ΓΑΛΗ έγραψε: ↑06 Ιούλ 2018, 18:12
Σουβλίτσα έγραψε: ↑06 Ιούλ 2018, 17:55
Να επεκτείνω την σκέψη μου: βολεύονται όλα αυτά και με μια Ελλάδα που "συνδιαχειρίζεται το Αιγαίο", με Πατριαρχείο Κων/λης σε στενή (από όλες τις πλευρές,
βλέπε τα θεολογικά τελευταίως) σχέση με τους σούφηδες του Γκιουλέν?
Θα επαναλάβω ότι οι σούφηδες του Γκιουλέν αφορούν τον εξωραϊσμό του Ισλάμ και τη διάχυση του οθωμανισμού ως φιλοσοφικού τρέντυ ρεύματος στη Δύση.
Σε αντίθεση με τους δικούς μας βλαχαραπάδες που θεωρούν τρέντυ την υποτίμηση/απόρριψη του Βυζαντίου και της Ορθοδοξίας ως μέγα ορθολογιστικό επίτευγμα.
Ε, όταν θα πάρει θέση η Δύση, θα καταλάβουν και οι παραπλανημένοι πλην ενθουσιώδεις ορθολογιστές ποιων ακριβώς το λάκο έσκαψαν αλλά όπως ήδη έγραψα, τότε θα είναι αργά.

έτσι ακριβώς είναι έτσι ακριβώς
Αν παρακολουθήσει κανείς τα τρέντυ ρεύματα , όπως λες κι εσύ , γενικότερα, θα βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα.
Πάρετε για παράδειγμα την μουσική, δεν κανω πλάκα, κοιτάξτε να δείτε
πώς και πού έχει εισχωρήσει δια της
μουσικής ο Σουφισμός και επεκτείνεται σε όλα τα υπόλοιπα, όποιος έχει μάτια βλέπει, τί να πω ( ο Φον θα πει ψεκασμενιές, οκ)
Εγώ σου λέω και το άλλο όμως: μη δεις κάποιους με τέτοιες εξελίξεις να ζητοκραυγάσουν στο τέλος: νενικήκαμεν! (εγώ, μόνο σε μία περίπτωση εξτρα ψεκασμένη που θα έλεγε κι ο Φον, μπορώ να το φανταστώ να καταλήγει σε νίκη και πάλι κάτι διαισθάνομαι να μου διαφεύγει

)