πρώτη φορά τα διαβάζω αυτά και μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση που δεν είναι γνωστά.
Αυτή η γνάθος έχει μια εντυπωσιακή ορθόγναθη κατασκευή. Ηταν ένας εντυπωσιακός άντρας με θεληματικό πηγούνι.

Το 180 είναι πολύ μεγάλο ύψος και λογικά αν είναι έτσι ο Αλέξανδρος θα ήταν κάπου 170-175. Ξέρουμε επίσης οτι ήταν πιο κοντός απο τον Ηφαιστίωνα.
Ο Ηφαιστίων ηταν μπατζανάκης και φίλος του και ο δεύτερος στην τάξη Μακεδόνας.
Οι περιγραφές για την υποτιθέμενη ομοφυλοφιλία του Αλέξανδρου μου θυμίζουν το συμπόσιο του Πλάτωνα όπου υπήρχε υπερβολική τάση απο τους παρευρισκόμενους να πειράζουν ο ένας τον άλλο ακόμα και οτι τον γουστάρουν. Φαίνεται όμως καθαρά απο το ύφος οτι είναι πείραγμα με βάση την ομοφοβία. Αν δεν είσαι γκέυ το καταλαβαίνεις ενώ αν είσαι μπορεί να νομίζεις οτι δικαιώνεσαι και πως ο Αλκιβιάδης τα είχε με το Σωκράτη που προφανώς δεν ισχύει.
Επίσης πολλά αγόρια αναπτύσουν στενή σχέση μεταξύ τους σχεδόν ερωτική χωρίς αυτό να είναι σεξουαλικό. και εγώ είχα τέτοιο κολλητό και μου θυμίζει πολύ την σχέση αυτή όπως την περιγράφουν.
Σίγουρα πάντως ολα αυτά που γράφουν οι αντιμακεδόνες συγγραφείς δεν δείχνουν οτι η ομοφυλοφιλία ήταν κάτι αποδεκτό και νορμάλ τότε αλλά κατηγορία προς το Μεγαλέξανδρο.
https://www.iefimerida.gr/news/228781/o ... toy-me-ton
Η σχέση του συγκρίνεται με αυτή του Αχιλλέα και Πάτροκλου που δεν φαίνεται σεξουαλική.
Ερωμένος σημαίνει αυτός που αγαπάει και στον Ιερό λόχο των Ελλήνων η σχέση ήταν ερωτική κατα αυτή την έννοια.
Ισως να μπλέχτηκαν όλα αυτά απο κάποιους μερακλήδες που υπήρχαν σε όλες τις εποχές.
Αποψή μου.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.