Αρχιλοχίας Πλεξίδα - Είδα την Παναγία και με έβγαλε από το ελικόπτερο που διαλύθηκε

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Αρχιλοχίας Πλεξίδα - Είδα την Παναγία και με έβγαλε από το ελικόπτερο που διαλύθηκε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 16 Αύγ 2020, 22:45

ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Αύγ 2020, 21:03
Χαοτικός έγραψε:
16 Αύγ 2020, 20:02
ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Αύγ 2020, 19:50

Μα δεν σε έβρισα σήμερα. :lol:

Ούτε θυμάμαι να σε έχω βρίσει χτες ή προχτές, ασχέτως το πως εννοείς τη βρισιά.

Δηλαδή πως ακριβώς πρέπει να τους το πω; :lol:
Με ηχητικό μήνυμα;
Το ότι το έγραψα δεν φτάνει;

Αυτό που πρεσβεύω είναι ότι η πίστη είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και ότι όποιος γουστάρει να προσβάλλει καλό θα είναι να είναι έτοιμος να υποστεί και ο ίδιος προσβολές και κριτική για τον δικό του τρόπο σκέψης και τις δικές του συμπάθειες ή αντιπάθειες.
Ναι μόνο που υπάρχει μια προϊστορία όπου οι εξουσίες εξόντωναν όσους φέρουν διαφορετικό λόγο και έχουν εγκατασταθεί και ριζώσει συναισθήματα οργής και εκδίκησης. Δεν πάνε πολλά χρόνια (καμιά εικοσαριά) που η συνήθης γραμμή των παπάδων ήταν να λοιδορούν τους άθεους και στις δημόσιες συζητήσεις όποιος άρθρωνε επιχείρημα υπέρ της αθεΐας δεχόταν επίθεση. Συχνά λέγανε "Τι βλακείες λες" οι παπάδες και τελείωνε η κουβέντα γιατί μετά ακολουθούσε ο όχλος. Κύριο γνώρισμα των αγράμματων και άβουλων ατόμων. που μου θες και επιχείρημα περί προσωπικής επιλογής. Για να έχεις κάτι τέτοιο πρέπει να έχεις και προσωπικότητα όχι να είναι χάνος. Εσείς είχατε ρημάξει τον πολιτισμό μας καλλιεργώντας αμορφωσιά, βλαχιά, κόμπλεξ, τραμπουκισμούς. Βρίζατε όποτε θέλατε και μετά το ρίχνατε στην καταπίεση δικαιωμάτων όταν κάποιος έλεγε για το πετσάκι της Παναγιάς και πόσο μαλακισμένα είναι όλα αυτά που γράφονται στα ιερά βιβλία σας.
που θα μας κάνετε και προειδοποιήσεις. Κουνάβια.
Έλα τώρα χαρούλα μου που θα μου κάνεις και κήρυγμα για κουνάβια.
Αυτοί που εστιάζουν στο "πετσάκι" της Παναγίας είναι τελειωμένοι προχωκαράμπαμπες που θεωρούν ερωτικό βοήθημα τη βίωση της χριστιανικής αμαρτίας.

Πρώτα ξεκολλήστε από τα βασικά σας θέματα και μετά προχωρήστε σε αναλύσεις.
Έχουμε ξεκολλήσει από δικά μας θέματα γιατί έχουμε βιώσει τη συλλογικότητα. Έχουμε συγκρουστεί. Έχουμε κάτσει μέσα. Έχουμε πιει τα πάντα. Έχουμε κάνει τα πάντα. Είμαστε λοιπόν πιο ακομπλεξάριστοι και μπορούμε να σταθούμε σε κάθε, μα σε κάθε συζήτηση. Ερωτικά βοηθήματα είναι μόνο τα βρώσιμα (αλλαντικά κλπ ή εναλλακτικά καπότες με γεύσεις εδεσμάτων (σκορδαλιά, μπαστουρμά κ.α.)

Όταν λέγαμε σε σας, ότι πως γίνεται να είναι παρθένα η Παναγιά αφού έβγαλε το χριστό, μας λέγατε ότι σας προσβάλουμε. Μόνο και μόνο επειδή εκφράζαμε λογικές απορίες. αντίθετα εσείς βρίζατε τα ιερά μας χωρίς να σκέφτεστε συνέπειες. Είναι λογικό να σας γράφουμε στ' αρχίδια μας όταν μας λέτε για σωστό διάλογο ή για δικαιώματα πίστης κλπ. Κοροϊδία και μόνο κοροϊδία αξίζει. Η ασπίδα του θρησκευτικού δικαιώματος και η πεποίθηση ότι δεν θα σας την πει ποτέ κανείς γιατί δεν έχει δικαίωμα έχει σπάσει στην πράξη. Το χειρότερο είναι που μας το παίζετε πιστοί. Εγώ προσωπικά έχω καταλάβει 10 φορές καλύτερα τα νοήματα του λόγου του χριστού από σας.

* ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΜΑΡΤΙΑ :smt005:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Re: Αρχιλοχίας Πλεξίδα - Είδα την Παναγία και με έβγαλε από το ελικόπτερο που διαλύθηκε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 16 Αύγ 2020, 22:47

Οι υπόλοιποι να φανταστώ στο ελικόπτερο που πέθαναν ακούγανε από τα ακουστικά τους slayer, γιαυτό τους έριξε μια φάπα η Παναγία και πήγαν στον πάτο πιο γρήγορα.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 16 Αύγ 2020, 22:58

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
16 Αύγ 2020, 22:47
Οι υπόλοιποι να φανταστώ στο ελικόπτερο που πέθαναν ακούγανε από τα ακουστικά τους slayer, γιαυτό τους έριξε μια φάπα η Παναγία και πήγαν στον πάτο πιο γρήγορα.

Οι υπόλοιποι ήταν από 40-55 χρονών κι είχαν ζήσει τη ζωή τους, κατά παραχώρηση επετράπη σε μία νέα κοπέλα να ζήσει. Έτσι σκέφτομαι εγώ με το φτωχό μου το μυαλό.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 16 Αύγ 2020, 23:26

Στύγιος έγραψε:
16 Αύγ 2020, 22:58

Οι υπόλοιποι ήταν από 40-55 χρονών κι είχαν ζήσει τη ζωή τους, κατά παραχώρηση επετράπη σε μία νέα κοπέλα να ζήσει. Έτσι σκέφτομαι εγώ με το φτωχό μου το μυαλό.
Η πλέον συνετή στάση σε τέτοια θέματα θα ήταν η σιωπή κατ'εμέ. Η προσευχή και η παράκληση να σώζονται όλοι οι άνθρωποι, όπως η Πλεξίδα.

Προφανώς, όμως, αυτό δεν είναι εφικτό, οπότε αν πρέπει να ερμηνεύσουμε οπωσδήποτε το γεγονός τότε ίσως η παρέμβαση αυτή να ήθελε να μας υπενθυμίσει ότι ο Χριστός είναι η ζωή και μέσω της πίστης σε αυτόν θα την κερδίσουμε. Το γιατί, όμως, επιλέχθηκε η Πλεξίδα, είναι άγνωστο. Ίσως να την έσωσε η πίστη της. Ίσως, όμως, και όχι. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα κριτήρια Του.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 16 Αύγ 2020, 23:41

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
16 Αύγ 2020, 23:26
Στύγιος έγραψε:

Η πλέον συνετή στάση σε τέτοια θέματα θα ήταν η σιωπή κατ'εμέ. Η προσευχή και η παράκληση να σώζονται όλοι οι άνθρωποι, όπως η Πλεξίδα.

Προφανώς, όμως, αυτό δεν είναι εφικτό, οπότε αν πρέπει να ερμηνεύσουμε οπωσδήποτε το γεγονός τότε ίσως η παρέμβαση αυτή να ήθελε να μας υπενθυμίσει ότι ο Χριστός είναι η ζωή και μέσω της πίστης σε αυτόν θα την κερδίσουμε. Το γιατί, όμως, επιλέχθηκε η Πλεξίδα, είναι άγνωστο. Ίσως να την έσωσε η πίστη της. Ίσως, όμως, και όχι. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα κριτήρια Του.
Σωστό αυτό για τη σιωπή. Κι η κοπέλα αυτή έπρεπε να επιλέξει τη σιωπή. δεν μπόρεσε, δεν το ήξερε κι αυτό είναι σεβαστό. Δεν είναι καλό να χρησιμοποιείται η κοπέλα για να ενεργήσουμε την αθεΐα μας. όμως απ' την άλλη είναι γεγονός η δήλωσή της που έλαβε χώρα και λογικό είναι η αλυσιδωτή αντίδραση. Ούτε αν υπάρχει Θεός , ούτε σε περίπτωση που υπάρχει αν είναι καλός,
πρέπει να συζητήσουμε. Είναι μαλακία κάνεις κουβέντα με ότι πιο πρόχειρο βρήκες. Η δήλωσή της είναι μια μαλακία με αρνητικό αντίκτυπο κι εκεί πρέπει να τελειώσει το όλο θέμα. Μαλακία ήταν γιατί φαίνεται να σκέφτεται μόνο την πάρτη της και τα λόγια της μπορεί να προσβάλουν άλλους. Τονίζω ποια είναι η μαλακία. όχι ότι σκέφτηκε την πάρτη της. Όλοι αυτό κάνουμε. Αλλά το ότι φαίνεται αυτό το πράγμα (γι αυτό το μπόλνταρα) και είναι ατυχές μέσα στην σύμπτωση των γεγονότων έτσι πως έγιναν.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 16 Αύγ 2020, 23:52

ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Αύγ 2020, 21:19
Οπότε, αυτός που πήρε προσωπικά κάτι, ήσουν εσύ και όχι εγώ. :lol:
Και άρχισες ολόκληρη ιστορία για την "έντεχνη" προσπάθεια μου στο να μην απαντήσω στο αν σε έβρισα ή στο αν μπορώ να πω στους δικούς μου, την άποψη μου για τους συμβολισμούς λες και στην έστειλα σε πιμί και δεν την έγραψα σε κανονικό μήνυμα.

Κατά τα άλλα, ειλικρινά δεν μ' ενδιαφέρει ο καταλογισμός της ευθύνης, πολύ περισσότερο όταν σπανίως ξεκινώ πρώτη επίθεση. Και θεωρώ παιδιάστικη και εγωκεντρική τη συμπεριφορά σου. Κρίμα.
Δηλαδή όντως δεν κατάλαβες πως το παράδειγμα του φανταστικού διαλόγου μας:

- Γαλή γιατί με έβρισες σήμερα;
- Ναι αλλά εσύ προχτές...

Δεν κατάλαβες δηλαδή ότι ήταν ακριβώς για να σου δείξω πως σε μια απάντηση του John Brown Gun Club προς τον nowhere, όπου σχολίαζαν την διαφημιστική κατάντια της αρχιλοχία, εσύ πετάχτηκες για να καυτηριάσεις την ψυχική διαταρραχή των αθέων σε άλλη περίπτωση.
Πράγμα το οποίο δεν είχε την παραμικρή σχέση ούτε με τον διάλογο των δύο, ούτε και με το συγκεκριμένο θέμα που σχολίαζαν.

Σου επεσήμανα λοιπόν, με πλάγιο τρόπο, ότι απέφυγες να σχολιάσεις τα κακώς ή καλώς κείμενα της περιπτώσεως της αρχιλοχία, αλλά προτίμησες να θίξεις την συμπεριφορά κάποιων αθέων σε άλλο τόπο και χρόνο. Δηλαδή εφάρμοσες την παροιμία "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε".
Αυτό και μόνον.
Και είχα κάνει παράθεση όλον τον σχετικό διάλογο, ώστε να δεις γιατί μιλάω, αλλά εσύ δεν το κατάλαβες ε; Και το θεώρησες επίθεση εναντίον σου ε; Που ξεκίνησα πρώτος ε;
"Επίθεση" λοιπόν, η επισήμανση μιας πιρουέτας την οποία όντως εκτέλεσες, όπως ξεκάθαρα διαπιστώνεται από την επέμβαση σου.
Και σε είπα και ψωρόγατο. Φαντάσου να μην σε έλεγα...θα το θεωρούσες πυρηνικό βομβαρδισμό.

Τα υπόλοιπα που ακολούθησαν, ήταν απόρροια της άρνησής σου να αποδεχθείς πως έριξες μια πιστολιά στου Κουτρούλη τον γάμο, από καθαρή ειρωνική διάθεση.

Ποια ευθύνη λοιπόν και ποιανού;
Αν δεν σε ενδιαφέρει η ευθύνη, δεν καταλογίζεις σε κανέναν κάποια. Αν σε ενδιαφέρει, τότε την καταλογίζεις ακριβοδίκαια.
Όχι αναλόγως της συμπάθειας.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 17 Αύγ 2020, 00:03

Χαοτικός έγραψε:
16 Αύγ 2020, 23:41
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
16 Αύγ 2020, 23:26
Στύγιος έγραψε:

Σωστό αυτό για τη σιωπή. Κι η κοπέλα αυτή έπρεπε να επιλέξει τη σιωπή. δεν μπόρεσε, δεν το ήξερε κι αυτό είναι σεβαστό. Δεν είναι καλό να χρησιμοποιείται η κοπέλα για να ενεργήσουμε την αθεΐα μας. όμως απ' την άλλη είναι γεγονός η δήλωσή της που έλαβε χώρα και λογικό είναι η αλυσιδωτή αντίδραση. Ούτε αν υπάρχει Θεός , ούτε σε περίπτωση που υπάρχει αν είναι καλός,
πρέπει να συζητήσουμε. Είναι μαλακία κάνεις κουβέντα με ότι πιο πρόχειρο βρήκες. Η δήλωσή της είναι μια μαλακία με αρνητικό αντίκτυπο κι εκεί πρέπει να τελειώσει το όλο θέμα. Μαλακία ήταν γιατί φαίνεται να σκέφτεται μόνο την πάρτη της και τα λόγια της μπορεί να προσβάλουν άλλους. Τονίζω ποια είναι η μαλακία. όχι ότι σκέφτηκε την πάρτη της. Όλοι αυτό κάνουμε. Αλλά το ότι φαίνεται αυτό το πράγμα (γι αυτό το μπόλνταρα) και είναι ατυχές μέσα στην σύμπτωση των γεγονότων έτσι πως έγιναν.
Πρόσεξε. Η περίπτωση της θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα μήνυμα από τον Κύριο για το πώς δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα θαύματα. Θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί και φειδωλοί. Πολλά θα μπορούσαν να εξαχθούν. Εγώ δεν την κακίζω, βέβαια. Η ανθρώπινη φύση βρίσκεται σε πορεία τελείωσης και ακόμη έχει δρόμο να διανύσει.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 17 Αύγ 2020, 00:14

Θα μπορούσε κάλλιστα. Αλλά δεν είσαι σίγουρος, έτσι;
Θα μπορούσε δηλαδή ο Κύριος, να απεφάσιζε να αφήσει μερικούς να πεθάνουν και να σώσει μία και μόνον, ώστε να γίνει τζέρτζελο και να μας δώσει το μήνυμα για το πως ΔΕΝ πρέπει να αντιμετωπίζονται τα θαύματα!
Ναι, θα μπορούσε κάλλιστα, αλλά δεν είσαι σίγουρος πως είναι και έτσι. Διότι θα μπορούσε κάλλιστα και να μην είναι έτσι.

Εμείς λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να πούμε πως ήταν έτσι με σιγουριά, οπότε αν ήταν έτσι, τότε το όποιο μήνυμα πάει στράφι.

Αν λοιπόν δέχεσαι πως "μπορεί" να ήταν έτσι, μπας και λες στον Κύριο πως δεν έκανε καλά αν πράγματι ήθελε να μας στείλει ένα τέτοιο μήνυμα;

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 17 Αύγ 2020, 00:32

Λοξίας έγραψε:
17 Αύγ 2020, 00:14
Θα μπορούσε δηλαδή ο Κύριος, να απεφάσιζε να αφήσει μερικούς να πεθάνουν και να σώσει μία και μόνον, ώστε να γίνει τζέρτζελο και να μας δώσει το μήνυμα για το πως ΔΕΝ πρέπει να αντιμετωπίζονται τα θαύματα!
Ναι, θα μπορούσε κάλλιστα, αλλά δεν είσαι σίγουρος πως είναι και έτσι. Διότι θα μπορούσε κάλλιστα και να μην είναι έτσι.

Εμείς λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να πούμε πως ήταν έτσι με σιγουριά, οπότε αν ήταν έτσι, τότε το όποιο μήνυμα πάει στράφι.

Αν λοιπόν δέχεσαι πως "μπορεί" να ήταν έτσι, μπας και λες στον Κύριο πως δεν έκανε καλά αν πράγματι ήθελε να μας στείλει ένα τέτοιο μήνυμα;
To μπινελίκι σου το θες Λοξία , αλλά όχι από μένα ,σε μιαν άλλη ζωή ίσως..

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 17 Αύγ 2020, 00:33

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
17 Αύγ 2020, 00:03
Πρόσεξε. Η περίπτωση της θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα μήνυμα από τον Κύριο για το πώς δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα θαύματα. Θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί και φειδωλοί. Πολλά θα μπορούσαν να εξαχθούν. Εγώ δεν την κακίζω, βέβαια. Η ανθρώπινη φύση βρίσκεται σε πορεία τελείωσης και ακόμη έχει δρόμο να διανύσει.
Δεν θα μπορούσε. Για μένα δεν θα μπορούσε γιατί αυτός ο θεός έτσι όπως νοείται από το μέγα πλήθος δεν υπάρχει. Θες να μου πεις για σχέδιο και κάποιο θείο λόγο, θα το συζητήσω καθώς μου φαίνεται πιο πρόσφορο και πιο τίμιο. Τίμιο γιατί είναι ασαφές και χαοτικό και μόνο έτσι μπορείς να προσεγγίσεις αλήθειες. Ο άλλος δρόμος που λες είναι άκυρος για μένα. Δηλαδή Θεός που παίζει σύμπαν να παίζει και προσωπικές στιγμές το βρίσκω μη ικανό να το δεχτώ,

Το τελευταίο όμως που είπες έχει πολύ ζουμί και κάποια μέρα αναλογίσυο το μαζί με αυτά πυο σου γράφω.
Γιατί ρε φίλε να είναι σε πορεία τελείωσης η ανθρώπινη φύση; Ποιος γαμεί αυτό το σκατόπραμα που λέγεται άνθρωπος; Αυτό ως κυνική και προβοκατόρικη στάση απέναντι στο ιδεολόγημα σου. Που είναι απλά αρχέγονο χαρακτηριστικό και όχι ιδεολόγημα. Να έχουμε σώνει και καλά μια αξία και να την τοποθετήσουμε στη γραμμή εξέλιξης. Με αυην την τάση στη φιλοσοφία μας, σκατά αλήθειες θα βρούμς φίλε. σαν το παιδάκι που λέει "δώσε και μένα καλέ μπάρμπα". Δηλαδή να είναι όρος πως θα διατηρείται η ελπίδα για να έχει νόημα και υπόσταση η έρευνα σου και οι ανακαλύψεις σου. όχι ρε φίλε. ακόμα και ενοποίηση των θεωριών να γίνει (που δεν θα γίνει ποτέ, γιατί και πάλι την ίδια θρησκοκρατούμενη νοοτροπία έχει),
ο άνθρωπος μπορεί να αφανιστεί από πολέμους ή και αρρώστιες. Δεν είναι όλα "ανεβαίνουμε σκαλοπατάκι σκαλοπατάκι και φτάνουμε στον παράδεισο".

Το θαύμα είναι πληγή για τη θρησκεία σου. Είναι η απόλυτη γυφτοκαραμπαμπιά. "Ελάτε να δείτε τη γυναίκα με τα τρία κεφάλια, το ακέφαλο τέρας.
Για ποιο λόγο; Για να πειστεί ο τσιρκολάγνος και να πιστέψει; Κι αν δεν πιστέψει; Τι πειράζει; θα χάσει ο Θεός;

Θαύμα είναι το πράγμα που πηγάζει από την ενέργεια του να θαυμάζεις. Αυτό είναι το θαύμα κι όχι ο Χουντίνι και πως το έκανε ο κερατάς!
Προσπαθούσα πριν χρόνια να πείσω χριστιανούς να μην ακολουθούν το τρίπτυχο Θαύμα-πίστη-αγάπη. Όχι με αυτήν τη σειρά.
Αλλά με τη σειρά Αγάπη-πίστη-θαύμα. Αν θες να πας στην Πάτρα πρέπει απλά... να θες να πας στην Πάτρα. Αυτό είναι η αγάπη. να αγαπάς κάτι για να τι κάνεις αλλιώς θα ας τα μούτρα σου. Αφού αγαπάς και έχεις ξεκαθαρίσει με αυτό, πρέπει να πιστεύεις ότι υπάρχει η Πάτρα. Κι ότι είναι εφικτό να φτάσεις. Μόνο τότε πράγματι θα πας. όταν φτάσεις απλά θαυμάζεις. Αυτό είναι και τέλος. Τόσο απλό και φυσικό και όχι μαγείες και ραβδιά και κρασόνερα.
Όταν αγαπάς μπορείς. Μπορείς γενικά. Τα πάντα ίσως. ή έστω πολλά. Κι όταν μπορείς, μπορείς και να θαυμάζεις μαζί με όλα τα άλλα που μπορείς. (Έχει και το μπορώ την αρχική του ενέργεια). Μπορείς να θαυμάζεις την ανοχή σου στην καθημερινότητα, την ικανότητά σου που σε κρατάει ζωντανό και που συνεχίζεις να αγαπάς. Λίγες στιγμές το χρόνο, ίσως κουρασμένος και ιδρωμένος, ίσως μετά από κάποιο σοκ ή κάποια πολύ κουραστική στραβή που έκατσε, θα νιώσεις αυτό που αναφέρω πιο πάνω. Κάτι τέτοιο είναι το θαύμα και πραγματικά φτάνει.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 17 Αύγ 2020, 00:35

Λοξίας έγραψε:
17 Αύγ 2020, 00:14

Όχι. Δεν λέω κάτι τέτοιο. Η ερμηνεία δεν είναι απλή υπόθεση και πάντως δεν είναι δουλειά του καθενός. Δηλαδή, η επιτυχημένη ερμηνεία.

Τώρα, εσύ θα μου πεις, μα καλά γιατί ο Κύριος δεν στέλνει σαφή μηνύματα αλλά αμφίσημα ή και αμφισβητούμενα; Νομίζω ότι η ορθή απάντηση σε τούτη την ένσταση είναι ότι αφενός σε κάποιους στέλνει σαφή μηνύματα -εγώ δεν είμαι ένας εξ αυτών-αφετέρου δεν πρέπει να παραβιάζεται η ελευθερία μας, ενώ παράλληλα πρέπει να εκπαιδεύεται η κρίση μας και η στάση μας για διάφορες καταστάσεις.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 17 Αύγ 2020, 00:43

Χαοτικός έγραψε:
17 Αύγ 2020, 00:33
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
17 Αύγ 2020, 00:03
Δεν θα μπορούσε. Για μένα δεν θα μπορούσε γιατί αυτός ο θεός έτσι όπως νοείται από το μέγα πλήθος δεν υπάρχει. Θες να μου πεις για σχέδιο και κάποιο θείο λόγο, θα το συζητήσω καθώς μου φαίνεται πιο πρόσφορο και πιο τίμιο. Τίμιο γιατί είναι ασαφές και χαοτικό και μόνο έτσι μπορείς να προσεγγίσεις αλήθειες. Ο άλλος δρόμος που λες είναι άκυρος για μένα. Δηλαδή Θεός που παίζει σύμπαν να παίζει και προσωπικές στιγμές το βρίσκω μη ικανό να το δεχτώ,

Το τελευταίο όμως που είπες έχει πολύ ζουμί και κάποια μέρα αναλογίσυο το μαζί με αυτά πυο σου γράφω.
Γιατί ρε φίλε να είναι σε πορεία τελείωσης η ανθρώπινη φύση; Ποιος γαμεί αυτό το σκατόπραμα που λέγεται άνθρωπος; Αυτό ως κυνική και προβοκατόρικη στάση απέναντι στο ιδεολόγημα σου. Που είναι απλά αρχέγονο χαρακτηριστικό και όχι ιδεολόγημα. Να έχουμε σώνει και καλά μια αξία και να την τοποθετήσουμε στη γραμμή εξέλιξης. Με αυην την τάση στη φιλοσοφία μας, σκατά αλήθειες θα βρούμς φίλε. σαν το παιδάκι που λέει "δώσε και μένα καλέ μπάρμπα". Δηλαδή να είναι όρος πως θα διατηρείται η ελπίδα για να έχει νόημα και υπόσταση η έρευνα σου και οι ανακαλύψεις σου. όχι ρε φίλε. ακόμα και ενοποίηση των θεωριών να γίνει (που δεν θα γίνει ποτέ, γιατί και πάλι την ίδια θρησκοκρατούμενη νοοτροπία έχει),
ο άνθρωπος μπορεί να αφανιστεί από πολέμους ή και αρρώστιες. Δεν είναι όλα "ανεβαίνουμε σκαλοπατάκι σκαλοπατάκι και φτάνουμε στον παράδεισο".

Το θαύμα είναι πληγή για τη θρησκεία σου. Είναι η απόλυτη γυφτοκαραμπαμπιά. "Ελάτε να δείτε τη γυναίκα με τα τρία κεφάλια, το ακέφαλο τέρας.
Για ποιο λόγο; Για να πειστεί ο τσιρκολάγνος και να πιστέψει; Κι αν δεν πιστέψει; Τι πειράζει; θα χάσει ο Θεός;

Θαύμα είναι το πράγμα που πηγάζει από την ενέργεια του να θαυμάζεις. Αυτό είναι το θαύμα κι όχι ο Χουντίνι και πως το έκανε ο κερατάς!
Προσπαθούσα πριν χρόνια να πείσω χριστιανούς να μην ακολουθούν το τρίπτυχο Θαύμα-πίστη-αγάπη. Όχι με αυτήν τη σειρά.
Αλλά με τη σειρά Αγάπη-πίστη-θαύμα. Αν θες να πας στην Πάτρα πρέπει απλά... να θες να πας στην Πάτρα. Αυτό είναι η αγάπη. να αγαπάς κάτι για να τι κάνεις αλλιώς θα ας τα μούτρα σου. Αφού αγαπάς και έχεις ξεκαθαρίσει με αυτό, πρέπει να πιστεύεις ότι υπάρχει η Πάτρα. Κι ότι είναι εφικτό να φτάσεις. Μόνο τότε πράγματι θα πας. όταν φτάσεις απλά θαυμάζεις. Αυτό είναι και τέλος. Τόσο απλό και φυσικό και όχι μαγείες και ραβδιά και κρασόνερα.
Όταν αγαπάς μπορείς. Μπορείς γενικά. Τα πάντα ίσως. ή έστω πολλά. Κι όταν μπορείς, μπορείς και να θαυμάζεις μαζί με όλα τα άλλα που μπορείς. (Έχει και το μπορώ την αρχική του ενέργεια). Μπορείς να θαυμάζεις την ανοχή σου στην καθημερινότητα, την ικανότητά σου που σε κρατάει ζωντανό και που συνεχίζεις να αγαπάς. Λίγες στιγμές το χρόνο, ίσως κουρασμένος και ιδρωμένος, ίσως μετά από κάποιο σοκ ή κάποια πολύ κουραστική στραβή που έκατσε, θα νιώσεις αυτό που αναφέρω πιο πάνω. Κάτι τέτοιο είναι το θαύμα και πραγματικά φτάνει.
Γράφεις πολλά ωραία πράγματα, που δεν μπορούν να εξαντληθούν σε λίγες γραμμές.

Η Ορθοδοξία δεν πιστεύει σε Θεό Χουντίνι. Ίσα ίσα που είναι τις περισσότερες φορές πολύ διστακτική απέναντι στα θαύματα άσχετα αν υπάρχει η προκατάληψη από τους εκτός Εκκλησίας-πρόσεξε ότι δεν τους χαρακτηρίζω ως άπιστους ή άθεους- ότι οι Χριστιανοί πιστεύουμε σ' έναν Θεό Χουντίνι. Αναμφισβήτητα υπάρχουν πάρα πολλοί δεισιδαίμονες και μεταξύ των πιστών, των ιερέων ή των μοναχών, αυτοί όμως είναι πλανημένοι και έχουν χάσει την ουσία της Ορθόδοξης πίστης.

Κατά τα λοιπά, συμφωνώ μέχρι κεραίας με τα υπογραμμισμένα. Είσαι Χριστιανός και δεν το γνωρίζεις. :lol:

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 17 Αύγ 2020, 03:59

Στύγιος έγραψε:

.

Τώρα μου θύμισες μιά ξεκωλιάρα στό ναυάγιο τού Σάμινα.....

Εχει βγεί απο τη θάλασσα μαζι μέ μιά φίλη της

καί λέει στή κάμερα η ξεδιάντροπη ...... μάς εσωσε η Παναγία..... :fp:

Δίπλα της ακριβώς ήταν μιά που ειχε χάσει τό μωρό της..... :fp:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 17 Αύγ 2020, 04:02

ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Αύγ 2020, 20:57
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
16 Αύγ 2020, 20:24
enterprise-psi έγραψε:
16 Αύγ 2020, 19:57
.
Τι υποθέτουμε σε αυτή την περίπτωση ;;;

:smt017
.
Ότι μια διαδικασία ταπείνωσης για κάποιο συγκεκριμένο λόγο (που συνήθως αφορά σε κάποιο πρόβλημα υγείας) στην περίπτωση που αφορά σε θρησκευτικό πλαίσιο λοιδωρείται και στην περίπτωση που αφορά μαζική έκφραση σεξιστικής ιδιαιτερότητας έχει κατιτίς το υπερήφανον και χειροκροτείται.

.

Η απορία μου έχει νά κάνει μέ το κόκκινο αντικείμενο..... :102:

το Σεμνό καί Ταπεινό.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 17 Αύγ 2020, 07:18

εδω να πούμε πως αν ένας πατέρας φερόταν έτσι στα παιδιά του θα του αφαιρούσαν την επιμέλεια

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών