Χρόνια πολλά.
Υπεραγία Θεοτόκε, Μήτερ Θεού, πρέσβευε υπέρ ημών.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Alphabet @ "Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι ΈλληνBillSeism έγραψε: ↑07 Σεπ 2020, 16:28Ο Ματθαίος όμως παρανόησε ή όχι την προφητεία;
Στο κεφάλαιο 7 του Ησαΐα ο Ησαΐας δεν αναφερόταν στο μακρινό μέλλον, αλλά στο κοντινό μέλλον στην δικιά του εποχή και μιλούσε στο βασιλιά Άχαζ για μια συγκεκριμένη γυναίκα που βρισκόταν μπροστά τους και ήταν ήδη έγκυος.
Ο Ματθαίος ως 'παρθένο΄ μετέφρασε τη λέξη almah στην Εβραϊκή γλώσσα του Ησαϊα. Almah δεν σημαίνει παρθένος μόνο αλλά και νεαρή γυναίκα. Έψαξα η αγγλική λέξη maiden είναι παρόμοια και σημαίνει και τα 2. Με την μετάφραση των Εβδομήκοντα η λέξη almah αποδόθηκε ως παρθένος στα ελληνικά. Στα ελληνικά επίσης είχε και άλλη σημασία όπως η ανύπαντρη μέχρι τότε γυναίκα.
Μην πούμε επίσης ότι τα Ευαγγέλια ούτε καν έχει αποδειχθεί από ποιόν γράφτηκαν, και γράφτηκαν πολλά πολλά χρόνια μετά από την περίοδο που αναφέρονται.
Πως όλοι οι Χριστιανοί είστε ή είμαστε τόσο σίγουροι ότι δεν ήταν όλα από ένα λάθος; Έχουμε πάρει χαμπάρι ότι από ένα μεταφραστικό λάθος ή την εμμονή του Ματθαίου με τις προφητείες επινοώντας περιστατικά χτίστηκε ολόκληρη θρησκεία έτσι;
Συμφωνούμε εσύ τα λες πιο αναλυτικά. Το ίδιο λέω και εγώ.Alphabet έγραψε: ↑07 Σεπ 2020, 19:00Alphabet @ "Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι ΈλληνBillSeism έγραψε: ↑07 Σεπ 2020, 16:28Ο Ματθαίος όμως παρανόησε ή όχι την προφητεία;
Στο κεφάλαιο 7 του Ησαΐα ο Ησαΐας δεν αναφερόταν στο μακρινό μέλλον, αλλά στο κοντινό μέλλον στην δικιά του εποχή και μιλούσε στο βασιλιά Άχαζ για μια συγκεκριμένη γυναίκα που βρισκόταν μπροστά τους και ήταν ήδη έγκυος.
Ο Ματθαίος ως 'παρθένο΄ μετέφρασε τη λέξη almah στην Εβραϊκή γλώσσα του Ησαϊα. Almah δεν σημαίνει παρθένος μόνο αλλά και νεαρή γυναίκα. Έψαξα η αγγλική λέξη maiden είναι παρόμοια και σημαίνει και τα 2. Με την μετάφραση των Εβδομήκοντα η λέξη almah αποδόθηκε ως παρθένος στα ελληνικά. Στα ελληνικά επίσης είχε και άλλη σημασία όπως η ανύπαντρη μέχρι τότε γυναίκα.
Μην πούμε επίσης ότι τα Ευαγγέλια ούτε καν έχει αποδειχθεί από ποιόν γράφτηκαν, και γράφτηκαν πολλά πολλά χρόνια μετά από την περίοδο που αναφέρονται.
Πως όλοι οι Χριστιανοί είστε ή είμαστε τόσο σίγουροι ότι δεν ήταν όλα από ένα λάθος; Έχουμε πάρει χαμπάρι ότι από ένα μεταφραστικό λάθος ή την εμμονή του Ματθαίου με τις προφητείες επινοώντας περιστατικά χτίστηκε ολόκληρη θρησκεία έτσι;
η ψυχη της Παναγιας εχει ενα εκτυφλωτικο φως(ακολουθειται δε απο πολλους αγγελους του φωτος (τα δε εκπτωτα πνευματα τρεπονται σε φυγη με το που γινεται αντιληπτη η παρουσια της)!!φωτισμενος γεροντας λεει δεν περασε ουτε κακη σκεψη απο το νου της οσο ζουσε και συμπληρωνει
Ασχετο αυτο που γραφει η ΟΟΔΕ με την προφητεια. Απλα παιζει με τις λεξεις almah και betullah, οι οποιες ξερουμε πολυ καλα τι σημαινουν. Το θεμα ομως ειναι αλλο.Κόκκορας έγραψε: ↑07 Σεπ 2020, 23:37α και μια απαντηση στο ερωτημα του νηματος
https://www.oodegr.com/oode/profities/x ... henos1.htm
νομιζω δεν υπαρχει λογος να ανακυκλωνονται τετοιου ειδους ερωτηματα
με ενα γκουγκλαρισμα πλεον βρισκουμε απαντησεις πανευκολα.
Με καισαρικη τομη βγηκε ο Ιησους;lonelyrider έγραψε: ↑07 Σεπ 2020, 18:39Η Παναγία είναι αειπαρθενος. Και πριν και κατα και μετά τη γέννηση του Ιησού δεν επειραχθη η παρθενία της στο ελάχιστο.
Δεν εχω λογο να διαφωνησω, αλλα γιατι επρεπε να ειναι παρθενος; Ειναι αμαρτια η τεκνοποιηση;
lonelyrider έγραψε: ↑07 Σεπ 2020, 18:39Η Παναγία είναι αειπαρθενος. Και πριν και κατα και μετά τη γέννηση του Ιησού δεν επειραχθη η παρθενία της στο ελάχιστο.
τεθωρακισμένων;