Την ξέρω τη συγκεκριμένη, από αρκετές ταινίες και είναι πολύ καλή ηθοποιός. Αλλά θεωρώ ότι η περίπτωση της είναι παντελώς άσχετη με αυτό που συζητάμε γιατί όπως ήδη έγραψα, το παρουσιαστικό της δεν έχει κάτι το "θηλυκό" ανεξαρτήτως με το αν είναι ή δεν είναι λεσβία. Το μόνο που σηματοδοτεί το φύλο στους ρόλους της είναι το ντύσιμο, το χτένισμα κλπ Εννοώ ότι είναι από τις περιπτώσεις, που εμφανισιακά είναι όντως άφυλη.georgebi έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 13:45Η συγκεκριμένη ηθοποιός είναι γυναίκα (λεσβία απ ότι είδα - παντρεμένη με γυναίκα από το 2008) και πήρε το όσκαρ όχι για άφυλο ρόλο αλλά για ξεκάθαρα αντρικό...
Παρενθετικά και σε πολύ σπουδαία ταινία... όπως ήταν και όλες οι σχετικά ξεχασμένες ταινίες του Peter Weir εκείνης της περιόδου....που οι πολλοί τον μάθανε ως σκηνοθέτη από το The Truman Show 1998
Τέρμα τα όσκαρ 1ου ανδρικού και 1ου γυναικείου ρολου; Βραβεία ερμηνείας ανεξάρτητα από το φύλο;;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση συνδέσμων προς ιστότοπους παράνομης προβολής (streaming) ή λήψης (torrents, κ.λπ.) κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων με πνευματικά δικαιώματα. Κανόνας 8.6.α
Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση συνδέσμων προς ιστότοπους παράνομης προβολής (streaming) ή λήψης (torrents, κ.λπ.) κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων με πνευματικά δικαιώματα. Κανόνας 8.6.α
Re: Τέρμα τα όσκαρ 1ου ανδρικού και 1ου γυναικείου ρολου; Βραβεία ερμηνείας ανεξάρτητα από το φύλο;;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Τέρμα τα όσκαρ 1ου ανδρικού και 1ου γυναικείου ρολου; Βραβεία ερμηνείας ανεξάρτητα από το φύλο;;
ΟΚ ....φυσικά no problem.... αλλά.... αυτό που δόθηκε ήταν όσκαρ β αντρικού γυναικείουLord Brum έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 13:57όντως, απάντησα σε προηγούμεο ποστ καθώς τα διάβαζα με τη σειρά πρωτού δω το δικό σου.georgebi έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 13:54Ρε συ Lord ακριβώς από πάνω το έχω αναλύσει αυτό ....Lord Brum έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 13:45
τη στιγμή μάλιστα που ήδη από το 1982 έχει δωθεί οσκαρ β αντρικού ρόλου σε λεσβία.
https://en.wikipedia.org/wiki/Linda_Huntμε φωτο και όλα...
σορρυ

看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Μα γι' αυτό το πήρε το όσκαρ. Επειδή ως γυναίκα υποδύθηκε αντρικό ρόλο και τον υποδύθηκε καλά.
Εννοώ ότι αν δεν ήταν γνωστή, οι περισσότεροι θα πίστευαν ότι είναι όντως άντρας.
Αν ήταν άντρας, πιθανόν να μην το έπαιρνε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ρε συ Γαλη...ΓΑΛΗ έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 14:06Την ξέρω τη συγκεκριμένη, από αρκετές ταινίες και είναι πολύ καλή ηθοποιός. Αλλά θεωρώ ότι η περίπτωση της είναι παντελώς άσχετη με αυτό που συζητάμε γιατί όπως ήδη έγραψα, το παρουσιαστικό της δεν έχει κάτι το "θηλυκό" ανεξαρτήτως με το αν είναι ή δεν είναι λεσβία. Το μόνο που σηματοδοτεί το φύλο στους ρόλους της είναι το ντύσιμο, το χτένισμα κλπ Εννοώ ότι είναι από τις περιπτώσεις, που εμφανισιακά είναι όντως άφυλη.georgebi έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 13:45Η συγκεκριμένη ηθοποιός είναι γυναίκα (λεσβία απ ότι είδα - παντρεμένη με γυναίκα από το 2008) και πήρε το όσκαρ όχι για άφυλο ρόλο αλλά για ξεκάθαρα αντρικό...
Παρενθετικά και σε πολύ σπουδαία ταινία... όπως ήταν και όλες οι σχετικά ξεχασμένες ταινίες του Peter Weir εκείνης της περιόδου....που οι πολλοί τον μάθανε ως σκηνοθέτη από το The Truman Show 1998

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Επαναλαμβάνω την προηγούμενη μου απάντηση.georgebi έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 14:22Ρε συ Γαλη...ΓΑΛΗ έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 14:06Την ξέρω τη συγκεκριμένη, από αρκετές ταινίες και είναι πολύ καλή ηθοποιός. Αλλά θεωρώ ότι η περίπτωση της είναι παντελώς άσχετη με αυτό που συζητάμε γιατί όπως ήδη έγραψα, το παρουσιαστικό της δεν έχει κάτι το "θηλυκό" ανεξαρτήτως με το αν είναι ή δεν είναι λεσβία. Το μόνο που σηματοδοτεί το φύλο στους ρόλους της είναι το ντύσιμο, το χτένισμα κλπ Εννοώ ότι είναι από τις περιπτώσεις, που εμφανισιακά είναι όντως άφυλη.georgebi έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 13:45Η συγκεκριμένη ηθοποιός είναι γυναίκα (λεσβία απ ότι είδα - παντρεμένη με γυναίκα από το 2008) και πήρε το όσκαρ όχι για άφυλο ρόλο αλλά για ξεκάθαρα αντρικό...
Παρενθετικά και σε πολύ σπουδαία ταινία... όπως ήταν και όλες οι σχετικά ξεχασμένες ταινίες του Peter Weir εκείνης της περιόδου....που οι πολλοί τον μάθανε ως σκηνοθέτη από το The Truman Show 1998όντως η περίπτωση της είναι παντελώς άσχετη με αυτό που συζητάμε...αλλά το σχόλιο μου πήγαινε ως απάντηση σ αυτό που έγραψε ο hellegennes πως "τα όσκαρ είναι βραβείο καλύτερου ανδρικού και γυναικείου ρόλου και βραβεύεται η αποτύπωση του ρόλου" το οποίο καταρρίπτεται στη περίπτωση της ....γιατί τότε θα έπρεπε να πάρει β αντρικού ρόλου...
Και ναι, είναι ειδική περίπτωση γιατί όπως έγραψα πιο πάνω είναι ξεχωριστή φυσιογνωμικά. Υποθέτω ότι λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας της επιλέγεται από τους σκηνοθέτες για κάποιους ρόλους. Για να υπάρχει το αντίστοιχο κοντράστ, διαφορετικά δεν θα είχε ενδιαφέρον.
Η Σουίντον και η Μπλάνσετ (ειδικώς η δεύτερη) ήταν μάλλον χλωμό να πάρουν όσκαρ σε αντίστοιχο ρόλο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΟΚ μάλλον δεν θα συμφωνήσουμε σ αυτό....ΓΑΛΗ έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 14:28
Και ναι, είναι ειδική περίπτωση γιατί όπως έγραψα πιο πάνω είναι ξεχωριστή φυσιογνωμικά. Υποθέτω ότι λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας της επιλέγεται από τους σκηνοθέτες για κάποιους ρόλους. Για να υπάρχει το αντίστοιχο κοντράστ, διαφορετικά δεν θα είχε ενδιαφέρον.
Η Σουίντον και η Μπλάνσετ (ειδικώς η δεύτερη) ήταν μάλλον χλωμό να πάρουν όσκαρ σε αντίστοιχο ρόλο.

Ενδιαφέρον έχει πάντως πως η Σουίντον - μια και την ανέφερες - είχε παίξει (καταπληκτικά) έναν μάλλον αφυλο ρόλο σε ταινία που είχε φτάσει και στα όσκαρ ,αλλά μόνο για κουστούμια.
https://en.wikipedia.org/wiki/Orlando_(film)

SpoilerShow
αυτό μου διέφυγε θεώρησα αυτονόητο ότι βραβεύτηκε για τον ρόλο. Το ότι πήρε β' γυναικίου για αντρικό ρόλο είναι τεράστια παπαριά. Πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα να καταργηθούν τα φύλα στα οσκαρ και να βραβεύονται οι ρόλοι ανεξαρτήτως φύλου. Έχω πρόβλημα με τις μαλακίες περί γυναίκας τζειμς μποντ, πούστη σπαιντερμαν κλπ. Αν θέλουν οι περίεργοι ας κάνουν δικούς τους ήρωες όχι να κανιβαλίζουν υπάρχοντες. Π.χ. χάρηκα πολύ που πάτωσε το ghostbusters με γυναίκες. Ας έφτιαχναν διαφορετικό κονσεπτ όχι να αντιγράψουν υπάρχον με μέτριο τρόπο με μοναδική καινοτομία την εισαγωγή γυναικών.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Η Σουίντον έχει "άφυλη" φυσιογνωμία αλλά επειδή είναι το στύλ που επιλέγει/καλλιεργεί η ίδια. Παρ' όλα αυτά, παραμένει μια κανονική γυναίκα, που δεν υπήρχε περίπτωση να επιλεγεί από σκηνοθέτη για ρόλους αντίστοιχους της Χαντ.georgebi έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 14:46ΟΚ μάλλον δεν θα συμφωνήσουμε σ αυτό....ΓΑΛΗ έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 14:28
Η Σουίντον και η Μπλάνσετ (ειδικώς η δεύτερη) ήταν μάλλον χλωμό να πάρουν όσκαρ σε αντίστοιχο ρόλο.οπότε ας το αφήσουμε...
Ενδιαφέρον έχει πάντως πως η Σουίντον - μια και την ανέφερες - είχε παίξει (καταπληκτικά) έναν μάλλον αφυλο ρόλο σε ταινία που είχε φτάσει και στα όσκαρ ,αλλά μόνο για κουστούμια.
https://en.wikipedia.org/wiki/Orlando_(film)![]()
Είναι άλλο πράγμα ο "άφυλος" ρόλος, που μπορεί να είναι και θέμα σκηνοθετικής προσέγγισης και άλλο η δυνατότητα απόδοσης ενός αντρικού ή γυναικείου ρόλου, χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις με μακιγιάζ, κινησιολογία κλπ
Είναι άλλο η μίμηση του άλλου φύλου ως καρικατούρα και άλλο η πραγματικά φυσική απόδοση.
Σκέψου τον Χόφμαν και τον Ουίλιαμς ως Τούτσι και Νταπφάιρ και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
[Το ότι πήρε β' γυναικίου για αντρικό ρόλο είναι τεράστια παπαριά.] Έλα γεια σου...αυτό λέω και γω τόσην ώρα...Lord Brum έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 14:49αυτό μου διέφυγε θεώρησα αυτονόητο ότι βραβεύτηκε για τον ρόλο. Το ότι πήρε β' γυναικίου για αντρικό ρόλο είναι τεράστια παπαριά. Πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα να καταργηθούν τα φύλα στα οσκαρ και να βραβεύονται οι ρόλοι ανεξαρτήτως φύλου. Έχω πρόβλημα με τις μαλακίες περί γυναίκας τζειμς μποντ, πούστη σπαιντερμαν κλπ. Αν θέλουν οι περίεργοι ας κάνουν δικούς τους ήρωες όχι να κανιβαλίζουν υπάρχοντες. Π.χ. χάρηκα πολύ που πάτωσε το ghostbusters με γυναίκες. Ας έφτιαχναν διαφορετικό κονσεπτ όχι να αντιγράψουν υπάρχον με μέτριο τρόπο με μοναδική καινοτομία την εισαγωγή γυναικών.
[δεν έχω κανένα πρόβλημα να καταργηθούν τα φύλα στα οσκαρ]Ούτε και γω... αλλά αυτοί θέλουν να διαλέγουν τις δυο (2) καλύτερες ερμηνείες ολόκληρου του φεστιβάλ....ποιες δυο δηλαδή;αφού θα είναι μια (1) ενιαία κατηγορία...
Και βέβαια όλα αυτά τα συζητάμε καθώς όλα τα άλλα προβλήματα μας τα χουμε λυμένα ...

SpoilerShow
Στο μπολντ όντως δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Αλλά το ζητούμενο των φεμ/λοατκι/μπουλουμουτζήδων κλπ δεν είναι αυτό αλλά η κατάργηση των στερεότυπων στους αντρικούς και γυναικείους ρόλους. Το ζητούμενο τους δεν είναι μια θηλυκή* ή μαύρη βέρσιον του Αχιλλέα αλλά το Αχιλλέας, το Ελένη, το Οδυσσέας, το όλα τα σφάζω και τα μαχαιρώνω με το μαχαίρι του πολύχρωμου ήλιου κλπLord Brum έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 14:49αυτό μου διέφυγε θεώρησα αυτονόητο ότι βραβεύτηκε για τον ρόλο. Το ότι πήρε β' γυναικίου για αντρικό ρόλο είναι τεράστια παπαριά. Πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα να καταργηθούν τα φύλα στα οσκαρ και να βραβεύονται οι ρόλοι ανεξαρτήτως φύλου. Έχω πρόβλημα με τις μαλακίες περί γυναίκας τζειμς μποντ, πούστη σπαιντερμαν κλπ. Αν θέλουν οι περίεργοι ας κάνουν δικούς τους ήρωες όχι να κανιβαλίζουν υπάρχοντες. Π.χ. χάρηκα πολύ που πάτωσε το ghostbusters με γυναίκες. Ας έφτιαχναν διαφορετικό κονσεπτ όχι να αντιγράψουν υπάρχον με μέτριο τρόπο με μοναδική καινοτομία την εισαγωγή γυναικών.
*Αυτό ήδη παίζει σε όλες τις τρέντυ σειρές που έχουν πρωταγωνίστριες γυναίκες πολεμίστριες που σε χρόνο μηδέν γίνονται πολεμικές μηχανές.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Βασικά τα συζητάμε για να εξηγήσουμε γιατί τα έχουμε γραμμένα ως προτεραιότητες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Η αλήθεια είναι ότι δεν το γνώριζα αυτό. Ετοιμαζόμουν να πω ότι αυτό είναι λαθροχειρία και έπρεπε να πάρει όσκαρ ανδρικού ρόλου. Μετά όμως συνειδητοποίησα ότι ο τίτλος των συγκεκριμένων όσκαρ είναι: best actor και best actress και όχι best performer in a male role / female role. Παρασύρθηκα από την ελληνική μετάφραση και όλη μου η επιχειρηματολογία είναι άκυρη. Συγγνώμη.georgebi έγραψε: ↑05 Σεπ 2020, 14:22Ρε συ Γαλη...όντως η περίπτωση της είναι παντελώς άσχετη με αυτό που συζητάμε...αλλά το σχόλιο μου πήγαινε ως απάντηση σ αυτό που έγραψε ο hellegennes πως "τα όσκαρ είναι βραβείο καλύτερου ανδρικού και γυναικείου ρόλου και βραβεύεται η αποτύπωση του ρόλου" το οποίο καταρρίπτεται στη περίπτωση της ....γιατί τότε θα έπρεπε να πάρει β αντρικού ρόλου...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η εξέλιξη του ανδρικού γένους στο σήμερα και πως επηρεάζει την σύγχρονη εποχή;
από αδίστακτος » 28 Νοέμ 2024, 10:48 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 0 Απαντήσεις
- 146 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από αδίστακτος
28 Νοέμ 2024, 10:48
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ερώτηση προς ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ και ΣΎΡΙΖΑ. Να συγχωνευτουν η Να κατέβουν ανεξάρτητα?
από Ίακχος » 20 Μαρ 2024, 21:24 » σε Εσωτερική Πολιτική - 26 Απαντήσεις
- 694 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Καραμελίτσα
31 Μαρ 2024, 16:42
-
-
-
Νέα δημοσίευση Βραβεία Νομπέλ, ένα ηθικό φιλτράρισμα.
από Machine ghost » 21 Ιούλ 2024, 17:43 » σε Φιλοσοφία - 10 Απαντήσεις
- 538 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Machine ghost
22 Ιούλ 2024, 07:36
-