Χριστιανοξεφτιλίκια

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Χριστιανοξεφτιλίκια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Ιούλ 2020, 10:16

Γάταρος έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 01:42
Δημοκράτης έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 01:28
Είμαι σίγουρος ότι έπαθες σοκ όταν κατάλαβες ότι δεν γίνεται να είσαι Χριστιανός και να καις Εβραίους. Λογικό να μη το δεχτείς αυτό το πράγμα
Όχι αλλά σίγουρα συνειδητοποίησα ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι εθνικιστής και συγχρόνως να είναι και χριστιανός. Σε αυτό οι περισσότεροι εθνικιστές διαφωνούν γιατί οι περισσότεροι αυτοπροσδιορίζονται ως χριστιανοί, όμως θεωρώ ότι θα μπορούσα να κερδίσω ένα τέτοιο debate οπουδήποτε κι απέναντι στον οποιοδήποτε.
Οκ, ψαγμένε, αποφάσισε πρώτα με πόσα μόρια εισαγωγής στο δημόσιο θα προσφέρεις την πολεμική σου δεινότητα και άσε τα ντιμπέιτς για αργότερα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 13 Ιούλ 2020, 10:55

Γάταρος έγραψε: Όχι αλλά σίγουρα συνειδητοποίησα ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι εθνικιστής και συγχρόνως να είναι και χριστιανός.
Και γιατί να είσαι εθνικιστής αν είναι να πιστεύεις ψέμματα. Ή σωστές θεωρίες. Τι θα προσφέρεις στην πατρίδα εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα του 7 % και χειρότερα από όλα στον μηδενισμό του αθεισμού. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ανάπηρους που χάψανε τα παραμύθια του Ντώκινς, κάποιος πρέπει να συνεχίσει ότι άφησαν οι προηγούμενοι Έλληνες (ή να τα απορρίψει αν τα βρίσκει ξεπερασμένα αν και είναι κάπως εγωιστικό)

Μου προβάλεις τον Πάπα λες και δεν ξέρεις ότι είναι μιά νεοταξική μαριονέττα. Αμφιβάλλεις γιά την αγιότητα των σύγχρονων αγίων; άσε τα θαύματά τους, είσαι σε φάση εφηβικής δυσπιστίας, ο Λουκάς ο ιατρός και η Μαρία Σκομπτσοβα ή ο δικός μας ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός ήταν ή δεν ήταν άξιοι άνθρωποι πέρα από τα συνηθισμένα μέτρα ;

Αν είναι να ψάχνεις δικαιολογίες υπάρχουν δισ. γιά να μην ακολουθήσεις τον Χριστό αλλά πρέπει να είσαι γενναίος στην μάχη με τον εαυτό σου και σε αυτό μόνο ο χριστιανισμός σου λέει αλήθεια, με όλους τους άλλους θα ξεμπερδέψεις γρήγορα αλλά το αδιέξοδο θα παραμένει.

Με όσα γράφεις καταλαβαίνω ότι έκανες μιά επιφανειακή ανάγνωση της Γραφής. Ελπίζω να επιστρέψεις ωριμότερος.

Κι εγώ εθνικιστής είμαι που δεν θα ήθελα να μείνει ούτε μισός λάθρο. Γιά δείγμα. Αλλά δεν θα προσαρμόσω την Αλήθεια στην προκρούστεια κλίνη των επιθυμιών μου
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 13 Ιούλ 2020, 11:11

ελατε τωρα τι συγκρινετε; η θρησκεια μας εχει ασυλληπτα πολλες ενδειξεις που σου υποδεικνυουν ΠΟΙΟΣ;

μιλαμε για συγκεκριμενο χρονο,τοπο,γεγονοτα,για προφητειες!μιλαμε για μαθητες που κρυβονταν δια τον φοβο των ιουδαιων(ή ηταν οι ιδιοι ιουδαιοι που διωκαν τους χριστιανους βλ Παυλος) και τελικα απο την μια στιγμη στην αλλη ηταν ετοιμοι να φτασουν στα περατα της γης με τα πενιχρα μεσα της εποχης για την Αληθεια!να μαρτυρησουν και να παθουν
μιλαμε για τοσες πια ενδειξεις.
και μια συνεχεια εως τις μερες μας !με αναριθμητες μαρτυριες παμπολλων θαυματων αυτων που τα καταφεραν αγωνιστηκαν συν Θεω και εφτασαν στο ποθουμενο την Θεωση!
νατη και η αποδειξη!να τη η εργαστηριακη επιβεβαιωση τοσων πολλων ενδειξεων και μαρτυριων!να ο τροπος για αναζητηση!
αλλα εμεις την υποβιβαζουμε την πιστη στα μετρα μας ,με μια δυτικοφερτη διαστρεβλωση των παντων,ξεψειριζοντας τωρα αν ηταν 72 ωρες μεχρι την Ανασταση ή ξερω γω 40...προτρεποντας τον Χριστο που σεβεται συγκλονιστικα το δωρο της ελευθερης βουλησης στα πλασματα Του να κατεβει απο τον Σταυρο..

δεν το βρισκω πρεπον ,αλλα ο,τι αγαπατε :)

ειπες για την ταπεινωση,ας μην φιλοσοφουμε!η δικη μου και η δικη σου αποψη δεν εχουν ενδιαφερον...εγω θελω 4 ποδια να μην κουραζομαι πολυ,δυο εχω

η ταπεινωση ειναι ο δρομος για τον Θεο,οχι η επαρση,απο την οποια κακοπαθαινουμε καθημερινα,εξαιτιας της οποιας επεσαν ακομα και πνευματα του φωτος!,ο Θεος της φατνης Αυτος ειναι.ταπεινωση ζηταει,οχι τις αργολογιες μας.
ετσι το βλεπει η πιστη μας.ετσι ειμαστε προγραμματισμενοι..
αυτα τωρα ειναι λογια,αν δεν τα ζησουμε(εστω σταδιο φωτισμου) παραμενουν λογια και μπορουμε να διαφωνουμε επ απειρον.μονο βεβαιο εμπειρικα κιολας πως η επαρση φερνει ταραχη εσωτερικη,δεν χαριζει αναπαυση.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 13 Ιούλ 2020, 11:32

Δημοκράτης έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 01:28
Είμαι σίγουρος ότι έπαθες σοκ όταν κατάλαβες ότι δεν γίνεται να είσαι Χριστιανός και να καις Εβραίους. Λογικό να μη το δεχτείς αυτό το πράγμα
Ενώ αυτοί ε; Υπάρχουν και άλλοι τρόποι εξόντωσης ανθρώπων βέβαια και βάζω στοίχημα ότι τους γνωρίζουν όλους.
Ε ρε Μέγας Αλέξανδρος που χρειάζεται.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 13 Ιούλ 2020, 11:34

Γάταρος έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 00:52
Υπήρξα ευσεβής χριστιανός. Από μικρός μου άρεσε να μελετάω οπότε κάποια στιγμή ξεκίνησα να διαβάζω την καινή διαθήκη, αλλά συγχρόνως σημείωνα και αντιφάσεις που έβρισκα στο κείμενο.

Τότε ήταν η πρώτη φορά που η πίστη μου δέχτηκε πλήγμα, αφού όσοι κι αν ήταν οι συγγραφείς, αν το κείμενο ήταν πράγματι θεόπνευστο δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αντιφάσεις. Ακολούθησαν πολλά διαφορετικά πλήγματα και τελικά βγήκα άθεος μέσα από μια διαδικασία επαναξιολόγησης όλων όσων μου φύτεψαν στη συνείδηση τον καιρό που ακόμα δεν ήταν ώριμη.

Αυτό είναι κάτι που έχει τα θετικά του και τ' αρνητικά του. Ένα από τα θετικά είναι ότι πλέον μπορώ ν' αναγνωρίσω ότι η χριστιανική θρησκεία δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μου. Την ταπείνωση, που ο χριστιανισμός τη θεωρεί αρετή, εγώ τη θεωρώ ξεφτίλα.

Εικόνα
Στην παλαια διαθηκη να δεις αντιφασεις.

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 13 Ιούλ 2020, 11:42

Αντιγραφές και παραποιήσεις των παραποιήσεων, κλέψιμο και καταστροφές, ώστε να μείνουν μόνο αυτά σαν το απαύγασμα της θεολογικής διανόησης.
Εισβολή στο Ιράκ. Τι υπάρχει εκεί πέρα; Ευρήματα από τον αρχαιότερο γνωστό, ιστορικά, πολιτισμό. Πάμε να τους κάψουμε τα μουσεία, να αρπάξουμε.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Ιούλ 2020, 11:45

Antares έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 11:42
Αντιγραφές και παραποιήσεις των παραποιήσεων, κλέψιμο και καταστροφές, ώστε να μείνουν μόνο αυτά σαν το απαύγασμα της θεολογικής διανόησης.
Εισβολή στο Ιράκ. Τι υπάρχει εκεί πέρα; Ευρήματα από τον αρχαιότερο γνωστό, ιστορικά, πολιτισμό. Πάμε να τους κάψουμε τα μουσεία, να αρπάξουμε.
Ποιος πήγε να τους κάψει τα μουσεία; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 13 Ιούλ 2020, 11:53

ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 11:45
Antares έγραψε:
Όταν εισέβαλλαν, έκαψαν και μουσεία ή άρπαξαν.
Άντε παρατάτε μας τώρα. Προσωπικά το έχω γράψει ότι δεν θέλω να έχω καμία σχέση με μια φάρα, η οποία δυστυχώς έχει αποκτήσει σχέση μαζί μου και με την οικογένειά μου. Δεν με ενδιαφέρει πότε άρχισε ο κόσμος τους (λίγο νωρίς μου φαίνεται, τι περιμένεις;), τι γράφει ένα προιόν αντιγραφής και παραποίησης, ούτε έχω καμία καψούρα να θυσιαστώ όπως ο Χριστός για να μην την κακοκαρδίσω.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Ιούλ 2020, 12:00

Antares έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 11:53
ΓΑΛΗ έγραψε:
Antares έγραψε:
Άντε παρατάτε μας τώρα. Προσωπικά το έχω γράψει ότι δεν θέλω να έχω καμία σχέση με μια φάρα, η οποία δυστυχώς έχει αποκτήσει σχέση μαζί μου και με την οικογένειά μου. Δεν με ενδιαφέρει πότε άρχισε ο κόσμος τους (λίγο νωρίς μου φαίνεται, τι περιμένεις;), τι γράφει ένα προιόν αντιγραφής και παραποίησης, ούτε έχω καμία καψούρα να θυσιαστώ όπως ο Χριστός για να μην την κακοκαρδίσω.
Παραληρείς.

Και είναι απολύτως λογικό όταν εμπλέκεις τις θρησκείες, τους πολιτισμούς και την ιστορία της κάθε περιοχής με τα οικογενειακά σου.

Όταν βρεις τις άκρες του κάθε νήματος, τα ξαναλέμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 13 Ιούλ 2020, 12:06

Όταν έχεις μια Παλαιά Διαθήκη μόνο δεν έχεις πολιτισμό, οπότε τι να μπλέξουμε.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 13 Ιούλ 2020, 12:07

Antares έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 11:53
ΓΑΛΗ έγραψε:
Antares έγραψε:
Φιλενάδα εγώ μαζί σου είμαι αλλά δεν κατάλαβα πράμα
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 13 Ιούλ 2020, 12:09

Γάταρος έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 01:42
Όχι αλλά σίγουρα συνειδητοποίησα ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι εθνικιστής και συγχρόνως να είναι και χριστιανός.
Πολύ σωστή διαπίστωση!!
Ο εθνικισμός είναι μια σκόπελος (εκτός από μια ακόμα δυτική αίρεση για τους κομπλεξικούς δυτικούς, που δυστυχώς μας ήρθε κι εδώ).
Αν ο Χριστός είναι η απελευθέρωση απ' τα δεσμά του κόσμου, τότε ο ελληνοχριστιανισμός είναι η επίγεια οδός που οδηγεί στον Χριστό.
Αυτό που δεν σου αρέσει, είναι η οικουμενική διάσταση του Χριστιανισμού, αλλά αν πετάξεις το πρίσμα που βλέπεις τον κόσμο, και προσλάβεις ένα άλλο πρίσμα, ελληνοχριστιανικό, τότε, θα αλλάξουν όλα! Γιατί ακριβώς, δεν μπορεί οι Έλληνες να μην είμαστε οικουμενιστές, γιατί ακριβώς είμαστε Έλληνες, άλλο αν στην παρούσα φάση της ιστορίας πολεμάμε να κρατήσουμε ελληνική και την πελοπόννησο...
ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!
:wave:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Ιούλ 2020, 12:12

Antares έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 12:06
Όταν έχεις μια Παλαιά Διαθήκη μόνο δεν έχεις πολιτισμό, οπότε τι να μπλέξουμε.
Εμμένω σ' αυτό που έγραψα.

Και όταν διαβάσεις κάτι περισσότερο από τα βιβλία δημοτικού και σεντόνια του κάθε τρεντοαρχαιολάτρη, τα ξαναλέμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Ιούλ 2020, 12:13

Αρκετά με τους παρθενώνες, τα μύγδαλα και τις αρνησίζωες θρησκείες της ερήμου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 13 Ιούλ 2020, 12:20

ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Ιούλ 2020, 12:13
Αρκετά με τους παρθενώνες, τα μύγδαλα και τις αρνησίζωες θρησκείες της ερήμου.
spoken like a true muslim
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών