Ήταν η Παναγία όντως Παρθένος ή όλα ήταν από ένα λάθος;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Εμπεδοκλής

Re: Ήταν η Παναγία όντως Παρθένος ή όλα ήταν από ένα λάθος;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 10 Σεπ 2020, 00:04

Καβαλάρης έγραψε:
09 Σεπ 2020, 22:54
Εμπεδοκλής έγραψε:
09 Σεπ 2020, 15:41
Μόνο που ο ισχυρισμός που αναφέρθηκε είναι ότι είναι παραμυθάδες. Αποδείξτε τον ισχυρισμό σας.
Αν σε ενδιαφέρουν πραγματικά οι αποδείξεις υπάρχει ολόκληρη βιβλιογραφία για τα προβλήματα των ευαγγελίων.

Αλλά υποψιάζομαι ότι δεν σε ενδιαφέρουν και απλά δεν έχεις τι να γράψεις.
Εντάξει. Ηρέμησε τώρα. Κάνε και εσύ αίρεση να δούμε πόσοι θα σε ακολουθήσουν.

Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης » 10 Σεπ 2020, 08:48

Μια χαρά ήρεμος είμαι και δεν με ενδιαφέρουν οι αιρέσεις. Οπότε μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα αν δεν έχεις κάτι να πεις.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 10 Σεπ 2020, 09:19

Καβαλάρης έγραψε:
10 Σεπ 2020, 08:48
Μια χαρά ήρεμος είμαι και δεν με ενδιαφέρουν οι αιρέσεις. Οπότε μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα αν δεν έχεις κάτι να πεις.
Όταν τον πίνετε, αγαπητέ μου αιρετικέ, αμολάτε το ίδιο παραμύθι περί μπάλας στην εξέδρα. Όποιος δεν λέει αυτά που θέλετε να ακούσετε, όπως ακριβώς θέλετε να τα ακούσετε μιλάτε για μπάλες στην εξέδρα. Οπότε απλά ηρέμησε αγαπητέ μου αιρετικέ...

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 10 Σεπ 2020, 09:47

Εμπεδοκλής έγραψε:
10 Σεπ 2020, 09:19
Καβαλάρης έγραψε:
Όταν τον πίνετε, αγαπητέ μου αιρετικέ, αμολάτε το ίδιο παραμύθι περί μπάλας στην εξέδρα. Όποιος δεν λέει αυτά που θέλετε να ακούσετε, όπως ακριβώς θέλετε να τα ακούσετε μιλάτε για μπάλες στην εξέδρα. Οπότε απλά ηρέμησε αγαπητέ μου αιρετικέ...
Του Εμπεδεκλή του αρέσει να βάζει ταμπέλες στους άλλους για να τους μειώνει δήθεν και να φαίνεται η Χριστιανική ανωτερώτητα του....
Εμένα με έβγαλε Ιεχωβά :smt005: εσένα αιρετικό :smt005: και πάει λέγοντας....

Βάζω στοίχημα ότι είναι υπερήφανος που είναι Χριστιανός και έχει τον Ιησού για Θεό... αυτή η υπερηφάνια είναι χαρακτηριστικό των μικρόψυχων ατόμων...

Μην δίνεις σημασία Καβαλάρης έτσι είναι όσοι δεν μπορούν να κάνουν διάλογο και τους στριμώχνουν... :a108::wave:
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 10 Σεπ 2020, 10:09

Δεν είναι ταμπέλες, είναι η πραγματικότητα. Πώς να το κάνουμε δηλαδή;

Άβαταρ μέλους
Alphabet
Phorum.gr user: Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 10 Σεπ 2020, 10:22

Εμπεδοκλής έγραψε:
Καβαλάρης έγραψε:
Το ποιος τον πινει ειναι πασιφανες, Δεν μπορεις να απαντησεις σε τιποτα κυριε ρετιρε... :smt005:

Αντε, παρε αλλη μια ερωτηση στο θεμα μηπως μπορεσεις να ψελλισεις τιποτα.. Τις ιδιες παπαριες θα πεις παλι, αλλα δεν πειραζει.

Πως εξηγεις αυτο..

Ματθ. 1:25 καὶ δὲν εἶχε καμίαν σχέσιν μαζί της μέχρις ὅτου ἐγέννησε τὸν υἱόν της τὸν πρωτότοκον καὶ τὸν ὠνόμασεν Ἰησοῦ.
https://www.synaxarion.gr/cms/gr/conten ... ion_1.aspx

π.χ. δεν ειχα οδηγησει μεχρις οτου αγορασα το πρωτο μου αυτοκινητο.
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.

Άβαταρ μέλους
Stalker
Phorum.gr user: CTAΛKEP

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stalker » 10 Σεπ 2020, 10:27

Άρα τελικά καταλήγουμε ότι οι δοξασίες για παρθενιά της παναγίας δεν προκύπτουν από το γράμμα των ιερών κειμένων αλλά από σεξουαλικά απωθημένα μεταγενέστερων θεολόγων;
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 10 Σεπ 2020, 10:36

Stalker έγραψε:
10 Σεπ 2020, 10:27
Άρα τελικά καταλήγουμε ότι οι δοξασίες για παρθενιά της παναγίας δεν προκύπτουν από το γράμμα των ιερών κειμένων αλλά από σεξουαλικά απωθημένα μεταγενέστερων θεολόγων;
Εσύ και οι όμοιοι σου έχετε καταλήξει από πριν. Απλά ζορίζεστε να σας αποδεχθούν...

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 10 Σεπ 2020, 10:37

Alphabet έγραψε:
10 Σεπ 2020, 10:22
Εμπεδοκλής έγραψε:
Καβαλάρης έγραψε:
Το ποιος τον πινει ειναι πασιφανες, Δεν μπορεις να απαντησεις σε τιποτα κυριε ρετιρε... :smt005:

Αντε, παρε αλλη μια ερωτηση στο θεμα μηπως μπορεσεις να ψελλισεις τιποτα.. Τις ιδιες παπαριες θα πεις παλι, αλλα δεν πειραζει.

Πως εξηγεις αυτο..

Ματθ. 1:25 καὶ δὲν εἶχε καμίαν σχέσιν μαζί της μέχρις ὅτου ἐγέννησε τὸν υἱόν της τὸν πρωτότοκον καὶ τὸν ὠνόμασεν Ἰησοῦ.
https://www.synaxarion.gr/cms/gr/conten ... ion_1.aspx

π.χ. δεν ειχα οδηγησει μεχρις οτου αγορασα το πρωτο μου αυτοκινητο.

Βαριέμαι τις κοπτοραπτικές σου.

Άβαταρ μέλους
Stalker

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stalker » 10 Σεπ 2020, 10:46

Εμπεδοκλής έγραψε:
10 Σεπ 2020, 10:36
Stalker έγραψε:
Εσύ και οι όμοιοι σου έχετε καταλήξει από πριν. Απλά ζορίζεστε να σας αποδεχθούν...
Είναι που σκίστηκες να δώσεις πιο δόκιμη απάντηση πέρα από πού να σας εξηγώ τώρα ωχουυυυ
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters

Άβαταρ μέλους
Navis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Navis » 10 Σεπ 2020, 10:47

Απο όλες τις ανοησίες του χριστιανικού δόγματος, αυτή πρέπει να είναι άνετα μεσα στο τοπ-5. Και είναι άξιο απορίας πως, κατά τα άλλα μορφωμένοι και πολυταξιδεμένοι άνθρωποι, που ενώ δε πιστεύουν ίσως τις υπόλοιπες δοξασίες (πχ περί 6000 χρονών απο τη δημιουργία του σύμπαντος, την κυριολεκτική αναφορά σε Νώε και Αδάμ και Έυα), δέχονται ότι η παναγία είχε ένα μαγικό υμένα που ανοιγόκλεινε κατα θεϊκή βούληση.

Η δικαιολογία ίσως είναι οτι ο φόβος του θανάτου και της ανυπαρξίας της μετά θάνατο ζωής να είναι τόσο μεγάλος, που προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους (τις σκέψεις τους, μη τυχόν και ο μεγάλος "μπαμπούλας", μέσω τηλεπάθειας, αντιληφθεί ότι έχουν και επιφυλάξεις!) ότι έτσι πρέπει να έγιναν τα πράγματα.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 10 Σεπ 2020, 10:49

Stalker έγραψε:
10 Σεπ 2020, 10:46
Εμπεδοκλής έγραψε:
Stalker έγραψε:
Είναι που σκίστηκες να δώσεις πιο δόκιμη απάντηση πέρα από πού να σας εξηγώ τώρα ωχουυυυ
Μα δεν πρόκειται να αποδεχθείς την πραγματικότητα όσο και να στο εξηγήσω. Έτσι είστε όλοι σας.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 10 Σεπ 2020, 10:51

Navis έγραψε:
10 Σεπ 2020, 10:47
Απο όλες τις ανοησίες του χριστιανικού δόγματος, αυτή πρέπει να είναι άνετα μεσα στο τοπ-5. Και είναι άξιο απορίας πως, κατά τα άλλα μορφωμένοι και πολυταξιδεμένοι άνθρωποι, που ενώ δε πιστεύουν ίσως τις υπόλοιπες δοξασίες (πχ περί 6000 χρονών απο τη δημιουργία του σύμπαντος, την κυριολεκτική αναφορά σε Νώε και Αδάμ και Έυα), δέχονται ότι η παναγία είχε ένα μαγικό υμένα που ανοιγόκλεινε κατα θεϊκή βούληση.

Η δικαιολογία ίσως είναι οτι ο φόβος του θανάτου και της ανυπαρξίας της μετά θάνατο ζωής να είναι τόσο μεγάλος, που προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους (τις σκέψεις τους, μη τυχόν και ο μεγάλος "μπαμπούλας", μέσω τηλεπάθειας, αντιληφθεί ότι έχουν και επιφυλάξεις!) ότι έτσι πρέπει να έγιναν τα πράγματα.
Έχει απαντήσει η επιστήμη και η Δαρβίνος. Το σύμπαν δημιουργήθηκε από κάτι εκρηκτικά που είχαν ξεχαστεί και ο άνθρωπος επειδή γαμιώντανε ουρακοτάγκοι με κατσίκες.

:giggle:

Άβαταρ μέλους
Stalker

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stalker » 10 Σεπ 2020, 10:57

Εμπεδοκλής έγραψε:
10 Σεπ 2020, 10:49
Stalker έγραψε:
Εμπεδοκλής έγραψε:

Μα δεν πρόκειται να αποδεχθείς την πραγματικότητα όσο και να στο εξηγήσω. Έτσι είστε όλοι σας.
Ποια πραγματικότητα εννοείς εσύ; Στις τελευταίες λίγες σελίδες υπάρχουν αρκετές εκδοχές, συμπεριλαμβανομένου μαγικού υμένα με αυτοσυρραπτικές ιδιότητες αλλά και ότι έκανε ματσακωνιά το θείο βρέφος και βγήκε χωρίς να τον διαρρήξει. Άλλοι είπαν ότι η Παναγιά απλά έμεινε ανέγγιχτη από αρσενικό μετά την γέννηση στην φάτνη.

Είναι λογικό να μπερδεύεται κανείς, τόσο από την ποικιλία των αφηγήσεων όσο και από το γενικότερο σκάλωμα με την παρθενιά.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 10 Σεπ 2020, 11:03

Stalker έγραψε:
10 Σεπ 2020, 10:57
Εμπεδοκλής έγραψε:
10 Σεπ 2020, 10:49
Stalker έγραψε:

Ποια πραγματικότητα εννοείς εσύ; Στις τελευταίες λίγες σελίδες υπάρχουν αρκετές εκδοχές, συμπεριλαμβανομένου μαγικού υμένα με αυτοσυρραπτικές ιδιότητες αλλά και ότι έκανε ματσακωνιά το θείο βρέφος και βγήκε χωρίς να τον διαρρήξει. Άλλοι είπαν ότι η Παναγιά απλά έμεινε ανέγγιχτη από αρσενικό μετά την γέννηση στην φάτνη.

Είναι λογικό να μπερδεύεται κανείς, τόσο από την ποικιλία των αφηγήσεων όσο και από το γενικότερο σκάλωμα με την παρθενιά.
Σε λίγο θα μας πείτε ότι έχετε και τα αποτελέσματα του τεστ Παπ της Παναγίας. Σοβαρευτείτε.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών