Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
-
Pumpimp
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Pumpimp » 11 Απρ 2018, 02:00
https://www.protothema.gr/greece/articl ... gose-ohia/
σε αυτο εδω το αρθρο λεει οτι ο παθων ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΕ και για αυτο σωθηκε
εγω ηξερα οτι ναι μεν παμε σε νοσκομομειο αμεσα βεβαιως αλλα καλο ειναι να ρουφηχθει το αιμα απο την πληγη (οχι απο ανθρωπο μην το καταπιει αλλα εχει κατι σαν βεντουζα που το πουλανε ειδικα για αυτο τα φαρμακεια, κανονικα φαρμακεια οχι μαϊμού) και επισης να δεθει ψηλα το ακρο να μην προχωρησει το δηλητηριο
τελικα τι ισχυει;

Το ζητάει ο οργανισμός σου, τσίμπα το

-
Chainis
- Phorum.gr user: Chainis
από Chainis » 11 Απρ 2018, 02:08
Πίπες λέει το πρώτο θέμα.
Δημοσιογράφος τα γράφει, δεν τα γράφει γιατρός.
Είναι καλό να βγάλεις ένα μέρος του δηλητηρίου ρουφώντας και στύβοντας την πληγή και επίσης είναι καλό να δέσεις το άκρο σφιχτά να μην προχωρήσει σε όλο το σώμα, και αυτά μέχρι να πας σε νοσοκομείο που πρέπει οπωσδήποτε να πας.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
-
Otto Weininger
από Otto Weininger » 11 Απρ 2018, 02:09
Pumpimp έγραψε: ↑11 Απρ 2018, 02:00
σε αυτο εδω το αρθρο λεει οτι ο παθων ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΕ και για αυτο σωθηκε
εγω ηξερα οτι ναι μεν παμε σε νοσκομομειο αμεσα βεβαιως αλλα καλο ειναι να ρουφηχθει το αιμα απο την πληγη (οχι απο ανθρωπο μην το καταπιει αλλα εχει κατι σαν βεντουζα που το πουλανε ειδικα για αυτο τα φαρμακεια, κανονικα φαρμακεια οχι μαϊμού) και επισης να δεθει ψηλα το ακρο να μην προχωρησει το δηλητηριο
τελικα τι ισχυει;

Ισχύει ότι δεν είναι όλα τα δηλητήρια φιδιών το ίδιο. Εν προκειμένω λοιπόν, καλά έκανε και δεν το πείραξε.Διότι το δηλητήριο της οχιάς κάνει εξάπλωση κυρίως μέσω της λέμφου και όχι της φλεβικής ή αρτηριακής οδού, οπότε το να προκαλέσεις αιμορραγία είναι ανούσιο και επικίνδυνο. Ούτε το δέσιμο κάνει κυρίως για τον κίνδυνο νέκρωσης ή θρόμβων.
Chaini να ενημερώνεσαι καλύτερα άλλη φορά.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
Pumpimp
από Pumpimp » 11 Απρ 2018, 02:11
άρα αν δεν είμαστε σίγουροι τι μας τσίμπησε, δεν κάνουμε τίποτα; αυτόν τον όρο που σου κάνουμε στο νοσοκομείο παίζει να τον έχεις σπίτι; υπάρχει; διατηρείται;

-
Pumpimp
από Pumpimp » 11 Απρ 2018, 02:12
και αυτό που λες με την αιμορραγια που μπορει να ειναι και επικινδυνο, ποσο πια πληγη να προκαλεσει αυτη η τρομπα; υποτιθεται ηδη δεν θα ειναι ανοιχτη πληγη; δηλαδή ειναι ασκοπο ή και επικινδυνο;

-
Otto Weininger
από Otto Weininger » 11 Απρ 2018, 02:14
Pumpimp έγραψε: ↑11 Απρ 2018, 02:12
και αυτό που λες με την αιμορραγια που μπορει να ειναι και επικινδυνο, ποσο πια πληγη να προκαλεσει αυτη η τρομπα; υποτιθεται ηδη δεν θα ειναι ανοιχτη πληγη; δηλαδή ειναι ασκοπο ή και επικινδυνο;
Αν το κάνεις με τρόμπα, είναι απλά άσκοπο αν σε έχει δαγκώσει οχιά.
-
Chainis
από Chainis » 11 Απρ 2018, 02:17
Otto Weininger έγραψε: ↑11 Απρ 2018, 02:09
Pumpimp έγραψε: ↑11 Απρ 2018, 02:00
τελικα τι ισχυει;

Ισχύει ότι δεν είναι όλα τα δηλητήρια φιδιών το ίδιο. Εν προκειμένω λοιπόν, καλά έκανε και δεν το πείραξε.Διότι το δηλητήριο της οχιάς κάνει εξάπλωση κυρίως μέσω της λέμφου και όχι της φλεβικής ή αρτηριακής οδού, οπότε το να προκαλέσεις αιμορραγία είναι ανούσιο και επικίνδυνο. Ούτε το δέσιμο κάνει κυρίως για τον κίνδυνο νέκρωσης ή θρόμβων.
Chaini να ενημερώνεσαι καλύτερα άλλη φορά.
Στην Ελλάδα κινδυνεύεις μόνο από οχιά όσον αφορά τα φίδια, δεν ξέρω να υπάρχει άλλο δηλητηριώδες.
Ευχαριστώ, αλλά αν με δαγκώσει οχιά αυτά ακριβώς θα κάνω και δεν νομίζω ότι θα πάθω αιμορραγία, γιατί μου τα έμαθε ο παππούς όταν ήμουν πιτσιρίκι στο χωριό και γιατί έτσι γλίτωναν την ζωή τους τότε που δεν υπήρχαν νοσοκομεία.
Προφανώς αμέσως μετά θα πάω και στο νοσοκομείο.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
-
Otto Weininger
από Otto Weininger » 11 Απρ 2018, 02:20
Chainis έγραψε: ↑11 Απρ 2018, 02:17
Στην Ελλάδα κινδυνεύεις μόνο από οχιά όσον αφορά τα φίδια, δεν ξέρω να υπάρχει άλλο δηλητηριώδες.
Ευχαριστώ, αλλά αν με δαγκώσει οχιά αυτά ακριβώς θα κάνω και δεν θα πάθω αιμορραγία, γιατί μου τα έμαθε ο παππούς όταν ήμουν πιτσιρίκι στο χωριό και γιατί έτσι γλίτωναν την ζωή τους τότε που δεν υπήρχαν νοσοκομεία.
Μα για ποιο λόγο να ρουφήξεις το αίμα ; Αφού
ΔΕΝ εξαπλώνεται με το αίμα. Για ψυχολογικούς λόγους ; Γιατί το θέλει η παράδοση ; Γιατί ;
-
Pumpimp
από Pumpimp » 11 Απρ 2018, 02:22
αρα αφου ολα τα αλλα φιδια ειναι ακινδυνα και αφου στην οχια δεν χρειαζεται, απλα πας σε νοσοκομειο
αν εισαι μονος και για καποιο λογο δεν μπορεις να οδηγησεις και αργει το εκαβ, μπορεις να εχεις ενα αντιστοιχο φαρμακο με αυτον τον ορο που σου κανουνε στο νοσοκομειο;

-
Otto Weininger
από Otto Weininger » 11 Απρ 2018, 02:22
Pumpimp έγραψε: ↑11 Απρ 2018, 02:22
αρα αφου ολα τα αλλα φιδια ειναι ακινδυνα και αφου στην οχια δεν χρειαζεται, απλα πας σε νοσοκομειο
αν εισαι μονος και για καποιο λογο δεν μπορεις να οδηγησεις και αργει το εκαβ, μπορεις να εχεις ενα αντιστοιχο φαρμακο με αυτον τον ορο που σου κανουνε στο νοσοκομειο;
Καλό θα ήταν και αυτό, αλλά πρέπει να ενημερωθείς από γιατρό.
-
Chainis
από Chainis » 11 Απρ 2018, 02:25
Otto Weininger έγραψε: ↑11 Απρ 2018, 02:20
Chainis έγραψε: ↑11 Απρ 2018, 02:17
Ευχαριστώ, αλλά αν με δαγκώσει οχιά αυτά ακριβώς θα κάνω και δεν θα πάθω αιμορραγία, γιατί μου τα έμαθε ο παππούς όταν ήμουν πιτσιρίκι στο χωριό και γιατί έτσι γλίτωναν την ζωή τους τότε που δεν υπήρχαν νοσοκομεία.
Μα για ποιο λόγο να ρουφήξεις το αίμα ; Αφού
ΔΕΝ εξαπλώνεται με το αίμα. Για ψυχολογικούς λόγους ; Γιατί το θέλει η παράδοση ; Γιατί ;
Γιατί ρουφώντας την πληγή μαζί με το αίμα ρουφάς και μια ποσότητα δηλητήριο και από την χ ποσότητα που θα μου ρίξει το φίδι θα μείνει μετά στον οργανισμό μου το χ/2 πχ, και άρα μειώνω την επίδραση του.
Μάργκαρετ Θάτσερ:
-
Otto Weininger
από Otto Weininger » 11 Απρ 2018, 02:29
Chainis έγραψε: ↑11 Απρ 2018, 02:25
Γιατί ρουφώντας την πληγή μαζί με το αίμα ρουφάς και μια ποσότητα δηλητήριο και από την χ ποσότητα που θα μου ρίξει το φίδι θα μείνει μετά στον οργανισμό μου το χ/2 πχ, και άρα μειώνω την επίδραση του.
Νομίζω δεν καταλαβαινόμαστε.
-
Chainis
από Chainis » 11 Απρ 2018, 02:33
Otto Weininger έγραψε: ↑11 Απρ 2018, 02:29
Chainis έγραψε: ↑11 Απρ 2018, 02:25
Νομίζω δεν καταλαβαινόμαστε.
Δεν ξέρω γιατί.
Αμέσως μόλις ξεκολλήσεις την οχιά από το χέρι σου ρουφάς την πληγή και φτύνεις.
Είναι βέβαιο ότι ένα μέρος του δηλητηρίου έτσι θα το αποβάλλεις από τον οργανισμό.
Διαφωνείς ότι είναι καλύτερα να διώξεις αμέσως το μισό (ας πούμε) δηλητήριο από τον οργανισμό σου μέχρι να πας στο νοσοκομείο;
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.