Ζώρας (απο το Ζωγράφος) Τσάπελης
Το Kυριακή δεν είναι σπάνιο . Νομίζω είναι από τα πιο κοινά ονόματα. Ειδικά το παράγωγο Κική είναι τόσο συνηθισμένο.Παντου υπάρχει μία Κική .Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑13 Αύγ 2020, 05:05Ροδάμνη. Το όνομα της νονάς μου. Την λέγαμε Ροδούλα.
Το Ροδάμνη σε μέλη της ευρύτερης οικογένειας μου εμφανίζεται σαν Ροδί και σαν Ροδούλα σε 7 γυναίκες σε τέσσερεις γεννεές.
Σελήνη, η γιαγιά μου
Ξανθίππη, μια απο τις 5 αδελφές της γιαγιάς μου.
Κυριακή, άλλη μια απο τις 5 αδελφές της γιαγιάς μου.
Μόνο 4;Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑13 Αύγ 2020, 05:18Σταματίνα.
Νομίζω τις έχω γνωρίσει και τις τέσσερεις που υπάρχουν στη Αθηνα.
Μια στην Εθνική τράπεζα, άλλη μια σε γραφειο μεγάλης εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων, μια ξαδέλφη μου και μια απο έβγαινα κάποτε.
Το Κυριακή μάλλον ειναι σπάνιο σαν όνομα. Απλώς ειναι εύηχο και ευκατάληπτο όνομα και το Κυριάκος/Κυριακή δεν ακούγεται σαν ασυνηθιστο.
Τι να πώ; Ιουλία;Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑13 Αύγ 2020, 18:23Το Κυριακή μάλλον ειναι σπάνιο σαν όνομα. Απλώς ειναι εύηχο και ευκατάληπτο όνομα και το Κυριάκος/Κυριακή δεν ακούγεται σαν ασυνηθιστο.
Το «Κική» μπορεί να βγαινει απο πολλά ονόματα όπως π.χ Αγγελική, Κατερίνα/Καίτη, Καλιόπη κλπ.
Στην ακραία περίπτωση ήξερα μια ονόματι «Σεβαστή» που όλοι την έλεγαν "Κική"
Το Αντριάνα ειναι το θηλυκό υποκοριστικό του Ανδρέας.
Επίσης εχω συνατήσει γυναίκες με το όνομα Andrea (χωρις το τελικό "ς").
Το ενδιαφέρον ειναι οτι μερικές το τόνιζαν στο πρωτο φωνήεν ( το Α ακούγεται μαζι με το ν σαν 'Αντρεια ) και ηταν επι το πλείστον μαύρες αμερικανίδες. Οι λευκές αμερικανίδες το τόνιζαν σαν Αντρέα
Αντριάνα ειναι η Ιταλοαργεντινή σύζυγος ενός ξάδελφου στην ΝΥ.
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑13 Αύγ 2020, 04:44Γραμματική
Γιακουμής
Γραμματική Γιακουμή (υπαρκτό πρόσωπο)
Πεντε με την Τσιμτσιλη.Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑13 Αύγ 2020, 05:18Σταματίνα.
Νομίζω τις έχω γνωρίσει και τις τέσσερεις που υπάρχουν στη Αθηνα.
Μια στην Εθνική τράπεζα, άλλη μια σε γραφειο μεγάλης εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων, μια ξαδέλφη μου και μια απο έβγαινα κάποτε.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.