Στον βρήκα και τον πρώτο υπαινιγμό...,πολύ προσεκτικά διατυπωμένο...από την efsyn φυσικά...ΓΑΛΗ έγραψε: ↑13 Σεπ 2020, 15:23
Το δικό μου αφήγημα στηρίζεται στο αν υπήρχε και η παραμικρή υπόνοια για ελληνικό χέρι, οι αλληλέγγυοι, θα υιοθετούσαν αμέσως αυτό το επιχείρημα με την ίδια ευκολία που κυκλοφορούν τα συνθήματα για τους ρατσιστές που βουλιάζουν τις βάρκες με τα παιδάκια... και όχι μόνον. Το ότι στη συγκεκριμένη φάση, απλώς το βούλωσαν, σημαίνει ότι ήταν ξεκάθαρα εμπρησμός από την πλευρά των αναξιοπαθούντων.

https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/25 ... -nea-moria
«Δεν εμπιστεύομαι την αστυνομία, δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση και τους διάφορους φασίστες» εξηγούν σε σπαστά αγγλικά δύο 30άρηδες Αφγανοί από την Καμπούλ. «Δεν έχουμε φαΐ, δεν έχουμε πολύ νερό, αλλά προτιμούμε τον δρόμο παρά το στρατόπεδο. Είμαι δύο χρόνια στη Λέσβο, θέλω επιτέλους να πάω στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, εκεί που υπάρχουν δουλειές και μπορούμε να βρούμε κάποιο σπίτι» ελπίζει ο 30χρονος Σαχράμ.
Σημειώνεται πάντως πως με όσους πρόσφυγες (από διαφορετικές χώρες) καταφέραμε να συνομιλήσουμε για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς, σχεδόν όλοι έλεγαν πως τη φωτιά της προηγούμενης Τρίτης την έβαλαν φασίστες («fasiscts, Greek fascists, Police, refugees fascists» ήταν η πανομοιότυπη απάντησή τους).
Αρκετοί ισχυρίζονται μάλιστα πως είδαν ομάδα ντόπιων πάνω σε μηχανάκια να βάζει φωτιά σε ελαιώνες, αφού είχε ξεσπάσει πρώτα η πυρκαγιά στο κέντρο του ΚΥΤ, κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου. Οι φήμες βέβαια μεταδίδονται με καταιγιστικό ρυθμό, δύσκολα διασταυρώνονται και ενίοτε προκαλούν και μεγάλες εντάσεις ανάμεσα στους πρόσφυγες.