Ένα σενάριο……

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: Ένα σενάριο……

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 20 Ιούλ 2020, 12:05

Τι σε είπα έλι;
:wink
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 20 Ιούλ 2020, 12:08

AlienWay έγραψε:
20 Ιούλ 2020, 11:59
Leporello έγραψε:
20 Ιούλ 2020, 11:57
sys3x έγραψε:
20 Ιούλ 2020, 11:46
Δες θράσος τα μαλακισμένα ρε.
Κακομαθημένοι μπούληδες, τόσα χρόνια οι βλάκες λέγανε βλάκες αυτούς που λέγανε για τα κοιτάσματα στην ανατολική μεσόγειο, ακόμη και τώρα κράζει το δίποδο γιατί θα σε πει στο τέλος, όχι, όχι στο Αιγαίο, στο Λιβυκό.
:lol:
Γίδια.
Γίδι είσαι και φαίνεσαι. Χωρίς να έχεις ιδέα γιά το θέμα, πιστεύεις ό,τι θέλεις. Τυπικός ψεκασμένος.
Εσύ τι πιστεύεις; Δωσε τα φώτα σου και σε εμάς που δεν ξέρουμε τις απόψεις σου.
Тις έχω γράψει πολλές φορές και τις ξανάγραψα και εδώ. Το πετρέλαιο είναι στο Ιόνιο και ΝΔ τής Κρήτης. Στην Α.Μεσόγειο ο μόνος λόγος που έγινε κουβέντα είναι ότι την τελευταία 20ετία είναι εφικτή η εξόρυξη από μεγάλο βάθος και βρέθηκε φυσικό αέριο στην Αίγυπτο και Ισραήλ. Νότια τής Κύπρου μπορεί επίσης να υπάρχει, όχι όμως και βορειότερα. Κανένας ψεκασμένος δεν μιλούσε στο παρελθόν γιά Α.Μεσόγειο, γιά Αιγαίο μιλούσαν, ό,τι κι'αν λέει ο παπάρας ο άλλος.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Ιούλ 2020, 12:09

oldjedi έγραψε:
20 Ιούλ 2020, 12:03
AlienWay έγραψε:
19 Ιούλ 2020, 13:18
Η κυνική "κοινή λογική" επιβάλει επίσης το εξής:

Ας εικάσουμε ότι είμαστε μια υπερδύναμη που επιθυμεί λόγω ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και συμφερόντων να ελευθερώσει έπειτα από 400 χρόνια σκλαβιάς κάτι άγριους (που εξελίχθηκαν σε άγριους ακριβώς διότι είχαν υποστεί 400 χρόνια σκλαβιάς).

Ακόμη κι αν το κάνουμε από "αγνές" προθέσεις (αν βγάλουμε δηλαδή απ' έξω τα συμφέροντα που μπορούμε να αποκομίσουμε από μια τέτοια ενέργεια) τότε το πιο πιθανό είναι κάποια στιγμή, οι απόγονοί μας να πουνε "ρε, παππού, αυτοί οι αγρίκοι που είχες ελευθερώσει για την ψυχή της μάνας σου, τώρα έχουν πάρει κεφάλι, γίνανε ναυτική δύναμη και αν συνεχίσουν έτσι, θα ξεπεράσουν ακόμη κι εμάς σε βιοτικό επίπεδο).

Κάπως έτσι, θα φτάσουμε στο σημείο να ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΜΕ που τους απελευθερώσαμε και θα θελήσουμε να είμαστε μέτοχοι στο ΑΕΠ τους.
Ενα σημειο που διαφωνουμε σχετικα , ειναι κατ' αρχην οτι η ισχυς δεν ειναι διαρκης και οι συσχετισμοι ισχυος μεταβαλλονται συνεχως , αναλογα με τις συνθηκες που επικρατουν ... Αυτο σημαινει οτι και ο τροπος εξυπηρετησης των συμφεροντων μεταβαλλεται αναλογως ...καποια συμφεροντα υπερισχυουν , καποια αλλα μπαινουν σε δευτερη μοιρα ...
Οχι, δεν διαφωνούμε καθόλου και καλά κάνεις και το επισημαίνεις αυτό. Εγώ παραπάνω έδωσα το αδρό σκεπτικό των υπερδυνάμεων. Σίγουρα όμως τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς και υπάρχουν συσχετισμοί που δεν τους γνωρίζουμε.

Μακάρι κάποιοι από αυτούς, να μας ευνοήσουν.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 20 Ιούλ 2020, 12:11

Καραλόλζ.

.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Ιούλ 2020, 12:14

Leporello έγραψε:
20 Ιούλ 2020, 12:08
AlienWay έγραψε:
Leporello έγραψε:
20 Ιούλ 2020, 11:57
Γίδι είσαι και φαίνεσαι. Χωρίς να έχεις ιδέα γιά το θέμα, πιστεύεις ό,τι θέλεις. Τυπικός ψεκασμένος.
Тις έχω γράψει πολλές φορές και τις ξανάγραψα και εδώ. Το πετρέλαιο είναι στο Ιόνιο και ΝΔ τής Κρήτης. Στην Α.Μεσόγειο ο μόνος λόγος που έγινε κουβέντα είναι ότι την τελευταία 20ετία είναι εφικτή η εξόρυξη από μεγάλο βάθος και βρέθηκε φυσικό αέριο στην Αίγυπτο και Ισραήλ. Νότια τής Κύπρου μπορεί επίσης να υπάρχει, όχι όμως και βορειότερα. Κανένας ψεκασμένος δεν μιλούσε στο παρελθόν γιά Α.Μεσόγειο, γιά Αιγαίο μιλούσαν, ό,τι κι'αν λέει ο παπάρας ο άλλος.
Πρώτα απ΄όλα, ούτε εγώ μίλησα για Αιγαίο. Τη σύμβαση κούπερ και τους υδρογονάνθρακες, εσύ τα έφερες στη συζήτηση. Εγώ μίλησα για εκμετάλλευση της θάλασσας μέσω της ναυτιλίας.

Επίσης πρέπει λίγο να προσέξεις ότι αυτή τη στιγμή απειλούνται θερμά επεισόδια για κάτι που θεωρείται μείζονος σημασίας.

Αν εσύ όλα αυτά τα χρόνια θεωρούσες ότι "δεν υπάρχει τίποτα" γενικά και αόριστα, τότε είσαι το ίδιο αναξιόπιστος με αυτούς που μιλάνε για ορυκτό πλούτο στο Αιγαίο.

Γι' αυτό και δεν πείθεις ΟΥΤΕ για το Αιγαίο. Δεν είναι στα άμεσά τους σχέδια να στείλουν ερευνητικά εκεί και λες ότι ανέκαθεν γνώριζες πως ο πλούτος ήταν αλλού.

Δεν αποκλείεται να έχεις δίκιο, απλά σου εξηγώ για πιο λόγο είμαι σκεπτικιστής με την άποψή σου.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Ιούλ 2020, 12:16

sys3x έγραψε:
20 Ιούλ 2020, 12:11
Καραλόλζ.
Εσυ γιατί γελάς; :xena:
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 20 Ιούλ 2020, 12:19

AlienWay έγραψε:
20 Ιούλ 2020, 12:16
sys3x έγραψε:
Καραλόλζ.
Γιατί το έχω δει το έργο.
Δε γελάω με σένα πάντως.
:D

.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Ιούλ 2020, 12:22

sys3x έγραψε:
20 Ιούλ 2020, 12:19
AlienWay έγραψε:
sys3x έγραψε:
Καραλόλζ.
Δε γελάω με σένα πάντως.
Και εγώ το έχω δει το έργο, απλώς αυτή τη φορά, οι συστημικοί (υπέρμαχοι του ορθολογισμού όπως θεωρούν για τον εαυτό τους) έχουν φτάσει στο σημείο να διατυπώνουν θεωρίες και εικασίες, αντίστοιχες με τις θεωρίες που μέχρι πρότινως πολεμούσαν.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 20 Ιούλ 2020, 12:40

AlienWay έγραψε:
20 Ιούλ 2020, 12:22
sys3x έγραψε:
AlienWay έγραψε:

Δε γελάω με σένα πάντως.
Και εγώ το έχω δει το έργο, απλώς αυτή τη φορά, οι συστημικοί (υπέρμαχοι του ορθολογισμού όπως θεωρούν για τον εαυτό τους) έχουν φτάσει στο σημείο να διατυπώνουν θεωρίες και εικασίες, αντίστοιχες με τις θεωρίες που μέχρι πρότινως πολεμούσαν.
Ναι έλι ναι, τις πολεμούσαν.
Τέσπα, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι ο ατόφιος ψεκασμός σε συνδυασμό με ναρκισσισμό και ξερολίαση είναι η χειρότερη μορφή ψεκασμού.
:8)

.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 20 Ιούλ 2020, 12:55

AlienWay έγραψε:
19 Ιούλ 2020, 11:03
Ρεαλιστικό το σενάριό σου και το λυπηρό είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση το "κέρδος" της ελληνικής πλευράς είναι ότι η Αγια Σοφιά θα ξαναγίνει μουσείο.

Είναι λυπηρό γιατί πρόκειται για κάτι που "δεν τρώγεται" σε αντίθεση με τα πετροδόλαρα που δημιουργούν ανάπτυξη, άρα ΑΕΠ, άρα "τρώγονται".

Χορτάσαμε φιλολογία σαν λαός. Από ανάπτυξη έχουμε ανάγκη.
Κατακαημένη Ρούμελη που πίστεψες ότι θα έχεις ανάπτυξη από υδρογονάνθρακες.
Το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις υδρογονάνθρακες η ίδια...

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 20 Ιούλ 2020, 13:19

sys3x έγραψε:
20 Ιούλ 2020, 12:40
AlienWay έγραψε:
20 Ιούλ 2020, 12:22
sys3x έγραψε:

Δε γελάω με σένα πάντως.
Ναι έλι ναι, τις πολεμούσαν.
Τέσπα, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι ο ατόφιος ψεκασμός σε συνδυασμό με ναρκισσισμό και ξερολίαση είναι η χειρότερη μορφή ψεκασμού.
:8)
Τρανό παράδειγμα τα μούτρα σου.
1.
hellegennes έγραψε:
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 20 Ιούλ 2020, 13:25

Όσα δε φτάνει η αλεπού τα φτάνει η καμηλοπάρδαλη.

.

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 20 Ιούλ 2020, 13:26

AlienWay έγραψε:
20 Ιούλ 2020, 12:14
Leporello έγραψε:
AlienWay έγραψε:
Πρώτα απ΄όλα, ούτε εγώ μίλησα για Αιγαίο. Τη σύμβαση κούπερ και τους υδρογονάνθρακες, εσύ τα έφερες στη συζήτηση. Εγώ μίλησα για εκμετάλλευση της θάλασσας μέσω της ναυτιλίας.

Επίσης πρέπει λίγο να προσέξεις ότι αυτή τη στιγμή απειλούνται θερμά επεισόδια για κάτι που θεωρείται μείζονος σημασίας.

Αν εσύ όλα αυτά τα χρόνια θεωρούσες ότι "δεν υπάρχει τίποτα" γενικά και αόριστα, τότε είσαι το ίδιο αναξιόπιστος με αυτούς που μιλάνε για ορυκτό πλούτο στο Αιγαίο.

Γι' αυτό και δεν πείθεις ΟΥΤΕ για το Αιγαίο. Δεν είναι στα άμεσά τους σχέδια να στείλουν ερευνητικά εκεί και λες ότι ανέκαθεν γνώριζες πως ο πλούτος ήταν αλλού.

Δεν αποκλείεται να έχεις δίκιο, απλά σου εξηγώ για πιο λόγο είμαι σκεπτικιστής με την άποψή σου.
Εσύ είπες την εξαιρετικά ψεκασμένη άποψη ότι ήδη από την εποχή του Οθωνα απαγορευόταν στην Ελλάδα να εκμεταλλευθεί τον πλούτο της. Γι'αυτό ανέφερα την ψεκασμένη σύμβαση Κούπερ. Οσον αφορά το Αιγαίο, όντως υπάρχει μορατόριουμ με την Τουρκία γιά αποφυγή ερευνών. Κανείς όμως δεν σου απαγόρευσε να κάνεις έρευνες στις πιό πετρελαιοπιθανές περιοχές. Ο λόγος που δεν γινόταν ούτε σ'αυτές, δεν ήταν κάποια προδοσία, αλλά το ότι εμείς μπορεί να τις λέγαμε πιό πετρελαιοπιθανές, αλλά γιά κάποια εταιρεία που δραστηριοποιείται παγκόσμια, δεν ήταν περιοχές που θα της κινούσαν το ενδιαφέρον. Τελικά, κάτι έγινε επειδή βρέθηκε εκείνη η Νορβηγική εταιρεία που έκανε τις έρευνες (δεν θυμάμαι πως την λένε) και επειδή με την ανάπτυξη τής τεχνολογίας πλέον είναι δυνατή η εκμετάλλευση κοιτασμάτων και σε μεγαλύτερο βάθος θαλάσσης.
1.
hellegennes έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 20 Ιούλ 2020, 13:33

Leporello έγραψε:
20 Ιούλ 2020, 11:24
AlienWay έγραψε:
19 Ιούλ 2020, 12:21
Οταν το κατάλαβαν, επέβαλλαν την μη εκμετάλλευση του Αιγαίου.

Αλλο τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα και άλλο το τι της επιτρέπουν να κάνει με τη θάλασσα.
Η σύμβαση Κούπερ, ε;
μύθος δεν είναι αυτό;
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Ιούλ 2020, 13:35

Leporello έγραψε:
20 Ιούλ 2020, 13:26
AlienWay έγραψε:
20 Ιούλ 2020, 12:14
Leporello έγραψε:

Εσύ είπες την εξαιρετικά ψεκασμένη άποψη ότι ήδη από την εποχή του Οθωνα απαγορευόταν στην Ελλάδα να εκμεταλλευθεί τον πλούτο της. Γι'αυτό ανέφερα την ψεκασμένη σύμβαση Κούπερ.
Δεν είπα αυτό. Αυτό ήθελες να καταλάβεις. Το γεγονός ότι ανέφερα την απελευθέρωση, δεν σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις λήφθηκαν αμέσως μετά. Εκτός αν νομίζεις ότι αυτοί που μας απελευθέρωσαν πάθανε αμνησία και ξεχάσανε ότι μας απελευθέρωσαν.
Leporello έγραψε:
Οσον αφορά το Αιγαίο, όντως υπάρχει μορατόριουμ με την Τουρκία γιά αποφυγή ερευνών.
ΑΥΤΟ εννοούσα. Κατάλαβες γιατί σου λέω ότι αισθάνεστε άβολα με αυτά που γίνονται; Ενώ έχουμε τα ίδια δεδομένα, πας να εκμαιεύσεις ψεκασμό. Θα μπορούσα να το πάω παραπέρα και να ρωτήσω γιατί να αποφεύγονται οι έρευνες από μορατόριουμ, ενώ δεν υπάρχει τίποτα. Ας το αφήσουμε αυτό. Σημασία έχει ότι ως εδώ συμφωνούμε, αλλά για κάποιο λόγο εσύ το πήγες στον Κούπερ και στους υδρογονάνθρακες.
Leporello έγραψε:
Κανείς όμως δεν σου απαγόρευσε να κάνεις έρευνες στις πιό πετρελαιοπιθανές περιοχές. Ο λόγος που δεν γινόταν ούτε σ'αυτές, δεν ήταν κάποια προδοσία, αλλά το ότι εμείς μπορεί να τις λέγαμε πιό πετρελαιοπιθανές, αλλά γιά κάποια εταιρεία που δραστηριοποιείται παγκόσμια, δεν ήταν περιοχές που θα της κινούσαν το ενδιαφέρον. Τελικά, κάτι έγινε επειδή βρέθηκε εκείνη η Νορβηγική εταιρεία που έκανε τις έρευνες (δεν θυμάμαι πως την λένε) και επειδή με την ανάπτυξη τής τεχνολογίας πλέον είναι δυνατή η εκμετάλλευση κοιτασμάτων και σε μεγαλύτερο βάθος θαλάσσης.
Α, τώρα υπάρχει τεχνολογία. Οκ, καμία αντίρρηση, ωστόσο δίνεις την εντύπωση σε εμένα που δεν σε έχω γνωρίσει καλά, ότι κάθε φορά που γίνεται έρευνα σε κάποια περιοχή, εσύ θα αποκλείεις όλες τις υπόλοιπες.

Επί της ουσίας όπως βλέπεις, δεν διαφωνούμε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AlienWay την 20 Ιούλ 2020, 13:38, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών