωντανούς. Ήθελα να ψοφήσουν όλοι οι αράπηδες από πείνα στην αφρική και γούσταρα να βλέπω βιντεάκια με αράπηδες να πεθαίνουν σε ατυχήματα τα οποία κρατούσα σε αρχείο σε φάκελο που είχα ονομάσει REKT_NIGS. Τέλος πάντων να μην τα πολυλογώ μια μέρα διάβασα την καινή διαθήκη και η πίστη μου δέχτηκε γερό πλήγμα. Κάτι δεν μου κόλλαγε ρε παιδί μου. Με ένα μολύβι πολύ προσεκτικά σημείωσα όλα τα σημεία που δεν μου άρεσαν και μετά από μια πολύ σοβαρή διαδικασία επαναξιολόγησης συνειδητοποίησα πως αυτό ήταν ένα σχέδιο των Εβραίων και τον μασόνων. Τελικά κατάλαβα πως ο χριστιανισμός ίσως και να μην ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μου.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 13 Ιούλ 2020, 09:22

ζιτανιτα έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 08:53
Ναι έχω και 'γω μια παρόμοια ιστορία. Υπήρξα πάντα πιστός Χριστιανός αλλά και φανατικός νεοναζί. Πάντα ήθελα να σκοτώσω όλους τους αράπηδες και τους Εβραίους και φανταζόμουν τον εαυτό μου σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης να καίει Εβραίους ζωντανούς. Ήθελα να ψοφήσουν όλοι οι αράπηδες από πείνα στην αφρική και γούσταρα να βλέπω βιντεάκια με αράπηδες να πεθαίνουν σε ατυχήματα τα οποία κρατούσα σε αρχείο σε φάκελο που είχα ονομάσει REKT_NIGS. Τέλος πάντων να μην τα πολυλογώ μια μέρα διάβασα την καινή διαθήκη και η πίστη μου δέχτηκε γερό πλήγμα. Κάτι δεν μου κόλλαγε ρε παιδί μου. Με ένα μολύβι πολύ προσεκτικά σημείωσα όλα τα σημεία που δεν μου άρεσαν και μετά από μια πολύ σοβαρή διαδικασία επαναξιολόγησης συνειδητοποίησα πως αυτό ήταν ένα σχέδιο των Εβραίων και τον μασόνων. Τελικά κατάλαβα πως ο χριστιανισμός ίσως και να μην ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μου.
.

Τί ίσως ρε μεγάλε.....εσύ είσαι έτοιμος γιά Αρχηγός της Κού Κλούξ Κλάν..... :blm:

Μέ τόν καιόμενο Σταυρό σου.....τήν Ασπρη φουστανέλα σου.....

Στείλε βιογραφικό λέμε καί καλή σταδιοδρομία..... Σταυροφορία ήθελα νά πώ.....:wave:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Apergos8

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Apergos8 » 13 Ιούλ 2020, 09:29

Γάταρος έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 01:42
Δημοκράτης έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 01:28
Είμαι σίγουρος ότι έπαθες σοκ όταν κατάλαβες ότι δεν γίνεται να είσαι Χριστιανός και να καις Εβραίους. Λογικό να μη το δεχτείς αυτό το πράγμα
Όχι αλλά σίγουρα συνειδητοποίησα ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι εθνικιστής και συγχρόνως να είναι και χριστιανός. Σε αυτό οι περισσότεροι εθνικιστές διαφωνούν γιατί οι περισσότεροι αυτοπροσδιορίζονται ως χριστιανοί, όμως θεωρώ ότι θα μπορούσα να κερδίσω ένα τέτοιο debate οπουδήποτε κι απέναντι στον οποιοδήποτε.
Δύο άλλοι εθνικιστές ορθόδοξοι του phorum ο Golden Age και ο Kauldron θα διαφωνήσουν. Παρακαλώ να το ποθετηθουν.
"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές"
Διονύσιος Σολομος

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 13 Ιούλ 2020, 09:37

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 09:22
ζιτανιτα έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 08:53
.

Τί ίσως ρε μεγάλε.....εσύ είσαι έτοιμος γιά Αρχηγός της Κού Κλούξ Κλάν..... :blm:

Μέ τόν καιόμενο Σταυρό σου.....τήν Ασπρη φουστανέλα σου.....

Στείλε βιογραφικό λέμε καί καλή σταδιοδρομία..... Σταυροφορία ήθελα νά πώ.....:wave:

.
Η λέξη τρολ σου λέει τίποτα;

:giggle:

Άβαταρ μέλους
Leon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leon » 13 Ιούλ 2020, 09:38

Απο τον τίτλο του νήματος κατάλαβα αμέσως τον συγγραφέα του.Για να πούμε την αλήθεια δεν θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή ασπαζοταν εξ αρχής την Ορθοδοξια.Τα στελέχη της έγιναν Ορθόδοξοι όταν το κόμμα τους μεγάλωσε γιατί όπως και μα το κάνουμε αν λες ότι είσαι νεοπαγανιστης ελάχιστους ψήφους παίρνεις. Είναι ντροπή για τον πατριωτικό χώρο που επί 7 χρόνια καπηλευοταν την ψήφο τους αυτό το αντισημιτικό και γερμανοψυχο σχήμα που δεν ήταν καλύτερο από τα άλλα κόμματα της Βουλής.
Υ.Γ: για το ομοφυλοφιλο φιλί του Πάπα με κορυφαίο Ιμάμη του Αραβικού κόσμου δεμ θα πω κάτι.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 13 Ιούλ 2020, 09:41

Πάντως δεν καταλαβαίνω την επίθεση στον Γάταρο, το νήμα δεν είναι καθόλου κωμικό.

Νομίζω ότι κάποιοι είσαστε προκατειλημένοι επειδή υποστηρίζει Χρυσή Αυγή, πράγμα εξ ορισμού κακό για κάποιους από εσάς.

Γάταρε είσαι όντως άθεος ή άθρησκος;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 13 Ιούλ 2020, 09:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 13 Ιούλ 2020, 09:42

Leon έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 09:38
Απο τον τίτλο του νήματος κατάλαβα αμέσως τον συγγραφέα του.Για να πούμε την αλήθεια δεν θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή ασπαζοταν εξ αρχής την Ορθοδοξια.Τα στελέχη της έγιναν Ορθόδοξοι όταν το κόμμα τους μεγάλωσε γιατί όπως και μα το κάνουμε αν λες ότι είσαι νεοπαγανιστης ελάχιστους ψήφους παίρνεις. Είναι ντροπή για τον πατριωτικό χώρο που επί 7 χρόνια καπηλευοταν την ψήφο τους αυτό το αντισημιτικό και γερμανοψυχο σχήμα που δεν ήταν καλύτερο από τα άλλα κόμματα της Βουλής.
Υ.Γ: για το ομοφυλοφιλο φιλί του Πάπα με κορυφαίο Ιμάμη του Αραβικού κόσμου δεμ θα πω κάτι.
Ισχύει αυτό, η αρχική βάση της Χρυσής Αυγής ήταν παγανιστική. Και ο λόγος που περιέγραψες είναι επίσης σωστός.

Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης » 13 Ιούλ 2020, 10:04

Αυτό το νήμα, από οποία πλευρά κι αν το δει κανείς, είναι λίγο γκέη.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 13 Ιούλ 2020, 10:13

lonelyrider έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 02:49
Γάταρος έγραψε:
lonelyrider έγραψε:

Ένας Βαρθολομαίος Έρμαν σας γλεντάει μόνος του.

Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών