Φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, ψηφιδωτά, κ.ά.
-
αλασκα15++
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από αλασκα15++ » 28 Αύγ 2020, 12:12
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑28 Αύγ 2020, 11:45
AlienWay έγραψε: ↑21 Αύγ 2020, 13:36
Θέλουν να μας πείσουν ότι αυτό δεν είναι τέχνη (του Royo είναι)

Ενώ αυτό (του Polock), θεωρούν ότι είναι τέχνη

Εγώ δεν αρνούμαι ότι ο Pollock είναι καλλιτέχνης (κι ας μη μου αρέσει καθόλου), απλώς υπογραμμίζω την αντίφαση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν συνομιλούσα με έναν "ψαγμένο λογοτέχνη" που θεωρούσε ότι ο Royo δεν είναι τέχνη, αλλά ότι ο Pollock είναι, αυτός μου είπε το εξής επικό:
Οτι ο Royo -λέει- προσφέρεται για μαζική κατανάλωση γιατί τυπώνεται ακόμη και σε φλιτζάνια. Ενώ ο Pollock ΕΙΝΑΙ τέχνη γιατί έχει κερδίσει "τις ελίτ" (εννοεί τους πλούσιους συλλέκτες).
Και κατά τ' άλλα, αυτός που μου το είπε, δήλωνε αριστερών φρονημάτων.

Κανένα απ' τα δύο δεν είναι τέχνη.
Τι είναι επομένως τέχνη ;
-
Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
από Πορφύριος Εξαρχίδης » 31 Αύγ 2020, 01:07
Ξέχνα ό,τι έχεις ακούσει για τον Πόλοκ. Ξέχνα ό,τι έχεις ακούσει για το Ρόθκο. Για τις τιμές που χτυπάνε στις δημοπρασίες. Για ό,τι νομίζουν ότι λένε.
Εσένα σου λένε τίποτα χωρίς όλη αυτή τη γαρνιτούρα; Σε συγκινεί ένας πόλοκ ή ένας Ρόθκο;
-
ST48410
από ST48410 » 31 Αύγ 2020, 01:19
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑31 Αύγ 2020, 01:07
Ξέχνα ό,τι έχεις ακούσει για τον Πόλοκ. Ξέχνα ό,τι έχεις ακούσει για το Ρόθκο. Για τις τιμές που χτυπάνε στις δημοπρασίες. Για ό,τι νομίζουν ότι λένε.
Εσένα σου λένε τίποτα χωρίς όλη αυτή τη γαρνιτούρα; Σε συγκινεί ένας πόλοκ ή ένας Ρόθκο;
Δεν φτιάχτηκαν τα έργα τους εχθές. Τότε που έγιναν χρειαζόταν θάρρος και φαντασία. Σήμερα όλοι μπορούν να κάνουν τέτοια. Τότε όχι.
-
Πορφύριος Εξαρχίδης
από Πορφύριος Εξαρχίδης » 31 Αύγ 2020, 10:47
ST48410 έγραψε: ↑31 Αύγ 2020, 01:19
Δεν φτιάχτηκαν τα έργα τους εχθές. Τότε που έγιναν χρειαζόταν θάρρος και φαντασία. Σήμερα όλοι μπορούν να κάνουν τέτοια. Τότε όχι.
Tην έχουμε ξανακάνει αυτή τη συζήτηση. Συνοπτικά, καλλιτέχνες όπως ο Πόλλοκ κι ο Ρόθκο προωθήθηκαν από τη CIA (όσο κι αν αυτό μοιάζει νουβέλα του John Le Carre) σαν ένδειξη δημιουργικής ελευθερίας απότοκης του δυτικού τρόπου ζωής. Η πραγματικότητα είναι ότι χωρίς την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης τα έργα τους θα πωλούνταν σε παζάρια. Μια φούσκα που επιβλήθηκε να περνάει για τέχνη με αμφισβητήσιμη διαχρονικότητα.
Τώρα, είμαι φυσικά υπέρ του θάρρους και της φαντασίας μα ρώτα τον εαυτό σου. Αν δεν είχες υποστεί κι εσύ όπως κι εγώ κι όλος ο δυτικός κόσμος την καπιταλιστική προπαγάνδα κι έβλεπες έναν Ρόθκο ή έναν Πόλλοκ. Πόσο θα σε συγκινούσε;
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 31 Αύγ 2020, 11:17
νύχτα έγραψε: ↑28 Αύγ 2020, 15:54
το φιλί
Magritte ή Κlimt;
To πρώτο που σκέφτηκα ήταν το πρώτο.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
αλασκα15++
από αλασκα15++ » 31 Αύγ 2020, 13:02
Για να σου πω την αλήθεια , εμένα προσωπικά η τέχνη με βοηθάει(όπως και η φιλοσοφία .....), μου δείχνει και μια άλλη "πραγματικότητα", μάλιστα μερικές φορές με ηρεμεί ή με συγκινεί . Αλλά η τέχνη εξυψώνει : Αυτό δεν το πολυκαταλαβαίνω.
-
Πορφύριος Εξαρχίδης
από Πορφύριος Εξαρχίδης » 31 Αύγ 2020, 15:55
αλασκα15++ έγραψε: ↑31 Αύγ 2020, 13:02
Για να σου πω την αλήθεια , εμένα προσωπικά η τέχνη με βοηθάει(όπως και η φιλοσοφία .....), μου δείχνει και μια άλλη "πραγματικότητα", μάλιστα μερικές φορές με ηρεμεί ή με συγκινεί . Αλλά η τέχνη εξυψώνει : Αυτό δεν το πολυκαταλαβαίνω.
Ίσως δε διαφέρει πολύ από αυτό που νιώθεις κι εσύ. Σκέψου τη συγκίνηση σαν μάθημα. Όχι σαν μια μεμονωμένη στιγμή κατά την οποία αισθάνεσαι όμορφη, λυπημένη, χαρούμενη που έρχεται και παρέρχεται κι επιστρέφει πάντα με τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά σαν ένα μέσο προόδου συνεχώς εξελισσόμενο από μία κατάσταση σε μία άλλη. Μια καλλιέργεια σε ένα ολοένα ανώτερο επίπεδο ευαισθησίας. Ένα μικρό ρίγος αρχικά που σταδιακά μεταλλάσσεται σε ένα μεγάλο κύμα όξυνσης αισθήσεων, εντυπώσεων και κατανόησης.
-
a8s
-
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
- Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 31 Αύγ 2020, 16:18
.
Μου άρεσε ο τρόπος της αφίσσας.....
Μάτια....Μύτη....Στόμα.....

.
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
-
αλασκα15++
από αλασκα15++ » 31 Αύγ 2020, 16:18
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: ↑31 Αύγ 2020, 15:55
Ίσως δε διαφέρει πολύ από αυτό που νιώθεις κι εσύ. Σκέψου τη συγκίνηση σαν μάθημα. Όχι σαν μια μεμονωμένη στιγμή κατά την οποία αισθάνεσαι όμορφη, λυπημένη, χαρούμενη που έρχεται και παρέρχεται κι επιστρέφει πάντα με τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά σαν ένα μέσο προόδου συνεχώς εξελισσόμενο από μία κατάσταση σε μία άλλη. Μια καλλιέργεια σε ένα ολοένα ανώτερο επίπεδο ευαισθησίας. Ένα μικρό ρίγος αρχικά που σταδιακά μεταλλάσσεται σε ένα μεγάλο κύμα όξυνσης αισθήσεων, εντυπώσεων και κατανόησης.

-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 31 Αύγ 2020, 16:23
Για να σου πω την αλήθεια , εμένα προσωπικά η τέχνη με βοηθάει(όπως και η φιλοσοφία .....), μου δείχνει και μια άλλη "πραγματικότητα", μάλιστα μερικές φορές με ηρεμεί ή με συγκινεί .
Αλλά η τέχνη εξυψώνει : Αυτό δεν το πολυκαταλαβαίνω.
Μην το βλέπεις ως κάθετο ύψος αλλά ως διάμετρο κύκλου. Δεν εξυψώνει, διευρύνει.
Γιατί ακόμη και αν δεν σου αρέσει κάτι, θα πρέπει να αναρωτηθείς το γιατί. Κι αυτό "κέρδος" είναι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
-
- 7 Απαντήσεις
- 1320 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα
12 Μαρ 2024, 16:41
-
-
- 56 Απαντήσεις
- 1082 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
13 Μαρ 2025, 20:12
-
-
- 56 Απαντήσεις
- 1286 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από micmic
20 Απρ 2025, 10:35
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 1264 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
12 Ιαν 2024, 14:12
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.