Χριστιανισμος/ειδωλολατρεια: ομοιοτητες και διαφορες..

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Χριστιανισμος/ειδωλολατρεια: ομοιοτητες και διαφορες..

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 01 Ιούλ 2018, 03:16

βρε βρε κάτι νευράκια

γιατί τόσα νευράκια, προς τί τόση επιθετικότης? :102:
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Ιωάννης Ειρηναίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιωάννης Ειρηναίος » 01 Ιούλ 2018, 03:19

nik_killthemall έγραψε:
01 Ιούλ 2018, 03:15
Ματθ. 12,30 : ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι

Μαρκ. 16,16 : ὁ πιστεύσας καὶ βαπτισθεὶς σωθήσεται, ὁ δὲ ἀπιστήσας κατακριθήσεται.

Δεν έχει τέτοια μεγάλε διάλεξε και γρήγορα, γιατί τα ιερατεία θέλουν και τους πιστούς και τους άπιστους τώρα στο παρόν όχι μετά, οπότε άσε τα σάπια διάλεξε φανέλα
Τίποτα.

Χριστιανός, όχι, διότι όλος ο κόσμος τους βρίζει και τους χλευάζει. Και διότι έχω τις δικές μου αντιρρήσεις.

Άθεος, πάλι όχι. Διότι 1% πιθανότητα να υπάρχει κάτι μετά θάνατον, εγώ πως να το ξέρω. Γιατί να το εκβιάσω; Κι άμα υπάρχει Θεός και έκανα εγώ λάθος που έλεγα ότι δεν υπάρχει;

Τίποτα. Μηδέν. Ούτε δούλος, ούτε αφέντης.
Ο παλαιός των ημερών...

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 01 Ιούλ 2018, 03:22

ή μαζί τους θα είσαι και πιστός ή εναντίον τους θα είσαι και άπιστος ! Ενδιάμεση στάση, και "μια στιγμή βρε παιδιά να το συζητήσουμε 50 χρόνια το πράμα" και τέτοια, δεν προέβλεψε ο θεός για τον άνθρωπο, άρα ενδιάμεση στάση δεν υπάρχει . -

Δεν θα μας χαλάσεις το οπαδιλικι τόσων αιώνων τώρα εσύ, επειδή είσαι απροσάρμοστος και την ψάχνεις τη φάση.

Θα σε οπαδοποιήσουμε κι ας μην το θέλεις, τέλος. το πε κι ο τζίζας ή μαζί του ή εναντίον του
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 01 Ιούλ 2018, 03:32, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
Ιωάννης Ειρηναίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιωάννης Ειρηναίος » 01 Ιούλ 2018, 03:26

Οκ.

Επομένως θέτεις αυτομάτως στο επιχείρημά σου ως θεό τον θεό των Γραφών.

Απαντώ:

Δεν τα λένε όλα οι Γραφές. Εφόσον ο θεός με έφτιαξε και είμαι δημιούργημά του και εφόσον προγνωρίζει τα πάντα του μέλλοντος, τότε θα έπρεπε να έχει σκεφτεί και αυτό το ενδεχόμενο. Δεν γίνεται να μην το είχε σκεφτεί όταν με κατασκεύασε.
Ο παλαιός των ημερών...

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 01 Ιούλ 2018, 03:31

θα τολμήσεις εσύ ο τιποτένιος, να πεις πως οι θεόπνευστες γραφές δεν τα λένε όλα και είναι ελλειπείς ? Πως τολμάς ? Πιπέρι ! Θα φωνάξω το συντονισμό και θα σου κάνω αναφορές από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μετά από αυτά αποδεικνύεις πως είσαι άπιστος, είσαι εναντίον του χριστού μας αφού δεν είσαι μαζί του, κι όπως είπε κι ο Παύλος αιώνιος εκδικητικός όλεθρος σε περιμένει.

Συντονισμός, φέρτε ενα στουπί για τον κύριο
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
Ιωάννης Ειρηναίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιωάννης Ειρηναίος » 01 Ιούλ 2018, 03:32

Εσύ πες μας Νικ, μαζί του ή εναντίον του;
Ο παλαιός των ημερών...

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 01 Ιούλ 2018, 03:33

Σουβλίτσα έγραψε:
01 Ιούλ 2018, 03:04
Northern Spirit έγραψε:
01 Ιούλ 2018, 02:56

Στους Εβραιους απευθυνεται ο Χριστος οταν ομιλει περι νηστειας...Οι Εβραιοι νηστευανε και ο Χριστος τους ειπε οτι ΟΤΑΝ νηστευετε να μην το κανετε υποκριτικα....Δεν ειπε πουθενα ομως να νηστευουνε οπωδηποτε, ουτε κατεκρινε οσους δεν νηστευανε..
Μεγιστη αποδειξη στο τελευταιο ειναι οτι οι μαθητες του ΔΕΝ ΝΗΣΤΕΥΑΝΕ.
Και τις εντολές για ποιόν τις δίνει?
ΟΙ μαθητές του δεν ήταν Εβραίοι?

Όταν είπε οτι δεν ήλθε για να καταλύσει τον Νόμο, εσύ γιατί πιστεύεις οτι δεν συμπεριέλαβε την νηστεία?

Όταν είπε ΟΤΑΝ νηστεύεις ΝΑ κάνεις έτσι και να ΜΗΝ κάνεις έτσι...γιατί το είπε και δεν είπε: κοίτα, μην νηστεύεις, τσάμπα κόπος.

Όταν ο ίδιος νήστευσε, γιατί νήστευσε?

Και τέλος πάντων, οι ίδιοι οι μαθητές Του τον ρώτησαν κι Εκείνος τους απάντησε με παραπάνω από δύο λόγια.
ΑΥτά τα λόγια δεν σου κάνουν? Ως προς το τί είπε και δεν είπε ο Ίδιος?

τις εντολες για τους πιστους που νηστευανε τις εδωσε...
Η προσεγγιση τις Χριστου ητανε οτι οποιος θελει μπορει να γινει μελος της εκκλησια του.Και αυτοι που νηστευουνε αι αυτοι που δεν νηστευουνε...Αλλα δεν τους εδωσε κανονες για νηστεια...Αν ηθελε να νηστεια θα εβαζε τους μαθητες του να νηστευουνε,δεν το εκανε..Μαλιστα στην παραβολη του Τελωνη και του Φαρισαιου που ο Φαρισαιος καμαρωνε οτι νηστευε ο Ιησους ειπε οτι δεν δικαιωθηκε αυτος αλλα ο αλλος, ο τελωνης που δεν τηρουσε τους κανονες..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 01 Ιούλ 2018, 03:33

Εναντίον του !

(πάμε ανάποδα)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 01 Ιούλ 2018, 03:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 01 Ιούλ 2018, 03:34

Μου αρέσει που μεταξύ σας τα συζητάτε μεταξύ σας τα βρίσκετε!
Τί χαριτωμένο :lol:

κανα πρόβλημα με τον...Τζίζας μεσιέ...killthemall?

@ Ειρηναίε, άσε μας εμάς παιδι μου, δεν μας πιστεύεις, εμεις τινάζουμε και την σκόνη των υποδυμάτων μας...

Κοίτα κει, μην γυαλίσει περισσότερο το μάτι του killthemall!! και σ'αρχίσει σε τίποτα σφαλιάρες στο τέλος!

Άβαταρ μέλους
Ιωάννης Ειρηναίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιωάννης Ειρηναίος » 01 Ιούλ 2018, 03:36

nik_killthemall έγραψε:
01 Ιούλ 2018, 03:33
Εναντίον του !

(πάμε ανάποδα)
Εγώ τίποτα. :)
Ο παλαιός των ημερών...

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 01 Ιούλ 2018, 03:37

Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε:
01 Ιούλ 2018, 03:36
nik_killthemall έγραψε:
Εναντίον του !

(πάμε ανάποδα)
Εγώ τίποτα. :)
Μαγκιά σου

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 01 Ιούλ 2018, 03:38

Northern Spirit έγραψε:

Η προσεγγιση τις Χριστου ητανε οτι οποιος θελει μπορει να γινει μελος της εκκλησια του.Και αυτοι που νηστευουνε αι αυτοι που δεν νηστευουνε...Αλλα δεν τους εδωσε κανονες για νηστεια...Αν ηθελε να νηστεια θα εβαζε τους μαθητες του να νηστευουνε,δεν το εκανε..Μαλιστα στην παραβολη του Τελωνη και του Φαρισαιου που ο Φαρισαιος καμαρωνε οτι νηστευε ο Ιησους ειπε οτι δεν δικαιωθηκε αυτος αλλα ο αλλος, ο τελωνης που δεν τηρουσε τους κανονες..
Πίθηκα, το σημείο που τους λέει πως όσο είναι μαζί τους ο Νυμφίος δεν είναι ανάγκη να πενθούν, μήπως αυτό, κατά τύχη λέω, το διάβασες?
Οι μαθηταί μου, εφ' όσον ευρίσκονται μαζή με εμέ, τον νυμφίον της Εκκλησίας, δεν είναι δυνατόν να πενθούν και εις εκδήλωσιν του πένθους των να νηστεύουν. Οταν όμως με πάρουν και με αποσπάσουν εκ μέσου αυτών, τότε θα πενθήσουν και θα νηστεύσουν

Άσε μας παιδάκι μου, άνοιξε κει κανα νήμα και αποχαιρέτα την τσαβία που χάνεται

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 01 Ιούλ 2018, 03:54

Σουβλίτσα έγραψε:
01 Ιούλ 2018, 03:38
Northern Spirit έγραψε:

Πίθηκα, το σημείο που τους λέει πως όσο είναι μαζί τους ο Νυμφίος δεν είναι ανάγκη να πενθούν, μήπως αυτό, κατά τύχη λέω, το διάβασες?
Οι μαθηταί μου, εφ' όσον ευρίσκονται μαζή με εμέ, τον νυμφίον της Εκκλησίας, δεν είναι δυνατόν να πενθούν και εις εκδήλωσιν του πένθους των να νηστεύουν. Οταν όμως με πάρουν και με αποσπάσουν εκ μέσου αυτών, τότε θα πενθήσουν και θα νηστεύσουν

Άσε μας παιδάκι μου, άνοιξε κει κανα νήμα και αποχαιρέτα την τσαβία που χάνεται
Απο το αποκρυφο ευαγγελιο του Θωμα:

Εικόνα
Εικόνα

Η αποψη του Χριστου ητανε οτι αυτα που μετρανε ειναι αυτα που λες και πραττεις οχι το το αν νηστευεις..

Ενημερωσου λιγο για να ξεστραβωθεις..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 01 Ιούλ 2018, 04:03

Έχω τοποθετηθεί ήδη, αγαθέ μου Πίθηκα, κάτι ποστ πιο πίσω, στο θέμα περι "ανοικτών οφθαλμων" και διαφόρων επιστημονικοφανών

Αυτό όμως, και πάλι, που μου ποστάρεις, δεν είναι Καινή Διαθήκη.

Τί να σου κάνω :102:

Αντε, τσάμπα με παίδευες, καληνύχτα!

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 01 Ιούλ 2018, 17:14

Σουβλίτσα έγραψε:
01 Ιούλ 2018, 02:17
Κατά τα δικά μου διαβάσματα (και όχι γνώμη) η Εκκλησία, βρισκόμενη όπως ήταν φυσικό με ανθρώπους στους κόλπους της προερχόμενους από περιβάλλοντα ειδωλολατρικά, προσπάθησε σαφέστατα να κρατήσει μακρυά το ειδωλολατρικό στοιχείο (τα φυλαχτά, τις μαγείες, τα ξόρκια κτλ) χωρίς να αλλοιωθεί η Πίστη στην Θεία Χάρη και την επενέργεια του Αγίου Πνεύματος ακόμη και σε αυτήν την ύλη και την υποψία ύλης ακόμη....(οι σκιές του Παύλου).

Έχουν δοθεί μάχες από Χριστιανούς Πατέρες και για τα δύο και έχουν τεθεί ξεκάθαρα τα θέματα Συνοδικά από ή/και βάσει των ίδιων των Πατέρων

Ρε Πίθηκα, εδώ λέμε δεν έχεις ανοίξει την ΚΔ ούτε για πλάκα και συνεχίζεις να εκθέτεις γνώμες και μάλιστα ως γνώση?
Τα φυλακτά αρχικά ήταν στοιχείο ενοχής για το κυνήγι των αρχαιολατρών.
Όταν η εκκλησία εδραιώθηκε, τα χρησιμοποίησε και αυτή.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών