Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
-
- Casper -
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από - Casper - » 24 Αύγ 2020, 21:42
Yochanan έγραψε: ↑24 Αύγ 2020, 21:20
- Casper - έγραψε: ↑24 Αύγ 2020, 20:41
Ενδιαφέρον αυτό που λες και επιστημονικό :p
Που το στηρίζεις; Επειδή λες "για σένα", άρα δεν υπάρχει επιστημονικό δεδομένο.
αν εχεις Ν iid μεταβλητες το σ
2 του μεσου ορου των ειναι 1/Ν το σ
2 της καθε μεταβλητης (αφου iid σημαινει οτι εχουνε ολες το ιδιο σ
2)
σκεψου οτι εχεις 1000 εθνοτικες ομαδες ξερω 'γω στον κοσμο, αν δεν ειναι ολες αυτες μποργκ (ολοι ιδιοι κλωνοι) και μονο οι ΕΛ διαφορετικοι και ξεχωριστοι τοτε οι διαφορες μεταξυ των ομαδων ειναι πιο μικρες απο τις διαφορες μεταξυ των μελων καθε ομαδας
Thanks για την εξήγηση

Να σε ρωτήσω κάτι άσχετο μιας και φαίνεται να γνωρίζεις από στατιστική; Σε γυμνάσιο και λύκειο τα χρόνια που πήγαινα δεν κάναμε καν και μου έστειλε μια συμφοιτήτρια που κάνει μαθήματα στην αδερφή της για κάτι και δεν ξέρω αν της απάντησα σωστά.
-
Kauldron
από Kauldron » 24 Αύγ 2020, 21:45
runner έγραψε: ↑24 Αύγ 2020, 21:28
Έχουν καλά και έμπειρα αφεντικά (Έλληνες και Ιταλούς) γι'αυτό πρόκοψαν.
Ναι, στη χώρα τους, και στο Κόσοβο, όπου κάνανε εμπόριο οργάνων που τα έπαιρναν από Σέρβους, είχανε Έλληνες και Ιταλούς.
SeaHawk έγραψε: ↑01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
Yochanan
- Phorum.gr user: Yochanan
από Yochanan » 24 Αύγ 2020, 22:12
εννοείται. Για
τον φιλο μου
τον Casper οτιδήποτε. αν εχεις κεφι κι ορεξη κιολα ανοιξε σχετικο νημα στις θετικες. μεσα.
#
Imperium
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
-
Imperium
από Imperium » 24 Αύγ 2020, 22:21
Yochanan έγραψε: ↑24 Αύγ 2020, 20:32
- Casper - έγραψε: ↑24 Αύγ 2020, 20:27
runner έγραψε: ↑24 Αύγ 2020, 15:17
Το αιώνιο κλασικό επιχείρημα μεγάλου ποσοστού Ελληναράδων.
Όλοι έχουν έναν συγγενή ή φίλο που έχει προσωπική εμπειρία σε κάτι κακό.
Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω λέξη σε συζητήσεις τέτοιου είδους (για εξωτερικό γενικά) με Έλληνες.
Δυστυχώς ο μέσος Έλληνας είναι γαλουχημένος με προκαταλήψεις όσον αφορά τους ξένους και τις ξένες χώρες.
Δίκαιο έχεις. Και για τους Αλβανούς εκνευρίζομαι να ακούω διάφορα από τους Έλληνες.
Γενικά σκέφτομαι πιο ρομαντικά, πως όλα εξαρτώνται από τον άνθρωπο και όχι από την φυλή του.
ισως οχι ολα αλλα για μενα η διαφορες μεταξυ ανθρωπων στην ιδια εθνοτικη ομαδα ειναι ταξεις μεγεθους μεγαλυτερες απο τις διαφορες των εθνοτικων ομαδων μεταξυ τους. δλδ η σουμα των ΕΛ δινει ενα μεσο ορο αλλα η διακυμανση ΕΛ με ΕΛ ειναι ταξεις μεγεθους μεγαλυτερη απο τη διακυμανση μεσου ορου ΕΛ και ΤΟΥΡ
Good point.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
από πατησιωτης » 24 Αύγ 2020, 22:27
Antipnevma έγραψε: ↑24 Αύγ 2020, 20:56
Scouser έγραψε: ↑24 Αύγ 2020, 20:42
Αν βέβαια πιάσεις συζήτηση μαζί τους για ζητήματα μη ελληνοτουρκικού ενδιαφέροντος, είναι εξαιρετικά φιλικοί. Νομίζω μόνο οι Αμερικανοί συγκρίνονται μαζί τους σε κοινωνικότητα. Αν όμως πάει η συζήτηση σε οποιοδήποτε ελληνοτουρκικό ζήτημα, άστο, ή αλλάζεις θέμα συζήτησης ή μέσα σε 2 λεπτά θες να τους αρχίσεις στα μπουκέτα (και φαντάσου τι λένε μεταξύ τους).
Πες ένα παράδειγμα τι σου είπανε και τσαντίστηκες.
Πολλοί Τούρκοι - ο λαός εννοώ - θεωρούν αδικία ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι ελληνικά.Αυτό δεν το έμαθα από συζητήσεις με Τούρκους αλλά από συζητήσεις με άλλους ξένους που είχαν συζητήσει με Τούρκους από τα φοιτητικά μου χρόνια.
Δεν υπάρχει θέμα ΑΟΖ ή υφαλοκρηπίδας,αυτά είναι προσχήματα,θέμα νησιών υπάρχει και απλά βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια επειδή οι διεθνείς συνθήκες δεν επιτρέπουν την ανοιχτή διεκδίκησή τους.
Περιμένουν την ευκαιρία που θα μπορεί αυτό να γίνει.
-
- Casper -
από - Casper - » 24 Αύγ 2020, 22:29
Yochanan έγραψε: ↑24 Αύγ 2020, 22:12
εννοείται. Για
τον φιλο μου
τον Casper οτιδήποτε. αν εχεις κεφι κι ορεξη κιολα ανοιξε σχετικο νημα στις θετικες. μεσα.
#
Imperium

Τι νήμα, μου λύθηκε ήδη η απορία. Σωστά απάντησα, έδωσα μάλιστα και σωστό παράδειγμα

το έκανα search τώρα πριν σε ρωτήσω και γίνω ρεζίλι. Για τον σταθμικό μέσο όρο ήθελα να ρωτήσω, δεν έχουμε κάνει ποτέ παράδειγμα στο πανεπιστήμιο. Το w (συνάρτηση βάρους) την χρησιμοποιούσαμε σε ολοκληρώματα κυρίως σε μαθήματα διαφορικών εξισώσεων. Και σκέφτηκα μήπως εφαρμόζεται σε διαγωνίσματα όταν το καθένα έχει διαφορετική βαρύτητα, άρα διαφορετικό w. Αυτό ρωτούσε ουσιαστικά, τι είναι το w.
Ευχαριστώ για την προθυμία και σόρρυ για το εκτός θέματος.
-
Yochanan
- Phorum.gr user: Yochanan
από Yochanan » 24 Αύγ 2020, 22:31
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
-
Kauldron
από Kauldron » 24 Αύγ 2020, 23:24
πατησιωτης έγραψε: ↑24 Αύγ 2020, 22:27
Scouser έγραψε: ↑24 Αύγ 2020, 20:42
Αν βέβαια πιάσεις συζήτηση μαζί τους για ζητήματα μη ελληνοτουρκικού ενδιαφέροντος, είναι εξαιρετικά φιλικοί. Νομίζω μόνο οι Αμερικανοί συγκρίνονται μαζί τους σε κοινωνικότητα. Αν όμως πάει η συζήτηση σε οποιοδήποτε ελληνοτουρκικό ζήτημα, άστο, ή αλλάζεις θέμα συζήτησης ή μέσα σε 2 λεπτά θες να τους αρχίσεις στα μπουκέτα (και φαντάσου τι λένε μεταξύ τους).
Πολλοί Τούρκοι - ο λαός εννοώ - θεωρούν αδικία ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι ελληνικά.Αυτό δεν το έμαθα από συζητήσεις με Τούρκους αλλά από συζητήσεις με άλλους ξένους που είχαν συζητήσει με Τούρκους από τα φοιτητικά μου χρόνια.
Δεν υπάρχει θέμα ΑΟΖ ή υφαλοκρηπίδας,αυτά είναι προσχήματα,θέμα νησιών υπάρχει και απλά βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια επειδή οι διεθνείς συνθήκες δεν επιτρέπουν την ανοιχτή διεκδίκησή τους.
Συνεπώς είναι εχθροί μας. Αυτή ακριβώς είναι η κωλονοοτροπία τους. "Απ' τη στιγμή που είναι κοντά μου, πρέπει να είναι δικό μου". Μόνο αληταράδες και καθάρματα έχουν αυτή την αντίληψη.
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
sman5
από sman5 » 24 Αύγ 2020, 23:27
Kauldron έγραψε: ↑24 Αύγ 2020, 23:24
Συνεπώς είναι εχθροί μας. Αυτή ακριβώς είναι η κωλονοοτροπία τους. "Απ' τη στιγμή που είναι κοντά μου, πρέπει να είναι δικό μου". Μόνο αληταράδες και καθάρματα έχουν αυτή την αντίληψη.
Μου θυμίζει τους Αλβανους που διεκδικούν 7 ελληνικους νομους.

-
Kauldron
από Kauldron » 24 Αύγ 2020, 23:27
sman5 έγραψε: ↑24 Αύγ 2020, 23:27
Kauldron έγραψε: ↑24 Αύγ 2020, 23:24
Μου θυμίζει τους Αλβανους που διεκδικούν 7 ελληνικους νομους.

Άρπαγες. Σκατάνθρωποι, τσογλαναράδες, που δε μπορούν τίποτα να δημιουργήσουν.
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
Highlander
από Highlander » 25 Αύγ 2020, 07:18
Να τι πρέπει να κάνει το ποδόσφαιρο

Οι περισσότεροι Τούρκοι από κάτω είναι φιλικότατοι και το τουιτ πήρε 30 χιλιάδες likes, κάποια εθνικια που εμφανίζονται τρώνε κράξιμο.
-
Kauldron
από Kauldron » 02 Σεπ 2020, 23:04
Highlander έγραψε: ↑25 Αύγ 2020, 07:18
Να τι πρέπει να κάνει το ποδόσφαιρο

Οι περισσότεροι Τούρκοι από κάτω είναι φιλικότατοι και το τουιτ πήρε 30 χιλιάδες likes, κάποια εθνικια που εμφανίζονται τρώνε κράξιμο.
Δεν αντιλαμβάνεσαι το πραγματικό νόημα της φράσης.
Το να σε χαρακτηρίσει ένας Τούρκος "αδερφό του", δεν είναι απαραίτητα αυτό που νομίζεις.
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
nostromos
- Phorum.gr user: nostromos
από nostromos » 11 Σεπ 2020, 01:49
Οι Γκρίζοι Λύκοι θεωρούνται ως η μεγαλύτερη ακροδεξιά οργάνωση στη Γερμανία σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών της Ρηνανίας Βεστφαλίας. Ήδη τον Οκτώβριο του 2004 η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος επεσήμανε ότι οι Γκρίζοι Λύκοι “συμβάλλουν στη δημιουργία μίας παράλληλης κοινωνίας στην Ευρώπη και αποτελούν εμπόδιο για την ενσωμάτωση (στη Γερμανία) πληθυσμού τουρκικής καταγωγής”. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt στις 11.07.2014, στελέχη και οπαδοί των Γκρίζων Λύκων κάνουν προσπάθειες να εισχωρήσουν σε όλα τα γερμανικά κόμματα, για να υποστηρίξουν εκεί τις θέσεις τους.
https://hellasjournal.com/2020/09/germa ... -politiki/
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
-
Αρίστος
από Αρίστος » 12 Σεπ 2020, 11:00
Οταν εγω ημουν νεος υπηρχαν αρκετοι ελληνοφιλοι Τουρκοι ειδικα στα παραλια. Αμα ξερω γω τους ελεγες οτι εισαι Γιουναν σκιζοντουσαν να σε εξυπηρετησουν και φεροντουσαν ιδιαιτερα εγκαρδια, κι αυτο χωρις προσποιησεις. Σημερα εχει σαρωσει τα παντα η ιδεολογια του νεοοθωμανισμου που θεωρει πως η Τουρκια πρεπει να κυριαρχησει στα γειτονικα κρατη και βλεπει εχθρους οσους γειτονικους λαους την εμποδιζουν. Η συμμαχια Νεοοθωμανων-Γκριζων Λυκων ειναι τομη και επηρεαζει πολυ κοσμο. Οσο για τους Κεμαλιστες για να μην χασουν εκλογικα υποχρεωνονται να γινονται πιο εθνικιστες απο τους Νεοοθωμανους.
Οποτε σημερα η Τουρκια βρισκεται σε φαση συλλογικης παρανοιας κατα των Ελληνων και οχι μονο. Προσθεστε στα εχθρικα της εθνη το Ισραηλ και φυσικα τους Κουρδους (εχθροι του κρατους Τουρκια) αλλα και γενικοτερα τη Δυση και το δυτικο πολιτισμο.
.
-
Kauldron
από Kauldron » 18 Σεπ 2020, 16:41
“Υπάρχει ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο. Αυτό το μέρος παρέχει όλη την ηλεκτρική ενέργεια του νησιού, λειτουργεί με ντίζελ. Οι καμινάδες είναι κόκκινες και λευκές! Πιθανώς μετά από αυτό το άρθρο να τις βάψουν με άλλο χρώμα … Επειδή μοιάζει σαν να έχουν στήσει μια Τουρκική σημαία στο νησί. Στήνεις τα πυροβόλα στο Τσεσμέ, προσβάλλεις αυτό το σταθμό παραγωγής ρεύματος και το νησί πέφτει σε κώμα. Δεν χρειάζεται να μπούμε καν στον κόπο να κάνουμε απόβαση. Σαν δορυφόρος της Χίου, ακριβώς δίπλα της, υπάρχει η μικρονησίδα «Οινούσες». Βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το Γαϊδουρονήσι που ανήκει σε μας. Το δικό μας Γαϊδουρονήσι είναι τελείως άδειο και υπάρχουν μόνο γαϊδούρια.
https://www.defence-point.gr/news/quot- ... -koma-quot
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
-
- 43 Απαντήσεις
- 1326 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Jimmy81
12 Ιούλ 2024, 05:16
-
-
- 17 Απαντήσεις
- 410 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
03 Μαρ 2024, 20:07
-
-
- 17 Απαντήσεις
- 574 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Yochanan
30 Δεκ 2023, 11:47
-
-
- 63 Απαντήσεις
- 1539 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πατησιωτης
07 Νοέμ 2024, 14:39
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.