Kauldron έγραψε: ↑16 Σεπ 2020, 18:51
Σενέκας έγραψε: ↑16 Σεπ 2020, 18:48
Η προσέγγιση με τη Βόρεια Μακεδονία είναι σημαντική για την εθνική ασφάλεια ρε ζντουπ. Αν την αφήσουν, θα έχεις άλλη μια τουρκική μαριονέτα στα Βαλκάνια, ενώ υπάρχει ήδη η Αλβανία και η φιλοτουρκική Βουλγαρία. Η αντίθεση στις Πρέσπες ήταν προεκλογικός παπάς, γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς ως αντιπολίτευση

Ναι, στους Αλβανούς άλλωστε δεν κάναμε κανένα χατήρι, τους είχαμε φοβερά στην πρέσα. Τί να λέμε, τόσο που τους πΧέσαμε, τους σπρώξαμε στην αγκαλιά της Τουρκίας.
Άσε ρε ανυπότακτε.
ρε χαζούλημ, δε σε συνέφερε ποτέ να έχεις παγωμένες σχέσεις με μια χώρα στα σύνορά σου, τόσο μικρή, την οποία μπορούσες να προσεγγίσεις και να ασκείς έμμεση ή άμεση κυριαρχία. Αν είχες πρόβλημα μαζί της και δεν μπορούσες να κάνεις diplo annex, η άλλη λύση ήταν ο πόλεμος. Το ενδιάμεσο μακροπρόθεσμα δεν ωφελούσε. Αυτό το ξέρανε οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα απο το 90 μέχρι το 2018, μέχρι σήμερα βασικά. Απλά δεν ακούμπαγαν το θέμα γιατί είχε τεράστιο πολιτικό κόστος. ουσιαστικά θυσίαζαν ένα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής για να κρατήσουν τα μικροπολιτικά τους μπόσικα στο εσωτερικό. Ο Τσίπρας πήγε κουνιστός κουνιστός και έκοψε το κόκκινο καλώδιο στη βόμβα, λίγο γιατί είναι τρόμπας, λίγο γιατί περίμενε ανταλλάγματα απο τους γερμανούς(lol) λίγο γιατί ήλπιζε ότι το θέμα έχει προοπτικές να διασπάσει τη ΝΔ και να κάνει περισσότερη ζημιά στη ΝΔ παρά στην κυβέρνησή του, αλλά φυσικά τα είχε κάνει τόσο σκατά που δεν ήταν αρκετό για γυρίσει την πλάστιγγα υπερ του.
Ο Μητσοτάκης τι ακριβώς θα περίμενες να κάνει εκτός απο το να πουλάει εθνικιστικό παπά και απο πίσω να τρίβει τα χέρια του που ο πόκος έκοψε το καλώδιο και του ξεφόρτωσε το βάρος; Απλή λογική είναι, μαθηματικά δημοτικού, όχι απειροστικός
