Έχουμε ξεκολλήσει από δικά μας θέματα γιατί έχουμε βιώσει τη συλλογικότητα. Έχουμε συγκρουστεί. Έχουμε κάτσει μέσα. Έχουμε πιει τα πάντα. Έχουμε κάνει τα πάντα. Είμαστε λοιπόν πιο ακομπλεξάριστοι και μπορούμε να σταθούμε σε κάθε, μα σε κάθε συζήτηση. Ερωτικά βοηθήματα είναι μόνο τα βρώσιμα (αλλαντικά κλπ ή εναλλακτικά καπότες με γεύσεις εδεσμάτων (σκορδαλιά, μπαστουρμά κ.α.)ΓΑΛΗ έγραψε: ↑16 Αύγ 2020, 21:03Έλα τώρα χαρούλα μου που θα μου κάνεις και κήρυγμα για κουνάβια.Χαοτικός έγραψε: ↑16 Αύγ 2020, 20:02Ναι μόνο που υπάρχει μια προϊστορία όπου οι εξουσίες εξόντωναν όσους φέρουν διαφορετικό λόγο και έχουν εγκατασταθεί και ριζώσει συναισθήματα οργής και εκδίκησης. Δεν πάνε πολλά χρόνια (καμιά εικοσαριά) που η συνήθης γραμμή των παπάδων ήταν να λοιδορούν τους άθεους και στις δημόσιες συζητήσεις όποιος άρθρωνε επιχείρημα υπέρ της αθεΐας δεχόταν επίθεση. Συχνά λέγανε "Τι βλακείες λες" οι παπάδες και τελείωνε η κουβέντα γιατί μετά ακολουθούσε ο όχλος. Κύριο γνώρισμα των αγράμματων και άβουλων ατόμων. που μου θες και επιχείρημα περί προσωπικής επιλογής. Για να έχεις κάτι τέτοιο πρέπει να έχεις και προσωπικότητα όχι να είναι χάνος. Εσείς είχατε ρημάξει τον πολιτισμό μας καλλιεργώντας αμορφωσιά, βλαχιά, κόμπλεξ, τραμπουκισμούς. Βρίζατε όποτε θέλατε και μετά το ρίχνατε στην καταπίεση δικαιωμάτων όταν κάποιος έλεγε για το πετσάκι της Παναγιάς και πόσο μαλακισμένα είναι όλα αυτά που γράφονται στα ιερά βιβλία σας.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑16 Αύγ 2020, 19:50
Μα δεν σε έβρισα σήμερα.
Ούτε θυμάμαι να σε έχω βρίσει χτες ή προχτές, ασχέτως το πως εννοείς τη βρισιά.
Δηλαδή πως ακριβώς πρέπει να τους το πω;
Με ηχητικό μήνυμα;
Το ότι το έγραψα δεν φτάνει;
Αυτό που πρεσβεύω είναι ότι η πίστη είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και ότι όποιος γουστάρει να προσβάλλει καλό θα είναι να είναι έτοιμος να υποστεί και ο ίδιος προσβολές και κριτική για τον δικό του τρόπο σκέψης και τις δικές του συμπάθειες ή αντιπάθειες.
που θα μας κάνετε και προειδοποιήσεις. Κουνάβια.
Αυτοί που εστιάζουν στο "πετσάκι" της Παναγίας είναι τελειωμένοι προχωκαράμπαμπες που θεωρούν ερωτικό βοήθημα τη βίωση της χριστιανικής αμαρτίας.
Πρώτα ξεκολλήστε από τα βασικά σας θέματα και μετά προχωρήστε σε αναλύσεις.
Όταν λέγαμε σε σας, ότι πως γίνεται να είναι παρθένα η Παναγιά αφού έβγαλε το χριστό, μας λέγατε ότι σας προσβάλουμε. Μόνο και μόνο επειδή εκφράζαμε λογικές απορίες. αντίθετα εσείς βρίζατε τα ιερά μας χωρίς να σκέφτεστε συνέπειες. Είναι λογικό να σας γράφουμε στ' αρχίδια μας όταν μας λέτε για σωστό διάλογο ή για δικαιώματα πίστης κλπ. Κοροϊδία και μόνο κοροϊδία αξίζει. Η ασπίδα του θρησκευτικού δικαιώματος και η πεποίθηση ότι δεν θα σας την πει ποτέ κανείς γιατί δεν έχει δικαίωμα έχει σπάσει στην πράξη. Το χειρότερο είναι που μας το παίζετε πιστοί. Εγώ προσωπικά έχω καταλάβει 10 φορές καλύτερα τα νοήματα του λόγου του χριστού από σας.
* ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΜΑΡΤΙΑ