112: Άλλη μιά μούφα της ΝΔ. Πάλι δε λειτούργησε.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Re: 112: Άλλη μιά μούφα της ΝΔ. Πάλι δε λειτούργησε.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 10 Αύγ 2020, 12:39

Υδράργυρος έγραψε:
10 Αύγ 2020, 00:11
[
Αυτα που λεει ο χαρδαλιας ειναι μαλακιες
Είπε ότι η πρόβλεψη ήταν για 63 χιλιοστά σε 24 ρες.
Τον διέψευσε κανένας;

Γιατί αν ήταν πράγματι τέτοια η πρόβλεψη ήταν ΓΤΠ και άρα δεν μπορούν να κάνουν αξιόπιστες προβλέψεις.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Αύγ 2020, 12:53

foscilis έγραψε:
10 Αύγ 2020, 00:06
Chainis έγραψε:
09 Αύγ 2020, 17:25
Δεν διάβασα τα προηγούμενα ποστ, μπορεί και να έχει γραφτεί - συζητηθεί

Ερώτηση :

Υπάρχει τροπος/δυνατότητα οι Μετεορολογοι να προβλεψουν τον όγκο του νερού που θα πέσει σε μια Θεομηνια, αν θα είναι 400 η 200 η 100 χιλιοστά;

Υπαρχει κάποιος αλγορυθμος ανά περιοχή ότι ας πούμε στα 200 εκατοστά πλημυριζει ενώ στα 150 όχι;

Αν δεν υπάρχουν 2-3 τέτοιες βασικές πληροφορίες τι σκατα μήνυμα να στείλει το 112;
Πως θα δικαιολόγησε μετα η πολιτική προστασία ότι έστειλε στα βουνά μερικές χιλιάδες ανθρώπους για μια μπόρα 2-3 ωρών που δεν είχε καμία συνέπεια;
Δεν ήταν ενα στιγμιαίο απρόβλεπτο φαινομενο.

Έβρεχε πέντε ώρες με δεκάδες κεραυνούς το λεπτο που φαινονταν από την Παλλήνη 60 χιλιόμετρα μακριά σε ευθεία γραμμή.

Στις τρεις από τις πέντε ωρες ας πουμε με τα ημιορεινά χωριά και τη μισή πεδιάδα να έχουν πλημμυρίσει δε νομίζω να ήταν τόσο παρακινδυνευμενο να στείλεις μήνυμα στην άλλη μισή ώστε να ξυπνήσει τουλάχιστον απο το μήνυμα αντί από ορμητικά λασπόνερα στη μούρη.
Αυτά τα γράφει άτομο που πριν λίγο καιρό μάς έλεγε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον καιρό σε 14 μέρες (τι κι αν το BBC δίνει 14ήμερη πρόβλεψη, δεν ξέρει τι του γίνεται). Τώρα ξαφνικά θεωρεί ότι μπορείς να προβλέψεις ακριβώς όχι απλώς τον όγκο νερού αλλά τον ρυθμό του σε μια περιορισμένη γεωγραφική θέση (hint: αυτό πραγματικά δεν μπορείς να το κάνεις).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 10 Αύγ 2020, 12:53

stavmanr έγραψε:
10 Αύγ 2020, 00:05
Chainis έγραψε:

Υπάρχει τροπος/δυνατότητα οι Μετεορολογοι να προβλεψουν τον όγκο του νερού που θα πέσει σε μια Θεομηνια, αν θα είναι 400 η 200 η 100 χιλιοστά;
Συνήθως, σε όλα τα υδραυλικά έργα (και αστική δόμηση κλπ) υπολογίζονται οι μέγιστες απορροές 50ετίας ή 100ετίας.
Μην σου φανεί περίεργο αν πυρκαϊές ή άναρχη δόμηση ή καταπάτηση ρεμάτων, ή συνδυασμός τους είναι η βασική αιτία της καταστροφής.
Θεωρία που συνήθως δεν έχει επαφή με την πράξη.

Πριν από πολλά χρόνια είχε πλημμυρίσει η Κόρινθος γιατί σε μια συγκεκριμένη περιοχή που δεν είχε καμένα και τροφοδοτουσε ένα ρέμα απορροής έβρεχε δυνατά για 8 ώρες συνεχεια.
Αν ήταν 5 ώρες πιθανότατα δεν θα πλημμυρίζε. Μπορούν να προβλέψουν αξιόπιστα τον όγκο νερού και τον χρόνο που θα πέσει;
Αν λεει αλήθεια ο Χαρδαλιας δεν μπορούν.

Δες την απάντηση μου στον Υδράργυρο.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Αύγ 2020, 12:56

Chainis έγραψε:
10 Αύγ 2020, 12:39
Υδράργυρος έγραψε:
10 Αύγ 2020, 00:11
[
Αυτα που λεει ο χαρδαλιας ειναι μαλακιες
Είπε ότι η πρόβλεψη ήταν για 63 χιλιοστά σε 24 ρες.
Τον διέψευσε κανένας;

Γιατί αν ήταν πράγματι τέτοια η πρόβλεψη ήταν ΓΤΠ και άρα δεν μπορούν να κάνουν αξιόπιστες προβλέψεις.
Φυσικά και δεν μπορούν να κάνουν αξιόπιστες προβλέψεις. Γι' αυτό και αυτό αποτελεί πρόβλημα σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες, που πλημμυρίζουν συχνά-πυκνά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 10 Αύγ 2020, 13:03

foscilis έγραψε:
10 Αύγ 2020, 00:06
Chainis έγραψε:
Δεν διάβασα τα προηγούμενα ποστ, μπορεί και να έχει γραφτεί - συζητηθεί

Ερώτηση :

Υπαρχει κάποιος αλγορυθμος ανά περιοχή ότι ας πούμε στα 200 εκατοστά πλημυριζει ενώ στα 150 όχι;

Αν δεν υπάρχουν 2-3 τέτοιες βασικές πληροφορίες τι σκατα μήνυμα να στείλει το 112;
Πως θα δικαιολόγησε μετα η πολιτική προστασία ότι έστειλε στα βουνά μερικές χιλιάδες ανθρώπους για μια μπόρα 2-3 ωρών που δεν είχε καμία συνέπεια;
Δεν ήταν ενα στιγμιαίο απρόβλεπτο φαινομενο.

Έβρεχε πέντε ώρες με δεκάδες κεραυνούς το λεπτο που φαινονταν από την Παλλήνη 60 χιλιόμετρα μακριά σε ευθεία γραμμή.

Στις τρεις από τις πέντε ωρες ας πουμε με τα ημιορεινά χωριά και τη μισή πεδιάδα να έχουν πλημμυρίσει δε νομίζω να ήταν τόσο παρακινδυνευμενο να στείλεις μήνυμα στην άλλη μισή ώστε να ξυπνήσει τουλάχιστον απο το μήνυμα αντί από ορμητικά λασπόνερα στη μούρη.

Ας πουν ότι δε δούλεψε ο μηχανισμός, ότι προφανώς κάτι κάπου πήγε στραβά και το κοιτάνε.

Αλλά όχι. Μας πληροφορούν ότι επίτηδες δεν έστειλαν.

Εκαναν και χάρη στους ανθρώπους που δεν τους ξεσήκωσαν... άδικα.

Να τσακιστουν να κάνουν έρευνα γιατί δε λειτούργησε ο μηχανισμός και πώς δε θα ξαναγίνει αν θέλουν να λέγονται σοβαροί.
Στέκομαι σε αυτό που είπε ο Χαρδαλιας και απ όσο ξέρω δεν έχει διαψευστεί, η πρόβλεψη ήταν για 63 mm νερό σε 24 ώρες.
Με τέτοια πρόβλεψη σαν πολιτική προστασία δεν κάνεις τίποτα, βροχές με 5-7 εκατοστά νερό είναι συνηθισμένες και ακίνδυνος.

Όταν εξελίσσεται το φαινόμενο και βλέπεις ότι ξεφεύγει από τις προβλέψεις δεν ξέρω πραγματικά τα ρίσκα μιας τέτοιας ενέργειας.

Πάντως για να μην θεωρηθω συνήγορος του Χαρδαλιας πιστεύω ότι έπρεπε να είχε σταλεί από πριν μήνυμα που να εφιστά την προσοχή για έντονα καιρικά φαινόμενα άσχετα με την (άγνωστη τότε) εξέλιξη τους.

Μάργκαρετ Θάτσερ:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Αύγ 2020, 13:04

Να μια εικόνα από την πλημμύρα:

Εικόνα

Oh, wait. Είναι εικόνα από τις πλημμύρες της Αγγλίας, από τον Φεβρουάριο που μας πέρασε (τον φετινό). Δυστυχώς δεν συμβουλεύτηκαν τους μετεωρολόγους του φόρουμ, που μπορούν να προβλέπουν με ακρίβεια την βροχή και πέθαναν 11 άτομα και προκλήθηκαν ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 10 Αύγ 2020, 13:07

Το είχα βγάλει από το αρχικό ποστ, αλλά οι γονείς με το μωρό ξύπνησαν από τα νερά που είχαν μπει στο σπίτι μαύρα μεσάνυχτα και είχαν καλύψει την κούνια του.

Το επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΧΑΡΗ που δεν τους έστειλαν μήνυμα να τους ξυπνήσουν και να πανικοβληθούν.

Καθίστε λίγο να το σκεφτείτε αυτό σε όλη του την καφρίλα.

Αντί να πούνε ότι πολύ απλά δεν υπήρχε πρόβλεψη να ασχοληθεί κάποιος και να πει στους κατοίκους των πεδινών "έχετε το νου σας έχουν ήδη πλημμυρίσει στην Καμαρίτσα και τη Νεροτριβιά". Όόόόχι. Πρέπει να πουλήσουν ότι τα είχαν όλα under control και ότι κράτησαν τους κατοίκους στο σκοτάδι (κυριολεκτικά!) για το καλό τους.

Fomalhaut
Phorum.gr user: Alamo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fomalhaut » 10 Αύγ 2020, 13:09

Μετεωρολογικά lidar , λέγονται και είναι αυτοκινούμενα σε container, τεχνολογία εφαρμοσμένη από 2000, αν θυμάμαι καλά είχα με αγοράσει τρία τέσσερα για την γαμημένη Ολυμπιάδα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Αύγ 2020, 13:10

foscilis έγραψε:
10 Αύγ 2020, 13:02
Δεν είναι πρόβλεψη άμα συμβαίνει τις προηγούμενες τρεις ώρες
Πρόβλεψη είναι ο όγκος και ο ρυθμός, οποιαδήποτε στιγμή πριν το τέλος του φαινομένου, αγράμματε φίλε μου. Και φυσικά δεν συνέβησαν αυτές οι μαλακισμένες υπερβολές που περιγράφεις. Μην ήταν και 200 ώρες με 25.000 κεραυνούς το δευτερόλεπτο που φαινόταν από 560 χιλιόμετρα μακριά;

Πρέπει κάποια στιγμή να μάθεις ότι δεν είναι όλα αστείο για να τα περιγράφεις με ηλίθιες υπερβολές και κανείς δεν τις βρίσκει χαριτωμένες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Αύγ 2020, 13:17

Chainis έγραψε:
10 Αύγ 2020, 13:10
Σοβαρά τώρα, είσαι βέβαιος ότι ένα μηνυμα ενώ η καταιγιδα ήταν σε εξελιξη ήταν ασφαλές κι ότι δεν θα τα έκανε χειρότερα;
Γιατί το λες αυτό; Ένα μήνυμα του τύπου «έχετε υπόψη ότι βρέχει πολύ και υπάρχει ένα ενδεχόμενο να πλημμυρίσετε» είναι άκρως εποικοδομητικό. Θα έβγαιναν έξω, θα έστηναν ένα πρόχειρο αντιπλημμυρικό και όλα καλά.

Ή, οι από κάτω θα χτυπούσαν την πόρτα του foscilis για να περάσουν το βράδυ στο σπίτι του, μιας και φαίνεται πολύ φιλόξενο παλικάρι.

Ένα απ' τα δύο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Σέρπικο
Phorum.gr user: Σέρπικο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέρπικο » 10 Αύγ 2020, 13:24

Για τους νεκρούς ,τους αγνοούμενους και τις υλικές καταστροφές,υπάρχουν ευθύνες;
Θα επιμεριστουν ;
Η όλα καλά και φταιει η κλιματική αλλαγή;
Δεν θέλω να πιστέψω ότι πιανουν τόπο τα λεφτά του πέτσα,οσο αφορά την κριτική ,που είναι ηπιοτατη.
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΓΡΑΜΜΟΣ - ΒΙΤΣΙ

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 10 Αύγ 2020, 13:29

Ρεαλιστικά, τώρα, γιατί αρκετό ψεκασμό διαβάσαμε και σ' αυτό το νήμα από σούπερ επιστήμονες, σε όλον τον κόσμο οι κυβερνήσεις βγάζουν προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε παραίνεση ή εντολή εκκένωσης. Επειδή αυτό είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο και πρέπει να γίνει πριν την εμφάνιση του φαινομένου, τέτοιες εντολές δίνονται μόνο σε επιβεβαιωμένα πολύ ακραία φαινόμενα, όπως καταιγίδες και τυφώνες που προβλέπονται καταστροφικά.

Εντολές εκκένωσης σε εξέλιξη φαινομένου είναι τρομερά επικίνδυνες γιατί μπορούν να οδηγήσουν εύκολα σε θανάτους. Θα δημιουργήσεις μποτιλιάρισμα σε χρόνο dt και πιθανότατα θα παρασυρθούν άτομα, ακόμα και οχήματα. Ωστόσο οφείλεις να προειδοποιήσεις αν η εκτίμηση είναι για υπερβολικά ακραίο φαινόμενο και να δώσεις οδηγίες (όπου συνήθως θα σου πουν να μην μετακινηθείς). Αν η εκτίμησή σου είναι ότι δεν θα συμβεί τίποτα τρομερό από το ίδιο το φαινόμενο, είναι ασφαλέστερο να μην κινητοποιήσεις τον πληθυσμό, γιατί πάλι θα οδηγήσεις σε περισσότερους θανάτους και τραυματισμούς από όσους θα είχε το φαινόμενο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 10 Αύγ 2020, 16:06

Οι προβλέψεις για το που θα χτυπήσει η κακοκαιρία ακριβώς και με τι δύναμη δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί τους καλοκαιρινούς μήνες 100%.

Υπήρχαν οι ενδείξεις. Απ ότι είδα λίγο τα μετεωρολογικά site έδιναν μέσα και την Εύβοια.
Τα υπόλοιπα είναι μλκιες των υψηλόβαθμων που κοιτάνε να ρίξουν ευθύνες αλλού.

Ότι γίνονταν στην Ελλάδα ανέκαθεν δηλαδή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος taliban την 10 Αύγ 2020, 16:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών