Μερικοί από τους καλύτερους φίλους μου είναι Εβραίοι

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Re: Μερικοί από τους καλύτερους φίλους μου είναι Εβραίοι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 17 Ιούλ 2020, 12:43

εγω παιδια να πω την χαζομαρα μου πριν χρονια δεν το ηξερα το εθιμο!
και εξω απο την εκκλησια καψανε ενα τεραστιο ομοιωμα(δεν αναγνωριζα τι ειναι)
μιλαμε εγινε μπουρλοτο οποτε και πηρα την πυροσβεστικη :lol:

παντως δεν καινε τον εβραιο συμβολικα,δηλαδη γενικα,αυτο δεν ειναι αληθες(φυσικα δεν γνωριζω τι γινοταν πριν χιλιετιες ή κατα τοπους,για το παρον μιλαω)καινε τον ιουδα,για αυτο σε πολλα μερη γραφουν,προδοτης,ιουδας κ.λπ κ.λπ

αλλωστε και οι μαθητες του Χριστου εβραιοι ηταν(ισως με καποια εξαιρεση)οπως και η Παναγια.τι προβλημα να υπαρχει με τους εβραιους;!

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 17 Ιούλ 2020, 12:48

Γω πάντως φίλο φίλο (όπως το λέει ο Καζαντζίδης) έχω Παλαιστίνιο, με τις Εβραίες κυρίως σεξουαλικές σχέσεις, δεν υπονοώ κάτι ε.
:D
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 17 Ιούλ 2020, 12:58

Cavaliere έγραψε:
17 Ιούλ 2020, 12:55
Μιλας με γριφους γεροντα

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 17 Ιούλ 2020, 13:01

perseus έγραψε:
17 Ιούλ 2020, 12:58
Cavaliere έγραψε:
:D Εδώ είναι το νήμα που κάθε τυχάρπαστος ταρίφας ξερόλας και καράμπαμπας που γυαλίζουν τα σαγόνια του από μακαρονάδα με κιμά και μυζήθρα, απαξιώνει τον εβραϊκό λαό;
Λοιπόν, ψευτοέλληνες, επειδή είστε πολύ πρόσφατοι απόγονοι κατσιγαμιάδων μόγγολων διαφόρων μπουρζόβλαχων που έπεσαν στην ίδια γη που έθρεψε κάποτε τον Αριστοτέλη, Σλάβοι, Βούλγαροι, Αρβανίτες, Σαρακηνοί, Αραπάδες, και καυκάσιοι Ασιάτες με μυτάρες και καζανοκεφάλια που το παίζουν Μακεδόνες, κι επειδή πουλάτε φούμαρα και ας βαρέθηκαν οι υπόλοιποι λαοί να σας ταΐζουν επειδή πουλάτε φούμαρα, και δεν μπορούμε να σας ξεκατσικωθούμε, γιατί κανείς δε σας θέλει για συνέταιρο, καταλάβετε πως οι Εβραίοι προκόβουνε και κάνανε γαμώ τα κράτη, και σας γαμάνε μια ζωή. Άντε, γεια.
Μιλας με γριφους γεροντα
:smt005::smt005:
Ε, μα, τι να κάνω, εδώ ο κάθε κουνιάδος και μπατζανάκης απαξιώνει λαούς ολόκληρους, και δεν βλέπει ότι τον φτύνει η Οικουμένη και γελάει με τα χάλια του.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 17 Ιούλ 2020, 13:02

ο αντισημιτισμός στην Ευρώπη έχει πολύ βαθιές ρίζες
παραταύτα θεωρώ πως τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες απεμπόλησής του
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 17 Ιούλ 2020, 13:14

Βασικά ο χριστιανισμός επειδή δεν μπορούσε να διαχειριστεί μέσα του το γεγονός ότι προήλθε από εβραϊκή αίρεση ήθελε να αποσείσει αυτή τη ρετσινιά από πάνω του και έτσι ανέπτυξε τον ακραίο αντισημιτισμό ως μέθοδο άμυνας. Περίπου όπως κάνουν οι ομοφοβικοί οι οποίοι ως γνωστόν τον λιγουρεύονται.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 17 Ιούλ 2020, 13:17

Antigeist έγραψε:
17 Ιούλ 2020, 13:14
Βασικά ο χριστιανισμός επειδή δεν μπορούσε να διαχειριστεί μέσα του το γεγονός ότι προήλθε από εβραϊκή αίρεση ήθελε να αποσείσει αυτή τη ρετσινιά από πάνω του και έτσι ανέπτυξε τον ακραίο αντισημιτισμό ως μέθοδο άμυνας. Περίπου όπως κάνουν οι ομοφοβικοί οι οποίοι ως γνωστόν τον λιγουρεύονται.
θεωρώ πως ο αντισημιτισμός έχει μεν χριστιανικές ρίζες αλλά όχι για τους λόγους που αναφέρεις
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 17 Ιούλ 2020, 13:18

Antigeist έγραψε:
Εμένα δεν μου αρέσει ο μουσακάς και το παστίτσιο . Στην πραγματικότητα τα λιγουρεύομαι ; :smt017
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 17 Ιούλ 2020, 13:20

Cavaliere έγραψε:

Λοιπόν, ψευτοέλληνες, επειδή είστε πολύ πρόσφατοι απόγονοι κατσιγαμιάδων μόγγολων διαφόρων μπουρζόβλαχων που έπεσαν
Ενδιαφέρον, πες μας περισσότερα για την οικογένεια σου φίλε.
:D
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 17 Ιούλ 2020, 13:21

Ζαποτέκος έγραψε:
17 Ιούλ 2020, 13:18
Antigeist έγραψε:
Εμένα δεν μου αρέσει ο μουσακάς και το παστίτσιο . Στην πραγματικότητα τα λιγουρεύομαι ; :smt017
Έχεις όμως κάποιον ακραίο και έντονο φανατισμό απέναντι σε μουσακά και παστίτσιο; Δεν νομίζω.

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 17 Ιούλ 2020, 13:25

Antigeist έγραψε:
Ο αντισημιτισμός ήταν αντίδραση προς τον αντιχριστιανισμο των Εβραίων.
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 17 Ιούλ 2020, 13:41

Ας πούμε την αλήθεια: Ο κακός εβραίος ήταν λουκούμ στην περίπτωση του Ασιάτη λαθρομετανάστη που είχε έρθει 20 χρόνια πριν, δεν ήξερε καν ελληνικά, ήταν τουρκόφωνος, ξεχώριζε λόγω μύτης, ζυγωματικών και κρανίου από οποιοδήποτε είδος Έλληνα, και είχε κόμπλεξ. Ο τρόπος να συνεργαστεί με τους ναζί και να κάνει πλιάτσικο περιουσίες ήταν ιδανικός, επί πλέον, μετά τον πόλεμο, να μακεδονοποιηθεί κιόλας.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 17 Ιούλ 2020, 13:52

Cavaliere έγραψε:
:D Εδώ είναι το νήμα που κάθε τυχάρπαστος ταρίφας ξερόλας και καράμπαμπας που γυαλίζουν τα σαγόνια του από μακαρονάδα με κιμά και μυζήθρα, απαξιώνει τον εβραϊκό λαό;
Λοιπόν, ψευτοέλληνες, επειδή είστε πολύ πρόσφατοι απόγονοι κατσιγαμιάδων μόγγολων διαφόρων μπουρζόβλαχων που έπεσαν στην ίδια γη που έθρεψε κάποτε τον Αριστοτέλη, Σλάβοι, Βούλγαροι, Αρβανίτες, Σαρακηνοί, Αραπάδες, και καυκάσιοι Ασιάτες με μυτάρες και καζανοκεφάλια που το παίζουν Μακεδόνες, κι επειδή πουλάτε φούμαρα και ας βαρέθηκαν οι υπόλοιποι λαοί να σας ταΐζουν επειδή πουλάτε φούμαρα, και δεν μπορούμε να σας ξεκατσικωθούμε, γιατί κανείς δε σας θέλει για συνέταιρο, καταλάβετε πως οι Εβραίοι προκόβουνε και κάνανε γαμώ τα κράτη, και σας γαμάνε μια ζωή. Άντε, γεια.
Που 'σαι μάστορα. Τσίμπα ένα αρχίδι.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 17 Ιούλ 2020, 15:37

Στο καινούριο μέρος που μετακομίσαμε, χωριό δηλαδή της πόλης, μένουν πιο δίπλα και μαι οικογένεια, ο άντρας Ρώσος, η γυναίκα του Ουκρανή, και έχουν δύο παιδιά, ο ένας γιος είναι νέος Μαραντόνα, αυτά που κάνει με τη μπάλα δεν υπάρχουν. Δεν τα έχω ξαναδεί σε τόσο μικρό παιδί. Ο άντρας είναι μουσικός. Μας συστήθηκαν αρχικά ως Ρώσσος και Ουκρανή, φαίνεται πως το φυσάνε γερά το χρήμα, και η σύζυγός μου θεώρησε την πρώτη μέρα να τους πει, α, ξέρετε, έχουμε κοντά και ρωσική ορθόδοξη Εκκλησία. Δεν έδειξαν να ενθουσιάζονται, είπαν, ΟΚ, ωραία. Την άλλη μέρα είδα τον τζε να σκάει μύτη με το κιππά, λέω, εδώ είμαστε, δικός μας. Τις προάλλες είχαν ένα πάρτι, πλάκωσαν καμιά πεντακοσαριά κιππά. Είναι από όλους τους γείτονες οι πιο ευγενικοί. Έχουμε και μια οικογένεια ναζί, μιλάμε καθαροί ναζί, γουστάρω που πέσαν να μένουν δίπλα σε Εβραίους και βγάζουν σπυριά. Γενικώς, το είδος του αντισημίτη είναι πιστοποίηση βλακείας. Δεν έχω δει έναν να μισεί τους Εβραίους και να είναι λιγάκι, στοιχειωδώς νοήμων. Οι πιο πολλοί έχουν κόμπλεξ επειδή είναι πληβείοι, ανόητοι, και απλοϊκοί -όχι απλοί, η απλότητα είναι αρετή.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 17 Ιούλ 2020, 16:05

Cavaliere έγραψε:
17 Ιούλ 2020, 15:47
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
17 Ιούλ 2020, 13:17
Antigeist έγραψε:
θεωρώ πως ο αντισημιτισμός έχει μεν χριστιανικές ρίζες αλλά όχι για τους λόγους που αναφέρεις
Ο αντισημιτισμός στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν έχει να κάνει με τον ελληνικό. Οι Έλληνες κατά βάση δεν ήταν πολύ αντισημίτες, απόδειξη η τεράστια βοήθεια που παρείχαν στους Εβραίους σε κάθε σχεδόν πόλη κατά το Ολοκαύτωμα. Συγκινητική, παρόμοια με αυτή των δανών, που σώαν τους Εβραίους τους και τους ξαναπαρέδωσαν τα σπίτια τους. Η χολέρα στην Ελλάδα ήταν οι καζανοκέφαλοι αετομύτηδες τουρκόφωνοι εισβολείς, που για να νομιμοποιηθούν πολιτισμικά πλιατσικολόγησαν τις περιουσίες των Εβραίων σε μια και μοναδική πόλη. Δεν ξέρω σε ποιά, δεν θυμάμαι, μάλλον.
αντισημιτισμός υπήρχε και στο Βυζάντιο, αλλά απ'όσο γνωρίζω πολύ ηπιότερος σε σχέση με τη Δύση
η καθολική εκκλησία ως μία οικομενική οντότητα στη Δυτική Ευρώπη, έσπερνε συστηματικά την μισαλλοδοξία στις μεσαιωνικές κοινωνίες όπου όποιος διέφερε ή απέκλινε από τις κυρίαρχες κοινωνικές ομάδες στιγματιζόταν και στοχοποιούταν (όπως οι Εβραίοι).
μέχρι και σήμερα η επίσημη χριστιανική θεολογία δεν έχει ξεριζώσει την (αντιχριστιανική) μεσαιωνική αυτή κληρονομιά.
το παράδοξο είναι πως ενώ ο Λούθηρος αντέδρασε στην οικομενικότητα της καθολικής εκκλησίας, έσπειρε και ο ίδιος αντισημτικό μίσος, αντί να εναντιωθεί σε αυτές τις πρακτικές.
Τζίμης Πανούσης

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών